- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #74.801
SİZE DANIŞMAK İSTİYORUM
ben şu an ücretsiz izindeyim. bir sorun olmazsa, nasip olursa 2 yıl iznimi kullanmak istiyorum.
ve sonrasında bakıcı ve kreş dönemi başlayacak ve bakıcı işi şans işi birazda.
herkes 2. çocuktan konusuyor ve bu konuda fikirlerini almak istiyorum.
aslında 2. çocuk eşimin yardım etmemesi nedeniyle istemiyorum ve bu oğluma haksızlık.
ayrıca onu ihmal etmiş olacagım, bu yönüyle de haksızlık.
büyük çocuklar çabuk olgunlaşır.
ben oğlanı büyüteyim bebek sevmeyi özlediğim zaman 2. olur diye düşünüyordum.
80 dogumluyum 32 bitecek yani. yaş da ileri. 2 yıl izin sonrası, epey ilerlemiş olacak.
şu an hamile kalsam (en iyi ihtimalle) doğuma oğlum 1,5 yaşında olacak.
2. çocukta 2 yıl izin kullansam oğlum 3,5 yaşında olacak ve kreş dönemi başlayacak.
bakıcıya vermemiş olacagım, bu yönü güzel.
eve her gün gelen bir yardımcı alırım, temizlik, yemek, çocuk yardım eder bana
siz ne dersiniz, şu an onu kime bırakırım, bakıcı istediğim gibi olur mu korkusu sardı.
bu arada 10 gun önce eşime idarecilik görevi de verildi. başhekim yardımcısı oldu.
aynı branştan bir dr. daha gelirse 2-3 aya kadar, şu yogunluğu kalmaz.
sadece idarecilik ve hatırlı hasta bakarsa daha rahat olur ve akşam yorgun olmaz.
tabi idareciliğin başka sorumlulukları var ama bu işte de hem bedenen (dun 11 ameliyat yapmış, diğer gunler 100 hasta bakıyor) hem beynen yoruluyor.
bu sadece plan benim kafamda. iki görevi de yürütebilir yada adam iş hastası bu işe de dört elle sarılır onu da biliyorum.
ve ben 2. yaptıgıma pişman olurum.
ne dersiniz? işe dönüp 35,36 yaşımı beklleyim.
artık geç emekli olacagımız için (ben 54 yaşımda) 4000 gunden fazka gunum var. işe dönmek için aceleye de gerek yok.
fikir verir misiniz?
amaninnnnnnnnnnn uyarı verdiler bana
nasılda gördüler yazdıgımı
hocadan kaçış yok.
hazlimmmm sosyal paylaışm sitesine üyle oldugunu yazınca
bende şunlara gir diye isim verdim.
uyarmışlar beni
Anam ne bebek sevgisi var bunlardada 3 gündür 2 ciyi konuşuyolar sizin kocalar çok şanslı hamile kalırım diye dır dır yapmazsınız ben gibi :)
Bi yandan yemek yapıp bi yandan yazıyorum size.patlıcanları al al soydum salatalık dilimler gibi ortadan 2 ye bi kaç kez dilimledim haşlıyorum sonra süzüp kavrulmuş mısır ununda tavada az yağ ile kızartıcam çok acıktım hala kahvaltıyla duruyoruym.sizede tavsiye ederim bunu.karadeniz usulü bi kızartma:)Aslında bugün balık zamanıydı ama :104: dışarı çıkmaya üşendim yağmura:97:
çock fikrine en az 5 yıl sıcak bakmıyorumama isteyenlere saygım var ben yapamam şu an...hala doğum masası kabusum çünkü
hugo öyle yapcm cnm marangoza vercem inş memoş nasıl benimki epey yürüme arzusu içinde bi kaç adım atıyo düşüyo sonra ama
Yarın hava güzel olursa çıkıp oğlumla gezeceğim oğluma altı ayakkabı gbi tabanlı üstü çorap olan patiklerden istiyorum.yürümeyede çalışıyorya hem kaymaz hemde sıcak tutar ayaklarını...
ben değil eşim istiyor 2. ve 3. yü
ee çocukta tek kalmasını da doğru bulmuyorum
ama yemiyoda aslında sıkıya da gelemem
zamanlama önemli
ben burada en geç bebek sahibi olanların başındayım
benim düşünmem lazım
sizin gibi genç olsam 5 yıl beklerim.
Senfat çok istiyorsan bakabileceksen kardeş kavgalarında orta yolu bulabileceksen kıskançlıklarda alttan alabileceksen 2 sinede aynı sevgiyi ilgiyi kurarım bu aradada kocayıda elde tutarım diyorsan yap bacım kim tutar seni enısteınle birlikte son gaz devam o zaman
kocayı elde tutacaksan lafı hiç hoşuma gitmedi doğrusu
kocanın bakımı ve ihityaçlarını da karşılayacaksan demek daha dogru bence (yemek, ütü, çay ve sohbet ihtiyaçları gibi)
kocam elden gidiyor gibi bir histeriyle yaşayamam yani.
adamın gitme niyeti varsa gözü dışardaysa ben çocuk yapmasamda evde her gün aynı kadından sıkıldım der yine gider.
kaldı ki eşim tüm gün kadın ve kızdan başka bir şey görmüyor ve bunun kıskançlığını yapsam evde duramam.
adam kudurmuşsa gider yani ben ona evlat vereceğim, onun benim ayağıma kapanması lazım
çocuk yaptın sen bakımsızlaştın diye beni suçlayamaz. onun baba olması için bazı durumlar eksik kalır. o da bunun bilincinde. kimi gün süsün, kimi gün yemeğin, kimi gün temizliğin ya da kilon olabilir. biz onların babalığı tatması için eski düzenimizi bozuyoruz, o da gidiyorsa gitsin yani
patlıcanları ince dilimleyip, suya bulanmış cıvık una bulayıp kızartınca badılcan balığı oluyor. ege yöresinde de var.
sizinkiler ordu merkezden mi
Valla kardeş kıskançlığı 40 gelsende var 10 yaşına gelsende...misal geçen eşime 40 yaşındaki abiside bizle beraber köydeydi kıskanmış eşime demiş annem seni daha çok seviyo ev almanı istiyo diye bunu diyeninde 2 kasap dükkanı bir evi var ailede tek eşim kirada yani.olck iş değil.aynı şekilde kardeşlerim küçük benim birbirlerini yiyolar birbirlerine hiç bişey vermezler paylaşmazlar kardeşi olan paylaşmayı bilir demek bence çok saçma ben 18 yaşımda abla oldum kardeşim odamı dağıtınca düzenimi bozunca kriz geçiriyodum ama anneme yaşımdan dolayı bakarken çok yardımım olmuştur.bence arada biraz yaş olmalı..
Misal oğlum abi olduğunu bilmeli benim kardeşi olduğunu kavramalı 2 si bir olunca peşpeşe ben çok yıpratacağını düşünüyorum tabi daha 27 yaşındayım ilerde çocuk isteme şansımda var 30 larda olsam fikrim değişirmiydi bilmiyorum.Bence insan yetebildiği kadarını doğurmalı..bakabilmeli güzel bi hayat verebilmeli.
Bi yandan yemek yapıp bi yandan yazıyorum size.patlıcanları al al soydum salatalık dilimler gibi ortadan 2 ye bi kaç kez dilimledim haşlıyorum sonra süzüp kavrulmuş mısır ununda tavada az yağ ile kızartıcam çok acıktım hala kahvaltıyla duruyoruym.sizede tavsiye ederim bunu.karadeniz usulü bi kızartma:)Aslında bugün balık zamanıydı ama :104: dışarı çıkmaya üşendim yağmura:97:
çock fikrine en az 5 yıl sıcak bakmıyorumama isteyenlere saygım var ben yapamam şu an...hala doğum masası kabusum çünkü
hugo öyle yapcm cnm marangoza vercem inş memoş nasıl benimki epey yürüme arzusu içinde bi kaç adım atıyo düşüyo sonra ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?