• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar bugün doktora gittik kızım 20 aralıkta 1 yaşına giricek 79 cm boy 14 950 grda kilosu geldi ii dedi ama bana fazla gibi yaşında bi çocuk 10 12 kilo olurmuş diyetmi yaptırsam ki sizin minikler nasıl :26:

slm kızlar bugün doktora gittik kızım 20 aralıkta 1 yaşına giricek 79 cm boy 14 950 grda kilosu geldi ii dedi ama bana fazla gibi yaşında bi çocuk 10 12 kilo olurmuş diyetmi yaptırsam ki sizin minikler nasıl :26:

kız bebek için biraz fazla sanki, ama doktorun da normal diyorsa sağlığı da yerindeyse sorun yoktur. ben daha aylar önce yedirdiklerine şaşırıyordum :) e kilosuna da şaşmamak lazım. herşeyi yiyor diyorsun. eğer anne ve baba da yapılı ise genetiktir belki de.
benim oğlan 16 aralık doğumlu. 11,800 falan. ona bile kilolu diyor görenler. boyunu şu anda bilmiyorum 18de hem kontrol hem aşısı var.

Canim benim oglumda 18 ocak dogumlu kilosu 10.600 boyuda bir ay önce 76 santimdi.

Son düzenleme:
kız bebek için biraz fazla sanki, ama doktorun da normal diyorsa sağlığı da yerindeyse sorun yoktur. ben daha aylar önce yedirdiklerine şaşırıyordum :) e kilosuna da şaşmamak lazım. herşeyi yiyor diyorsun. eğer anne ve baba da yapılı ise genetiktir belki de.
benim oğlan 16 aralık doğumlu. 11,800 falan. ona bile kilolu diyor görenler. boyunu şu anda bilmiyorum 18de hem kontrol hem aşısı var.

artık tamamen normal yemeklere başladık 3 saat arayla besliyorum kahvaltı meyve ve yogurt mutlaka yiyor geri kalan kısımlardada bizim yemeklerimizden veriyoruz pilavı yiyor fakat sebzeleri yutamadığı için ıspanağı filan eziyorum ek olarak gece pınarın 1 yaş sütlerine başladım ondan veriyorum 1 kez mama muhallebi cicibebe kaşık amamaları zaten zorla veriyordum istemiyordu artık hiç vermiyoruz gündüzleri çalıştığım için annem bakıyor zaten acıkınca istiyor baharatlı şeylere bayılıyor geçen gün eşim çok acı çiğköfte verdi hımm dedi şaşırdım tekrar istedi valla genetiklik olduğunu sanmıyorum eşimde bende zayıfız şuan maratona yetişecek gibi koşuyor yürünce atar diye umut ediyoduk bakalım görcez :) kızımın hamileliğindende kilom kalmadı tersine zayıfladım şuan 8 haftalık hamileyim ve 54 kiloyum ki ben duru'da 17 kilo almıştım bakalım şimdilik hiç almadım. haftaya kızımın doğum günü yoğun bi araştırma içindeyiz en güzel nasıl olur diye çevremiz kalabalık olduğu için evde kutlamıcaz polis evinin kapalı terasını ayarladık ama masa ve sandalyeden başka birşey yok masa ve sandalyeler için süslemeler örtü tül yapma çiçek tarzı şeyler aldım fakat süslemede kararsızım internette 1 yaş üsler tabak bardaklar var fakat basit olmasınıda istemiyorum az kaldı ama bişeyler oluşmadı henüz siz nasıl planlar yapıyosunuz bilgilenirsem ii olur

Son düzenleme:
Benim oğluşum da 18 Ocak doğumlu. 9.200 kilosu, 78 boyu. geçen ay viritik bir şey yaşadık. tüm ağız içimiz yara olduğu için 10 gün yemek yiyemedi. bu yüzden bu ay sadece 30 gr almışız.

Evet canim cocuklar cicek gibi hemen soluyor bizimki diste gec kalmisti biraz iki gun once ilk disini gorduk ama simdi dogru durust bisey yemiyor korkuyorum zayiflicak diye sizinki yuruyormu bizimki hemen hemen 1 aydir yuruyor

Evet canim cocuklar cicek gibi hemen soluyor bizimki diste gec kalmisti biraz iki gun once ilk disini gorduk ama simdi dogru durust bisey yemiyor korkuyorum zayiflicak diye sizinki yuruyormu bizimki hemen hemen 1 aydir yuruyor

yok ya yürümüyor, gayet rahat bizim ki. Bu konuda biraz tembel olacak sanırım. Diş zordur, bizim 8 tane var dişimiz. şimdi de küçük azılar çıkıyor. salyalar o biçim.

yok ya yürümüyor, gayet rahat bizim ki. Bu konuda biraz tembel olacak sanırım. Diş zordur, bizim 8 tane var dişimiz. şimdi de küçük azılar çıkıyor. salyalar o biçim.

Masallah ogluna 8 tane disi varsa yemekte zorlanmaz bizinkide dis konusunda tembel cikti onemli olan sagikli olmalari dimi gec olsunda guc olmasin..

Masallah ogluna 8 tane disi varsa yemekte zorlanmaz bizinkide dis konusunda tembel cikti onemli olan sagikli olmalari dimi gec olsunda guc olmasin..

bende öyle düşünüyorum ama endişelenmiyor da değilim. Çınar 34 haftalık doğdu. bebekler bacak kaslarını anne karnında son ayda çalıştırırlarmış. O sıkışıklığı başka bir zaman bulamazlarmış. Eh bizim öyle bir şansımız olmadı. Belki o yüzden belki de genetik olarak şu an bacak kasları biraz zayıf. Gerçi düzeltilmiş yaşı şu an 9,5 aylık. Çarşamba günü fizyoterapist ile randevumuz var. Bakalım ne olacak.

merhaba
benimde 17 ocak doğumlu bir oğlum var. 32 haftalıkken erken doğum oldu. şimdi iki dişimiz var emekliyoruz sıralıyoruz ama çok az tay tay duruyoruz. yürüyenler varmış sanırım topikte okuduğuma göre 8 diş çıkaran bile varmış maşallah......benim oğlum 10 kilo 78 cm. fena diiliz sanırım....

merhaba
benimde 17 ocak doğumlu bir oğlum var. 32 haftalıkken erken doğum oldu. şimdi iki dişimiz var emekliyoruz sıralıyoruz ama çok az tay tay duruyoruz. yürüyenler varmış sanırım topikte okuduğuma göre 8 diş çıkaran bile varmış maşallah......benim oğlum 10 kilo 78 cm. fena diiliz sanırım....

merhaba,
Benim oğlum 18 Ocak doğumlu ve 34 haftalık dünyaya geldi. Henüz taytay bile durmuyor. Geçen gün gelişim testi yaptırdık. Allah'a çok şükür hiç bir şey çıkmadı. Sadece kaba motor 1 ay geriden geliyor.
Son zamanlarda bu konuda yeni doktorumuz ve biz biraz endişelenmiştik. Önce nörologa sonrada fizyoterapiste gittik. Daha önceki doktorumuz hiç bahsetmemişti benim cahilliğim de olabilir Çınar ın tüm değerlendirmeleri düzeltilmiş yaşına göre yapıldı. Siz değerlendirmenizi buna göre mi yapıyorsunuz.

merhaba,
Benim oğlum 18 Ocak doğumlu ve 34 haftalık dünyaya geldi. Henüz taytay bile durmuyor. Geçen gün gelişim testi yaptırdık. Allah'a çok şükür hiç bir şey çıkmadı. Sadece kaba motor 1 ay geriden geliyor.
Son zamanlarda bu konuda yeni doktorumuz ve biz biraz endişelenmiştik. Önce nörologa sonrada fizyoterapiste gittik. Daha önceki doktorumuz hiç bahsetmemişti benim cahilliğim de olabilir Çınar ın tüm değerlendirmeleri düzeltilmiş yaşına göre yapıldı. Siz değerlendirmenizi buna göre mi yapıyorsunuz.

doktora en son geçen ay gitmiştik.işte emekliyormu iletişim kuruyormu v.s gibi sorular sordu ozaman dişimzi bir taneydi nihayet çıkmış annesi dedi. ben gelişimi nasıl diye sordum kilo iyi boy normalin üstünde demişti vede uzun bebekler denge kurmakta zorlanırlar endişelenme ve bebeğini kimsenin bebeğiyle kıyaslama dedi o özel bir bebek dünyaya 1-0 yenik geldi düşünsene dedi.(erken doğumu kasdetti). herhangi bi test istemedi yaşına girince kontrolü var ozman sorucam ama sizden öğrendiğin iyi oldu bi test gereklimi sorayım...birde burda mı okudum başka yerdemi bilmiyorum ama bebekler son aylarda anne karnında bacak kaslarını geliştiriyorlarmış bizimkiler bu gelişimi yaşayamadı biraz süre tanımak lazım...sizinkinin kilo boy diş v.s gelişimi nasıl?

doktora en son geçen ay gitmiştik.işte emekliyormu iletişim kuruyormu v.s gibi sorular sordu ozaman dişimzi bir taneydi nihayet çıkmış annesi dedi. ben gelişimi nasıl diye sordum kilo iyi boy normalin üstünde demişti vede uzun bebekler denge kurmakta zorlanırlar endişelenme ve bebeğini kimsenin bebeğiyle kıyaslama dedi o özel bir bebek dünyaya 1-0 yenik geldi düşünsene dedi.(erken doğumu kasdetti). herhangi bi test istemedi yaşına girince kontrolü var ozman sorucam ama sizden öğrendiğin iyi oldu bi test gereklimi sorayım...birde burda mı okudum başka yerdemi bilmiyorum ama bebekler son aylarda anne karnında bacak kaslarını geliştiriyorlarmış bizimkiler bu gelişimi yaşayamadı biraz süre tanımak lazım...sizinkinin kilo boy diş v.s gelişimi nasıl?

Teste gerek yok diyecektir. Ben kafanızı karıştırdım sanırım, o bize özel bir durumdu, çünkü biz ayakta durmakta zorlanıyorduk. Ama bugünlerde kendi kendine kalkmaya başladı artık ayakta durarak daha fazla oyun oynuyor. Sizde böyle bir durum yok ki Maşallah durumu gayet iyiymiş. Bizim 8 dişimiz var, küçük azılar da geliyor. Son aylarda bacak kaslarını geliştirdiklerini ben yazmıştım. Geçen ay çok kafama takmıştım, oldukça fazla şey araştırdım bir doktorun yazısından okudum onu da. Bizde boy konusunda ortalamanın üzerindeyiz. Gecen ay boyumuz 78,5 kilomuz 9 300 dü. Belki de bizim ki de dengesini yeni yeni sağlamaya başlamıştır.
Kafanı karıştırdıysam lütfen kusura bakma. ben aslında düzeltilmiş yaş ile ilgili bir şeyler yazmak istemiştim. Ama yaşadığım stresle yanlış yönlendirme olmuş :(

Back