2012 Şubat Anneleri

dr da biliyo normal istiyorum bebeğimi ve beni riske atmadığı sürece normal doğururum heralde canım annemde beni 4000kgın üstünde normal doğurmuşş kısmet

buklee eğer ortalama bir boya sahipsen ve kalça yapın biraz genişse tabi dr. unun pelvis değerlendirmesi (çatı muayenesi) önemli, gebelik diyabetin de yoksa bebeğin pozisyonu baş gelişse hiç korkma bebeğin 4500 gr. da olsa rahat doğum yapabilirmişsin. iri bebeklerde dr. un korktuğu 2 durum var. 1. durum uzun süre doğum sancısı çekmene rağmen doğumunun ilerlemesinin durması ve sezeryan gerekmesi. bu durumda hem normal doğum sancısı hem de sezeryan sancısı çekmiş olacaksın. fakat bu durum bebek üzerinde bir sorun yaratmayacağı için bu ihtimali göze alıp normali deneyebilirsin. 2. durum ise doğum esnasında bebğin başı doğduktan sonra omuzunun kemik yapıya takılması. doktorların iri bebeklerde en çok korktukları durum budur. çünkü bu aşamada sezeryan yapılamıyor ve doğumu tamamlayabilmek için bebeğe travmatik olabilen bazı manevralar gerekebiliyor. bu durum bebkte sorun yaratabilir.(düşük el...v.b.) ama şunu belirtelim tıbbi litaratürde makrozomik bebeklerde (iri) omuz takılmasının % 50 sinden fazlasının iri olmayan bebklerde olduğu belirtiliyor. (yani bebeğin 2.5 kg bile olsa omuz takılma riski vardır.) iri bebek omuz takılması içinsadece risk faktörlerinden biridir. litaratürde gebelik diyabeti olmayan ve kemik pelvisi iyi olan annelerde 4500 gram değeri omuz takılması için sınır risk alınır. yani 4500 grama kadar omuz takılması riskinin düşük olduğu belirtilmektedir. (yaklaşık % 5) fakat diyabetik annelerde sınır 4000 gramdır.
senin durumuna gelince en başta belirttiğim yukarıdaki faktörleri doktorunla görüşmelisin. senin uygunsa 4500 gr. bebeğin dahi olsa omuz takılması riski düşüktür. normal doğum denebilir. haftası dolmadan suni sancı ile doğum denenmesi doğum için yattığında sezeryan ihtimalini arttıracaktır. çok önerilmiyor. eğer doğumunun başlama ihtimalini arttırmak istersen 38. haftada dr.dan servikal sıyırma (rahim ağzının parmakla sıyrılması) yapmasını isteyebilirsin. bu işlemin bir riski yoktur. ama doğumu başlatma garantisi de yoktur. fakat çoğu hastada takip eden en geç 1-2 hafta içersinde kendi doğum eylemi başlıyor. eğer bunlarda netice vermezse 40+6 haftaya kadar beklemeni eğer doğumun başlamzsa doktorunla beraber pelvis değerlendirmesi ve bebğin o zamanki kilosuna göre doğum şekline karar vermenizi öneririm. (kocam dedi)

senfat canım eşin dr muydu senin?diyabetim yok bacak boyumda uzun minyon değilim .. bende bebeğimi asla riske atmam zaten 8şubatta dr zaten sana kararımı açıklarım sende düşün dedi.. bakalım o zaman kaç kg olacak ailemle eşimle durumu değerlendiririm çatı muayeneside olup kararımı veririm sonuna kadar yolu var evet çok normal doğurmak istiyorum.. ama hayırlısı dediğim gibi..

iyi geceler cnm nasılsın

en son haknur ve adese dogum yaptı baska varmı 2 gundur gıremedım

ıyı geceleer
ıyı olmaya calısıyorm
yınede sukurler olsun..

persembe gunu aselkuzum amelıyat olacaktı kı kesın olmustur
onun harıcınde gelen bı haber yok :)

sen nasılsın

ıyı geceleer
ıyı olmaya calısıyorm
yınede sukurler olsun..

persembe gunu aselkuzum amelıyat olacaktı kı kesın olmustur
onun harıcınde gelen bı haber yok :)

sen nasılsın

ben iyiyimm sagol cnm neden ıı olmaya calısıyorsun sorunmu var?
ben dun doktora gıttım nerdeyse hala 1 ayın var dedı sasskınımm

ben iyiyimm sagol cnm neden ıı olmaya calısıyorsun sorunmu var?
ben dun doktora gıttım nerdeyse hala 1 ayın var dedı sasskınımm

ne bı ayı yahuu..
en fazla hafta.

ya komık gelecek ama ıgne yerlerım agrıyor.
hemde cok fazla. ondan :S

mrb nihle ben sürekli takip ediyorum yazılanları okuyorum ama benm yazmaya fırsatım olmuyo sırada sen varsın sanırım doğm yapacak pazartesi mi ögrenecektin kaç haftalıksın? listeye baktım ama göremedim ben 35+4 hahftalıgım salı günü dktr gidicem cok heycanlıyım normal doğum istiyorum inşallah bi sorun yoktur

mrb elefera gebelik haftamız aynı sanırım benmde SAT 18 mayıs nasıl gidiyo senn?.. neler söylüyo doktorun?? bebeğin kaç kilo bu arada*...... belli mi normal yadaa sezaryan mı dogum yapacaksın?** ay ben cok heycanlıyım salı günü belli olacak sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…