• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 öğretmenleri çalışma kampı =)

merhaba kızlar benimde bölümüm biyoloji öğretmenliği,dershanem geçen hafta başladı ama ben hala ders çalışmaya başlayamadım.motivasyon sıfır,ne yapacağım bilmiyorum:31:
aranızda biyoloji öğretmeni var mı başka?

Dershane imkanın varmış bence sonuna kadar kullan.çok şanslısın:3:

bu akşam öğrenme psikolojisinden 200 soru çözdüm
ne zamandır hiç çalışamıyorum ailevi çok zor günler geçiriyorum bari bunu yapayım dedim bu gece
ben böyle zamanlarda kendimi derde vereyim de bazı şeyleri unutayım diyemiyorum
tam tersi oluyo :59:

cnm senin msjlarını okuyunca ben motive oluyorum resmen :1:
keşke ben de üniversite yıllarında bu bilinci oturtabilseydim:44:bu yıl 3.kez girceğim kpss ye artık gitmem lazım ben de böle ara ara motive olanlardanım,aslına bakarsan sürekli kafamda ders çalışmam lazım mesajı alarm veriyor ama hala planlı programlı değilm malesef, az buz götürüyorum birşeyler:77:

en doğrusunu yapmışsın canım başetmek çok güç ama bi şekilde atlatmak şart:10: daha kpssye 2 yılın var o bilinç şimdiden oturmuş sende mantıklı bi kızsın.oturdum ağladım,sızladım desen şaşırırdım,kızardım:82:

Rabbim hepmizin sıkıntılarını mutluluğa çevirsin inşallah...
amin canım, girdiğim yıl mutlaka atanıp hayatımı kurtarmam lazım. gerçi hepimizin tek dileği bu, allah hepimizin gönlüne göre verir inşallah :29:
maşallah iyi gidiyorsun,böyle devam et.çalışmalarının meyvesini de alırsın inş :66:
inşallah canım, hepimiz çalışıyoruz, hepimiz atanmayı hak ediyoruz, umarım emeklerimizin karşılığını alırız. :31:

merhaba kızlar benimde bölümüm biyoloji öğretmenliği,dershanem geçen hafta başladı ama ben hala ders çalışmaya başlayamadım.motivasyon sıfır,ne yapacağım bilmiyorum:31:
aranızda biyoloji öğretmeni var mı başka?
canım dershanen başladıysa sıkıntı yapma, çünkü bence dershanenin bi insana verdiği en önemli şey motivasyon. şahsen ben dershaneye gitmek istesem, sırf beni motive etsin diye gitmek isterdim. :21:
bu arada ben sınıfçıyım :13:

cnm senin msjlarını okuyunca ben motive oluyorum resmen :1:
keşke ben de üniversite yıllarında bu bilinci oturtabilseydim:44:bu yıl 3.kez girceğim kpss ye artık gitmem lazım ben de böle ara ara motive olanlardanım,aslına bakarsan sürekli kafamda ders çalışmam lazım mesajı alarm veriyor ama hala planlı programlı değilm malesef, az buz götürüyorum birşeyler:77:
ay canım sana bi yararım oluyosa ne mutlu bana :29: ben de ders çalışmadığımda vicdanım rahat olmuyo :1: kafamın bi köşesinde hep var :68: ve çalışınca acayip huzur buluyorum :21:

bu arada kızlar ben de zaman zaman unutkanlık oluyodu. ben de baya bi araştırmadan sonra ginkgo biloba çayı aldım. macun ve tablet olarak da satılıyor. hafızasını güçlendirmek isteyenlere duyurulur :42:

Bende de acaip dikkat eksikliği var,özellikle matematikte artıyı eksi diye çözüyorum,yok çarpmayı bölme yapıyorum..
dikkat eksikliği için bir önerisi olan var mı?:83:

bu gece de davranışçı kuramlar bitti oh bee (olumsuz pekiştirme :1:)
kaldı bilişsel kuramlar :6:

Bende de acaip dikkat eksikliği var,özellikle matematikte artıyı eksi diye çözüyorum,yok çarpmayı bölme yapıyorum..
dikkat eksikliği için bir önerisi olan var mı?:83:

dikkat eksikliği için kitaplar var çocuklara aldırıyodum ben yaşlara göre.. her yaşa var onlardan alabilirsin :42:

kızlar bugün okulda ihtiyaç yayınlarının kpss semineri vardı
çok az durabildim derse girmem gerekiyodu ama dinlediklerimi sizinle de paylaşayım dedim :42:
anlatan bayan geçmiş soruları çözenin, soruların %50 sini yapabileceğini, geriye kalan %50 lilik dilim için çalışılması gerektiğini söyledi.
gelişim psikolojisini; günlük yaşamla bütünleştirerek çalışmamız gerektiğini, hatta çevremizden bebeği,çocuğu,ergeni,yetişkini,yaşlıyı, örneklendirerek, göz önüne alarak çalışmalıymışız
öğrenme psikolojisinde örneklere çok önem vermemiz gerektiğini söyledi, bir de son zamanlarda çıkmış soruların konu analizine göre konu çalışmamızı söyledi.
rehberlik kolaymış (ben daha çalışmadım, bilmiyorum) ama sık sık tekrar edilmeliymiş
program geliştirmede bol soru çözülmeliymiş. gerçi hepsinde bol soru lazım
ölçme ve değerlendirmeye önyargılı yaklaştığımızı, aslında kolay bi ders olduğunu söyledi. önyargıları bi kenara itip yoruma fazla girmeden çalışırsak rahat anlayabileceğimizi söyledi
öğretim yöntem ve teknikleri; ders öğretirken nelerden yararlanacağımızı anlatan bir ders olup onun da kolayca öğrenileceğini söyledi. haa bir de çok yöntem ve teknik olduğu için bunların karıştırılmaması için farklarının iyi ayırt edilmesini sağlıcakmışız
kadın her şeye kolay dedi :52: motive etmeye çalıştı sanırım ama yemezler :51:
birde gk-gy 85-90 arası net ve eğitimden de 85-90 arası net yaptığımızda 90,91,92 puanlar alıcağımızı söyledi.. :97:

kızlar bugün okulda ihtiyaç yayınlarının kpss semineri vardı
çok az durabildim derse girmem gerekiyodu ama dinlediklerimi sizinle de paylaşayım dedim :42:
anlatan bayan geçmiş soruları çözenin, soruların %50 sini yapabileceğini, geriye kalan %50 lilik dilim için çalışılması gerektiğini söyledi.
gelişim psikolojisini; günlük yaşamla bütünleştirerek çalışmamız gerektiğini, hatta çevremizden bebeği,çocuğu,ergeni,yetişkini,yaşlıyı, örneklendirerek, göz önüne alarak çalışmalıymışız
öğrenme psikolojisinde örneklere çok önem vermemiz gerektiğini söyledi, bir de son zamanlarda çıkmış soruların konu analizine göre konu çalışmamızı söyledi.
rehberlik kolaymış (ben daha çalışmadım, bilmiyorum) ama sık sık tekrar edilmeliymiş
program geliştirmede bol soru çözülmeliymiş. gerçi hepsinde bol soru lazım
ölçme ve değerlendirmeye önyargılı yaklaştığımızı, aslında kolay bi ders olduğunu söyledi. önyargıları bi kenara itip yoruma fazla girmeden çalışırsak rahat anlayabileceğimizi söyledi
öğretim yöntem ve teknikleri; ders öğretirken nelerden yararlanacağımızı anlatan bir ders olup onun da kolayca öğrenileceğini söyledi. haa bir de çok yöntem ve teknik olduğu için bunların karıştırılmaması için farklarının iyi ayırt edilmesini sağlıcakmışız
kadın her şeye kolay dedi :52: motive etmeye çalıştı sanırım ama yemezler :51:
birde gk-gy 85-90 arası net ve eğitimden de 85-90 arası net yaptığımızda 90,91,92 puanlar alıcağımızı söyledi.. :97:

eğitimden o netler arası yapardım ama gy-gk olmuyor işte..mat,tarih,vat hep sebebim oldu :43:

eğitimden o netler arası yapardım ama gy-gk olmuyor işte..mat,tarih,vat hep sebebim oldu :43:
tarih vatandaşlık nasıl halledilir yaa, kadın genel şeyler soruyolar, tarihinizi, günün olaylarını bilin istiyolar sadece, gözünüzde büyütmeyin dedi. öyle ama hepsi ezber, o konu hakkında birazcık bilginin olması bile yetmiyo soruları çözmek için

tarih vatandaşlık nasıl halledilir yaa, kadın genel şeyler soruyolar, tarihinizi, günün olaylarını bilin istiyolar sadece, gözünüzde büyütmeyin dedi. öyle ama hepsi ezber, o konu hakkında birazcık bilginin olması bile yetmiyo soruları çözmek için

evet ezber yani.2011 sınavında ilhanoğulları ile ilgili bir soru vardı yahu,ben çalıştığım tarih kitaplarında hiç bunla ilgili bir konu da okumamıştım daha önce.genel kültür soruları desen olmadık şeylerden soruyorlar Allah yardımcımız olsun :43::43:

o kadar yıl o işle uğraşıp artık mekanikleştikten sonra o bayanın o lafları söylemesi çok doğal kızlar çünkü tuzu kuru:80: bende ingilizceyi ya da başka bi yabancı dili öğrenemeyenleri konuşamayanları anlamıyorum mesela nasıl yapmazlar çok kolay diyorum ama öyle değil işte durum bilene o işe yıllarını harcayana kolay herkes için aynı değil durum:63: daha mantıklı bir konuşma beklerdim ihtiyaçatan:30: tarih ezber evet artık hikaye gibi okuyorum ön bilgim olsun diye detaylı çalışmycam henüz

yutiss hocam sen nasıl çalşyosun programın nasıl,dershanye gidiyor muydun:18:

Son düzenleme:
o kadar yıl o işle uğraşıp artık mekanikleştikten sonra o bayanın o lafları söylemesi çok doğal kızlar çünkü tuzu kuru:80: bende ingilizceyi ya da başka bi yabancı dili öğrenemeyenleri konuşamayanları anlamıyorum mesela nasıl yapmazlar çok kolay diyorum ama öyle değil işte durum bilene o işe yıllarını harcayana kolay herkes için aynı değil durum:63: daha mantıklı bir konuşma beklerdim ihtiyaçatan:30: tarih ezber evet artık hikaye gibi okuyorum ön bilgim olsun diye detaylı çalışmycam henüz

josse hocam haklısın bu konuda mesela ben ingilizceyi bu güne kadar öğrenemedim. lisede hazırlık okumuştum onda da zar zor geçmiştim olmuyo yani öğrenemiyorum dil yeteneği yok bende :61:

kızlar ben dün bi haftalık program yaptım kendime çok iyi oldu. dün uydum programa ama bugün daha bir şey yapmadım. umarım bütün hafta uyarım. uyarsam ilk olucak :66:

haklısın herkesin alan konusu kendine kolay..
canım ben haftalık program yaptım,uymaya çalışıyorum..günlük bir eğitim bir gygk çalışıyorum.daha doğrusu okuyorum ben de.eğitim az çok tanıdık şeyler olduğu için daha kolay oluyor ama tarih vat zorluyor beni.ıkına sıkına gün geçiyor işte.biraz da mat çözmeye çalışıyorum.gerçi 2 gündür mat bakamadık eşimle gezmekten :52:
bugün çok tembelim ama,öğrenme çalıştım konu testleri kaldı öyle.
temizlik yaptım onun yorgunluğu var az,off bir de üşüyoruummmm şaka gibi..evim doğalgazlı sözde ama daha bağlanmadı apartmana.salak gibi de doğalgazlı ev kirası ödüyoruz.havalar da soğudu canım sıkılıyor bu duruma derslerimi de etkiliyor :43::43:

sen neler yapıyorsun bakalım?

haklısın herkesin alan konusu kendine kolay..
canım ben haftalık program yaptım,uymaya çalışıyorum..günlük bir eğitim bir gygk çalışıyorum.daha doğrusu okuyorum ben de.eğitim az çok tanıdık şeyler olduğu için daha kolay oluyor ama tarih vat zorluyor beni.ıkına sıkına gün geçiyor işte.biraz da mat çözmeye çalışıyorum.gerçi 2 gündür mat bakamadık eşimle gezmekten :52:
bugün çok tembelim ama,öğrenme çalıştım konu testleri kaldı öyle.
temizlik yaptım onun yorgunluğu var az,off bir de üşüyoruummmm şaka gibi..evim doğalgazlı sözde ama daha bağlanmadı apartmana.salak gibi de doğalgazlı ev kirası ödüyoruz.havalar da soğudu canım sıkılıyor bu duruma derslerimi de etkiliyor :43::43:

sen neler yapıyorsun bakalım?

rehberlikle boğuşuyorum 5 gün oldu:1: sabah eğitim öleden sonra tarih bakıyorum şimdilik ama okuyorum sadece.konu testlerini çözüyorum ardından:6: aslında zaman var ama azim pek yok bu aralar bende:43: mata hiç bakmadım ve sıfırım bu ayda kaba taslak biticek eğitim ve tarih kasımda mata başlycam bende:56:

rehberlikle boğuşuyorum 5 gün oldu:1: sabah eğitim öleden sonra tarih bakıyorum şimdilik ama okuyorum sadece.konu testlerini çözüyorum ardından:6: aslında zaman var ama azim pek yok bu aralar bende:43: mata hiç bakmadım ve sıfırım bu ayda kaba taslak biticek eğitim ve tarih kasımda mata başlycam bende:56:

azim geliyor bazen de kaçıveriyor :10:,her zaman bir olmuyor boşver.ilk hazırlandığm sene ben de ders ders çalışırdım,bir kitabı bitirip diğerine geçerdim.çok sağlıklı gelmedi bana sana umarım iyi geliyordur.ben şimdi hepsine konu konu veya uzunsa kendim bölerek çalışıyorum.

sedefonur semineri veren bayan güzel şeyler söylemiş.. özellikle eski çıkmış sorular gerçekten faydalı oluyo.. peki kendimizi disipline etme konusunda bişey dedimi??
Benim tek sorunum bu işte.. disiplin yok.. herşeyin farkındayım çalışmam gerekiyo son bir iki ayda çalışmanın faydası olmayacağını geçen sene gördüm. ayrıca evliyim ve çocuk istiyorum ama atanmayı garantileyince yapmak istiyorum. aslında bunun beni oldukça motive etmesi gerekir ama olmuyo işte.. kendime gelemiyorum bi türlü..
kızlar siz nasıl disipline ediyosunuz kendinizi...

sedefonur semineri veren bayan güzel şeyler söylemiş.. özellikle eski çıkmış sorular gerçekten faydalı oluyo.. peki kendimizi disipline etme konusunda bişey dedimi??
Benim tek sorunum bu işte.. disiplin yok.. herşeyin farkındayım çalışmam gerekiyo son bir iki ayda çalışmanın faydası olmayacağını geçen sene gördüm. ayrıca evliyim ve çocuk istiyorum ama atanmayı garantileyince yapmak istiyorum. aslında bunun beni oldukça motive etmesi gerekir ama olmuyo işte.. kendime gelemiyorum bi türlü..
kızlar siz nasıl disipline ediyosunuz kendinizi...

canım mutlaka söylemiştir, ama ben seminerde az durdum, çıkmak zorundaydım. kendini disipline etmenin en iyi yolu plan yapmak bence. ama öyle ayrıntılı planlar değil. mesela ben össye hazırlanırken bi kağıdı karelere ayırmıştım. her kare, benim 1 günde çalışmam gereken ders ve konuları belirtiyordu. günleri, saatleri yazmamıştım. mesela ilk kareye türkçeden ses bilgisi, tarihten osmanlı kuruluş dönemi, matematikten kesirleri yazdım diyelim. 2. kareye diğer derslerden birer konu yazdım. böyle böyle derslerin konuları bitene kadar karelere yazdım. sonra 1. kareden başladım, o gün o kareye yazdıklarımın hepsini çalıştım. ertesi gün de 2. karedekileri çalıştım. hatta ertesi gün vaktim kalıyosa 3. kareye de geçtim. ve her çalışmayı bitirdiğim karelerin üzerini karaladım. bunu çalışma masamın dolap kapağına astım. sonlara doğru yaklaştıkça da birçok konunun bittiğini gördüm, böylece stres yapmaktansa bu kadar konu bitirmenin beni rahatlattığını fark ettim.

Back