- 25 Ağustos 2008
- 420
- 3
- 296
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #74.721
o zaman benim sıpa yakiaşıyo sizinkilere sevindim cnm şimdi
aynı boyları kemikli benim oğlum sanırsam bende öyleyim çünkü gelişimi güzel ya çok seviniyorum allah bebekleri hasta olanlara şifa versin inş
ben bugün sağlık ocağına sordum pilavla yoğurdu karıştırıp vereyimmi diye ama zorlama yemek istemez ise dediler azar azar alıştır dediler bende zorlamayacağım akşamda patates püresiyle yoğurt verdim zorlamadım biraz ezmeden vermiştim istemediği yerde kestim
ceviz için erken değilmi ağır gelmezmi püre yapılabilir ama bazı şeylerin zamanı için erkenmiş 1 yaşında verilenler ayrı 1 buçuk yaşından sonra verilenler ayrı....
Teşekkürler kızlar. Geçen hafta eşimle mudo'ya gitmiştik yeni sezon ürünü bir gömlek bir sweatshirt beğendim ama çok pahalıydı. İkisi 250, pes dedim almadım tabii. Eşim ısrar etti ama gerek yok dedim. Neyse bu sabah duşa girmiştim, çıktım bir baktım gömlek Ata'nın sweat eşimin üzerinde. Ellerinde de birer çiçek, hem şaşırdım hem sevindim. Ama asıl hediyem bu değilmiş, pasta siparişi için dışarı çıktık. Bebek arabasına Ata'yı oturtacaktım baktım bir kutu var. İçerisinde bir telefon, hem de son çıkanlardan. Aslında telefon pek kullanmam ama eşim internete çok sık girdiğimi biliyor. Daha büyük ekranlı bir telefonla daha rahat girebileceğimi düşünmüş. Biraz pahalıya patladım ama çok mutlu oldum :)
belim ağrıyo çocuk uyusada dinlensem diye bakıyorum sabah beri süpür topla yemek yap ancak oturdum uyudu ama uyanacak ve yine mız mız mız
doktorun verdiği reçeteyi kaybettim
zaten ilaç vermedi emziriyorum diye iki tane merhem verdiydi fıtık deyince şaşırdım naptım bilmiyorum reçeteyide atmışımdır muhtemelen
Kızlar Asya'ya mevlüt yapcaz biz cumartsei günü :))
Aslında kırkı çıkınca yapmayı planlamıştık ama Doğan'ın babanesi kaza geçirince bu günlere kaldı
Yaz çıkmadan olsun dedik geç bile kaldık
Biblo aldım misafirlere vermek için daha doğrusu ufak bi takı kutusu gibi
yuvarlak kutu aldı kapağında bir kız bebeği var elinde emzikle
Mıknatıslı süslere baktım ama sonra buna karar verdim
Hem atmazlar çine küpe ya da yüzük koyarak kullanırlar diye düşündüm
Başka ne yapmam lazım
Şerbet işine hiç girmiycem :)
Menü zaten gayet klasik pide ayran baklava sarma salata :))
Siz özel bişeyler yapmış mıydınız?
biz yapmadık mevlüt ama annem diş buğdayı yapalım ben gitmeden diyor.hoş yapsakta burada kimi çağırıcaz bilmem
arkadaşlarım doğum gününüz kutlu olsun.rabbim ailenizle evlatlarınızla hayırlı sağlıklı bir ömür geçirsin inşallah....
peşpeşe doğuracak anneler.ikiz gibi olmuyor siz biraz daha şanslısınız.katı gıdaya geçip tuvalet adabına başlarken yeni bir insan yetiştireceksiniz baştan ama ikiz olunca tecrübelerimi aktarayım.iki mızmız insan demek.biri yerken diğeri yer diğeri bakıp yemez.biri gezmek ister diğeri istiyor diye öteki ister.biri kucağa gelir diğeri onu aldın beni de al der.
biri uyurken diğerini de uyutmak zorundasın.
ama ;
-peş peşe doğurunca biri katı gıda yerken diğerini direk emzirebilirsiniz.
-biri tuvalet adabını öğrenirken diğeri hala bezli olcak.
-biri gezerken diğeri paçanı tutuşturup ağlamicak.
vs vs böyle uzar gider.
ama bende inşallah bebeklerim büyüsün inşallah istiyorum hemde bilinçli bir anne olarak.hadi beni gaza getirinbirde sizler normal doğum mu yapmıştınız ???
Melitta sen mi sormuştun buharlı temizleyiciyi
Bende bekonun buharlı makinesi var arçelikle aynıymış benimki mavi arçelik kırmızı sadece :))
Pratik bişey aslında ben sadece yer temizliği için kullandım yani duvar halı vs kullanmadım
İyi güzel ama tembbelik ediyorum galiba çalıştırasım gelmiyor
Bi de sadece buhar temizliği bana az geliyor
Şöyle köpüklü çamaşır suyu bol bir su ile yerler silinmedikçe hijyen olmuyor sanki
Bi de buhar bırakıyor parke üzerinde uzun vadede parkeleri kabartır muhtemelen
bizimkinin dişi çıksaydı adı diş bugdayı olurdu ama çıkmadığından olamadı :))
Bizim bebek gelmeye gidenimiz gelenemiz üç ay arkası kesilmeden canımdan bezdirdiler
en sonunda mevlüt yapıcaz topluca çağırırz dedik ama onunda arası bayağı açıldı
Şimdi bile gelecek insan sayısı en az elliyi bulacak
Sen de yap diş bugdayını hatırası olur
İki komşu çağırırsın hem sana da zorluğu yükü fazla olmaz
ilerde kuzular fotolarına bakarlar :))
dikloron melhemi şiddetle tavsiye ediyorum.bende de bel ve boyun fıtığı var.sürüyorum anında geçiyor .rabbim şifalar versin.fıtığa yakalandın ya fıtıkla iyi geçinmeye bak.
hugocuk geçmiş olsun
Melitta ben dört çocuk istiyorum seni bu nedenle gaza getirebilirim daha ikide kalmışsın :))
Az kız iki bebiş iki daha yapmak lazım
Benim doğum normaldi
Asya bi yaşına kadar emsin istiyorum
Hamile kalırsam sütüm kesilecek kuzumun nasibini kesmek istemiyorum
Tabi Allah izin verirse ben ocak şubat gibi tekrar bakıcam o işlere :))
yok canım ben sormamıştım.sanırım senfat arkadaşımız sormuştu.
benim oğlumunda çıkmadı ama kızımın üç dişi var iki tanesi de çıkıyor :):):)
haklısın annem ben gitmeden yapalım diyor aslında iki üç arkadaş var.tabi günlerden , gezmelerden vakit bulurlarsa gelebilirler
o günler gitsin gelmesin.ölü gibiydim ya iki saate bir emzir ikisi yarımşar saat birde gelen gidenle ilgilen ev toparla hazırlık yap bayılacak gibi olurdum.ilk üç ay cehennem gibi geçti.bende canımdan bezmiştim.birde kv evinden gelmiştim birde lohusa psikolojisi püüfff çok kötü günlerdi.
benimde aklıma eşim soktu kalabalık aile olalım diye.bende şimdi istiyorum ilk gebeliğimde tecrübesizdim.şimdi gebeliğimin ve lohusalık dönemimin tadını çıkararak yaşamak istiyorum.
inşallah rabbim gönlüne göre versin.benim ikinci gebeliğimde ikiz olursa ben dört ü tamamlarım
benim sezeryan oldu sanırım üç yıl beklemek gerekiyor değil mi ?bende üç beş yıl sonra düşünüyorum bebeklerim üç yaşına gelince.belki de seneye başlarım bebeklerim iki yaşında olur doğurana kadar üç yaşında olurlar.o zaman doğuya gitmiş batıya dönmüş oluruz inşallah.
birde dünyaya bir daha gelmicez rabbim yine anneliğe layık görürse yine anne olmak istiyorum.dünya nın en güzel duygusu.rabbim olmayanlara da nasip etsin inşallah (amin)
Senin oğluş tembel çıkmış
Ya da kızın hızına yetişememiş :))
Benim üst kat komşumun bir kız bir oğlan ikizi var
gerçi yan komşumunda var da yandakilerin daha isimlerini bilmiyorum
Üst kattakilerin isimleri barçın ile burla
çok değişik gelmişti isimleri söyleyim dedim
senin minnoşların isimleri ne
melitta benim oğlanında yok dişi ne zaman çıkıcak nasıl çıkcak merak ediyorum
İkizlerin doğal yolla mı oldu tüp bebek mi
Bir kız bir erkek ihtimalini tutturmuşsun tebrikler :))
Benim bir arkadaşımın ikizleri vardı doktoru ona her doğumun ikiz olur bir daha yaprsan dörtlersin demişdi
Ben hadi canım dedim ama arkadaşın ablasınında ikizleri vardı ve üçüncü bebişi isterlerken yine ikizleri oldu yani dörtlediler :))
Nasıl bi durum ve doktor nasıl biliyordu bi fikrim yok :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?