- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #36.941
inşallah canımmm.allah herkesin gönlüne göre versin..okuduğum bütün güzel ve kolay geçen normal doğumlarda kadınların yaptığı tek şey bu. sancıları evde çekip son ana kadar hastaneye gitmemek. çünkü annemden biliyorum ki kadının doğum odasını gördüğü an korkudan sancıları gitmiş. ertesi güne kadar çekmiş o hengameyi, acıyı...
paşalar gibi çekerim evimde sancılarımı sonra gider yparım doğumumu (inşallah)
benim bi arkadaşımın annesi 3 kızını da 5 dakikada doğurmuş. evde vitrinin köşesine tutunup sancılarını evde çekmiş, en son hastaneye gittikten 3 dakika sonra bebeğini kucağına almış.
Allah'ım bize de nasip et.
Nazom, nasıl korktugumu anlatamam.
Dusunmemeye, dogum hıkayelerı, yorumları okumamaya calısıyorum.
Bak sımdı, az once bır yorum okudum.
Bebegı dogduktan 3 gun sonra...
Devamını yazmak ıstemedım.
Sımdı 'ya benımde oyle olursa' dıye dusunmeden edemıyorum.
Pekı, nasıl anlarım?
Yanı ne olursa esımı hemen haberdar edeyım de gelsın.
Bırde o gelmeden ben gıtsem, o hastaneye gelse, ne bıleyım ya...
Hastaneye yetısemem bebek yolda dogar dıye cok korkuyorum.
Aslında ben bekarken doğumdan çok korkardım, çok şehir efsanesi dinlemişliğim vardır. Bi komşumuz vardı nesrin abla, çok da mukallit bi kadındı kulakları çınlayasıca, öyle bi anlattı ki iki çocuğunu doğurmasını, filmini çeksen testere serisine rakip olur :26:
Evlenince biraz geçti korkum, az bişey. İlk hamileliğimde sorunlar olup da ameliyat olma vs. olasılıkları görününce az daha geçti.
Başa gelen çekilir hesabı…
Bu hamileliğimde testler, başa gelen rahatsızlıklar, tedavisi için uğraşlar derken bu sürecin böyle bir süreç olacağını, öyle işte hadi hamile kaldım, aman da ne kolay hamilelik geçirdim, 2 dakikada da doğurdum şanslarının bana gülmeyebileceğini kanıksadım. Kabullendim.
O yüzden şimdiden korku yok da nasıl desem bilinmezlik var.
Kötü bir şeyler ben de düşünmek istemiyorum.
Bana bir doktor demişti ki, bu gebeliğimin başında yine düşük olacak diye korktuğum için, düşükler, anomaliler, dış gebelikler, vs. vs. vs.ler hep düşük olasılıklardır. Beklenen ve genelde olan gebeliklerin sağlıklı ilerlemesi ve sağlıklı sonlanmasıdır. Genellikle olan budur, sana da bu olacaktır.
Ben de hep öyle düşünüyorum şimdi.
Ama doğum anında sükunetimi kaybederim kuvvetle muhtemelen
Orda da çocukluktan beri operasyonlarda, aşılarda, dişçide filan kendi kendime edindiğim bi teskin yöntemi var onu kullanıcam.
"40 gün sürmicek ya bu acı, bir iki saate olmadı akşama herşey bitmiş, kurtulmuş olucaksın."
Peşpeşe söyleyince işe yarıyo :44:
Gokcecıgım, ben tam tersıyım.
Olumsuz ne duysam, aklımda o kalır.
Bak sımdı, cuma seker yuklemesıne gıdecegım, 'kesın bende sorun cıkacak' dıye aklım cıkıyor ):
ısın kotusu hamılelıgımın baslangıcından berı bende yalnız kalma korkusu var.
Oysa ne severdım yalnzılıgı ):
Sımdı, yanımda hep bırılerı olsun ıstıyorum.
Bır yerım agrısa, esım yanımda yoksa oturup aglıyorum, 'yalnız kaldım, kımsem yok' dıye.
ınsallah Rabbım hepımıze yardım eder.
ınsallah elımızden tutanların sayısı cok olur.
ınsallah saglıkla bebeklerımızı kucagımıza alır, hayırla buyuturuz onları.
Ben bır amelıyat gecırdım 2003 te.
Cıktıktan nıce zaman sonra ayıldım, ki donuyordum resmen soguktan.
'Ortun ustumu, cok usuyorum' dıyordum.
Annem demıstı kı, 'tıtremenden yatak resmen yerınden oynuyordu' :18:
Şuan o durumdayım zaten..:) Çıkmasın kalsın orda diyorumP
Bu arada annem beni evde doğurmuş..
Kızların kaderide annelerine benzer derler ya.. Bende evde felan mı doğururum acep
Bu arada aklıma gelmişken sizdende fikir alayım..
Ben bu cuma iş yerinden fiilen ayrılıyorum ve memlekete gitcez..
Eşimde yıllık iznini kullancak sonrada Ankarada kursu felan var derken bir ay gibi bir süre annemlerde kalacam..
Sonra Aralık 5 gibi dönmeyi düşünüyorum..
Sonrada korkuyorum Urfada felan sancım gelirde burda tek başıma doğuma giderim felan diye..
Yada otobüsle yolda giderken felan doğuruyormuşum..
Hiç gelmesem mi acep :S
O zamanda eşim diyor ben nasıl dayanacam..
Ocak gibi felan geri dönmerim ama dimi :S
Adanada olursam eniştem Attde çalışıyor hemen yetişir sanırım..
Ablamada öle diyordu bişe olursa hemen geliriz felan diye ama gerçi o sezeryan oldu gerek kalmadı babacım götürdü..
Bizim sağlık ocağı bizim apartmanın tam karşısında, yürüyerek 10 adım filan ama ambulansı yok :26:
Şaka yaptım kız limonum :))))
Biliyorum tabikisine hepsi olabilir...
Gel benim doğuma gir, bi daha doğurmayı bırak karnındakini bile çıkarmaktan vazgeçebilirsin
benim arkadaşım oğluna hamile
eşiyle akşam sinemaya gitcekler
ama son günleri
eşi de diyoki ne olur ne olmaz dra uğrayalım öyle gidelim
kız diyo ay yok benim bişeyim gerek yok yani sinemaya gidielim
doktora, sinemeya, doktora, sinemaya derken adam galip çıkıyo doktora gidiyolar
bi muayene oluyo ki nerdeyse doğum açıklığına gelmiş sancı yok
suyu gelmemiş
doktor suyu patlatmış
sonra sancısı başlamış
biraz sancı çekip pırt doğurmuş
günaydın herkese
bblau
ayy akşam bi rüya gördüm yine..bu aralar ben yuhaf rüyalarla bozdum galiba!
yarın şeker yüklemem var ya onun gördüm!:))bilinç altı işte!
kısaca özetliyim:
elime kağıtta sonucu veriyorlar,190 yazıyo!koyu renk yazmışlar.
gidiyorum doktorun odasına doktor yok!
eşime diyorumki hemen eve gidelim kk da bblauya sorucam bu sonucu,sanırım yüksek diyorum,üzülüyorum kendi kendime!
Kızların kaderide annelerine benzer derler ya.. Bende evde felan mı doğururum acep
Eşimde yıllık iznini kullancak sonrada Ankarada kursu felan var derken bir ay gibi bir süre annemlerde kalacam..
Sonrada korkuyorum Urfada felan sancım gelirde burda tek başıma doğuma giderim felan diye..
Ablamada öle diyordu bişe olursa hemen geliriz felan diye ama gerçi o sezeryan oldu gerek kalmadı babacım götürdü..
ne demek canım keşke birşeyler yapabilsek birbirimiz için
inşallah canımmm.allah herkesin gönlüne göre versin..
canım zaten doktorun son döneme girdiğinde seni daha ayrıntılı bilgilendirir.asırı kanaman,suyunun gelmesi ( birden) bu hallerde eşini araman gerekir..benim suyum doğumla beraber geldi belkide o yüzden cok rahattı.zaten rahim acılmaya baslıyor ister sezeryan olsun ister normal doğum.gerekli,sağlıklı sartlar elde edilemediğinde sezeryana karar veriliyor.ben en yoğum hissettiğim duygu karın ağrısıydı.gece boyunca karnım ağrıdı.sonra sabaha onlar daha keskin ve düzenli hissedilmeye baslamıstı.zaten sabah nişan dediğimiz o kırmızı leke geldi.o lekeden yaklasık 4-5 saat sonrada doğum olmustu.ben hastaneye 2.15 te gittim.yatıs işlemim falan hepsi içinde 3 e 10 kala kızım kucağımdaydı..sakın korkma öle yolda doğururum diye falan.ben hastaneye vardığımda 8 cm acılma olmustu.ve yolda doğurmadım..allah herkese böle kolay,sağlıklı doğumlar nasip etsin.içinden de tekrar dan beni ayırmasın
ÇOK BEĞENDİM BU MESAJI :)
sen baya nazlısın o halde. kolay gelsin ne dıyım.
Bizim sağlık ocağı bizim apartmanın tam karşısında, yürüyerek 10 adım filan ama ambulansı yok :26:
Şaka yaptım kız limonum :))))
Biliyorum tabikisine hepsi olabilir...
Gel benim doğuma gir, bi daha doğurmayı bırak karnındakini bile çıkarmaktan vazgeçebilirsin
canım doktoruna sordun mu
kimi aylarda yol vermiyorlar araba da uzak yola gitmeyi falan
bana bolbol su iç demişti antalyaya giderken
:18::18:
ben üşümekten nefret ediyorum,sıcağı severim ben kedi gibiyimdir biraz..
yok güzelim şimdi burdan yanlıs bişey söylemeyelim.öle baya kanama değil benim bahsettiğim.camasırını kirletecek gibi diyeyim bir leke.bu doğum baslıyor artık demekmiş.bu leke geldikten sonra daha uzun sancı cekende varmıs hemen doğumu gerceklesende.asırı olan herseyde doktorlarımıza basvuralım :))Ben galıba senın kadar cesur olamazdım.
Yolda dogacak dıye korkar, evden cıkmazdım
Dua edebılırız bol bol
Nazom, rahatlatıyor yorumların benı.
O kadar kısacık surede aldın demek kızını
ınsallah bundan da oyle olur.
Sey, bayagı bi kanama olması gerekıyor yanlıs anlamadıysam.
Yanı oyle bırsey olursa korkmamalıyım.
Bu, bebege bırsey oldugu manasına gelmıyor, dogum baslıyor demek, oyle mı?
Galıba.
Onceden nazlı oldugum dusunmezdım.
Ama sımdı dusunuyorum da, bekarken hep babam dalga gecerdı 'bu evlenınce hep aglar' dıye.
Sımdı de, esım dıyor 'sen farkında degılsın ama cok nazlısın' dıye.
yok güzelim şimdi burdan yanlıs bişey söylemeyelim.öle baya kanama değil benim bahsettiğim.camasırını kirletecek gibi diyeyim bir leke.bu doğum baslıyor artık demekmiş.bu leke geldikten sonra daha uzun sancı cekende varmıs hemen doğumu gerceklesende.asırı olan herseyde doktorlarımıza basvuralım :))
bblau
kısaca özetliyim:
eşime diyorumki hemen eve gidelim kk da bblauya sorucam bu sonucu,sanırım yüksek diyorum,üzülüyorum kendi kendime!
inşallah canımmm.allah herkesin gönlüne göre versin..
canım zaten doktorun son döneme girdiğinde seni daha ayrıntılı bilgilendirir.asırı kanaman,suyunun gelmesi ( birden) bu hallerde eşini araman gerekir..benim suyum doğumla beraber geldi belkide o yüzden cok rahattı.zaten rahim acılmaya baslıyor ister sezeryan olsun ister normal doğum.gerekli,sağlıklı sartlar elde edilemediğinde sezeryana karar veriliyor.ben en yoğum hissettiğim duygu karın ağrısıydı.gece boyunca karnım ağrıdı.sonra sabaha onlar daha keskin ve düzenli hissedilmeye baslamıstı.zaten sabah nişan dediğimiz o kırmızı leke geldi.o lekeden yaklasık 4-5 saat sonrada doğum olmustu.ben hastaneye 2.15 te gittim.yatıs işlemim falan hepsi içinde 3 e 10 kala kızım kucağımdaydı..sakın korkma öle yolda doğururum diye falan.ben hastaneye vardığımda 8 cm acılma olmustu.ve yolda doğurmadım..allah herkese böle kolay,sağlıklı doğumlar nasip etsin.içinden de tekrar dan beni ayırmasın
yok güzelim şimdi burdan yanlıs bişey söylemeyelim.öle baya kanama değil benim bahsettiğim.camasırını kirletecek gibi diyeyim bir leke.bu doğum baslıyor artık demekmiş.bu leke geldikten sonra daha uzun sancı cekende varmıs hemen doğumu gerceklesende.asırı olan herseyde doktorlarımıza basvuralım :))
ahahahahha. babuş sen kolay doğuracan ben dıyım.
aha bak bu hıkayelerle hel hayatım buraya. zati kızlar zangırdıyor korkudan bunlar lazım bize...
yarıldım beeeeeee. babuşa sormam lazım: ahahaha
ÇOK BEĞENDİM BU MESAJI :)
bblau
kısaca özetliyim:
Bizim sağlık ocağının önünde ben hep ambulansı görüyorum..
azo nerde ya?
azooooooooooooooooooooooo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?