2012 Şubat Anneleri

inşallah canımmm.allah herkesin gönlüne göre versin..

canım zaten doktorun son döneme girdiğinde seni daha ayrıntılı bilgilendirir.asırı kanaman,suyunun gelmesi ( birden) bu hallerde eşini araman gerekir..benim suyum doğumla beraber geldi belkide o yüzden cok rahattı.zaten rahim acılmaya baslıyor ister sezeryan olsun ister normal doğum.gerekli,sağlıklı sartlar elde edilemediğinde sezeryana karar veriliyor.ben en yoğum hissettiğim duygu karın ağrısıydı.gece boyunca karnım ağrıdı.sonra sabaha onlar daha keskin ve düzenli hissedilmeye baslamıstı.zaten sabah nişan dediğimiz o kırmızı leke geldi.o lekeden yaklasık 4-5 saat sonrada doğum olmustu.ben hastaneye 2.15 te gittim.yatıs işlemim falan hepsi içinde 3 e 10 kala kızım kucağımdaydı..sakın korkma öle yolda doğururum diye falan.ben hastaneye vardığımda 8 cm acılma olmustu.ve yolda doğurmadım..allah herkese böle kolay,sağlıklı doğumlar nasip etsin.içinden de tekrar dan beni ayırmasın

ÇOK BEĞENDİM BU MESAJI :)

sen baya nazlısın o halde. kolay gelsin ne dıyım.

canım doktoruna sordun mu
kimi aylarda yol vermiyorlar araba da uzak yola gitmeyi falan
bana bolbol su iç demişti antalyaya giderken

ahahahahha. babuş sen kolay doğuracan ben dıyım.

aha bak bu hıkayelerle hel hayatım buraya. zati kızlar zangırdıyor korkudan bunlar lazım bize...

yarıldım beeeeeee. babuşa sormam lazım: ahahaha

Ben galıba senın kadar cesur olamazdım.
Yolda dogacak dıye korkar, evden cıkmazdım

ne demek canım keşke birşeyler yapabilsek birbirimiz için

Dua edebılırız bol bol

Nazom, rahatlatıyor yorumların benı.
O kadar kısacık surede aldın demek kızını
ınsallah bundan da oyle olur.

Sey, bayagı bi kanama olması gerekıyor yanlıs anlamadıysam.
Yanı oyle bırsey olursa korkmamalıyım.
Bu, bebege bırsey oldugu manasına gelmıyor, dogum baslıyor demek, oyle mı?

sen baya nazlısın o halde. kolay gelsin ne dıyım.

Galıba.
Onceden nazlı oldugum dusunmezdım.
Ama sımdı dusunuyorum da, bekarken hep babam dalga gecerdı 'bu evlenınce hep aglar' dıye.
Sımdı de, esım dıyor 'sen farkında degılsın ama cok nazlısın' dıye.

Bizim sağlık ocağının önünde ben hep ambulansı görüyorum..

canım doktoruna sordun mu
kimi aylarda yol vermiyorlar araba da uzak yola gitmeyi falan
bana bolbol su iç demişti antalyaya giderken

Burdaki doktoruma dün dedim ben bayramda gitcem bir ay gibi bir süre yokum bu arada rutin kontroller dışında herhangi bir tahlildi felan varmı dedim yok dedi..bir ay sonra görüşrüz geldiğinde dedi..
Ama ben Adanaya gidince birde ablamın doktoruna muayene olcam..
Çünkü doktorum dünyine alttan bakmak istedi bende bu doktorda doğum yapmayacağım için gerek yok dedim..
Doktorum sezeryan olsan dahi etparçasını alamayız dedi..
Birde başka doktora sormak istiyorum.. Çünkü artık para için herşeyi yapabiliyorlar..
Adanada muayene olduğum doktora artık sorarım anlatırım durumu..:S

:18::18:
ben üşümekten nefret ediyorum,sıcağı severim ben kedi gibiyimdir biraz..

Ben ıse sogugu severım.
Daha dınc hıssedıyorum kendımı.
Aslında ben cok usuyen bırıyım ama, sımdı hıc usumuyorum.
Hala dogal gazı acmadım ve eve gırdıgımde tısort gıyınıyorum.
ıs yerınde acıyorlar dogal gazı, o zamanda camı acıyorum.
Hatta cok bunalırsam klıma ıle serınletıyorum odamı

yok güzelim şimdi burdan yanlıs bişey söylemeyelim.öle baya kanama değil benim bahsettiğim.camasırını kirletecek gibi diyeyim bir leke.bu doğum baslıyor artık demekmiş.bu leke geldikten sonra daha uzun sancı cekende varmıs hemen doğumu gerceklesende.asırı olan herseyde doktorlarımıza basvuralım :))

Anladım Nazom.
Acaba cuma gunkı kontrolde bana soyler mı normal yada sezeryan, erken yada vaktınde dogum olacagını?

Son düzenleme:
gelen giden derken epey işim vardı dedim şöyle bir okuyayım zor yetiştim hızınıza. herkese günaydın. size birşey diyeyim mi yaşadıklarımın etkisinden olsa gerek doğumdan korkmuyorum ben ya dış gebelikten yoğun bakımda yatmıştım(4 gece 5 gündüz) sancıdan şoka giriyordum resmen ve o sancıyla günde 3 kez alttan demirlerle muayene. bu arada dış gebelikten tam 1 ayda kurtulmuştum. kürtajda oldum. berbat bir süreçti. serum merum iğneler saymıyorum bile. arkasından 2 düşük, 1 tanesini evde 4 gün ağrı sancı çekerek yaptım (doktor beta hcg değerin çok yüksek değil kürtaja gerek yok dedi ama o 4 gün delirdim ağrıdan) eee şimdi hergün karnımdan kan sulandırıcı iğne yapıyorum yani gördüm ki her acı geçici, ki onlar kayıptı , çektiğim acılara değecek bir mutluluk yaşamadım ama bu doğum ve oğluma kavuşucam. valla ben korkmuyorum ciddiyim. annesi kurban olsun ona, ne olucak ki, ha normal ha sezeryan umrumda değil yeter ki kucağım boş kalmasın

Bende tuhaf tuhaf rüya görür oldum..
Dün gecede yüzü bir tuhaf bebiş gördüm
ama senin bblauyu görmen epey farklı olmuş..=)

Eleferacım..
Başına gelince insan mecbur yaşıyor..:)
Çünkü ne yaparsam yapayım bu hayatta payıma düşeni yaşayacağım..

işte bu ya... çatır çatır doğurmak diye ben buna derim. gel buraya öpücemmmmm... kaçma gelllll...

evett dogum nisanı diyolarmıss onaa.. bende geneldee onun üstünee 1 gün gecirenleri okudum daha cok.. ama tabe onu görünce alıcekseniz dusunuzu alın, sacını basınızı düzeltinn, cantayı kontrol edin vs vs kırmızı ama sümüksü bi yapıymıs o.. rahmin agzı onunla kapalıymıss ne ilginc

bu arada günaydınn kızlaarrrr

20 gün rapordan sonra bugün işe gelmek çççoookkkk zor oldu :89: dün gece işe geleceğim diye uyku tutmadı benı yahuu dön dön yatağın içinde bebişimin boynuna kordonu dolacak diye korktum nedense stres yaptım

İnşallah babuş ağzın bal yesin kız, inşallah kolay doğururum. Şekerdir, tiroittir çektiklerim doğumdan mahsup edilir bekimde
Bak gördün mü rüyalarını süslüyorum topiğin genç kızlarının :)
Şanım aldı yürüdü vallahi :)

O zaman bunu son günler geliştirip tekerleme haline getirelim babuş :)

Hayır olsun günışığım gündüz niyetine :)
İnşallah sorun çıkmayacak, 120yle filan kapatıcan sen o dosyayı, rüyalar tersine çıkar :)
190 çokmuş cidden ama

Ocak başlarında geri dön bence canım. Herkes 40 haftayı dolduramıyor malum…
38 gibi filan beklemek lazım bence hazırda…

Bizim sağlık ocağının önünde ben hep ambulansı görüyorum..

Bizimki fakir sağlık ocağı galiba :)

azo nerde ya?

azooooooooooooooooooooooo...

Dün de iffeti izlicem dedi gitti, gidiş o gidiş :)

kızalr günaydın
bugünkü konu belli olmuş
çoğumuz doğumdan korkuyoruz galiba ve gitgide bu durum artacak sanki
bende size arkadaşımın doğumunu anlatayım belki biraz rahatlarsınız
arkadaşım 38.haftadayken çok afedersiniz ishal olmuş
hafiften bir karın ağrısı varmış
o günde arkadaşları yemeğe davet etmiş
bizimki pek gitmek istememiş ama ayıp olur diye gitmişler
yemekten sonra biraz uzanmış filan evsahibi olan arkadaşta en iyisi bi doktora uğrayıp evinize öyle geçin demiş
bunlarda tamam demişler hastaneye gidince bunu nstye bağlamışlar
bi bakmışlarki sancı başlamış açılma var doğuma alıyoruz demişler
bizimki hemen epidural yaparsınız o zaman ben çok korkuyorum deyince
hemşire buna ne epidurali açıklık 5cm i geçmiş demiş
arkadaşım doğurdu doğuracak farkında değilmiş
kocası hemen eve çantayı almaya gitimiş ama adam gelene kadar arkadaşım doğurmuş
inşallah bizde böyle anlamadan sancı çekmeden kolaycacık alıveririz kucağımıza bebişlerimizi

benim tickerse göre ben 9 ayı tamalayın 1 haftayı da geçmişim yanlış ama doğrusunu yapamadım ben doğuma gidiyorum hey milletttttt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…