• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 öğretmenleri çalışma kampı =)

sedefonur semineri veren bayan güzel şeyler söylemiş.. özellikle eski çıkmış sorular gerçekten faydalı oluyo.. peki kendimizi disipline etme konusunda bişey dedimi??
Benim tek sorunum bu işte.. disiplin yok.. herşeyin farkındayım çalışmam gerekiyo son bir iki ayda çalışmanın faydası olmayacağını geçen sene gördüm. ayrıca evliyim ve çocuk istiyorum ama atanmayı garantileyince yapmak istiyorum. aslında bunun beni oldukça motive etmesi gerekir ama olmuyo işte.. kendime gelemiyorum bi türlü..
kızlar siz nasıl disipline ediyosunuz kendinizi...

ah canım ben de öyleyim..her şeyin farkındayım sen gibi ama disipline oturtamıyorum kendimi.çoğu planımı hep atanma sonrasına atıyorum,umarım bir hale yola gireriz..

Sedefonur güzelmiş senin yöntemin.. :34: bi de onu deneyeyim belki faydası olur..
Yuutis kendi kendimize kötülük ediyoruz ama bunun farkına şimdi varamazsak çok geç olucak..2013 kpss ye hazırlanmak zorunda kalmamak için şu disiplin olayını halletmeliyiz.. içimde hiç çalışma isteği yok ama zorlicam kendimi :20:

Son düzenleme:
Herkes dağılmış yine:41: kızlar bir sorum olacak eğitim bilimleri için yediiklim kullanan var mı?bende 2011 modüler set var ama 2012 dergileri takıldı aklıma:26: alsam mı almasam mı bilemiyorum:52:sizce gerek var mı,çok değişiklik var mıdır:18:

Herkes dağılmış yine:41: kızlar bir sorum olacak eğitim bilimleri için yediiklim kullanan var mı?bende 2011 modüler set var ama 2012 dergileri takıldı aklıma:26: alsam mı almasam mı bilemiyorum:52:sizce gerek var mı,çok değişiklik var mıdır:18:

ben dağıldım vallahi,hava muhalefetinden kaç gündür eşimin ailesinde kalıyoruz,ders mers kalmadı üzülüyorum bu duruma:43:

canım ben daha önce dediğim gibi dergilerini kullanıyorum yediiklimin.geçen yılın yayını elimde olmadığı için ne kadar değişiklik var bilmiyorum ama yine de eğitimde yeni yayınlardan almakta fayda var :38:

canım mutlaka söylemiştir, ama ben seminerde az durdum, çıkmak zorundaydım. kendini disipline etmenin en iyi yolu plan yapmak bence. ama öyle ayrıntılı planlar değil. mesela ben össye hazırlanırken bi kağıdı karelere ayırmıştım. her kare, benim 1 günde çalışmam gereken ders ve konuları belirtiyordu. günleri, saatleri yazmamıştım. mesela ilk kareye türkçeden ses bilgisi, tarihten osmanlı kuruluş dönemi, matematikten kesirleri yazdım diyelim. 2. kareye diğer derslerden birer konu yazdım. böyle böyle derslerin konuları bitene kadar karelere yazdım. sonra 1. kareden başladım, o gün o kareye yazdıklarımın hepsini çalıştım. ertesi gün de 2. karedekileri çalıştım. hatta ertesi gün vaktim kalıyosa 3. kareye de geçtim. ve her çalışmayı bitirdiğim karelerin üzerini karaladım. bunu çalışma masamın dolap kapağına astım. sonlara doğru yaklaştıkça da birçok konunun bittiğini gördüm, böylece stres yapmaktansa bu kadar konu bitirmenin beni rahatlattığını fark ettim.

cnm ben de saat fln yazmıştım ama uyamıyorum öyle olunca..senin yöntemini deniycem, işe yarar gbi gelior;) tşkler...

Herkese merhaba. Aranıza beni de alır mısınız. 2008 mezunuyum. Eşim askerde. 6 Aylık hamileyim.Ama azmettim. Bu yıl halledicem bu işi. Ben İst da Tasarı isminde bir dersanenin yayınlarından calıştım yıllarca. ama 55 ten yukarı alamadım. İngilizce öğret. mezunuyum. Bundan kelli sizin de desteklerinizle hep birlikte yapalım arkadaslar bu işi :)

Bir de arkadaşlar. Yeni kitaplar almayı düşünüyorum. tavsiyelerininz nelerdir?

hoş geldin hocam benim branşta ing. başta kalabalıktık ama şuan bir iki kişi uğruyor ben çalışıyorum arada uğruyorum buraya,pek kimse yok:20: çalışınlarda buraya uğramasınlar sorun değil:21: Allah yardımcın olsun hocam bebişinle:nazar:

Hocam bence ihtiyaçtan bak başlangıç için sonrada yediiklim yada yargı diyende var:15:gk gy için ihtiyaçtan bakıyorum ben güzel,beğendim.benim temelim yok pek ,şimdilik bunlar.Yeni kitap almadım henüz şubat gibi alacağım sanırım:46: Dersanye gitmiyorum,bende evde hazırlananlardanım

Son düzenleme:
Bir de arkadaşlar. Yeni kitaplar almayı düşünüyorum. tavsiyelerininz nelerdir?

Hoşgeldiniz :3::3: ihtiyacın gy-gk iyidir ben ilk sene ondan çalışmıştım,yargıdan da çalıştım ikinci sene o da güzel sınavları fln zorlayıcı oluyor,bu yıl da yediiklimden çalışıyorum onu da tavsiye ederim..
Bu arada ben de ingilizce öğrt.yim,danışmak istediğiniz bişi olursa yardımcı olmaya çalışırız burdan :34:
Eşinize hayırlı teskereler,bebeğinizi de umarım hayırlısı ile kucağınıza alırsınız :nazar::nazar:

kızlar okanın programını izlediniz mi
atanamayan öğretmenlikle ilgili çok güzel şeylere değindiler
24 kasımı kutlamamayı düşünüyolar.
yeter artık, buna bi son versinler
onca emek, onca çaba..
burada hepimiz çok çalışıyoruz, çabalıyoruz
inş hak eden herkes atanır

Slm arkadişler bnde bu kampa katılıyorum. bu gün şeytanın bacağını kırdım ve başladım inşallah da böyle devam eder çünkü şu sistemden dolayı çok isteksizim :50: ama 'ben elimden geleni yapayım da' zihniyetine bürünüyorum ve vira bismillah diyorum, Allah hepimizin anlama kapasitesini full arttırsın :52:

Slm arkadişler bnde bu kampa katılıyorum. bu gün şeytanın bacağını kırdım ve başladım inşallah da böyle devam eder çünkü şu sistemden dolayı çok isteksizim :50: ama 'ben elimden geleni yapayım da' zihniyetine bürünüyorum ve vira bismillah diyorum, Allah hepimizin anlama kapasitesini full arttırsın :52:

Hoşgeldin :3:
ve
Amin :34::34:

sedefonur hocam o programı izlemedim ve onun gibi çoğu şeyi izleyemiyorum:14: iyi niyetli yapanlarda var okanda yardımcı olmak için yapmıştır belki ama ben insanların çaresizliğini görmeye dayanamıyorum içim kötü oluyor:43:onca yıl oku sıkıntı çek sonra gel....................:2:

elimden gelen desteği veriyorum ama fazlasını yapamıyorum:50:herkes öğretmen olmak zorunda değil diyen bir bakanımız var.5 yıl okuyup 30 yaşına gelmiş ama hala atanamamış öğretmenlerimiz ve sağlık lisesini bitirip 3 milyar maaşla 18 19 yaşında işe başlayanlarda var bunun adı ihtiyaç bunun adı adil bir sistem:26: bunu okuyupta kimse saldırıya ya da savunmaya geçmesin uğraşamycam kimseyle çünkü haklıyım... başka meslekleri karalamak içinde konuşmadım durumu anlattım

Josse canım o kadar haklısın ki..
Bazen kendimi dinliyorum ve o kadar çok şey düşünüyorum ki..Dün akşam eşime söylüyorum,acaba ben depresyona mı girmeye başladım diye yoksa yakın mıyım bu duruma.bu 4.girişim olacak geçen yıl çalışmadım sınava.üniyi kazanmanın zor olduğu bir zamanda ilk senemde hem de çok iyi bir puanla üniye girdim ben,5 yıl okudum ve çok zor okudum hem maddi hem manevi sıkıntı çektim.
peki şimdi bu sınavı niye geçip atanamıyorum diye soruyorum kendime..Madem bir iş sahibi olamıycaktım niye okuttu anam babam beni binbir sıkıntı çekerek.ben de liseden mezun olup atsaydım kendimi bir yere.şimdiye kaç senelik çalışan olurdum sigortam da işlerdi.
Kayınvalidem diyor ki ben seni nasıl göndericem doğuya,oğlum ne yapıcak burda sensiz nasıl ayrı kalacaksınız! gel de açıkla içindekileri,ben yeter ki atanayım diyorum..
Ama ben öğretmen olmak istedim,istedim bunu hala istiyorum ve inş bu sene atanıcam..
İnş isteyen hepimiz bu sene atanıcaz :34::34:

Şu milli eğitim bakanı ne açıklama yapsa beğenirsiniz!
Öğretmen ihtiyaçları yokmuş,zaten çalıştırdıkları 60 bin ücretli öğretmen gereken ihtiyaca yetiyormuş! Ücretli öğretmen nedir yahu??
Bir de her mezun olan öğretmen olacak diye bir şey yok,başka bölümleri örnek vererek onların da iş sahasında ihtiyaç fazla değil bu yüzden başka işlere yöneliyorlar demiş.Yani atanamayan öğretmenler de böyle yapmalı demek istemiş sanırım :53::53:

josse yuutis o kadar haklısınız kiii
benim sevgilim de ben nasıl yollıcam seni oraya, ama sen össde bile çok iyi bi sıralamayla yerleştin, bunu da yaparsın, ben sana güveniyorum atancaksın hem de iyi bi yere diyor. resmen hayal kuruyor. ben hep köy öğretmeni olmayı hayal ettim, o yüzden de bu kadar erken çalışmaya başladım, ama içimde heves falan bırakmadılar. açıklamaya bak yaa.. madem öyle çözüm de şu o zaman, tüm öğretmenlerin ataması yapılana kadar eğitim fakültelerine öğrenci almıcaklar. astsubaylarda polislerde olduğu gibi, öğretmenlerde de her eğitim fakültesine girenlerin atamasını yapıcak!

josse yuutis o kadar haklısınız kiii
benim sevgilim de ben nasıl yollıcam seni oraya, ama sen össde bile çok iyi bi sıralamayla yerleştin, bunu da yaparsın, ben sana güveniyorum atancaksın hem de iyi bi yere diyor. resmen hayal kuruyor. ben hep köy öğretmeni olmayı hayal ettim, o yüzden de bu kadar erken çalışmaya başladım, ama içimde heves falan bırakmadılar. açıklamaya bak yaa.. madem öyle çözüm de şu o zaman, tüm öğretmenlerin ataması yapılana kadar eğitim fakültelerine öğrenci almıcaklar. astsubaylarda polislerde olduğu gibi, öğretmenlerde de her eğitim fakültesine girenlerin atamasını yapıcak!

Nasıl işlerine geliyorsa öyle konuşuyorlar,bir de bizim psikolojimizi görseler..

Back