- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #74.961
benim kızım yürümeyi bırak kendi kendine ayakta bi yere tutunamıyo. hatta otururken bi de baktın dalıp kafayı gümletiyo acaba normalmi
melitta sen iki bebeginide emziriyomusun????
hazelim hatırlamadın mı?
ben malesef panik atak geçirdim ve sütüm jilet gibi kesildi.kesilmesine rağmen belki gelir diye 5-6 gün boş boş emzirdim ama gelmedi.günlerce ağladım bebeklerimin rızkı gitti diye.kv yaptıklarını düşüne düşüne panik atak geçirdim ve ilaç kullanmaya başladım.konuşmuyorum şimdi o tarafla.
emzidrdiğimde ikisini birden emziriyordum.bazende birini emzirip sonra diğerini emziriyordum.birini emzirirken diğerine mama veriyordum.diğerini emzirirken diğerine mama veriyordum dönüşümlü.sütüm yetmediğinde ise mama veriyordum aralarda sürekli emziriyordum.
ay canım cok özürdilerim..bilmiyodum...üzdüysem kusuruma bakma...merak etmiştim sadece
keşke yollayabilecek kadar yakın mesafe de olsaydık yollamayı bırak davet ederdim seni çeşit çeşit yapıp oooh mis gibi bir de yanına çay bir de hoş sohbet :):):):):):)
mesela en basiti halleyleri kır evde varsa muz aralarına koy üzerine krem şanti dök.birde evde varsa çikolata sosu yap dök.dolaba sür bir saat bekle.sonra afiyetle ye .
afiyet olsun :):):):)
yada mozaik pasta diğer adıyla bisküvi pastası :):):)
puding hazırla.bisküviyi süte batıır ve tepsiye diz aralarına pudingi süre süre kat kat yap bitince.üzerini hindistan cevizi yada pasta süsü ile süsle
afiyet olsun :):):)
birde benim en çok sevdiğim tatlılardan biri kadayıflı muhallebi bayılıyorum ona herkes te çok seviyor istersen onu da verebilirim ama biraz meşakkatli.
madem öyle sana bir kek tarifi veeyim puf puf yumuşacık çok kabaran cinsinden
ama dediklerimi aynen uygulayacaksın
malzemeler:4 tane oda sıcaklığında yumurta oda sıcaklığında olması şart
2 bardak tozşeker
1 kabartma tozu 1 vanilya
1 bardak sıvıyağ
1 bardak süt
2 bardak un
öncelikle yumurta sarıları ve beyazlarını ayırıyoruz beyazlarını cam kaba koyuyoruz
yumurta sarıları ile şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpıyoruz
içine sıvıyağ süt ekliyoruz
ayrı bir yerde un kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıyoruz tahta kaşıkla
içine ceviz fındık ne istersne ekliyoruz
ardından bu karışımıda kek karışımına ekliyoruz tahta kaşıkla karıştırıyoruz
cam kaptaki oda sıcaklığındaki yumurta beyazlarını kar beyazı olana kadar çırpıyoruz mikserle ve en son kek karışımına ekleyip tahta kaşıkla köpüğü çok sönmeden bikaç kez karıştırıyoruz alttan üste doğru
yağlanmış un serpilmiş borcama koyup 150 dercede yarım saat pişiriyoruz
bu kekin alfabesiineli istersen onu eklersin ama ne olursa olsun bu şekilde keki yaparsan puf puf kabarmış ağızda dağılan hafif kek elde edersin
Selam sekerler
aliya gelinceeeee1lt sut,7 kasik irmik,9 kasik seker 1 vanilya. Hepsi ateste pisecek. Sonra varsa dovulmus ceviz karistirilip araya kakaolu biskuvi konacak. Biraz dolapta bekletilip afiyetle mideye indirilecek. ben borcamda yapiyorum. Borcami aramiza alip bir uctan esim obur uctan ben kasiklayip ortada bulusuyoruz
sanırım nisane tatlı yapmaya gitti
diş buğdayı yaptınız mı?ben bu aralar yapmayı düşünüyorum.neler yapsam yanında diye düşünüyorum.
pasta yaptırsam mı?eğer burada diş şeklinde bir pasta yaptırabilirsem pasta yaptırayım diyorum.
-diş buğdayı yapayım diyorum
-sarma
-kadayıflı muhallebi
-kurabiye
-elmalı tart
-patates yada mercimek köftesi
sizce nasıl menü?
eklemelerde bulunmak isterseniz sevinirim.fikir verin bana.
birde misafirlere hediyelik ne versem diye düşünüyorum.:44:
Onceki gun burger kingden menu aserdim gittim aldim yedim gece rahatsizlandim ishal kusma ter sitma mahvoldum sabaha kafami kaldiricak halim kalmamisti dr annemle gittim kizi evde birakip, once hamile oldugum icin druma gorundum bebis yarim pirinc tanesi kadar minicik kalbi atiyordu myomum bir tane duruyor alinacak yerde degil rahime zarar verilebilirmis ama bebek buyudukce iter yer degisirse alicaklar onceki dogumum myom amelyati ve sezeryan oldugu icin buda sezeryan olucakmis sanciyi beklersek rahimde catlama ve tahribat olurmus gayet iyi sukur suan hemen halsiz kaldigim icin serum bagladilar bir saat serum yedim bir torba hem ishalle ilgili hemde hamilelikle ilgili ilacla geri dondum sukur bugun iyiyim dun kizi gozum gormuyodu
selam cnm kolay gelsin sana banka zor iş.özledik seni.yusuf nasıl inş iyidir...gel arada yaz bende evdeyim ama zor fırsat buluyorum valla bebek ev işi zor...kızlar yaa çok özledim ben herkesi burada muhabbet etmeyi , malesef bankadan bağlanamıyorum artık
eve gelincede yusuf kayra ile uğraş yemek ye derken zaman bitiyo bişey anlamıyorum
herkesler iyidir inşallah, sizleri ve bebişlerinizi öpüyorum fırsat buldukça yine gelirim
kızlar dün mevlüdü yaptık çok şükür
Herşey çok güzel oldu Allah kabul etsin
Pide, yaprak sarma, baklava ve ayran menümüzdü
sonrasında çay servisi yaptık en büyük demliklele ve arçelik semaver ile demledim çayları
tam 6 demlik çay içildi şok oldum :))
biz hariç kırkbeş kişi vardı feci yoruldum ama değdi doğrusu
Lkum gülsuyu ikram ettik tam geleneksel evlüt oldu
Ama biz işi şirinleştirmek için kardeşimle lokum külahları yaptık
Tüm gece de ona uğraşgtık ama çok şşık oldular herkes bayıldı
Gelenlere çok güzel bir biblo hediye ettik
kutulu bir biblo kapağında tam Asya gibi bir minnoş bebek oturuyor
küpe yüzük kutusu olarak kullanılabilir bişey ben bayıldım
Asya'ya bi sürü hediye geldi tabi
İki tane de oyuncak geldi bir kel bebek var çok güzel
El çırpıp şarkı söylüyor bir de mama ve dady diyip gülüyor
Mama tabağı ve kaşığı var bir de çıngırağı :))
çıngırağı sallayınca bebiş el çırpıyor çok tatlı bir bebiş
Ama Asya sevmedi daha doğrusu kıskandı :))
ben kucağıma alıyorum bebeği Asya hemen gelip atıyor itiyor çok şaşırdım
kıskançlık bilmezler bu ayda diye düşünüyordum
herkes kardeşi olursa kıskanır bu dedi
ben de yapacak bişey yok alışacak dedim :))
bir de chicconun çitlik evi hediye geldi o da eğlenceli bişey
diş buğdayı yaptınız mı?ben bu aralar yapmayı düşünüyorum.neler yapsam yanında diye düşünüyorum.
pasta yaptırsam mı?eğer burada diş şeklinde bir pasta yaptırabilirsem pasta yaptırayım diyorum.
-diş buğdayı yapayım diyorum
-sarma
-kadayıflı muhallebi
-kurabiye
-elmalı tart
-patates yada mercimek köftesi
sizce nasıl menü?
eklemelerde bulunmak isterseniz sevinirim.fikir verin bana.
birde misafirlere hediyelik ne versem diye düşünüyorum.:44:
Onceki gun burger kingden menu aserdim gittim aldim yedim gece rahatsizlandim ishal kusma ter sitma mahvoldum sabaha kafami kaldiricak halim kalmamisti dr annemle gittim kizi evde birakip, once hamile oldugum icin druma gorundum bebis yarim pirinc tanesi kadar minicik kalbi atiyordu myomum bir tane duruyor alinacak yerde degil rahime zarar verilebilirmis ama bebek buyudukce iter yer degisirse alicaklar onceki dogumum myom amelyati ve sezeryan oldugu icin buda sezeryan olucakmis sanciyi beklersek rahimde catlama ve tahribat olurmus gayet iyi sukur suan hemen halsiz kaldigim icin serum bagladilar bir saat serum yedim bir torba hem ishalle ilgili hemde hamilelikle ilgili ilacla geri dondum sukur bugun iyiyim dun kizi gozum gormuyodu
Selam kızlar nasılsınız beni sorarsanız moralim bozuk biraz çünkü dün oğlumu anneme bıraktım eve indim banyo yapmak için kulağını bişey sokmuş kıpkırmızı ve birazıda şiş hafta sonu olmasa dr götürecektim ama eczaneler malum kapalı nöbetçiyi de bulmak mesele...olmadı yarında inmez ise götürcem artık. İnş geçer korktum zehirli bi sivriydi demek.zaten yanaklarınıda yazın ısırmıştı zor geçmişti.babam cildi havalı sanırım ondan geçmiyo dedi krem falan sürdüm soğan suyu zehiri alıyormuş ondan sürdüm biraz azaldı gibi.
Bide üstüne adt olmuşum sabah...9 ay sonra geldi bakalım düzenli olabilecekmiyim inş düzene girer artık.hamile kalmak istemiyorum çünkü zamansız zamansız....
çok geçmiş olsun cnm ne zaman 2 ciye hamile kaldın sen.önceden konuşuyorduk bir başka topikte senle ilklere hamile iken...zehirlendin belkide bende olmuştum oğlana hamile iken insan o an sadece karnındakini düşünüyor valla çok zor bişey ucuz kurtulmuşun belkide bayattı...
selam cnm kolay gelsin sana banka zor iş.özledik seni.yusuf nasıl inş iyidir...gel arada yaz bende evdeyim ama zor fırsat buluyorum valla bebek ev işi zor...
allah kabuletsin cnm darısı başıma...o kadar kişiye ben çay vermezdim siz yine iyi baş etmişiniz bayağı kalabalıkmış sığdılarmı bari...çocukla gelenler çokmuydu o zaman ev çok yoğun oluyor dayımın kızında gördüm...zor iş mevlüd gözüm kesmiyo benim yaa...sen ne giydin cnm ?normal kıyafet falan mı yoksa...bide 2 çocuk bu kadar istemen neden ?yaşından dolayı falanmı yoksa çocukmu çok seviyorsun? Faceden konuşamadım senle hiç ama ....:97:
kıskanmasına şaşırdım bizimki kıskanmaktan anlamıyor geçen bende denedim ama yok kıskanmıyor...
Sende bebek istiyorsun inş alışır cnm yoksa ilerde anlamadığı için zarar bile verebilir...bizim bi akrabamızın kızı 2 yaşında yatan kardeşinin gözüne kolonya dökmüştü zor kurtulmuştu...zira kıskançlığın fazlası zarar yahuuu..tabi asya daha ufak orası ayrı....anlatmak istedim konu açılmışken...
Selam kızlar nasılsınız beni sorarsanız moralim bozuk biraz çünkü dün oğlumu anneme bıraktım eve indim banyo yapmak için kulağını bişey sokmuş kıpkırmızı ve birazıda şiş hafta sonu olmasa dr götürecektim ama eczaneler malum kapalı nöbetçiyi de bulmak mesele...olmadı yarında inmez ise götürcem artık. İnş geçer korktum zehirli bi sivriydi demek.zaten yanaklarınıda yazın ısırmıştı zor geçmişti.babam cildi havalı sanırım ondan geçmiyo dedi krem falan sürdüm soğan suyu zehiri alıyormuş ondan sürdüm biraz azaldı gibi.
Bide üstüne adt olmuşum sabah...9 ay sonra geldi bakalım düzenli olabilecekmiyim inş düzene girer artık.hamile kalmak istemiyorum çünkü zamansız zamansız....
çok geçmiş olsun cnm ne zaman 2 ciye hamile kaldın sen.önceden konuşuyorduk bir başka topikte senle ilklere hamile iken...zehirlendin belkide bende olmuştum oğlana hamile iken insan o an sadece karnındakini düşünüyor valla çok zor bişey ucuz kurtulmuşun belkide bayattı...ben yeni canim suan 1,5 aylik ikinci kizimda erken dogdugu icin 2 ay suan 8 aylik digeri dogana kadar insallah 1,5 yasinda falan olucak derdini anlaticak kivamda olucak yani, sagol canim
Valla bilmiyorum ama berbat 1,5 gun gecirdim,evet hatiiyorum canim ben en basindan beri burdada vardim
selam cnm kolay gelsin sana banka zor iş.özledik seni.yusuf nasıl inş iyidir...gel arada yaz bende evdeyim ama zor fırsat buluyorum valla bebek ev işi zor...
allah kabuletsin cnm darısı başıma...o kadar kişiye ben çay vermezdim siz yine iyi baş etmişiniz bayağı kalabalıkmış sığdılarmı bari...çocukla gelenler çokmuydu o zaman ev çok yoğun oluyor dayımın kızında gördüm...zor iş mevlüd gözüm kesmiyo benim yaa...sen ne giydin cnm ?normal kıyafet falan mı yoksa...bide 2 çocuk bu kadar istemen neden ?yaşından dolayı falanmı yoksa çocukmu çok seviyorsun? Faceden konuşamadım senle hiç ama ....:97:
Canım çok geçmiş olsun aman bebişine bişeycik olmasın
Sağlıkla doğsun inşallah
Darısı başına valla mevlüt kalabalık olunca tadı çıkıyor ama zor oluyor gerçekten
Benim ev geniş çok şükür Allah isteyen herkese dilediği gibi ev nasip etsin
Gençler azınlıktık mutfakta takıldık
geri kalan tüm misafirleri salon aldı
tabi tabure ve sandaye desteği ile :))
Mevlüt bitince yeme faslında zaten bir kısmı balkona geçti sigara içmeye
bir kısmı oturma odası mutfal derken kalabalık hissedilmedi bile :)
Ben yeni bir elbise aldım onu giydim zümrüt yeşili şık bişeydi bir de en topuklu ayakkabılarıı giydim :))
Sıkıldım babetlerden ama ayaklarım kopmuş
Asya'nın kıskanmasına ben de şaşırdım
ama Asya üzerinde o kadar yogun ilgi var ki anlatamam
eğer tek çocuk olarak büyürse egosu çok yüksek paylaşmayı bilmeyen şımarık bir çocuk olur
Hem bizim taraftan hem eşimin tarafından ilk ve tek torun
Bir de kayınvalidemler bir apartmanda yaşıyor
yani aile apartmanı biz orya sık gidiyoruz
Orda herkes akşama kadar kucaktan bırakıyor bi sürü şebeklik yapıyorlar gönlünü ediyorlar
Dedesi dersen yanından ayırmıyor
Yani iki dakka ilgisiz kalmıyor
bu nedenle başka biriyle ilgilendiğimiz anda tepkisi belli ediyor
Kalabalık seviyor bizim kız ama tüm kalabalık kendisi ile ilgilenecek :))
ben kardeşi olmasından yanayım bu sebeple
hem de çocukları çok seviyorum yaş da ilerliyor
istiyorsam sonra olacağına şimdi olsun daha iyi diyorum
ben yapmadım ama memlekette ailemin yanında olsaydım kesin yapardım
menün güzel olmuş
ama birde yoğurtlu veya salata türü bişeyler ekleyebilirsin bence melittacım
genelde salata türü şeyler daha çok tüketiliyor
düşündüm aslında patatesli salata yoğurt soslu pasta gibi görüntüsü oluyor ama bi önceki geldiklerinde menü de vardı ama değişik varsa salata türü yazarsan sevinriim.birde aklımda şehriyeli salata var.tarif bekliyorum.
birde saray sarması diye bişey var internette
yalancı tavuk göğsünü ince bi şekilde borcama döküp içine kremşanti muz koyup sarıyosun
çok güzel görünüyor ama ya saramazsam diye cesaret edemiyorum
deneyen var mı????
melittacim ben de aglamistim canim dogru anlamissin. Omer butun gun yerinde durmuyor ama vallahi tahmin ettiginiz gibi degil. Asla onunla oyun da oynasam hic oturmuyor. hep emeklesin tutunarak ayakta dursun istiyor. Tamam emeklesin ama hep kablolar onun icin zararli seylere yerlere gidiyor. Aksam olunca da sirtimda sancili agri basliyor. Uyuttum o gun onu saat on gibi. Uyandi bes on dakika sonra . Salliyorum uyumuyor sallamasam esniyor agliyor. Ne yapacagimi sasirdim. Saat on iki oldu hala uyanik. Benim de artik sinirlerim bozuldu. Birazcik agladim
Dis bugdayi ben yapmaxim yapmayacagim da. Menun cok guzel canim ama bence tatli agirlikli. Onlarin yanina bir borek veya pogaca da yaparsan on numara olur.
cnm kaç kişi çağıracaksın diş şeklinde hazır kurabiyeler var hediyelik cubuklu onlardan verebilirsin cnm...kadayıflı muhallebiyi kendinmi yapacaksın...yetecekmi fazla kişi varsa zor belki hazırda alabilirsin tatlı aslında...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?