merhaba kızlar benimde bölümüm biyoloji öğretmenliği,dershanem geçen hafta başladı ama ben hala ders çalışmaya başlayamadım.motivasyon sıfır,ne yapacağım bilmiyorum
aranızda biyoloji öğretmeni var mı başka?
bu akşam öğrenme psikolojisinden 200 soru çözdüm
ne zamandır hiç çalışamıyorum ailevi çok zor günler geçiriyorum bari bunu yapayım dedim bu gece
ben böyle zamanlarda kendimi derde vereyim de bazı şeyleri unutayım diyemiyorum
tam tersi oluyo
amin canım, girdiğim yıl mutlaka atanıp hayatımı kurtarmam lazım. gerçi hepimizin tek dileği bu, allah hepimizin gönlüne göre verir inşallah
en doğrusunu yapmışsın canım başetmek çok güç ama bi şekilde atlatmak şartdaha kpssye 2 yılın var o bilinç şimdiden oturmuş sende mantıklı bi kızsın.oturdum ağladım,sızladım desen şaşırırdım,kızardım:82:
Rabbim hepmizin sıkıntılarını mutluluğa çevirsin inşallah...
inşallah canım, hepimiz çalışıyoruz, hepimiz atanmayı hak ediyoruz, umarım emeklerimizin karşılığını alırız.maşallah iyi gidiyorsun,böyle devam et.çalışmalarının meyvesini de alırsın inş
canım dershanen başladıysa sıkıntı yapma, çünkü bence dershanenin bi insana verdiği en önemli şey motivasyon. şahsen ben dershaneye gitmek istesem, sırf beni motive etsin diye gitmek isterdim.merhaba kızlar benimde bölümüm biyoloji öğretmenliği,dershanem geçen hafta başladı ama ben hala ders çalışmaya başlayamadım.motivasyon sıfır,ne yapacağım bilmiyorum
aranızda biyoloji öğretmeni var mı başka?
ay canım sana bi yararım oluyosa ne mutlu banacnm senin msjlarını okuyunca ben motive oluyorum resmen
keşke ben de üniversite yıllarında bu bilinci oturtabilseydim:44:bu yıl 3.kez girceğim kpss ye artık gitmem lazım ben de böle ara ara motive olanlardanım,aslına bakarsan sürekli kafamda ders çalışmam lazım mesajı alarm veriyor ama hala planlı programlı değilm malesef, az buz götürüyorum birşeyler
Bende de acaip dikkat eksikliği var,özellikle matematikte artıyı eksi diye çözüyorum,yok çarpmayı bölme yapıyorum..
dikkat eksikliği için bir önerisi olan var mı?:83:
dikkat eksikliği için kitaplar var çocuklara aldırıyodum ben yaşlara göre.. her yaşa var onlardan alabilirsin
kızlar bugün okulda ihtiyaç yayınlarının kpss semineri vardı
çok az durabildim derse girmem gerekiyodu ama dinlediklerimi sizinle de paylaşayım dedim
anlatan bayan geçmiş soruları çözenin, soruların %50 sini yapabileceğini, geriye kalan %50 lilik dilim için çalışılması gerektiğini söyledi.
gelişim psikolojisini; günlük yaşamla bütünleştirerek çalışmamız gerektiğini, hatta çevremizden bebeği,çocuğu,ergeni,yetişkini,yaşlıyı, örneklendirerek, göz önüne alarak çalışmalıymışız
öğrenme psikolojisinde örneklere çok önem vermemiz gerektiğini söyledi, bir de son zamanlarda çıkmış soruların konu analizine göre konu çalışmamızı söyledi.
rehberlik kolaymış (ben daha çalışmadım, bilmiyorum) ama sık sık tekrar edilmeliymiş
program geliştirmede bol soru çözülmeliymiş. gerçi hepsinde bol soru lazım
ölçme ve değerlendirmeye önyargılı yaklaştığımızı, aslında kolay bi ders olduğunu söyledi. önyargıları bi kenara itip yoruma fazla girmeden çalışırsak rahat anlayabileceğimizi söyledi
öğretim yöntem ve teknikleri; ders öğretirken nelerden yararlanacağımızı anlatan bir ders olup onun da kolayca öğrenileceğini söyledi. haa bir de çok yöntem ve teknik olduğu için bunların karıştırılmaması için farklarının iyi ayırt edilmesini sağlıcakmışız
kadın her şeye kolay dedimotive etmeye çalıştı sanırım ama yemezler
birde gk-gy 85-90 arası net ve eğitimden de 85-90 arası net yaptığımızda 90,91,92 puanlar alıcağımızı söyledi.. :97:
tarih vatandaşlık nasıl halledilir yaa, kadın genel şeyler soruyolar, tarihinizi, günün olaylarını bilin istiyolar sadece, gözünüzde büyütmeyin dedi. öyle ama hepsi ezber, o konu hakkında birazcık bilginin olması bile yetmiyo soruları çözmek içineğitimden o netler arası yapardım ama gy-gk olmuyor işte..mat,tarih,vat hep sebebim oldu
tarih vatandaşlık nasıl halledilir yaa, kadın genel şeyler soruyolar, tarihinizi, günün olaylarını bilin istiyolar sadece, gözünüzde büyütmeyin dedi. öyle ama hepsi ezber, o konu hakkında birazcık bilginin olması bile yetmiyo soruları çözmek için
o kadar yıl o işle uğraşıp artık mekanikleştikten sonra o bayanın o lafları söylemesi çok doğal kızlar çünkü tuzu kuru:80: bende ingilizceyi ya da başka bi yabancı dili öğrenemeyenleri konuşamayanları anlamıyorum mesela nasıl yapmazlar çok kolay diyorum ama öyle değil işte durum bilene o işe yıllarını harcayana kolay herkes için aynı değil durumdaha mantıklı bir konuşma beklerdim ihtiyaçatan tarih ezber evet artık hikaye gibi okuyorum ön bilgim olsun diye detaylı çalışmycam henüz
yutiss hocam sen nasıl çalşyosun programın nasıl,dershanye gidiyor muydun:18:
o kadar yıl o işle uğraşıp artık mekanikleştikten sonra o bayanın o lafları söylemesi çok doğal kızlar çünkü tuzu kuru:80: bende ingilizceyi ya da başka bi yabancı dili öğrenemeyenleri konuşamayanları anlamıyorum mesela nasıl yapmazlar çok kolay diyorum ama öyle değil işte durum bilene o işe yıllarını harcayana kolay herkes için aynı değil durumdaha mantıklı bir konuşma beklerdim ihtiyaçatan tarih ezber evet artık hikaye gibi okuyorum ön bilgim olsun diye detaylı çalışmycam henüz
yutiss hocam sen nasıl çalşyosun programın nasıl,dershanye gidiyor muydun:18:
haklısın herkesin alan konusu kendine kolay..
canım ben haftalık program yaptım,uymaya çalışıyorum..günlük bir eğitim bir gygk çalışıyorum.daha doğrusu okuyorum ben de.eğitim az çok tanıdık şeyler olduğu için daha kolay oluyor ama tarih vat zorluyor beni.ıkına sıkına gün geçiyor işte.biraz da mat çözmeye çalışıyorum.gerçi 2 gündür mat bakamadık eşimle gezmekten
bugün çok tembelim ama,öğrenme çalıştım konu testleri kaldı öyle.
temizlik yaptım onun yorgunluğu var az,off bir de üşüyoruummmm şaka gibi..evim doğalgazlı sözde ama daha bağlanmadı apartmana.salak gibi de doğalgazlı ev kirası ödüyoruz.havalar da soğudu canım sıkılıyor bu duruma derslerimi de etkiliyor
sen neler yapıyorsun bakalım?
rehberlikle boğuşuyorum 5 gün oldusabah eğitim öleden sonra tarih bakıyorum şimdilik ama okuyorum sadece.konu testlerini çözüyorum ardından aslında zaman var ama azim pek yok bu aralar bende mata hiç bakmadım ve sıfırım bu ayda kaba taslak biticek eğitim ve tarih kasımda mata başlycam bende
sedefonur semineri veren bayan güzel şeyler söylemiş.. özellikle eski çıkmış sorular gerçekten faydalı oluyo.. peki kendimizi disipline etme konusunda bişey dedimi??
Benim tek sorunum bu işte.. disiplin yok.. herşeyin farkındayım çalışmam gerekiyo son bir iki ayda çalışmanın faydası olmayacağını geçen sene gördüm. ayrıca evliyim ve çocuk istiyorum ama atanmayı garantileyince yapmak istiyorum. aslında bunun beni oldukça motive etmesi gerekir ama olmuyo işte.. kendime gelemiyorum bi türlü..
kızlar siz nasıl disipline ediyosunuz kendinizi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?