• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

cnmm yaaa bebeğimm sen yardımcı olmaya çalışıyosunnn sankii sana gıcıklık gibii ben hamileliğimin başından beri tek gıcık aldığım soğuduğum kaşar peyniri biliyomusun hayatımm oysa hamilelikten önce sabah tost ekmeğinin arasına en çok kaşar bol koyardım uzamasına bayılırdıum şimdi ıyyyyyyyyyyyyyyyyyy ellemek istemiyorum yaaa.

Bu arada cnm cımmm minoset 2 türlüü bende 2 side var hangisi 1 i minoset 1 i minoset plus??????*

Beyaz peynir yiyebiliyosan onunlada tost yapabilrsn cnm ama kesinlkle aç karınına ilaç ve kahve içme bence..
Minoset konusunda ne desem yalan olur bence en iyisi doktorunu ara sor ama netten bulduğum bi bilgiyi paylaşıyım..
Hamilelikte kullanılabilecek ilaçlar - hamilelikte MİNOSET - Forum47 Mardin Bölgesinin Tanıtımı

Doktorda öyle bişey sezinlesem işte içim rahat edicek her şekilde moral vermeye çalışan bi doktor olunca kurt düştü içime..
Ama yapcak bişey yok üzülmemeliyim bebişimde üzülür sonra :5:
Allah öyle doktorlara biraz vicdan versin duygularını aldırmış gibi davranan ruhsuz doktorlardan nefret ediyorum..
Eşimde zavallım şaşkın ördek yavrusu gibi doktorun söylediklerinden pek bişey anlamamış her sefernde tekrarladığmda öylemi dedi böylemi dedi diye yüzüme bakıyo işleri olmasına rağmen gelip benimle çamaşır astı..:1:
Desteğin için tekrar saol cnm :71: :70:
Bu arada sen 3lü testi yaptırdınmı cnm 3lü test kağıdındamı yazıyo AFP?
[/QUOTE]

canım evet 3lü yaptırdım, üçlüde bakılan değerler AFP , trisomy 21 ve trisomy18 ve yaş riski .

slm kizlar nasilsiniz insallah hepiniz iyisinizdir bn hic ii degilim moral sifirr kabus gbii bir gece gecirdimm dunn ysadigim korku omrume bedeldi anlatiyim sizede simdi aksam esim isten geldi yemek koydum sonra esimle bir konu yuzunden tartistikk moralim o kadar bozulduki ewe sigmaz oldumm cnmm o kadar sikildi ki sanki kotu bir sey olcak diye hissettim sonraa yemege oturmaya geldimm birden ayaklarim tutuldu ne ileri gidebiliyorum ne de geri gidebiliyorumm civi gbi cakildim durdugum yerde basim donmeye basladi dusmemek icin hareket etmem lazim bir yerlere tutunmam lazimm ama ben yerimden kipirdayamiyorumm sanki felc oldum bir an (allah korusun) sonra birden tam dengemi kaybettim geri ye dogru sirtima hizli bir sekilde dustumm butun vucudum sarsildi o an aklimda ki tek sey bebegimdi ona bir sey oldu mu ddiyee yerimden kalkamiyorumm agliyorum korkudan sonra esim duydu sesi mi kostu geldi zaten sinirliydim ondan ama beni boyle gorunce yuzu kirec gbii oldu kaldirdi beni yerden susturmaya calisti neyse derken ben hemen tuwalete kostumm ne yapacagimi sasirdimm allahtan kanamam yoktuu cook korkmustumm sonra iceri girdimm 5 dk sonraa afedersiniz cisim geldi tuvalete gittim bembeyaz su gbi bise yaptimm sonra iceri girdim 5 dk sonra tekrar cisim geldi yine gittim ayni su gbii bembeyaz bise yaptimm iceri girdim tekrardan 5 dk sonra tuwalete gittim yine ayni su yani 20 dk icinde 3 defa cise gittim ne oldu bana anlamadim sonra da bidaha tuwalete gitmedim uyudum sabah kalktim ilk isim doktorumu aramak oldu dustugu soyledim sonrada tuwalete gittim dedim sozumu kesti cisini yaptin mi dedi ewt dedim anlatim nasil oldugunu yarin gel dedi 2.30 da rendewum warr umarimm bebegime bise olmamistirr kizlarr yaa yemin ederimm omrumden 10 yil gitti cook korktumm halada korkuyorumm bebegim iyidir insallah
canım çok geçmiş olsun, dikkat et kendine. sanırım bu dönemde eşlerimizin anlayışsızlıklarını hiç umrsamamamız gerekiyor,önce bebeğin ve sen bunu unutma. hiç bişi için üzülme. doktoru ihmal etme. ayrıca nedne oyle kilitlendiğini de bi araştırsın dr, inşallah tekrarlamaz gülüm.
merhaba canım öncelikle çok çok geçmiş olsun .
başından geçenleri okudum ve bir anne bir insan olarak içim kıyıldı.
ve de eşimin amcasının hanımının 3. çocuğuna hamile iken başına gelenleri anımsattın. umarım bebeğine birşey olmaz ama takibinde ol canım birkaç doktora görün.ama peşini bırakma.
çok ayrıntılı anlatamam olayı.kısaca şu yengem amcamın bir yakınının başına gelen bir üzücü olay sebebiyle yurtdışından Türkiye'ye gelmek zorunda kalmışlar ve yengem amcamla birlikte o yakınının ziyaretine gittikleri yerde yengem nasıl olduysa bulunulan mekanın stresine dayanamamış ve iç geçirmesiyle birlikte suyu boşalmış , millet idrarındır demişler Almanya'ya döndüklerinde doktor bebek susuz kalmış rahimden su vereceğiz demişler yoksa çocuk sakat doğar demiş.
ama yengemin bakmak zorunda olduğu 2 de çocuğu var onun dışında önünde de koskoca 6 ay ne yapsın garibim şartlar gereği mecbur ayağa kalkmış çocuklarına da bakmış evine de. ama yaptığı doğum sonucunda bedensel ve zihinsel engelli bir çocuk.:43::43::43::43::43:
yengeme Allah'ım sabırlar versin 20 yıldır o sakat çocuğunu yaşatacağım diye çırpınıyor.çok üzülüyorum. ve de Rabbim dost başına vermesin .
canım demem o ki sakın ihmal etme ne olur:38:
allah yardımcısı olsun yengenin, allahım hiçbirimizi evlatlarımızla sınamasın inşallah.
Selam arkadaşlarrrrrrrrr nasılsınızzzz. Geçmişi okumadım inşallah iyisinizdirrr. Dünden bu yana bir baş ağrısı beni bu saate kadar süründürdü.artttttttttttttttttııııı ilkkez bir miğdem bulanıyooo bir halsizlikkkk. Mahvoldumm biliyosunuz benim hiççç miğdem bulanmamıştı canım hiçbir şey çekmedi hiçde iştahım yoktuuuu. Bakyaaaa 3 ay sonramı can çekişmeye başlayacağımmm bennnnnnnnnnnn.
canım bişiler atışrtır ve parol iç lütfen, sen boyle kıvrandıkça o bebişçik de huzursuz oluyor içinde.

arkadaşlar evimde iki tuvalette klozet. iş yerimde bizim katta klozet var, alt kat alaturka. bugun akşam iş çıkışı alt lattaki tuvalete girdim, oturdum çişimi yaparken bebeğim sıkıştı resmen yaaa. acayipbi basınç hissettim sol tarafımda. siz de boyle bişi oldumu hiç?

Son düzenleme:

beyaz peynir yiyebiliyosan onunlada tost yapabilrsn cnm ama kesinlkle aç karınına ilaç ve kahve içme bence..
Minoset konusunda ne desem yalan olur bence en iyisi doktorunu ara sor ama netten bulduğum bi bilgiyi paylaşıyım..
hamilelikte kullanılabilecek ilaçlar - hamilelikte minoset - forum47 mardin bölgesinin tanıtımı

sağol cnmmm bnmmm seydacım hiç duydunmu sonradan bulantısı olan hamile bu baş ağrısından dimi sencede . Ammaninnnn eğer bu saatten sonra başlarsa mafişimmm benn.

Bu arada dr um bugün tatilden dönüyo şansımaaa kuzum yaaa.

seyda ferhat hastamısın cnm yaa geçmişe dogru okumaya çalıştım ama valla neyin oldugunu anlamadım noldu neyin varr :26:

canım evet 3lü yaptırdım, üçlüde bakılan değerler AFP , trisomy 21 ve trisomy18 ve yaş riski .

canım çok geçmiş olsun, dikkat et kendine. sanırım bu dönemde eşlerimizin anlayışsızlıklarını hiç umrsamamamız gerekiyor,önce bebeğin ve sen bunu unutma. hiç bişi için üzülme. doktoru ihmal etme. ayrıca nedne oyle kilitlendiğini de bi araştırsın dr, inşallah tekrarlamaz gülüm.

allah yardımcısı olsun yengenin, allahım hiçbirimizi evlatlarımızla sınamasın inşallah.

canım bişiler atışrtır ve parol iç lütfen, sen boyle kıvrandıkça o bebişçik de huzursuz oluyor içinde.

arkadaşlar evimde iki tuvalette klozet. iş yerimde bizim katta klozet var, alt kat alaturka. bugun akşam iş çıkışı alt lattaki tuvalete girdim, oturdum çişimi yaparken bebeğim sıkıştı resmen yaaa. acayipbi basınç hissettim sol tarafımda. siz de boyle bişi oldumu hiç?

Hmm anladım cnm ben 3lüyü istemeynce sırf bunu yaptırdı işte..
Hiç girmedim alatrka tuvelete ztn orda da rahat edemiyorum ama rahatsız hissettysen kendni bidaha girme..

sağol cnmmm bnmmm seydacım hiç duydunmu sonradan bulantısı olan hamile bu baş ağrısından dimi sencede . Ammaninnnn eğer bu saatten sonra başlarsa mafişimmm benn.

Hamileyken baş ağrısından mide bulantısı olup olmadığını duymadım ama hamile değilken baş ağrısından midesi bulananı hatta kusanı da duydum..
Eğer hastaneye gidiyosan yani doktorun muaynehanesine gitmiyosan bence hastaneyi ara söyle doktorunun izinli olduğunu başka bi kadın doğum doktorunuza bağlarmısınız beni önemli bişey sorcm de zaten asistanına bağlıyolar ondan da öğrenebilrsin..
Ben ilaç içme taraftarı değilim dayanılmıycak gibiyse ağrı ama dünden beri ağrıyo diyosan bak sen en iyisi normal yöntemleri bi dene banyo yap önce saçlarını mutlaka kurut ama sonra güzelce bi uzan karnını doyur yine geçmezse sade türk kahvesi iç.. (Bilimselmi değilmi bilmem ama gerçekten baş ağrısını geçiriyo)..
En son ilacı düşün.. Ben olsam öyle yapardım çnkü.. :34:

migrenin mi var benimde senelrdir migrenim var hamilelikte çok şükür fazla yoklamadı ama bi ara agrıyodu ben komalık oluyorum gözümü bile açamıyorum agrıdan kasıklarım agrıdıgında minoset vermişti doktorum valla çok zor durumda kaldıgımda içtim bende sen yinede doktoruna sor öle kullan

Ben geldim kızlar..
Doktora sonuçlarımı gösterdm..
Kanın fln iyi dedi bide 3lü test yaptırmıycam diye yaptırdığım değere baktı onun ne olduğunu bilemiycem tabi ama dediki bak bunu yaptırmak istemiyodun beni dinledin iyiki yaptırdın sonucun güzel çıkmış 20nin altında çıkması kötü falan dedii..
Neyse çatlak kremi sordum en iyisi nivea bebe yağı biraz daha pahalı bişey olsun dersen başka bişey daha dedide aklımda kalmadı o..
Rahimdeki kasılmalarım için kasıklarımda ağrı yaparmı dedim tabi sen öyle hissedersin dedi napabilirim peki dedim sadece dinleniceksin dedi..
Sonra ultrsnla bebişime baktık tekrar gel bakalım babasıda görsün dedi (bu doktora ilk kez birlikte gittik eşimle) baktı yine yüzünü gösterdi bebeğimizin kalbini gösterdi rahiminde kasılmalar hala var çok sert iğne vurmuşmuydun dedi hayır dedim iğne verdi 2 tane al biri çantanda dursun dedi..
Kanaman kasıklarında ağrı fln oldumu hemen ara gel dedi yazlığa gidiyorum ben bugn dedim iğneyi yaptırmadan gitme bişey olursada yalavoya hastaneye git dedi.
Moralim çok bozuk çok üzüldüm yaptırdım iğnemi ama doktorun öyle söylemesi içime kurt düşürdü :43:
Detaylıyada 21. haftada dedi.. 15gün sonra tekrar çağırdı..
Bide neden oluyo rahimde kasılmalar dedim rahim genişlemediği zor genişlediği zaman olur gibi bişeyler söyledi ama moral bozukluğuyla pek dinliyemedim.. :5:
Denize girmende sakınca yok dedi güneşte abartmadığn sürece durabilrsin dedi..
Bide neden 6. aya kadar alışveriş yok dediniz dedim o zamandan sonra yaşar pozisyona geçiyolar dedi.. :44:
gecmıs olsun seydacm takma kafana moralını bozup bebegınıde uzme ..doktorun kötü bişey soylememıs yanı düşük tehlıkesını fln hepımız atlatttık şükür ..rahminin kasılmalarıda denizinin nazar boncugu olsun masaallah cok tatlı oynatıodu ellerını fln yerım ben onu=)ne guzel yazlıgada gıdecekmişsin ıste ne guzel anacım bız evde pinekliyoz anca valla=)bizim yerımızede guzelce eglen minik kızınla=)tabi kendını yormadan..:49::emir_bebek::71:
slm kizlar nasilsiniz insallah hepiniz iyisinizdir bn hic ii degilim moral sifirr kabus gbii bir gece gecirdimm dunn ysadigim korku omrume bedeldi anlatiyim sizede simdi aksam esim isten geldi yemek koydum sonra esimle bir konu yuzunden tartistikk moralim o kadar bozulduki ewe sigmaz oldumm cnmm o kadar sikildi ki sanki kotu bir sey olcak diye hissettim sonraa yemege oturmaya geldimm birden ayaklarim tutuldu ne ileri gidebiliyorum ne de geri gidebiliyorumm civi gbi cakildim durdugum yerde basim donmeye basladi dusmemek icin hareket etmem lazim bir yerlere tutunmam lazimm ama ben yerimden kipirdayamiyorumm sanki felc oldum bir an (allah korusun) sonra birden tam dengemi kaybettim geri ye dogru sirtima hizli bir sekilde dustumm butun vucudum sarsildi o an aklimda ki tek sey bebegimdi ona bir sey oldu mu ddiyee yerimden kalkamiyorumm agliyorum korkudan sonra esim duydu sesi mi kostu geldi zaten sinirliydim ondan ama beni boyle gorunce yuzu kirec gbii oldu kaldirdi beni yerden susturmaya calisti neyse derken ben hemen tuwalete kostumm ne yapacagimi sasirdimm allahtan kanamam yoktuu cook korkmustumm sonra iceri girdimm 5 dk sonraa afedersiniz cisim geldi tuvalete gittim bembeyaz su gbi bise yaptimm sonra iceri girdim 5 dk sonra tekrar cisim geldi yine gittim ayni su gbii bembeyaz bise yaptimm iceri girdim tekrardan 5 dk sonra tuwalete gittim yine ayni su yani 20 dk icinde 3 defa cise gittim ne oldu bana anlamadim sonra da bidaha tuwalete gitmedim uyudum sabah kalktim ilk isim doktorumu aramak oldu dustugu soyledim sonrada tuwalete gittim dedim sozumu kesti cisini yaptin mi dedi ewt dedim anlatim nasil oldugunu yarin gel dedi 2.30 da rendewum warr umarimm bebegime bise olmamistirr kizlarr yaa yemin ederimm omrumden 10 yil gitti cook korktumm halada korkuyorumm bebegim iyidir insallah

cnm cok gecmıs olsun sanada..inşallah kotu bişi yoktur bencede arkadasların dedıgı gıbı tedbır amaclı cagırmıstır hem oyle olsaydı acele gelmen lazım derdı nıye yarın gel desınki..bozma moralını cnm dualarım senınle:16:

seyda ferhat hastamısın cnm yaa geçmişe dogru okumaya çalıştım ama valla neyin oldugunu anlamadım noldu neyin varr :26:

Yok cnm hasta değilim Allaha şükür..
Bugün yaptırdığım kan testlerini doktora götürmek için gittim son gittiğim 2 muayne de de rahiminde kasılmalar var demişti en sonuncusunda üstüne basa basa söylemişti bende kafama takmıştım bugnki kntrlde söyledim ne yapabilrm neden olur fln diye dinlenceksin dedi tekrar bebişe bakmak için ultrsona aldı ve çok sert yine kasılmaların var dedi iğne verdi..
Kanaman,kasıklarında ağrı fln olursa mutlaka ara ve gel dedi bende korktm öyle diyince çnkü hiç böyle bişey söyleyen panik bi doktor değildir her zmn olumlu motive eden biri..
Yazlığa gidiceğimi söyledim iğneni vurdurmadan gitme dedi 2 kutu yazdı biri yanında bulunsun dedi..
Yazlığa nereye gittiğimi sordu Çınarcığa gidiceğimi söyledim yakınmış bişey olursa Yalovaya hastaneye git dedi..
Öyle işte cnm bende çok üzüldüm birazda ağladım korktm ama şimdi Allaha şükür biraz daha iyiyim..
Saolsunlar kızlarında desteğiyle..

gecmıs olsun seydacm takma kafana moralını bozup bebegınıde uzme ..doktorun kötü bişey soylememıs yanı düşük tehlıkesını fln hepımız atlatttık şükür ..rahminin kasılmalarıda denizinin nazar boncugu olsun masaallah cok tatlı oynatıodu ellerını fln yerım ben onu=)ne guzel yazlıgada gıdecekmişsin ıste ne guzel anacım bız evde pinekliyoz anca valla=)bizim yerımızede guzelce eglen minik kızınla=)tabi kendını yormadan..:49::emir_bebek::71:

Düşük tehlikesi demedi aslında çok şükür rahimdeki kasılmalar için vermiş iğneyi..
İğneyi yapan bayanada tekrar sordum çnkü oda aynısını söyledi..
Eve geldiğimde kasıklarımda ağrı devam ediyodu şimdi biraz daha iyi sayılırım ilaç yeni yeni etkisini gösteriyo heralde..
10günmüş ilacın etkisi öyle söyledi..
Oyy yavrum maşallah kızıma çok korktum tatlım aklım gitti kuzuma bişey olcak diye :5: :nazar:
Ahh zaten burda evde bekleseydim o 15 gün bana geçmezdi kafayı yerdim..
Saol cnm moral verdiğin için.. :70:

Düşük tehlikesi demedi aslında çok şükür rahimdeki kasılmalar için vermiş iğneyi..
Eve geldiğimde kasıklarımda ağrı devam ediyodu şimdi biraz daha iyi sayılırım ilaç yeni yeni etkisini gösteriyo heralde..
Oyy yavrum maşallah kızıma çok korktum tatlım aklım gitti kuzuma bişey olcak diye :5: :nazar:

evet cnm allahtan dedıgım gıbı dusuk tehlıkesı var dememıs yani..kendını iyi hıssettıgıne sevındım canımcım:23::49::16:

seyda ferhat hmm cnm şimdi okudum keşki gitmesen yaa ertelesen tatili falan yatıp dinlensen evinde biz bu hafta günü birlik denize gittik ben girmedim o kadar sorun yaşadım kendimi riske atamam dedim ayaklarımı falan soktum 1 sat anca durdum ormana gittim uzandım dinlendim eşimle oğlum kaldı denizde idrar yolu intihabı çok kötü bidaha yaşamak istemiyorum ben evde bile çıkarmıyorum terliklerimi dikkat et lütfen
3 lü test için kan verdigim gün doktor banada sonucu al gel konuşucaz dedi ben bunu kafama taktım büyüttüm 3 gün agladım kötü bi şey gördü ondan konuşucaz dedi diye ama sonucu aldım temiz çıktı şükür bazen böle imalı konuşup sıkıyolar bizleri üzülme olurmu üzüntüyle geliyo insana ne gelirse :71:

Cnm ben düşük tehlikeside geçirdim kanamam da oldu dikkat ettim yattım doktorun dediklerini yaptım kızçemde tutundu anasına çok şükür ii bak korkma bi şey olmaz dikkatli ol dinlen güneşte kalma

evet cnm allahtan dedıgım gıbı dusuk tehlıkesı var dememıs yani..kendını iyi hıssettıgıne sevındım canımcım:23::49::16:

Evet cnm Allahtan öyle bişey söylemedi..
Çok şükür.. :71:

seyda ferhat hmm cnm şimdi okudum keşki gitmesen yaa ertelesen tatili falan yatıp dinlensen evinde biz bu hafta günü birlik denize gittik ben girmedim o kadar sorun yaşadım kendimi riske atamam dedim ayaklarımı falan soktum 1 sat anca durdum ormana gittim uzandım dinlendim eşimle oğlum kaldı denizde idrar yolu intihabı çok kötü bidaha yaşamak istemiyorum ben evde bile çıkarmıyorum terliklerimi dikkat et lütfen
3 lü test için kan verdigim gün doktor banada sonucu al gel konuşucaz dedi ben bunu kafama taktım büyüttüm 3 gün agladım kötü bi şey gördü ondan konuşucaz dedi diye ama sonucu aldım temiz çıktı şükür bazen böle imalı konuşup sıkıyolar bizleri üzülme olurmu üzüntüyle geliyo insana ne gelirse :71:

Canım özellikle sordum yazlığa gidicem bugn diye ve denize girebilirmiyim diye de sordum hepsine evet dedii..
Gitmeme bişey demedi denize girmemede bişey demedi hatta güneşte durmamada abartmadığım sürece (tabi ben durmycam)
Yazlığa gitmem gerek burda kendi başıma yapamıyorum çok sıcak bütün gün kuruyorum kafmada cnm sıkılıyo orda annem,annanem,teyzem,kardeşim,yengelerim falan zaman geçiyo ve elimi hiç bişeye sürmeme gerek kalmıyo..
Burda karnımı doyurmak için bile olsa kalkıp bişeyler yapmam lazım ee sıkıldım sürekli kahvaltılık bişeyler yemekten.
Yemekte yapamıyorum midemin bulantısından..
Zaten çınarcık merkezde tanıdık doktor var (ailemizin doktoru ahhahaha :1:) Allah korusun bişey olsa hemen ona giderim..
15gün sonra tekrar çağırdı işte o zamana kadar biraz kafamı dinlemem lazım zamanın nası geçtiğini anlamamam lazım..
İnşallah kötü bişey duymam.. :50:

Cnm ben düşük tehlikeside geçirdim kanamam da oldu dikkat ettim yattım doktorun dediklerini yaptım kızçemde tutundu anasına çok şükür ii bak korkma bi şey olmaz dikkatli ol dinlen güneşte kalma

Biliyorum cnm çok şükür atlattın..
Ben zaten kendini yoran aman ev temiz olsun o olsun bu olsun diye düşünen bi tip değilim..
Değildimde :1:
Ama rahim genişlemediği içinmiymiş öyle bişeyden bu kasılmalar oluyomuş o canımı sıktı işte..
Uff bidahaki gittiğimde böyle bişey duymak istemiyorum..
İnşallah duymam..

Evet cnm Allahtan öyle bişey söylemedi..
Çok şükür.. :71:

Canım özellikle sordum yazlığa gidicem bugn diye ve denize girebilirmiyim diye de sordum hepsine evet dedii..
Gitmeme bişey demedi denize girmemede bişey demedi hatta güneşte durmamada abartmadığım sürece (tabi ben durmycam)
Yazlığa gitmem gerek burda kendi başıma yapamıyorum çok sıcak bütün gün kuruyorum kafmada cnm sıkılıyo orda annem,annanem,teyzem,kardeşim,yengelerim falan zaman geçiyo ve elimi hiç bişeye sürmeme gerek kalmıyo..
Burda karnımı doyurmak için bile olsa kalkıp bişeyler yapmam lazım ee sıkıldım sürekli kahvaltılık bişeyler yemekten.
Yemekte yapamıyorum midemin bulantısından..
Zaten çınarcık merkezde tanıdık doktor var (ailemizin doktoru ahhahaha :1:) Allah korusun bişey olsa hemen ona giderim..
15gün sonra tekrar çağırdı işte o zamana kadar biraz kafamı dinlemem lazım zamanın nası geçtiğini anlamamam lazım..
İnşallah kötü bişey duymam.. :50:

hmm tabi kalabalıkta zman geçer ben kötü bi şey duyucagını düşünmüyorum iyi düşün ii olsun denize gire bilirsin onu yapa bilirsin bunu yapa bilirsin o zaman niye böle karamsar konuşup cnm sıkıyosunuz demedinmi ayy ben olsam dayanamazdım onların ettigi bi laf bizim dünyamızı etkili farkında degiller yaa :63:

hmm tabi kalabalıkta zman geçer ben kötü bi şey duyucagını düşünmüyorum iyi düşün ii olsun denize gire bilirsin onu yapa bilirsin bunu yapa bilirsin o zaman niye böle karamsar konuşup cnm sıkıyosunuz demedinmi ayy ben olsam dayanamazdım onların ettigi bi laf bizim dünyamızı etkili farkında degiller yaa :63:

Karamsar konuşmadı aslında cnm şimdiye kadarda gittiğim her randevuda dedi rahiminde kasılma var diye ama hiç iğne fln vermemişti veya beni panikleticek tek kelime etmemişti geçen gittiğimde tekrar söyleyince bugn sordum neden olur kasıklarımda ağrı yaparmı diye oda açıkladı..
Benim moralimi bozan tek kelimesi kanaman veya kasıklarında ağrı olursa hemen ara ve gel dedi..
E şimdi nası diyim adama bana denize girebilrsn dedin ama böyle diyosun diye bişey olursa gel yada hastaneye git dedi sonuçta :60:
İlk olayın şokuyla çok fazla üzüldüm netten araştırmalarımda da erken doğuma sebep olur fln diye okudum daha da moralim bozulmuştu şimdi sağlıklı düşünebiliyorum ağrılarım azaldı..
Ki burda herkese netten okuduklarınıza inanmayn diyen ben bi an daldım gittim şimdi daha mantıklı düşnebiliyorum bişey olmıycak Allahın izniyle.
İğnemide oldum diğeride yanımda olcak hep dinlenicemde 15gün sonra kötü bişey duymam diye umut ediyorum..

biberon, emzik, göğüs pompası gibi ürünlerde avent i önerdiler.
:66:

Merhaba,

Avent annesi olarak bu yazdıklarınızı okumak beni çok sevindirdi. Biberonda en iyisi gerçekten Aventtir.
Çünkü:
- İçindeki anti kolik valfi bebeğinizin huzursuzluğunu azaltır. Havanın bebeğinizin midesi yerine biberona gitmesini sağlar.
- Silikon kauçuğa göre çok daha hijyenik bir malzemedir ve anti-alerjeniktir.
- Yenidoğan ucu biberondaki sütü azar azar akıtır, böylece bebeğiniz biberonu kolay bulup, zor olduğu için memeden soğumaz.
- Ucu anne göğsüne benzer. Bu sayede bebeğiniz biberon meme ucu karöaşası yaşamaz. Aynı memeyi emdiği gibi emer.

Emzik konusunda da dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var:
Öncelikle aya uygun emzik secmek cok onemli.
Yenidoğanlar icin 0-3 aylik, kalkani ve emzigi daha kucuk olan emziklerden secmenizi oneririm. Aklinizda olsun emzigin kalkanında ne kadar fazla delik varsa o kadar konforlu, hijyenik ve kuru bir kullanım oluyor. Aventte bu ve asagidaki özelliklerin tumu mevcut:

-FreeFlow yalancı emziklerinin kalkanında daha fazla hava deliği var. Emzikle cilt arasında daha fazla hava sirkülasyonunu sağladığından, en hassas ciltli bebekler bile kullanabilir.
-Ortodontik, esnek ve simetrik emzikleri bebeklerin doğal damak, diş ve dişeti gelişimini destekliyor, emzik bebeğin ağzında ters durduğunda bile.
- Emzikleri silikondan: Silikon emzikler tatsız, kokusuz ve kauçuk emziklere göre daha uzun ömürlü. Ayrica sterilizasyona daha uygun bir malzeme.
- Hijyen için koruyucu kapaklı. Bu sayede her yerde rahatlıkla taşiyabiliyorsunuz. Ayrı bir taşıma kabına gerek kalmiyor ve hepsinin güvenlik halkası var.

Pompa içinde fiyatı biraz yuksek olmasına rağmen yapabileceğiniz en iyi seçim Avent. Nedenini burada anlatmıştım:xxxxx
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Çok geçmiş olsun. Bir şey olsa doktorun hemen çağırırdı veya söylerdi sen canının çok sıkmamaya çalış. İnsallah bebeğin çok iyidir.

selam kizlar....insallah iyisinizdir....benimde bugün dr.da kontrolüm vardi cok sükür hersey yolunda 7 cm olmus bebisim....allah bebeklerimizi korusun..allah saglikli sihatli kucagimiza almayi nasip etsin..size pek takilamiyorum..hic keyfim yok canlar...sebebini bende bilmiyorum..sanirim hormonlardan:58:....ayrica verdiginiz bilgiler cok faydali.

Back