- 14 Ocak 2011
- 6.437
- 1.066
- 248
sedefonur semineri veren bayan güzel şeyler söylemiş.. özellikle eski çıkmış sorular gerçekten faydalı oluyo.. peki kendimizi disipline etme konusunda bişey dedimi??
Benim tek sorunum bu işte.. disiplin yok.. herşeyin farkındayım çalışmam gerekiyo son bir iki ayda çalışmanın faydası olmayacağını geçen sene gördüm. ayrıca evliyim ve çocuk istiyorum ama atanmayı garantileyince yapmak istiyorum. aslında bunun beni oldukça motive etmesi gerekir ama olmuyo işte.. kendime gelemiyorum bi türlü..
kızlar siz nasıl disipline ediyosunuz kendinizi...
Herkes dağılmış yinekızlar bir sorum olacak eğitim bilimleri için yediiklim kullanan var mı?bende 2011 modüler set var ama 2012 dergileri takıldı aklıma:26: alsam mı almasam mı bilemiyorum sizce gerek var mı,çok değişiklik var mıdır:18:
canım mutlaka söylemiştir, ama ben seminerde az durdum, çıkmak zorundaydım. kendini disipline etmenin en iyi yolu plan yapmak bence. ama öyle ayrıntılı planlar değil. mesela ben össye hazırlanırken bi kağıdı karelere ayırmıştım. her kare, benim 1 günde çalışmam gereken ders ve konuları belirtiyordu. günleri, saatleri yazmamıştım. mesela ilk kareye türkçeden ses bilgisi, tarihten osmanlı kuruluş dönemi, matematikten kesirleri yazdım diyelim. 2. kareye diğer derslerden birer konu yazdım. böyle böyle derslerin konuları bitene kadar karelere yazdım. sonra 1. kareden başladım, o gün o kareye yazdıklarımın hepsini çalıştım. ertesi gün de 2. karedekileri çalıştım. hatta ertesi gün vaktim kalıyosa 3. kareye de geçtim. ve her çalışmayı bitirdiğim karelerin üzerini karaladım. bunu çalışma masamın dolap kapağına astım. sonlara doğru yaklaştıkça da birçok konunun bittiğini gördüm, böylece stres yapmaktansa bu kadar konu bitirmenin beni rahatlattığını fark ettim.
Bir de arkadaşlar. Yeni kitaplar almayı düşünüyorum. tavsiyelerininz nelerdir?
Bir de arkadaşlar. Yeni kitaplar almayı düşünüyorum. tavsiyelerininz nelerdir?
Slm arkadişler bnde bu kampa katılıyorum. bu gün şeytanın bacağını kırdım ve başladım inşallah da böyle devam eder çünkü şu sistemden dolayı çok isteksizimama 'ben elimden geleni yapayım da' zihniyetine bürünüyorum ve vira bismillah diyorum, Allah hepimizin anlama kapasitesini full arttırsın
josse yuutis o kadar haklısınız kiii
benim sevgilim de ben nasıl yollıcam seni oraya, ama sen össde bile çok iyi bi sıralamayla yerleştin, bunu da yaparsın, ben sana güveniyorum atancaksın hem de iyi bi yere diyor. resmen hayal kuruyor. ben hep köy öğretmeni olmayı hayal ettim, o yüzden de bu kadar erken çalışmaya başladım, ama içimde heves falan bırakmadılar. açıklamaya bak yaa.. madem öyle çözüm de şu o zaman, tüm öğretmenlerin ataması yapılana kadar eğitim fakültelerine öğrenci almıcaklar. astsubaylarda polislerde olduğu gibi, öğretmenlerde de her eğitim fakültesine girenlerin atamasını yapıcak!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?