- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #74.801
SİZE DANIŞMAK İSTİYORUM
ben şu an ücretsiz izindeyim. bir sorun olmazsa, nasip olursa 2 yıl iznimi kullanmak istiyorum.
ve sonrasında bakıcı ve kreş dönemi başlayacak ve bakıcı işi şans işi birazda.
herkes 2. çocuktan konusuyor ve bu konuda fikirlerini almak istiyorum.
aslında 2. çocuk eşimin yardım etmemesi nedeniyle istemiyorum ve bu oğluma haksızlık.
ayrıca onu ihmal etmiş olacagım, bu yönüyle de haksızlık.
büyük çocuklar çabuk olgunlaşır.
ben oğlanı büyüteyim bebek sevmeyi özlediğim zaman 2. olur diye düşünüyordum.
80 dogumluyum 32 bitecek yani. yaş da ileri. 2 yıl izin sonrası, epey ilerlemiş olacak.
şu an hamile kalsam (en iyi ihtimalle) doğuma oğlum 1,5 yaşında olacak.
2. çocukta 2 yıl izin kullansam oğlum 3,5 yaşında olacak ve kreş dönemi başlayacak.
bakıcıya vermemiş olacagım, bu yönü güzel.
eve her gün gelen bir yardımcı alırım, temizlik, yemek, çocuk yardım eder bana
siz ne dersiniz, şu an onu kime bırakırım, bakıcı istediğim gibi olur mu korkusu sardı.
bu arada 10 gun önce eşime idarecilik görevi de verildi. başhekim yardımcısı oldu.
aynı branştan bir dr. daha gelirse 2-3 aya kadar, şu yogunluğu kalmaz.
sadece idarecilik ve hatırlı hasta bakarsa daha rahat olur ve akşam yorgun olmaz.
tabi idareciliğin başka sorumlulukları var ama bu işte de hem bedenen (dun 11 ameliyat yapmış, diğer gunler 100 hasta bakıyor) hem beynen yoruluyor.
bu sadece plan benim kafamda. iki görevi de yürütebilir yada adam iş hastası bu işe de dört elle sarılır onu da biliyorum.
ve ben 2. yaptıgıma pişman olurum.
ne dersiniz? işe dönüp 35,36 yaşımı beklleyim.
artık geç emekli olacagımız için (ben 54 yaşımda) 4000 gunden fazka gunum var. işe dönmek için aceleye de gerek yok.
fikir verir misiniz?
Senin yas iyiymis senfat bence cokta erteleme hani benim fikrim belli zaten hamile olusumdan:)ama yorulursun deger yani buyutur baslarsin isine kafan rahat kilolarini verirsin hani tekrar hamilelik vs bebek ugrasmazsin.hani ablamin kizi 4 yasinda 5 e girdi hatta kardesini bogacak nerdeyse zarar veriyo kafasini besige vurmus cocugun kasla goz arasi dusun kiskanmanin yasi yoktur o acidan aksine cocuk tek buyudukce baska birini kabullenmiyo herseyi sahipleniyo sonsuza kadar onunmus gibi anne babayi bile.yinede karar senin.