• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

okuduğum bütün güzel ve kolay geçen normal doğumlarda kadınların yaptığı tek şey bu. sancıları evde çekip son ana kadar hastaneye gitmemek. çünkü annemden biliyorum ki kadının doğum odasını gördüğü an korkudan sancıları gitmiş. ertesi güne kadar çekmiş o hengameyi, acıyı...

paşalar gibi çekerim evimde sancılarımı sonra gider yparım doğumumu (inşallah)

benim bi arkadaşımın annesi 3 kızını da 5 dakikada doğurmuş. evde vitrinin köşesine tutunup sancılarını evde çekmiş, en son hastaneye gittikten 3 dakika sonra bebeğini kucağına almış.

Allah'ım bize de nasip et.
inşallah canımmm.allah herkesin gönlüne göre versin..
Nazom, nasıl korktugumu anlatamam.
Dusunmemeye, dogum hıkayelerı, yorumları okumamaya calısıyorum.
Bak sımdı, az once bır yorum okudum.
Bebegı dogduktan 3 gun sonra... :43:
Devamını yazmak ıstemedım.
Sımdı 'ya benımde oyle olursa' dıye dusunmeden edemıyorum.

Pekı, nasıl anlarım?
Yanı ne olursa esımı hemen haberdar edeyım de gelsın.
Bırde o gelmeden ben gıtsem, o hastaneye gelse, ne bıleyım ya...
Hastaneye yetısemem bebek yolda dogar dıye cok korkuyorum.

canım zaten doktorun son döneme girdiğinde seni daha ayrıntılı bilgilendirir.asırı kanaman,suyunun gelmesi ( birden) bu hallerde eşini araman gerekir..benim suyum doğumla beraber geldi belkide o yüzden cok rahattı.zaten rahim acılmaya baslıyor ister sezeryan olsun ister normal doğum.gerekli,sağlıklı sartlar elde edilemediğinde sezeryana karar veriliyor.ben en yoğum hissettiğim duygu karın ağrısıydı.gece boyunca karnım ağrıdı.sonra sabaha onlar daha keskin ve düzenli hissedilmeye baslamıstı.zaten sabah nişan dediğimiz o kırmızı leke geldi.o lekeden yaklasık 4-5 saat sonrada doğum olmustu.ben hastaneye 2.15 te gittim.yatıs işlemim falan hepsi içinde 3 e 10 kala kızım kucağımdaydı..sakın korkma öle yolda doğururum diye falan.ben hastaneye vardığımda 8 cm acılma olmustu.ve yolda doğurmadım..allah herkese böle kolay,sağlıklı doğumlar nasip etsin.içinden de tekrar dan beni ayırmasın:14:

Aslında ben bekarken doğumdan çok korkardım, çok şehir efsanesi dinlemişliğim vardır. Bi komşumuz vardı nesrin abla, çok da mukallit bi kadındı kulakları çınlayasıca, öyle bi anlattı ki iki çocuğunu doğurmasını, filmini çeksen testere serisine rakip olur :26:
Evlenince biraz geçti korkum, az bişey. İlk hamileliğimde sorunlar olup da ameliyat olma vs. olasılıkları görününce az daha geçti.
Başa gelen çekilir hesabı…
Bu hamileliğimde testler, başa gelen rahatsızlıklar, tedavisi için uğraşlar derken bu sürecin böyle bir süreç olacağını, öyle işte hadi hamile kaldım, aman da ne kolay hamilelik geçirdim, 2 dakikada da doğurdum şanslarının bana gülmeyebileceğini kanıksadım. Kabullendim.
O yüzden şimdiden korku yok da nasıl desem bilinmezlik var.
Kötü bir şeyler ben de düşünmek istemiyorum.
Bana bir doktor demişti ki, bu gebeliğimin başında yine düşük olacak diye korktuğum için, düşükler, anomaliler, dış gebelikler, vs. vs. vs.ler hep düşük olasılıklardır. Beklenen ve genelde olan gebeliklerin sağlıklı ilerlemesi ve sağlıklı sonlanmasıdır. Genellikle olan budur, sana da bu olacaktır.
Ben de hep öyle düşünüyorum şimdi.
Ama doğum anında sükunetimi kaybederim kuvvetle muhtemelen :31:
Orda da çocukluktan beri operasyonlarda, aşılarda, dişçide filan kendi kendime edindiğim bi teskin yöntemi var onu kullanıcam.
"40 gün sürmicek ya bu acı, bir iki saate olmadı akşama herşey bitmiş, kurtulmuş olucaksın."
Peşpeşe söyleyince işe yarıyo :44:

ÇOK BEĞENDİM BU MESAJI :)

Gokcecıgım, ben tam tersıyım. :43:
Olumsuz ne duysam, aklımda o kalır.
Bak sımdı, cuma seker yuklemesıne gıdecegım, 'kesın bende sorun cıkacak' dıye aklım cıkıyor ):
ısın kotusu hamılelıgımın baslangıcından berı bende yalnız kalma korkusu var.
Oysa ne severdım yalnzılıgı ):
Sımdı, yanımda hep bırılerı olsun ıstıyorum.
Bır yerım agrısa, esım yanımda yoksa oturup aglıyorum, 'yalnız kaldım, kımsem yok' dıye.

ınsallah Rabbım hepımıze yardım eder.
ınsallah elımızden tutanların sayısı cok olur.
ınsallah saglıkla bebeklerımızı kucagımıza alır, hayırla buyuturuz onları.

sen baya nazlısın o halde. kolay gelsin ne dıyım.

Şuan o durumdayım zaten..:) Çıkmasın kalsın orda diyorum :PP

Bu arada annem beni evde doğurmuş..
Kızların kaderide annelerine benzer derler ya.. Bende evde felan mı doğururum acep:D

Bu arada aklıma gelmişken sizdende fikir alayım..
Ben bu cuma iş yerinden fiilen ayrılıyorum ve memlekete gitcez..
Eşimde yıllık iznini kullancak sonrada Ankarada kursu felan var derken bir ay gibi bir süre annemlerde kalacam..
Sonra Aralık 5 gibi dönmeyi düşünüyorum..
Sonrada korkuyorum Urfada felan sancım gelirde burda tek başıma doğuma giderim felan diye..
Yada otobüsle yolda giderken felan doğuruyormuşum..:D
Hiç gelmesem mi acep :S
O zamanda eşim diyor ben nasıl dayanacam..
Ocak gibi felan geri dönmerim ama dimi :S

Adanada olursam eniştem Attde çalışıyor hemen yetişir sanırım..:D
Ablamada öle diyordu bişe olursa hemen geliriz felan diye ama gerçi o sezeryan oldu gerek kalmadı babacım götürdü..

canım doktoruna sordun mu
kimi aylarda yol vermiyorlar araba da uzak yola gitmeyi falan
bana bolbol su iç demişti antalyaya giderken

Bizim sağlık ocağı bizim apartmanın tam karşısında, yürüyerek 10 adım filan ama ambulansı yok :26:

Şaka yaptım kız limonum :))))
Biliyorum tabikisine hepsi olabilir...
Gel benim doğuma gir, bi daha doğurmayı bırak karnındakini bile çıkarmaktan vazgeçebilirsin :1:

ahahahahha. babuş sen kolay doğuracan ben dıyım.

benim arkadaşım oğluna hamile
eşiyle akşam sinemaya gitcekler
ama son günleri
eşi de diyoki ne olur ne olmaz dra uğrayalım öyle gidelim
kız diyo ay yok benim bişeyim gerek yok yani sinemaya gidielim
doktora, sinemeya, doktora, sinemaya derken adam galip çıkıyo doktora gidiyolar
bi muayene oluyo ki nerdeyse doğum açıklığına gelmiş sancı yok
suyu gelmemiş
doktor suyu patlatmış
sonra sancısı başlamış
biraz sancı çekip pırt doğurmuş

günaydın herkese:16:

aha bak bu hıkayelerle hel hayatım buraya. zati kızlar zangırdıyor korkudan bunlar lazım bize...

bblau

ayy akşam bi rüya gördüm yine..bu aralar ben yuhaf rüyalarla bozdum galiba!
yarın şeker yüklemem var ya onun gördüm!:))bilinç altı işte!
kısaca özetliyim:
elime kağıtta sonucu veriyorlar,190 yazıyo!koyu renk yazmışlar.
gidiyorum doktorun odasına doktor yok!
eşime diyorumki hemen eve gidelim kk da bblauya sorucam bu sonucu,sanırım yüksek diyorum,üzülüyorum kendi kendime!
:9:

yarıldım beeeeeee. babuşa sormam lazım: ahahaha

Kızların kaderide annelerine benzer derler ya.. Bende evde felan mı doğururum acep:D

Eşimde yıllık iznini kullancak sonrada Ankarada kursu felan var derken bir ay gibi bir süre annemlerde kalacam..
Sonrada korkuyorum Urfada felan sancım gelirde burda tek başıma doğuma giderim felan diye..

Ablamada öle diyordu bişe olursa hemen geliriz felan diye ama gerçi o sezeryan oldu gerek kalmadı babacım götürdü..

Ben galıba senın kadar cesur olamazdım.
Yolda dogacak dıye korkar, evden cıkmazdım (:

ne demek canım keşke birşeyler yapabilsek birbirimiz için

Dua edebılırız bol bol :16:

canım zaten doktorun son döneme girdiğinde seni daha ayrıntılı bilgilendirir.asırı kanaman,suyunun gelmesi ( birden) bu hallerde eşini araman gerekir..benim suyum doğumla beraber geldi belkide o yüzden cok rahattı.zaten rahim acılmaya baslıyor ister sezeryan olsun ister normal doğum.gerekli,sağlıklı sartlar elde edilemediğinde sezeryana karar veriliyor.ben en yoğum hissettiğim duygu karın ağrısıydı.gece boyunca karnım ağrıdı.sonra sabaha onlar daha keskin ve düzenli hissedilmeye baslamıstı.zaten sabah nişan dediğimiz o kırmızı leke geldi.o lekeden yaklasık 4-5 saat sonrada doğum olmustu.ben hastaneye 2.15 te gittim.yatıs işlemim falan hepsi içinde 3 e 10 kala kızım kucağımdaydı..sakın korkma öle yolda doğururum diye falan.ben hastaneye vardığımda 8 cm acılma olmustu.ve yolda doğurmadım..allah herkese böle kolay,sağlıklı doğumlar nasip etsin.içinden de tekrar dan beni ayırmasın:14:

Nazom, rahatlatıyor yorumların benı.
O kadar kısacık surede aldın demek kızını :nazar:
ınsallah bundan da oyle olur.

Sey, bayagı bi kanama olması gerekıyor yanlıs anlamadıysam.
Yanı oyle bırsey olursa korkmamalıyım.
Bu, bebege bırsey oldugu manasına gelmıyor, dogum baslıyor demek, oyle mı?

sen baya nazlısın o halde. kolay gelsin ne dıyım.

:17:
Galıba.
Onceden nazlı oldugum dusunmezdım.
Ama sımdı dusunuyorum da, bekarken hep babam dalga gecerdı 'bu evlenınce hep aglar' dıye.
Sımdı de, esım dıyor 'sen farkında degılsın ama cok nazlısın' dıye.

Bizim sağlık ocağı bizim apartmanın tam karşısında, yürüyerek 10 adım filan ama ambulansı yok :26:

Şaka yaptım kız limonum :))))
Biliyorum tabikisine hepsi olabilir...
Gel benim doğuma gir, bi daha doğurmayı bırak karnındakini bile çıkarmaktan vazgeçebilirsin :1:

Bizim sağlık ocağının önünde ben hep ambulansı görüyorum..

canım doktoruna sordun mu
kimi aylarda yol vermiyorlar araba da uzak yola gitmeyi falan
bana bolbol su iç demişti antalyaya giderken

Burdaki doktoruma dün dedim ben bayramda gitcem bir ay gibi bir süre yokum bu arada rutin kontroller dışında herhangi bir tahlildi felan varmı dedim yok dedi..bir ay sonra görüşrüz geldiğinde dedi..
Ama ben Adanaya gidince birde ablamın doktoruna muayene olcam..
Çünkü doktorum dünyine alttan bakmak istedi bende bu doktorda doğum yapmayacağım için gerek yok dedim..
Doktorum sezeryan olsan dahi etparçasını alamayız dedi..
Birde başka doktora sormak istiyorum.. Çünkü artık para için herşeyi yapabiliyorlar..
Adanada muayene olduğum doktora artık sorarım anlatırım durumu..:S

:18::18:
ben üşümekten nefret ediyorum,sıcağı severim ben kedi gibiyimdir biraz..:emir_bebek:

Ben ıse sogugu severım.
Daha dınc hıssedıyorum kendımı.
Aslında ben cok usuyen bırıyım ama, sımdı hıc usumuyorum.
Hala dogal gazı acmadım ve eve gırdıgımde tısort gıyınıyorum.
ıs yerınde acıyorlar dogal gazı, o zamanda camı acıyorum.
Hatta cok bunalırsam klıma ıle serınletıyorum odamı :1:

Ben galıba senın kadar cesur olamazdım.
Yolda dogacak dıye korkar, evden cıkmazdım (:

Dua edebılırız bol bol :16:

Nazom, rahatlatıyor yorumların benı.
O kadar kısacık surede aldın demek kızını :nazar:
ınsallah bundan da oyle olur.

Sey, bayagı bi kanama olması gerekıyor yanlıs anlamadıysam.
Yanı oyle bırsey olursa korkmamalıyım.
Bu, bebege bırsey oldugu manasına gelmıyor, dogum baslıyor demek, oyle mı?

:17:
Galıba.
Onceden nazlı oldugum dusunmezdım.
Ama sımdı dusunuyorum da, bekarken hep babam dalga gecerdı 'bu evlenınce hep aglar' dıye.
Sımdı de, esım dıyor 'sen farkında degılsın ama cok nazlısın' dıye.
yok güzelim şimdi burdan yanlıs bişey söylemeyelim.öle baya kanama değil benim bahsettiğim.camasırını kirletecek gibi diyeyim bir leke.bu doğum baslıyor artık demekmiş.bu leke geldikten sonra daha uzun sancı cekende varmıs hemen doğumu gerceklesende.asırı olan herseyde doktorlarımıza basvuralım :))

yok güzelim şimdi burdan yanlıs bişey söylemeyelim.öle baya kanama değil benim bahsettiğim.camasırını kirletecek gibi diyeyim bir leke.bu doğum baslıyor artık demekmiş.bu leke geldikten sonra daha uzun sancı cekende varmıs hemen doğumu gerceklesende.asırı olan herseyde doktorlarımıza basvuralım :))

Anladım Nazom.
Acaba cuma gunkı kontrolde bana soyler mı normal yada sezeryan, erken yada vaktınde dogum olacagını?

Son düzenleme:
gelen giden derken epey işim vardı dedim şöyle bir okuyayım zor yetiştim hızınıza. herkese günaydın. size birşey diyeyim mi yaşadıklarımın etkisinden olsa gerek doğumdan korkmuyorum ben ya :19: dış gebelikten yoğun bakımda yatmıştım(4 gece 5 gündüz) sancıdan şoka giriyordum resmen ve o sancıyla günde 3 kez alttan demirlerle muayene. bu arada dış gebelikten tam 1 ayda kurtulmuştum. kürtajda oldum. berbat bir süreçti. serum merum iğneler saymıyorum bile. arkasından 2 düşük, 1 tanesini evde 4 gün ağrı sancı çekerek yaptım (doktor beta hcg değerin çok yüksek değil kürtaja gerek yok dedi ama o 4 gün delirdim ağrıdan) eee şimdi hergün karnımdan kan sulandırıcı iğne yapıyorum yani gördüm ki her acı geçici, ki onlar kayıptı , çektiğim acılara değecek bir mutluluk yaşamadım ama bu doğum ve oğluma kavuşucam. valla ben korkmuyorum ciddiyim. annesi kurban olsun ona, ne olucak ki, ha normal ha sezeryan umrumda değil yeter ki kucağım boş kalmasın

bblau

kısaca özetliyim:
eşime diyorumki hemen eve gidelim kk da bblauya sorucam bu sonucu,sanırım yüksek diyorum,üzülüyorum kendi kendime!

Bende tuhaf tuhaf rüya görür oldum..
Dün gecede yüzü bir tuhaf bebiş gördüm :(
ama senin bblauyu görmen epey farklı olmuş..=)

Eleferacım..
Başına gelince insan mecbur yaşıyor..:)
Çünkü ne yaparsam yapayım bu hayatta payıma düşeni yaşayacağım..

işte bu ya... çatır çatır doğurmak diye ben buna derim. gel buraya öpücemmmmm... kaçma gelllll... :38:

evett dogum nisanı diyolarmıss onaa.. bende geneldee onun üstünee 1 gün gecirenleri okudum daha cok.. ama tabe onu görünce alıcekseniz dusunuzu alın, sacını basınızı düzeltinn, cantayı kontrol edin vs vs:27::27::27::27::27: kırmızı ama sümüksü bi yapıymıs o.. rahmin agzı onunla kapalıymıss ne ilginc

bu arada günaydınn kızlaarrrr:3::3::3::3::3:

20 gün rapordan sonra bugün işe gelmek çççoookkkk zor oldu :89: dün gece işe geleceğim diye uyku tutmadı benı yahuu dön dön yatağın içinde bebişimin boynuna kordonu dolacak diye korktum nedense stres yaptım :53:

ahahahahha. babuş sen kolay doğuracan ben dıyım.

aha bak bu hıkayelerle hel hayatım buraya. zati kızlar zangırdıyor korkudan bunlar lazım bize...

yarıldım beeeeeee. babuşa sormam lazım: ahahaha

İnşallah babuş ağzın bal yesin kız, inşallah kolay doğururum. Şekerdir, tiroittir çektiklerim doğumdan mahsup edilir bekimde :1:
Bak gördün mü rüyalarını süslüyorum topiğin genç kızlarının :)
Şanım aldı yürüdü vallahi :)

O zaman bunu son günler geliştirip tekerleme haline getirelim babuş :)

bblau

kısaca özetliyim:

Hayır olsun günışığım gündüz niyetine :)
İnşallah sorun çıkmayacak, 120yle filan kapatıcan sen o dosyayı, rüyalar tersine çıkar :)
190 çokmuş cidden ama :P

Ocak başlarında geri dön bence canım. Herkes 40 haftayı dolduramıyor malum…
38 gibi filan beklemek lazım bence hazırda…

Bizim sağlık ocağının önünde ben hep ambulansı görüyorum..

Bizimki fakir sağlık ocağı galiba :)

azo nerde ya?

azooooooooooooooooooooooo...

Dün de iffeti izlicem dedi gitti, gidiş o gidiş :)

kızalr günaydın
bugünkü konu belli olmuş
çoğumuz doğumdan korkuyoruz galiba ve gitgide bu durum artacak sanki
bende size arkadaşımın doğumunu anlatayım belki biraz rahatlarsınız
arkadaşım 38.haftadayken çok afedersiniz ishal olmuş
hafiften bir karın ağrısı varmış
o günde arkadaşları yemeğe davet etmiş
bizimki pek gitmek istememiş ama ayıp olur diye gitmişler
yemekten sonra biraz uzanmış filan evsahibi olan arkadaşta en iyisi bi doktora uğrayıp evinize öyle geçin demiş
bunlarda tamam demişler hastaneye gidince bunu nstye bağlamışlar
bi bakmışlarki sancı başlamış açılma var doğuma alıyoruz demişler
bizimki hemen epidural yaparsınız o zaman ben çok korkuyorum deyince
hemşire buna ne epidurali açıklık 5cm i geçmiş demiş
arkadaşım doğurdu doğuracak farkında değilmiş
kocası hemen eve çantayı almaya gitimiş ama adam gelene kadar arkadaşım doğurmuş
inşallah bizde böyle anlamadan sancı çekmeden kolaycacık alıveririz kucağımıza bebişlerimizi:49:

benim tickerse göre ben 9 ayı tamalayın 1 haftayı da geçmişim :1: yanlış ama doğrusunu yapamadım ben doğuma gidiyorum hey milletttttt :27::27::9:

Back
X