2012 Şubat Anneleri

bizim kuşlarda var ama pek inmiyorlar yere
ancak mehmet yoksa hemen inip oyuncaklarıyla oynuyorlarr
birde kuşumuzun teki çok aşırı yaramaz çok zarar veriyor etrafa
koltuk örtülerimi kemirmiş
duvarları kemirmiş her yer bantlı
bir saniye durmuyor devamlı yaramazlık yapıyor
geçen çocuğun emziğini almış uçup duruyo havada emzikle
gün içinde ne kadar geç salsak iyidir pamuğu

merhaba kızlar bursa bu gün donuyor tam anlamıyla kış gelmiş durumda :) sizlerde iyisinizdir umarım dünde benim doğum günümdü kızımla ve eşimle dışarı çıktık nil hiç durmadı yine bebek arabasında durmuyor kucağımızda herkese el salladı durdu yine :)) sevgili eşimde süpriz özürlü bir adam olduğu için ne istersen beğen alayım dedi birde üstüne suç bendeymiş gibi şimdi alacam beğenmiycen gidip bide değiştirmekle uğraşçaz dedi bahaneye gel.. neyse bende baktım baktım istediğimi alabileceğim için hiçbirşey beğenemeden geri döndüm ama bu kurtulduğu anlamına gelmiyor

kesinlikle bende eşini çok özleyenlerdenim
oturup bi film seyretmek karşılıklı bi fincan kahve içmek kafamıza neresi eserse oraya gitmek ne keyifliymiş meğer
şimdi çayımı koyup sonuna kadar içebildiğim anlar çok nadir
aynen benim evde okul işleride hep yarım yamalak
şimdi ikinci çocuğuda hemen yaparsam zevklerimi unutup hep böyle yarım yamalak bi hayatım olurmuş gibi geliyor.üstelik bende hugocuk gibi kolikli bi bebek annesiydim
o yüzden ben cesur davranamıyorum

mutlu yıllar canım
benim eşimde süpriz yapan ama onu süprizlikten çıkaranlardan
mutlaka belli eder yani:)))
buarada ordu da iyice soğudu donuyoruz tam anlamıyla

çocukla çocuk olmak ne zormuş yaww
çok yoruluyorum belimde zorluyo
memiktoda cin gibi gözlerle oyun bekliyo
uyuyunca yemek yap valla büyüdükçe dahada zorlaşıyo herşey

yürüdüklerinde daha da zor olacak peşlerinde koşmak
üstelik öyle hemen uyumazlarda büyüdük edalarıyla:)))

benim eşime istiyor kalabalık aile olalım diyor.benimde aklıma soktu bende düşündüm ileride neden olmasın diye hatta seneye olabilr o zaman bebeklerim iki yaşında olur doğurana kadar üç yaşında olurlar bir daha doğururum diye düşünüyorum tabi rabbim nasip ederse.
sende gençsin....

patlıcanları ince dilimleyip, suya bulanmış cıvık una bulayıp kızartınca badılcan balığı oluyor. ege yöresinde de var.

sizinkiler ordu merkezden mi

bende bugün patlıcanları kızarttım ince ince dilimleyip içine kıyma koydum sardım fırına sürdüm.annemin sipesyali

benim bebeğim kolikli değildi ama ilk 2 ay uykusuzluktan çektim biraz sonra rahatladık bir kaç ay şimdi bu son zamanlar huylar çok değişti artık beni zorlamaya başladı kolay tatmin olmuyor kolay oyalanmıyor çünkü artık, her ay yeni birşey.. tam olarak büyüyüp, daha başıma nelerin geleceğini anlayıncaya kadar bende düşünmüyorum ikinciyi

nerdeyse ilk 5-6 ay gece sadece 2 kez uyanan kızım şimdi peşpeşe 1,5 2 saat zor uyuyor

o kolikli dönem öyle etkiliyoki insanı hala unutamıyosun değilmi

melittacım senin ikincilerinde ikiz olma ihtimalini düşününce....................
düşünemiyorum yani o derecee

sabah burasıda çok soğukt hatta kombiyi az yükselttim ama şimdi güneş çıktı ama soğuk yinede

doğum günün kutlu olsun canım
ev işini ne yaptınız

o kolikli dönem öyle etkiliyoki insanı hala unutamıyosun değilmi

unuturmuyum canım ya
2 ay annem kaldı yanımda
o bile ben böyle bebek görmedim deyip durdu
sürekli ağladı ağladı hiç susmadı nerdeyse
bizimde sabah 8 akşam 9 arasıydı
1.ay kontrolünde doktora götürmüştük doktorun bile eli ayağına dolaşmıştı
resmen yıktı hastaneyi o gün

hatta bi keresinde hiç unutmuyorum
ağladığı zamanlarda sürekli elektrikli süpürge çalıştırıyorduk ancak öyle emzirebiliyordum hatta
yine bi gün elektrikli süpürgeyi açtık o çalışıyor,kızım ağlıyor,birde sokakta düğün var onun sesi çıldıracaktım
oturdum bende ağlamaya başladım stresten
annemde beni sakinleştirmeye çalışıyor bi taraftan bebeği
baktı olacak gibi değil oda ağlamaya başladı
ailecek ağladık yani düşünün

mutlu yıllar canım
benim eşimde süpriz yapan ama onu süprizlikten çıkaranlardan
mutlaka belli eder yani:)))
buarada ordu da iyice soğudu donuyoruz tam anlamıyla

nerdeyse ilk 5-6 ay gece sadece 2 kez uyanan kızım şimdi peşpeşe 1,5 2 saat zor uyuyor
sağol canım :) evet bizimkide öyle oldu son zamanlar sürekli ağlayarak kalkıyor emmek istediğini düşünüp alıyorum ama memede istemiyor beni gördükten sonra uykusuna devam ediyor
doğum günün kutlu olsun canım
ev işini ne yaptınız

sağol canım, birtane ev bulduk çok beğendik ama bütçemizi bayaa aşıyor eşimde biraz bekle dedi şu kredi işlerini araştırıp şartları biraz zorlayacağım dedi bende bekliyorum o ev olsun diye ama kısmet bakalım

Benim kizim dogdugundan beri uyku sorunu olan bi cocuk halada duzene girmis degil bi gun iyiysi diger gunler saat basi kalkar ama hamileyim, gozumu kararttim eskiler nasil bakmis, hepsine ayiracak vakit bulurum evelallah

birde nerdeyse 6 aydır hep kızımı uyutup uyutup emzirdiğim içinde çok yoruldum ben
bende hadi çocuk uyudu gideyim işime gücüme bakayım durumu olamıyor malesef
uyutup yatağından geri alıp kucağıma emziriyorum buda nerdeyse yarım saat sürüyor mıy mıy mıy
sonrada zaten uyanıyor
dinlenmeye hiç fırsatım kalmıyor dolayısıyla
2.çocuk için önce iyice bi dinlenmiş olmam lazım benim

Arkadaslar, bebeğim hasta oldu ilk kez bu kadar kötü oldu, ateşi çok yükseldi Cumartesi gunü doktora gittik, ateş düşürücü verdi geçer dedi. Viral enfeksiyonmus. Bulaşmış bi yerlerden. 3 gün ateş sonrası iyileşir gibi oldu bu seferde kırmızı bişeyler çıkardı tüm vücutta. Haydaa aradık hastaneyi, 4. cocuk hastalıgiymis. Önce ateş sonra dokuntu seklinde seyrediyor . Şimdi iyi çok şükür Allah ima. Bugün bişeyler yedirebildim, Allah tan anne sutu alıyor yoksa halimiz harapti.
Dışarı çıksak bi türlü çıkmasak başka . Nese virüslerden birine bağışıklık kazandı en azından.

geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.

Benim çevremde de peş peşe çocuk yapan ohh mis aradan çıkardım diyen insan çok var ama benim kaldırabileceğim bir durum değil. Ben de bebeğim olduğundan beri ona göre yaşıyorum her şey planlı programlı. Haftalık yemek listeleri uyku saatleri vs hep onun düzenine göre hareket ediyorum çünkü rutini bozulunca çok huzursuz oluyor bebişim ama bu monotonlukta beni acayip agresif yaptı. Özellikle eşimin burnundan getiriyorum. Çok şükür bebeğimin önemli bir sağlık sorunu olmadı ama 8 ay fizyolıjik reflü nedeniyle kustu hele ilk altı ay gece kusup boğulacak diye doğru düzgün uyumuyordum. O kadar harap bir haldeydim ki hatırlamak bile istemiyorum. Emziriyorum bir kusuyor başımdan aşağı üst baş koltuk halı kendi üst başı hep kusmuk ve günde en az 10 defa aynı durum. 20 tane önlüğü vardı yetiştiremiyordum. Kısacası çok yıprandım ben zaten el bebek büyümüş bir tiptim direk duvara tosladım. Sürekli evde yardımcım olmasına rağmen bu hale geldim yani 2. Çocuk imkansız benim için. Zaten 31 yaşındayım geçti benden.Burda bazı arkadaşlar yapanlara şaşırıyor bazıları da yapmayanlara. Herkesin hayatı kendine kimse kimseyi gaza getiremez bence bu konuda ya da 2.yi isteyenlere iğneleyici laf edemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…