- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #36.941
inşallah canımmm.allah herkesin gönlüne göre versin..okuduğum bütün güzel ve kolay geçen normal doğumlarda kadınların yaptığı tek şey bu. sancıları evde çekip son ana kadar hastaneye gitmemek. çünkü annemden biliyorum ki kadının doğum odasını gördüğü an korkudan sancıları gitmiş. ertesi güne kadar çekmiş o hengameyi, acıyı...
paşalar gibi çekerim evimde sancılarımı sonra gider yparım doğumumu (inşallah)
benim bi arkadaşımın annesi 3 kızını da 5 dakikada doğurmuş. evde vitrinin köşesine tutunup sancılarını evde çekmiş, en son hastaneye gittikten 3 dakika sonra bebeğini kucağına almış.
Allah'ım bize de nasip et.
Nazom, nasıl korktugumu anlatamam.
Dusunmemeye, dogum hıkayelerı, yorumları okumamaya calısıyorum.
Bak sımdı, az once bır yorum okudum.
Bebegı dogduktan 3 gun sonra...
Devamını yazmak ıstemedım.
Sımdı 'ya benımde oyle olursa' dıye dusunmeden edemıyorum.
Pekı, nasıl anlarım?
Yanı ne olursa esımı hemen haberdar edeyım de gelsın.
Bırde o gelmeden ben gıtsem, o hastaneye gelse, ne bıleyım ya...
Hastaneye yetısemem bebek yolda dogar dıye cok korkuyorum.
canım zaten doktorun son döneme girdiğinde seni daha ayrıntılı bilgilendirir.asırı kanaman,suyunun gelmesi ( birden) bu hallerde eşini araman gerekir..benim suyum doğumla beraber geldi belkide o yüzden cok rahattı.zaten rahim acılmaya baslıyor ister sezeryan olsun ister normal doğum.gerekli,sağlıklı sartlar elde edilemediğinde sezeryana karar veriliyor.ben en yoğum hissettiğim duygu karın ağrısıydı.gece boyunca karnım ağrıdı.sonra sabaha onlar daha keskin ve düzenli hissedilmeye baslamıstı.zaten sabah nişan dediğimiz o kırmızı leke geldi.o lekeden yaklasık 4-5 saat sonrada doğum olmustu.ben hastaneye 2.15 te gittim.yatıs işlemim falan hepsi içinde 3 e 10 kala kızım kucağımdaydı..sakın korkma öle yolda doğururum diye falan.ben hastaneye vardığımda 8 cm acılma olmustu.ve yolda doğurmadım..allah herkese böle kolay,sağlıklı doğumlar nasip etsin.içinden de tekrar dan beni ayırmasın