• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

Kızlar bişey paylaşayım sizinle
lbenimle aynı durumda olan vardır belki
ben ücretsiz izne ayrıldım bebiş de 8 aylık oldu sayılır.
çocuk yardımı benim maaşa yatıyordu ve 5 aydır izinde oldugum için yatırmadılar.
Meğer eşim eş ve çocuk yardımı alabiliyormuş.
Aylık 215 tl demişler.
Miktar biraz fazla geldi, sallamış olabilirler
siz de izindeyseniz eşiniz alabilir bu yardımı
geriye dönük olmadıgını söylemişler
nette olabilceğini okudum.
Ama eşim ugraştırma beni dedi
yani boşuna 1060 lira gitmiş.. Kısmet ... Neler alırdım oğlana o parayla....:14:

maşallah ama şu an da en güzel kilo dasın bence.ben doğumdan 61 kg ile çıktım.hast.9 gün kalmıştık. hast. çıktığımda ise 60 kg idim.herkes o kilomu beğenmişti eşimde dahil :):) ama muhafaza edemedim o kiloyu.harika bişey olmuştum yahu :):):) bence yakışıyorsa hiç kilo verme.bende almak için çabalıyorum :1:

ben örtmüyorum.derdim var bölümüne adiyeff adlı bir arkadaşımız başlık açılmıştı.orada biri yorum yapmıştı.bebeğine yorgan örtmüş bebekte ağzına soka soka tıkamış ve boğulmuş.

normal da o da sıcaklığı 22-24 derece olması gerekiyor zaten.eğer çözüm arıyorsan içine çıtçıtlı zıbın üstüne uzun kollu giydirebilirsin.

bize doktorumuz 22-24 derece diyince biz üşüyoruz bebekler soğuktan ölür diye düşünmüştüm ama sonra düşündüm doğudaki çocuklar yalın ayak dışarılarda geziyor o soğukta.atlet bile giydirmiyorlar kazaklarının altına.

o yüzden en iyisi alıştırmamak dedim.sonra sürekli hasta olurlar.sonuçta buradan sonra doğuya gideceğim.ne olur ne olmaz.

ben askılı çıtçıtlı bady ile yatırıyorum bazen kısa kollu ama ayaklarına muhakkak ayaklı pijama giydiriyorum.bazende normal pijama.

kilom siritmiyor ama 58 olsam cok iyi olacak yani normalim o.

Ayrica erkek cocuklari cok sicaga alistirmayin derler. Herhalde dayanikli olsun diye midir nedir orasini bilmiyorum.

çocuk yardımı benim maaşa yatıyordu ve 5 aydır izinde oldugum için yatırmadılar.
Aylık 215 tl demişler.
yani boşuna 1060 lira gitmiş.. Kısmet ... Neler alırdım oğlana o parayla....:14:

Giden para olsun diyecegim ama gitmese iyi olurmus. Harcamak varken, hibe olmus. Kismetinizde yokmus canim.

Aylık 215 tl demişler.

canım bende ücretsiz izindeyim nasıl yani biz mi başvuruyomuşuz buna yoksa eşlerin bi yere bildirmesi gerekiyormuş? o zaman benimde gitti canım 1060 tl oyyys:37:

Aylık 215 tl demişler.

canım bişey sorcam ben çalışmıyorum ama eşim çalışıyor tabi yine böyle bir hakkı varmı acaba yazık olmuş o paraya en azından bezi bedavaya gelirdi size tühhh zamanınımı kaçırdınız hala alamıyormusun peki benim bi bilgim yok ama? Kızlar oğlumun dişi gözüküyor demiştim tam olarak ne zaman çıkar acaba?tırtırı çıkmış şuanda.. Bugün çok halsizim nedernse.sabah oğlan ben uyurken kalkmış gitmiş banyoya oturmuş çamaşır sepeti yerdeydi makinede çamaşırlar vardı onun başında bekliyo gül gül öldüm başladı etrafı keşfetmeye

Benim oğlanı ben uzun kollu pijama takımla yatırıyorum üstünü örttürmüyo çorablarını çıkarıyorum ev çok sıcaksa yoksa sürekli dönüyo tabi kışında öyle olursa yelekle falan yatırcam doğalgazlı ev ama yinede hasta olur geceleri ev soğuyor çünkü.... Erkek çocuğu sıcağı sevmez çünkü erkeklikleri açısından zararlı kaynar suyla eşlerimizin yıkanması bile zararlıymış ondan olabilir zaten daha fazla olur sıcağa alışırsalar 24 dereceydi oğlum doğduğunda hep ev yıkarken 28 falan çıkartıyordum ben ufoyuda açıyordum o zaman bu senede öyle olcak banyoda üşütebilir diye endişem var çünkü....evim pek muhafazalı bir ev değil benim.:26:

Benim oğlanı ben uzun kollu pijama takımla yatırıyorum üstünü örttürmüyo çorablarını çıkarıyorum ev çok sıcaksa yoksa sürekli dönüyo tabi kışında öyle olursa yelekle falan yatırcam doğalgazlı ev ama yinede hasta olur geceleri ev soğuyor çünkü.... Erkek çocuğu sıcağı sevmez çünkü erkeklikleri açısından zararlı kaynar suyla eşlerimizin yıkanması bile zararlıymış ondan olabilir zaten daha fazla olur sıcağa alışırsalar 24 dereceydi oğlum doğduğunda hep ev yıkarken 28 falan çıkartıyordum ben ufoyuda açıyordum o zaman bu senede öyle olcak banyoda üşütebilir diye endişem var çünkü....evim pek muhafazalı bir ev değil benim.:26:

canım benim evim gayet muhafazalı ama 1aydır havalar serin olduğu için geceleri uzun giydiriyorum doğduğundan beride ufo çalıştı kış boyu evin derecesi 24 şuan.. bide oğlum emekliyo 1 aydan fazladır altına ayaklı pijama üstünebi kat daha daha alt pijama giydiriyorum çünkü bacakları kolları sürünmekten buz kesiyo .. gecede döne döne döne üstte hiç bişey kalmıyo evi sıcak tutsak kışın rahat ederiz..

canım bende ücretsiz izindeyim nasıl yani biz mi başvuruyomuşuz buna yoksa eşlerin bi yere bildirmesi gerekiyormuş? O zaman benimde gitti canım 1060 tl oyyys:37:

çocuk ve eş yardımı diye bir şey var devlet memurlarında. Bildiğim kadarıyla özel sektörde de var. Eşi çalışmayanlara eş yardımı yapılıyor. Ben evliyken çalışıyordum hep. Dolayısıyla almıyorduk bunu. şu an ise çalışmıyor görünüyorum. Oğlan dogdugunda benim sigortamdan sağlık giderleri karşılansın, 4o tl gibi bi çocuk yardımı var onu da benim maaşıma yansısın istemiştim. Ama ücretsiz izinde oldugumdan çocuk üzerimde görünmesine rağmen çocuk yardımı yapılamıyordu maaş almadıgım için. Meğerse böyle durumda eşim alabiliyormuş. Eşinizin iş yerindeki mütemete çalışmadıgını dilekçe ile vermesi ve yardımı maaşına eklenmesini istemesi gerekliymiş.

çocuk ve eş yardımı diye bir şey var devlet memurlarında. Bildiğim kadarıyla özel sektörde de var. Eşi çalışmayanlara eş yardımı yapılıyor. Ben evliyken çalışıyordum hep. Dolayısıyla almıyorduk bunu. şu an ise çalışmıyor görünüyorum. Oğlan dogdugunda benim sigortamdan sağlık giderleri karşılansın, 4o tl gibi bi çocuk yardımı var onu da benim maaşıma yansısın istemiştim. Ama ücretsiz izinde oldugumdan çocuk üzerimde görünmesine rağmen çocuk yardımı yapılamıyordu maaş almadıgım için. Meğerse böyle durumda eşim alabiliyormuş. Eşinizin iş yerindeki mütemete çalışmadıgını dilekçe ile vermesi ve yardımı maaşına eklenmesini istemesi gerekliymiş.

bende hep çalışıyodum bu durumuda ilk defa duyuyorum haklarımızda haberimiz yok gerçekten.. eşime söyleyimde ilgilensin daha aralık sonuna kadar devam ediyo ücretsiz iznim..

Bu sene yürümeye başlarlarsa vay halimize her yere giderler gerçi emeklemeleride çok canımızı sıkacak soğuk sıcak demeden yerlerinde durmayacaklar en azından benimki daha şimdiden zor zapdediliyo...kızlar siz yemeği nerde yiyorsunuz bebeklerle ben yere sofra kursam üstüne çıkıyo masada yesem al beni kucağına diyo şakırdım çok sıkıldım artık.şu üstü fayanslı masalardan alsam diyorum ondada aman vermezmi acaba ya? Eşimle beraber yemek yemeye hasret kaldım ya o tutarken ben yiyorum yada ben oyalarken o yemek yiyorr ohhh ohhh büyüseler bi bela büyümeseler bi dert

Bu sene yürümeye başlarlarsa vay halimize her yere giderler gerçi emeklemeleride çok canımızı sıkacak soğuk sıcak demeden yerlerinde durmayacaklar en azından benimki daha şimdiden zor zapdediliyo...kızlar siz yemeği nerde yiyorsunuz bebeklerle ben yere sofra kursam üstüne çıkıyo masada yesem al beni kucağına diyo şakırdım çok sıkıldım artık.şu üstü fayanslı masalardan alsam diyorum ondada aman vermezmi acaba ya? Eşimle beraber yemek yemeye hasret kaldım ya o tutarken ben yiyorum yada ben oyalarken o yemek yiyorr ohhh ohhh büyüseler bi bela büyümeseler bi dert

mama sandalyesi aldık oda bizimle oturuyo ve bizim yediklerimizde yiyo akşamları eşimde geçen sene kolestrol çıktığı için yemekler hep tuzsuz pişiyo buda avantajımız oldu ne pişirsem yiyebiliyo..

benim olan bebeğin banyoya mı girmiş, çok güldüm. kirlileri ayırsaydı bari beyazlar renkliler diye:33:

kedicik iyiki kızında bişey çıkmamış çook şükür. yoksa bu gün hayatının en kötü günü olurdu. Allahım herkesin bebeklerine sağlık ver, onların kötülüklerini bize göstermesin

canım doruk'um

seninle gurur duyuyorum. çok iyi bir yer kazandın üniversite sınavında

bahsettiğin arkadaslarını tanıyorum. denizi, ömeri, memoyu, atayı, ata parsı tanıyorum iyi çocuklar. iyi dostluklar kur.

arnazarın, bennebileyim, hemşirenin, berfinbilgenin, einsteinin kızları için kapışmayın. sizler aranızda anlaşın biz sırayla istemeye gideriz.

öpüyorum güzel oğlum. kahvaltını yap, çorbanı iç. devam sütünü aksatma:33:

benım_olan, cat lover tesekkur ederım kızlar.
ınsallah Rabbım bugunlerı kolaylıkla asmamızı saglar.

Dun aksam benım öküz kocama 'annen arabayı satamadıgımızı bılıyor mu?' dıye sordum.
'Bılmıyor, benı hıc aramıyorlar, ılgılenmıyorlar da' dedı.
Bunun uzerıne 'farkındayım, bıraz destek olsalar keske...' dememe kalmadı, gerızekalı hıddetlendı.
'Sana kac kez anneme-babama laf etme' dedım dıye!
Öküz, hem kendı dıyor ılgılenmıyorlar dıye hem de ben onay verınce hıddetlenıyor.
Neymıs, ellerınde olsa zaten yaparlarmıs.
Dedım 'manevı destek beklıyoruz, maddı degıl'

Bugun de kayınvalıdem ve kayınpederım geldı.
Kayınvalıde sadece 'cok mu sıkıstınız?' dıye sordu, bende 'evet, bu kez hıc bır zamankıne benzemedı' dedım, daha da tek laf etmedı.
Bıraz sonra ablam aradı, moral vermek ıcın aramıs, bende kayınvalıdeme ragmen kısaca sıkıntılardan bahsettım.
Telefonu kapatınca bır kelıme dahı etmedı, aksine dıyor kı 'dun su arıtma cıhazı taktırdık'
Ardından kayıpedere, 'kış ıcın sunu lalım, bunu yıyelım' dıye muhabbet yapıyor.
Valla anladım arkadas, bunlar sadece ıyı gun de varmıs.
Ama keske bıraz da benım okuz kocam anlasa.

Bu arada ben su an 55-56 arasındayım.
Bılıyorsunuz, doguma kadar yaklasık 30 kg almıstım.
Ve hamılelıgımı ogrendıgımde 53-54 arasındaydım.
Kılolar nasıl gıttı pek farkında olmadım.
Bırde annemlere gıttıgımde yaklasık 3,5 hafta kalmıstım.
Orada bol bol yemek yedım, dondugumde hemen tartıldım, kesın 60 olmusumdur dıye dusunmustum, 58 kg ıle gıtmıstım.
Bi' tartıldım 55 kg! ınanamadım. Esıme 'bu tartı bozulmus' dedım ılk once.
Ama bugun oldu hala 55,5 kg'yim.
Orada sadece ekmegı bıraz azaltmıstım, galıba bunun faydası oldu.
Sımdı ıse yenıden ekmege agırlık verdım, keske bıraz daha kessem de 50 kg ye ulassam.

melittacım merhaba..
ikiz gebelikte 22 kilo aldın, ben tekilde 25 aldım :1: :1:

85'le doğuma gittim, Allah'a şükür şimdi 62'yim. hedef 57-58, o da olur inşaallah. ama şimdi havamda değilim :19:

kızlar bebegınız yatarken yorgan örtuyor musunuz??Ben cok hareketlı ve dönerek uyudugu ıcın örtemıyorum ama ne
yapmam gerektıgını de bılmıyorum,üşüyecegı kesın cunkı ev bu havalarda bıle 22 dereceye dustu:5::5: Siz ne
yapıyorsunuz??

kilom siritmiyor ama 58 olsam cok iyi olacak yani normalim o.

Ayrica erkek cocuklari cok sicaga alistirmayin derler. Herhalde dayanikli olsun diye midir nedir orasini bilmiyorum.

verirsin bence çünkü 4-5 kilo verilir.imkan olsa o kiloları alırdım senden.gerçekten ihtiyacım var.:1:
erkek çocukları fazla sıcakta hemen hasta oluyorlarmış o yüzden.dünde kontrole götürdüm oğlumu sünnet olduğu için osıcakta sıcakladı.hemşire bile ateş imi var ateşi var bu bebeğin dedi.bende çok sıcaktı dışarısı sıcakladı dedim.malum kıbrıs sıcağı :9:

bu arada herkese sünneti tavsiye ediyorum.maşallah oğlumun pipisi iyileşti.bir hafta da normaline döndü.kesinlikle bebekken daha çabuk iyileşiyor:emir_bebek::72:

benım_olan, cat lover tesekkur ederım kızlar.
ınsallah Rabbım bugunlerı kolaylıkla asmamızı saglar.

Dun aksam benım öküz kocama 'annen arabayı satamadıgımızı bılıyor mu?' dıye sordum.
'Bılmıyor, benı hıc aramıyorlar, ılgılenmıyorlar da' dedı.
Bunun uzerıne 'farkındayım, bıraz destek olsalar keske...' dememe kalmadı, gerızekalı hıddetlendı.
'Sana kac kez anneme-babama laf etme' dedım dıye!
Öküz, hem kendı dıyor ılgılenmıyorlar dıye hem de ben onay verınce hıddetlenıyor.
Neymıs, ellerınde olsa zaten yaparlarmıs.
Dedım 'manevı destek beklıyoruz, maddı degıl'

Bugun de kayınvalıdem ve kayınpederım geldı.
Kayınvalıde sadece 'cok mu sıkıstınız?' dıye sordu, bende 'evet, bu kez hıc bır zamankıne benzemedı' dedım, daha da tek laf etmedı.
Bıraz sonra ablam aradı, moral vermek ıcın aramıs, bende kayınvalıdeme ragmen kısaca sıkıntılardan bahsettım.
Telefonu kapatınca bır kelıme dahı etmedı, aksine dıyor kı 'dun su arıtma cıhazı taktırdık'
Ardından kayıpedere, 'kış ıcın sunu lalım, bunu yıyelım' dıye muhabbet yapıyor.
Valla anladım arkadas, bunlar sadece ıyı gun de varmıs.
Ama keske bıraz da benım okuz kocam anlasa.

Bu arada ben su an 55-56 arasındayım.
Bılıyorsunuz, doguma kadar yaklasık 30 kg almıstım.
Ve hamılelıgımı ogrendıgımde 53-54 arasındaydım.
Kılolar nasıl gıttı pek farkında olmadım.
Bırde annemlere gıttıgımde yaklasık 3,5 hafta kalmıstım.
Orada bol bol yemek yedım, dondugumde hemen tartıldım, kesın 60 olmusumdur dıye dusunmustum, 58 kg ıle gıtmıstım.
Bi' tartıldım 55 kg! ınanamadım. Esıme 'bu tartı bozulmus' dedım ılk once.
Ama bugun oldu hala 55,5 kg'yim.
Orada sadece ekmegı bıraz azaltmıstım, galıba bunun faydası oldu.
Sımdı ıse yenıden ekmege agırlık verdım, keske bıraz daha kessem de 50 kg ye ulassam.

eşin napsın yazık farkında olduğu için hiddetleniyordur belki de.adam üzüntüden kalp krizi geçirse daha mı iyi olcak.tırnağın varsa kaşı kafanı. :ssz: sıkma canını kendimize ediyoruz üzüldükçe.:43:

aman 50 kg olcan da nolcak.boyun ile orantılı ise kilon hiç elleme.

eşin napsın yazık farkında olduğu için hiddetleniyordur belki de.adam üzüntüden kalp krizi geçirse daha mı iyi olcak.tırnağın varsa kaşı kafanı. :ssz: sıkma canını kendimize ediyoruz üzüldükçe.:43:

aman 50 kg olcan da nolcak.boyun ile orantılı ise kilon hiç elleme.

Kızdıgım konu su; kendı farkında oluyor ama ben farkında oldugumu soyleyınce bana hıddetlenıyor.
Bırde evlendıgımız gunden berı benı o kadar cok kısı yuzunden uzdukı sımdı bakıyorum onlardan hıc bırı yanında yok, yıne ben yanındayım.

Boyum kısa oldugu ıcın bır kac kg daha versem guzel olacak.
Su anda cok sırıtmıyor 154 cm boya, 55,5 kg.
Fakat 52 kg olsam sanırım cok daha ıyı gorunecegım.

elefera bursaya gitmeyi planlıyorsunuz ama sen istersen yine de iş başvurularına bir yandan başla istersen. zaten çağırmaya başlamaları falan elif 1 yaşında olur. sen hangi sektörde çalışıyordun

elefera bursaya gitmeyi planlıyorsunuz ama sen istersen yine de iş başvurularına bir yandan başla istersen. zaten çağırmaya başlamaları falan elif 1 yaşında olur. sen hangi sektörde çalışıyordun

Gıda sektorendeydım canım, ik. yonetıcılıgı yapıyordum.
Elıf uyandı, mama beklıyor benden. Daha sonra gelırım ınş.

kızlar bebegınız yatarken yorgan örtuyor musunuz??Ben cok hareketlı ve dönerek uyudugu ıcın örtemıyorum ama ne
yapmam gerektıgını de bılmıyorum,üşüyecegı kesın cunkı ev bu havalarda bıle 22 dereceye dustu:5::5: Siz ne
yapıyorsunuz??

Benim kizda cok doner o yuzdrn ortemiyorum istemiyorda zaten, ben suan uzun kollu pijama ustunede suveter giydiriyorum, tulumum var o daha soguyunca simdi terler, ben oyle cozum buldum

Back
X