2012 Şubat Anneleri

1 Ayda 2.5 kilo mu? Allah'ım ben bunu başarmaya çalışıyorum işte :)) 1 ayda 4 kilo aldım

azoş seni gebertirim kız sen tığ gibin hamile kalmışsın ben saten fıçı gibiydim şimdi oldum leğen benim 80 ile bitrirmem lazımdı bu hamileliği ama çok zorrrr

azoş seni gebertirim kız sen tığ gibin hamile kalmışsın ben saten fıçı gibiydim şimdi oldum leğen benim 80 ile bitrirmem lazımdı bu hamileliği ama çok zorrrr

bende geçen hafta 75.400 düm. yarın tartı günüm çok gıcık oluyorum. Bide hafta hafta not alıyorum salak gibi. Sanki çok dikkat ediyorumda:)))
benimde hedef 80 ama çok zor görünüyor...

arkadaşlar ben 3 gündür çatı ağrısından duramıyorum ayağa bile kalkamaz hale geldim yarın doktor kontrolüm var gidince soracağım sizlerdede varmı netten şu yazıyı bu ldum GEBELİKTE ÇATI KEMİĞİ AĞRISI (PUBİK - PELVİK AĞRI)
HAMİLELİKTE PUBİK EKLEMDE AYRILMA VE AĞRI
Pubik bölge veya çatı kemiği denilen bölge vajen üstündeki tüylenmenin olduğu bölgedir. Bu bölgede gebelik sırasında veya doğum sonrasında ağrı olabilir. Gebeliğin 10. haftasından sonra pubik kemikte genişleme ve ayrılma başlar. Bu gebelikte artan relaxin hormonunun etkisiyle eklemlerde gevşeme olmasına bağlıdır. Bel ve sırt ağrısına kıyasla daha nadir görülen bir durumdur.

Pubik ağrı riskini arttıran durumlar:
- İri bebek
- Fazla doğum yapmak
- Doğumun çok hızlı veya çok uzun sürmesi
- Doğumda forseps uygulanması gibi müdahaleler
- Daha önceden kalçaya, pelvik bölgeye travma veya kaza, ameliyat geçirmek

Pubik bölgede ağrı, hassasiyet, şişlik olabilir ve ağrı bele, kalçaya, bacağa vurabilir. Ağırlık kaldırma, merdiven çıkma, yürüme gibi durumlarda ağrı artabilir. Yatakta dönerken, ayağa kalkarken ağrı olabilir.

Tedavisinde yatak istirahati ve çeşitli egersizler verilir, antiinflamatuar ağrı kesici ilaçlar kullanılır.

Aman dikkat et Ben aslında başından beyaz ekmek, hamurişini kesseydim böyle olmazdım..Bildiğin tüm abur cuburları yedim, yani bebeğin gelişimine katkı da bulunmadım ki kendime zararım oldu Ama yerken çok keyif aldım orası ayrı :)))
Şimdi eti hoşbeş, simit,kek, börek, pizza ve çikolatayı kestim bakalım 17 kasımda öğrenicem 3 haftada ne kadar kilo alacağımı

ahahahha benım rahmetli babaannem de çavdar ekmeğine tereyağı sürüp yerdi... kız bana bak tam tahıllı ekmeklerden yesene. çavdar nedir. adamı boğar kız o.

Nur içinde yatsın..Ne bilim ben o üçlüyü karıştırıyorum, çavdar kepek bi de tam tahıllı, yiyom bişi ama adı belli değil

Ama utanıyom 14 kilo aldım derken Bebek 1 kilo gerisi ben

Ya bu ara benim de canım çok tereyağsı istiyo nedense
Valla ben bozdum yedim dün, simit de yedim. :18::18::18::18:

Ohhh afiyet olsun, beni ansaydın yerken

canım bendede oluyordu doktor magnezyum verdi arada içiyorum...

sana özel yapılmış bir diyet....o zaman olmaz heralde..teşekkür ederim cevaplarınız için..

bende geçen hafta 75.400 düm. yarın tartı günüm çok gıcık oluyorum. Bide hafta hafta not alıyorum salak gibi. Sanki çok dikkat ediyorumda:)))
benimde hedef 80 ama çok zor görünüyor...

ahh bacım biz kilolu bayanların işi zor normal doğuramıycam die tırsıyorum :18:

aha bendeki ağrı bu işte. bildiğin oramın ayrıldıgını hissediyorum 2 haftadır. ama riski arttıran durumlar bana bıraz garip geldi

Ben de var, yani tam vajinamda var o ağrı..Doktora sordum bu kez "normal" dedi, sebebinin ne olduğunu sormayı unuttum ama açılmadan dolayı oluyormuş sanırım.

sana özel yapılmış bir diyet....o zaman olmaz heralde..teşekkür ederim cevaplarınız için..

Aslında bana özel sayılmaz. Gebe olduğum gözönüne alınarak daha genelgeçer bir diyet yazıldı.
Sadece şöyle bir bakış açısı güdüldü, fazla kilom var+gebeyim.
Listem sonra gestasyonel diyabete göre güncellendi....
Arkadaşlara gönderdiğim kısım benim diyabetime göre güncellenmemiş olan kısmı.

aha bendeki ağrı bu işte. bildiğin oramın ayrıldıgını hissediyorum 2 haftadır. ama riski arttıran durumlar bana bıraz garip geldi

Ben de var, yani tam vajinamda var o ağrı..Doktora sordum bu kez "normal" dedi, sebebinin ne olduğunu sormayı unuttum ama açılmadan dolayı oluyormuş sanırım.

Bende sürekli olmuyor o ağrı da ara sıra oluyor, bir süre sonra geçiyor.
Daha ziyade geceleri kalça, gün içinde kasık ağrısı.
Yalnız şu yalancı doğum ağrıları varmış ya, doğum sancılarının provası olan. Onlardan oluyor arada...
Saatte 4-5 defa olmadığı sürece paniğe gerek yokmuş okuduğum kadarıyla, ben de sallamadım o sebeple.

canım bendede oluyordu doktor magnezyum verdi arada içiyorum...

önceden çok rahatsız etmiyordu şimdi yürümemi bile engelliyor yataktan kalkamadım sabah ağlayacak duruma geldim yani banada sebebleri hiç uymuyor yarın doktoruma anlatırım umarım bir çare bulur

Hoşçakal canım

Yok kuzu evden getiriyorum.Diyetten önce dışardan sipariş veriyordum

aha işte buldum kızım sebebini o 14 nkilonun ben. dışardan yemek. :))) evden getırıyorum bende artık. mis gibin ohhh.

ay yalancı doğum sancısı ne ya? bı de oyle bişiyi mi varmış?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…