- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #57.761
arabanı ben de çok beğendim. fiyatı da uygun geldi. güle güle kullanın. mutlu gezin
sağol canımm arabayı sürüp durdum evdee

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
arabanı ben de çok beğendim. fiyatı da uygun geldi. güle güle kullanın. mutlu gezin
güzelim merhaba
yazmasamda sürekli başlığımızı sürekli takip ediyorum.
öncelikle seni caydırmaya çalışan yığınla insana rağmen normal doğm yapmak istediğin için canı gönülden tebrik ederim.
artık doğum yaklaşıyo,hafta olarak pemeture riskin yok oldu...dolayısıyla dr. efendi seni artık odadan içeri girererken bile dolar işareti olarak görüyor.
he senden az bi para alcak ama operasyon başına devletten güzel para kaldırıyor.Neyse...
Allah aşkına varsın bebişin 4500gr olsun.ve sezeran olsun ama tam vaktinde sancıların başlamışken olsun.Doğala en yakın sezeryen sancıların başladığında yapılır.
ne olur kimseye kanma arkadaşım.
![]()
arkadaşım öncelikle mrb. ben de çok fazla yazmasam da yazılanları okyuyorum. benim bebeğim de tahminlere göre 4ooo gram gibi doğacak. buklenin 4500 gram gibi doğacaksa dr aç gözlüküğünden kesinlikle değil bebeğin ve annenin hayatını riske atmamak için sezeryan önerecek. evet kadın doğumcular arasında aç gözlü olanlar çok fazla bu bilinir ancak bu kadar iri bebeği de hiç bir dr normal doğmasını göze almaz. bebek ve anne için çok büyük risk. ha doğum evde başlar. tuşe de açıklığın çok fazla olduğu görülür. o zaman normalden başka çare olmayabilir. ayrıca özel hastanelere de devlet operasyon için kaldırılacak büyük miktarda para ödemiyor o yuüzden de özel hastanelere gitmek isteyen bizler tedavi gideri ve otelcilik (yATAK Hizmeti) hizmetleri için ekstra para ödüyoruz. ayrıca şu da herkes tarafından bilinsin. sezeryana giren anestezi uzmanı dr. kadın doğum dr. dan daha fazla performans alıyor. devlet anestezi uzmanına daha çok ödüyor bu iş için. ama bi kadın doğumcu gidiyor milletin ağzında. aaaaaaaaaa çok sinirlendim. neyse gelelim benim bebeğe biz de yarın bakacağız ne kadar olmuş diye. büyük hareketleri düne göre yavaştı. 36. haftada 3000 gr olunca biz de vitaminleri kestik. sadece demir alıyorum. hepimize sağlıklı bebekler inşaallah
ayyy bizde kestik vitaminleri 34de böyleyse 36da ne kadar olur acabahepimiz için hayırlısı neyse o olsun inş sorunsuz sağlıklı bebekleriimizi alalım kucağımıza
![]()
güzelim merhaba
yazmasamda sürekli başlığımızı sürekli takip ediyorum.
öncelikle seni caydırmaya çalışan yığınla insana rağmen normal doğm yapmak istediğin için canı gönülden tebrik ederim.
artık doğum yaklaşıyo,hafta olarak pemeture riskin yok oldu...dolayısıyla dr. efendi seni artık odadan içeri girererken bile dolar işareti olarak görüyor.
he senden az bi para alcak ama operasyon başına devletten güzel para kaldırıyor.Neyse...
Allah aşkına varsın bebişin 4500gr olsun.ve sezeran olsun ama tam vaktinde sancıların başlamışken olsun.Doğala en yakın sezeryen sancıların başladığında yapılır.
ne olur kimseye kanma arkadaşım.
arkadaşım öncelikle mrb. ben de çok fazla yazmasam da yazılanları okyuyorum. benim bebeğim de tahminlere göre 4ooo gram gibi doğacak. buklenin 4500 gram gibi doğacaksa dr aç gözlüküğünden kesinlikle değil bebeğin ve annenin hayatını riske atmamak için sezeryan önerecek. evet kadın doğumcular arasında aç gözlü olanlar çok fazla bu bilinir ancak bu kadar iri bebeği de hiç bir dr normal doğmasını göze almaz. bebek ve anne için çok büyük risk. ha doğum evde başlar. tuşe de açıklığın çok fazla olduğu görülür. o zaman normalden başka çare olmayabilir. ayrıca özel hastanelere de devlet operasyon için kaldırılacak büyük miktarda para ödemiyor o yuüzden de özel hastanelere gitmek isteyen bizler tedavi gideri ve otelcilik (yATAK Hizmeti) hizmetleri için ekstra para ödüyoruz. ayrıca şu da herkes tarafından bilinsin. sezeryana giren anestezi uzmanı dr. kadın doğum dr. dan daha fazla performans alıyor. devlet anestezi uzmanına daha çok ödüyor bu iş için. ama bi kadın doğumcu gidiyor milletin ağzında. aaaaaaaaaa çok sinirlendim. neyse gelelim benim bebeğe biz de yarın bakacağız ne kadar olmuş diye. büyük hareketleri düne göre yavaştı. 36. haftada 3000 gr olunca biz de vitaminleri kestik. sadece demir alıyorum. hepimize sağlıklı bebekler inşaallah
dr da biliyo normal istiyorum bebeğimi ve beni riske atmadığı sürece normal doğururum heralde canımannemde beni 4000kgın üstünde normal doğurmuşş kısmet
ayyy bizde kestik vitaminleri 34de böyleyse 36da ne kadar olur acabahepimiz için hayırlısı neyse o olsun inş sorunsuz sağlıklı bebekleriimizi alalım kucağımıza
![]()
Senfat sana katılıyorum mecburı durumlar da war we ne dersek dıyelım kımsenın elınde olmuyor dogum bence kısmet meselesı ..Boşa plan yapıp dıretmeye de gerek yok gibi gelıyor bana..Tıpkı dugun ıcın ne hayaller kurar bazıları ,ama bazen ıstedıgın gıbı olmayabılır..dogum da Allah ne zaman ve nasıl ısterse oyle olacak ..Gerek yok önyargılara felan..annem ıkı kardesımı de 4,5kg ve dikişsiz kesıksız dogurmus zamanında düşünün artık ..Dewır degıstı herşey hormonlu ve zararlı dıye mı bılmıyorum 4un üstündeyse riske atmıyorlar..O zamanda herşey kolaymıs ..![]()
buklee eğer ortalama bir boya sahipsen ve kalça yapın biraz genişse tabi dr. unun pelvis değerlendirmesi (çatı muayenesi) önemli, gebelik diyabetin de yoksa bebeğin pozisyonu baş gelişse hiç korkma bebeğin 4500 gr. da olsa rahat doğum yapabilirmişsin. iri bebeklerde dr. un korktuğu 2 durum var. 1. durum uzun süre doğum sancısı çekmene rağmen doğumunun ilerlemesinin durması ve sezeryan gerekmesi. bu durumda hem normal doğum sancısı hem de sezeryan sancısı çekmiş olacaksın. fakat bu durum bebek üzerinde bir sorun yaratmayacağı için bu ihtimali göze alıp normali deneyebilirsin. 2. durum ise doğum esnasında bebğin başı doğduktan sonra omuzunun kemik yapıya takılması. doktorların iri bebeklerde en çok korktukları durum budur. çünkü bu aşamada sezeryan yapılamıyor ve doğumu tamamlayabilmek için bebeğe travmatik olabilen bazı manevralar gerekebiliyor. bu durum bebkte sorun yaratabilir.(düşük el...v.b.) ama şunu belirtelim tıbbi litaratürde makrozomik bebeklerde (iri) omuz takılmasının % 50 sinden fazlasının iri olmayan bebklerde olduğu belirtiliyor. (yani bebeğin 2.5 kg bile olsa omuz takılma riski vardır.) iri bebek omuz takılması içinsadece risk faktörlerinden biridir. litaratürde gebelik diyabeti olmayan ve kemik pelvisi iyi olan annelerde 4500 gram değeri omuz takılması için sınır risk alınır. yani 4500 grama kadar omuz takılması riskinin düşük olduğu belirtilmektedir. (yaklaşık % 5) fakat diyabetik annelerde sınır 4000 gramdır.
senin durumuna gelince en başta belirttiğim yukarıdaki faktörleri doktorunla görüşmelisin. senin uygunsa 4500 gr. bebeğin dahi olsa omuz takılması riski düşüktür. normal doğum denebilir. haftası dolmadan suni sancı ile doğum denenmesi doğum için yattığında sezeryan ihtimalini arttıracaktır. çok önerilmiyor. eğer doğumunun başlama ihtimalini arttırmak istersen 38. haftada dr.dan servikal sıyırma (rahim ağzının parmakla sıyrılması) yapmasını isteyebilirsin. bu işlemin bir riski yoktur. ama doğumu başlatma garantisi de yoktur. fakat çoğu hastada takip eden en geç 1-2 hafta içersinde kendi doğum eylemi başlıyor. eğer bunlarda netice vermezse 40+6 haftaya kadar beklemeni eğer doğumun başlamzsa doktorunla beraber pelvis değerlendirmesi ve bebğin o zamanki kilosuna göre doğum şekline karar vermenizi öneririm. (kocam dedi)
Evet Kadın doğum uzmanı.TV izlerken ben sordum. Sonra o söyledi ben yazdım.
Evet Kadın doğum uzmanı.TV izlerken ben sordum. Sonra o söyledi ben yazdım.
senfatcım sen neden hergun gırmıyorsun :)
esıne bı dunya soru sorsak :)
senınde basının etını yeseydık :))
iyi geceler cnm nasılsın
en son haknur ve adese dogum yaptı baska varmı 2 gundur gıremedım
ıyı geceleer
ıyı olmaya calısıyorm
yınede sukurler olsun..
persembe gunu aselkuzum amelıyat olacaktı kı kesın olmustur
onun harıcınde gelen bı haber yok :)
sen nasılsın
ben iyiyimm sagol cnm neden ıı olmaya calısıyorsun sorunmu var?
ben dun doktora gıttım nerdeyse hala 1 ayın var dedı sasskınımm
ne bı ayı yahuu..
en fazla hafta.
ya komık gelecek ama ıgne yerlerım agrıyor.
hemde cok fazla. ondan :S
mrb elefera gebelik haftamız aynı sanırım benmde SAT 18 mayıs nasıl gidiyo senn?.. neler söylüyo doktorun?? bebeğin kaç kilo bu arada*...... belli mi normal yadaa sezaryan mı dogum yapacaksın?**Nıhlem, bazı ıslerı ofıste halletmem gerekıyor.
Mesela bugun bırebır gorusme yapmam gereken personeller vardı ve dun.
Bıttı cok sukur.
Tek bır sube kaldı, onları da bıtırdım mı yukum bayagı hafıfleyecek.
Dedım ya, ben hasta ruhluyum.
Eve gıderım, bu yorgunlukla evı sıler supururum.
Sonra da marıfet zannederım yaptıklarımı.
Ancak ayaklarım sızlamaya baslayınca kendıme zaman ayırırım.
Soyle bır bakınca, aılem epey bırsey yapmıs gıbı gozukuyor
Artık laf soylerlerse de kendılerı bılır.
Ya ıyı yanıma denk gelır susarım yada kötü yanım konusur.
Rabbım hayırlısı ıle Nıhle bebegı kucagına almayı nasıp etsın ınsallah.
Dualarımız sızınle.
Adesecıgım, o nasıl bır guzellık oyle.
Rabbım nazarlardan korusun ınsallah.
Op yavrunu bızım ıcın.