2012 Şubat Anneleri

Senin yas iyiymis senfat bence cokta erteleme hani benim fikrim belli zaten hamile olusumdan:)ama yorulursun deger yani buyutur baslarsin isine kafan rahat kilolarini verirsin hani tekrar hamilelik vs bebek ugrasmazsin.hani ablamin kizi 4 yasinda 5 e girdi hatta kardesini bogacak nerdeyse zarar veriyo kafasini besige vurmus cocugun kasla goz arasi dusun kiskanmanin yasi yoktur o acidan aksine cocuk tek buyudukce baska birini kabullenmiyo herseyi sahipleniyo sonsuza kadar onunmus gibi anne babayi bile.yinede karar senin.

kızlar bu ikinciye olan azminizden dolayı sizleri kutluyorum nerdeyse ben bile gaza gelecem
benim iki kardeşim arasında 18 ay var
annem hep derki;
birini ayağımda sallayarak uyuturken diğeri hep boynuma sarılarak uyuyakalırdı
mantık olarak aslında çok doğru izinler falan denk geliyor
birlikte büyüyecekler
birden aradan çıkmış olacak
ama çok yıpratıcı bi süreçmiş gibi geliyor bana
yani sanki böyle bi durumda ben benlikten çıkarım artık:)))

Anam ne bebek sevgisi var bunlardada 3 gündür 2 ciyi konuşuyolar sizin kocalar çok şanslı hamile kalırım diye dır dır yapmazsınız ben gibi :)

ben değil eşim istiyor 2. ve 3. yü
ee çocukta tek kalmasını da doğru bulmuyorum
ama yemiyoda aslında sıkıya da gelemem
zamanlama önemli
ben burada en geç bebek sahibi olanların başındayım
benim düşünmem lazım
sizin gibi genç olsam 5 yıl beklerim.

Valla kardeş kıskançlığı 40 gelsende var 10 yaşına gelsende...misal geçen eşime 40 yaşındaki abiside bizle beraber köydeydi kıskanmış eşime demiş annem seni daha çok seviyo ev almanı istiyo diye bunu diyeninde 2 kasap dükkanı bir evi var ailede tek eşim kirada yani.olck iş değil.aynı şekilde kardeşlerim küçük benim birbirlerini yiyolar birbirlerine hiç bişey vermezler paylaşmazlar kardeşi olan paylaşmayı bilir demek bence çok saçma ben 18 yaşımda abla oldum kardeşim odamı dağıtınca düzenimi bozunca kriz geçiriyodum ama anneme yaşımdan dolayı bakarken çok yardımım olmuştur.bence arada biraz yaş olmalı..

Misal oğlum abi olduğunu bilmeli benim kardeşi olduğunu kavramalı 2 si bir olunca peşpeşe ben çok yıpratacağını düşünüyorum tabi daha 27 yaşındayım ilerde çocuk isteme şansımda var 30 larda olsam fikrim değişirmiydi bilmiyorum.Bence insan yetebildiği kadarını doğurmalı..bakabilmeli güzel bi hayat verebilmeli.

Yarın hava güzel olursa çıkıp oğlumla gezeceğim oğluma altı ayakkabı gbi tabanlı üstü çorap olan patiklerden istiyorum.yürümeyede çalışıyorya hem kaymaz hemde sıcak tutar ayaklarını...

patlıcanları ince dilimleyip, suya bulanmış cıvık una bulayıp kızartınca badılcan balığı oluyor. ege yöresinde de var.

sizinkiler ordu merkezden mi

canım ben de seninle aynı ikilemdeyim

yeni bi bebiş daha olursa 1.yi bakıcı veya kreşe vermemiş olurum büyütürüm diyorum
kimseye güvenemiyorum çünkü sadece yeme içmesine bakacak biri değil bakıcı, onunla aksama kadar kalacak
ya oğluma bağırırsa azarlarsa diyroum sadece onun vicdanına güvenemem

kocayı elde tutacaksan lafı hiç hoşuma gitmedi doğrusu
kocanın bakımı ve ihityaçlarını da karşılayacaksan demek daha dogru bence (yemek, ütü, çay ve sohbet ihtiyaçları gibi)
kocam elden gidiyor gibi bir histeriyle yaşayamam yani.
adamın gitme niyeti varsa gözü dışardaysa ben çocuk yapmasamda evde her gün aynı kadından sıkıldım der yine gider.
kaldı ki eşim tüm gün kadın ve kızdan başka bir şey görmüyor ve bunun kıskançlığını yapsam evde duramam.
adam kudurmuşsa gider yani ben ona evlat vereceğim, onun benim ayağıma kapanması lazım
çocuk yaptın sen bakımsızlaştın diye beni suçlayamaz. onun baba olması için bazı durumlar eksik kalır. o da bunun bilincinde. kimi gün süsün, kimi gün yemeğin, kimi gün temizliğin ya da kilon olabilir. biz onların babalığı tatması için eski düzenimizi bozuyoruz, o da gidiyorsa gitsin yani

Son düzenleme:

pardon cnm bende onu kastettim zaten idare edebileceksen 2 çocuk bide koca zor işler bunlar doğru seninki kadın doğumcuydu sanırım haklısın yanlış yazdım pardon cnm ben artık çocuk konusunda konuşmayacağım benm fikrim belli...

Gs maçı 3 1 bitti eşim mutlu mesut gelir şimdi süprizm var dedi bakalım neymiş :97: merak ettim .annemlerdeyim eve ineyim bende....cümleten iyi geceler...

Senfat kırdıysam kusura bakma cnm telden bi hışımla yazıyorum oğlan engel olmasın diye düşünmedem çıkıyo bazen laflar benden dan diye ....hemşerim bnm....sizde balık kuşlar falanda vardı hala duruyorlarmı ayrıca?merak ettim...

İyi geceler ben gece bi ara bakarım cvplara ....bay bayyyy

yahu kızlar nerdesiniz? önceden bu saatlerde hep bulunurdu birkaç arkadaş, şimdi yok :2: ben çıkarım, benim_olan gelir. bu saatlerin demirbaşı olduk

hazelim, oğlun sana mı benziyor acaba? bir kere albüm yapmıştın burada, oradan hatırlıyorum (doğru hatırlıyorum, o sendin değil mi?)

kızımın cem yılmaz bebeği var, opet dağıtmıştı bi ara. arkasında düğmesi var, basınca konuşuyor. ömer'e gösterdik bugün, konuşunca bebeğe bir hışım saldırıp kafasını ısırması var, öldük gülmekten

neyse hadi ben biraz daha buradayım, bak geliyorsanız gelin

mozp sen nerelerdesin acaba?

Aksine uzmanlar diyorki bi cocugun kardesi oldugunda ona sen abla oldun o senin kardesin soyle yap bunu yap demek cok yanlismis o cocuk o zaman diyoki haa benim cocuklugum bitti benim sevilmem bitti ben farkli bi rol aliyorum abiyim ablayim ve bu cok kotu etkiliyo cocugu biz yegenim icin konusmustuk bu tarz seylere cok kizdi dr ablasi gel kardesini salla yada ablasi bak kardesin kustu bilmem ne felan tarzi seyler kullanmayin dedi ismiyle hitap edin onuda sevdiginizi belli edin diye.sen 18 olmadan kardesin olsaydi onun daginikliligina istemesende alisirdin onunla buyumeye alisirdin.dedigim gibi bu yas araligina her aile kendi karar verir bence ideal fark sudur diye bisi yok birine gore 3 birine 5 birine 7 yildir

Arkadaşlar fikir almak güzeldir ama buradaki bir anlık hevese kapılıp tabir yerindeyse gaza gelmesin kimse. Herkesin hayatı farklı. Bakın yaş gruplarımız, maddi durumlarımız, psikolojilerimiz farklı. Kimi genç kızlığında evde kardeşlerine bakmış her işe yetişmiştir bebek büyütmek vız gelir, kimi de elini sıcak sudan soğuk suya sokmamıştır ev düzeni + bebek, alışık olmadığından çok yıpranır. Bakın kimi yardımcı istiyor, kiminin mali gücü yok, kimi bakıcıya güvenmiyor. Zorundalıklar farklı.

Ben mesela bebek olduğundan bu yana hayatımı ona adadım adeta. İşlerim hep yarım, ev işleri desen dandini, eşimi çok özlüyorum beraber film izlemeyi, kampa gitmeyi...
Şimdi bebeğimiz büyüyor bunları yeniden yaşayacağız bu sefer üç kişilik, üçümüzün de zevk aldığı şeyler yaratacağız. Evlat sevgisini tattım. Zamana bırakıyorum her şeyi.

iyi memikto son gaz haşarılıklara devam
bu ara beni arkadaş etti kendine beraber emekliyoruz o derece
ayakta durmama bile izin vermiyo onunla aynı boyda hizada istiyo
canı sıkıldıkçada bi tane patlatıyo tekme
eşim diyo çok yüz veriyosun çok sakin davranıyosun
bilmiyorum doğrumu ama keyfi yerinde hiç canı sıkılmıyo işte artık hiçbişey yapamıyorum o uyuyunca yemek filan ancak ağlaya ağlaya bacaklarıma sarılıyo önümde arkamda dolanıyo

manevi yönden aynı anda iki küçük çocuğa yetebilmek bence imkansız
benim bebeğim kolikti öyle böyle 6 ay çektik sabah 10 da başlar gece 10 da biterdi o süreçte çok bitkin yorgun göçmüş olurdum çoğu kez ağlardım
ara koridorda az koşmadım kucağımda çocukla
ikinci olsa kolik olsa eee mehmette var
annesi göçmüş ağlıyo bitkin herkes gergin ne olduğunu anlamaz bilemez o da ilgi ister sevgi ister valla çok zor
kolik olmasa bile gece saat başı emzirmeye kalk filan zaten bikaç ay epey yorucu geçiyo gündüzde yorgun oluyosun
çocuk ne bilsin sabah gelir cin gibi gözlerle oynamak için onana nasıl yeteceksin
ilgi eksikliği olur bence
eşimin arkadaşının kızı oldu aralarında 1.5 yaş filan var
bebek altına yapıyo diye o da yapmaya başlamış altımı bağla diyomuş annesine
gittiğimizde görmüştük devamlı annesine sarılmaya öpmeye çalışıyodu çocuk şaşırmış vaziyetteydi
ikinci çocuk yapılacaksada bence ilk çocuğun biraz daha konuşarak anlayabileceği zaman lazım heralde
tabiki ben,m fikrim bu

Hugocuk benim durum da aynı tek avantajım köpeğimizin olması. Ata ağlayınca fırlayıp haber veriyor bana. Ama köpeğim de çok şımarık Ata'nın yanında çok oturmuyor beni takip ediyor dolayısıyla evde zincirleme geziyoruz.
Sabah beşte kalktık hala uyumadı nasıl iş anlamadım yav. Hep oyun oynayalım istiyor, dışarı çıkalım istiyor. Yağmur vardı, pencereden izledik uzun uzun çok hoşuna gitti.

Bu arada sonunda ben de regl oldum bugün. Ohh be.

çocukla çocuk olmak ne zormuş yaww
çok yoruluyorum belimde zorluyo
memiktoda cin gibi gözlerle oyun bekliyo
uyuyunca yemek yap valla büyüdükçe dahada zorlaşıyo herşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…