• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

biz de şuan tam 9 aylık 1 haftalığız. 4 tane dişimiz var.Yemek konusunda hiç sıkıntımız olmadı ve hala gece 2 kere filan kalkıyor sadece geçen hafta üzt üste iki gün hiç kalkmadan 8.5 saat uyudu.) aydır ilk defa gece kesintisiz uyudum.Ne kadar sevinmiştim üst üste iki gün öyle olunca dedim artık böyle uyuyacak ama tabi 3. gün hüsran yine kalkıp emmek istedi.Neyse buna da şükür önceden 2 saatte bir kalkıyordu.

Bu arada biz iyice atağa kakltık.Oturma odamda bir pufum var onun üzerine ayağını kaldırıp çıkmaya başladı.Day day duruyor,elini bırakıp yan yana duran kanepelerin birinden diğerine geçiyor.Sanırım erken yürüyecek oğlum.Yürümeye başlamadan ayağını kaldırıp pufa çıkması normal mi sizce?? bize garip geldi de :44::44: sizin bebeklerde yürüme emekleme durumları ne alemde.Yürümeye başlayan olmamıştır sanırım değil mi?

benim kızımında 4 dişi oldu ama çok ateşleniyo diş çıkarmak nası zormuş ya.kızım yürümeye başladı ufacık boyuyla yürüyo olması çok tatlı oluyo dışarda kucakta tutmak zor oluyo neymiş efendim kendim yürüyeceğim diyor.yürümeye başladıktan sonra dahada yaramaz oluyolar:)

kızlar merhabalarrrr...
biz de 9 aylık olduk :)

biz de emekleme gayet iyi tırmanıp koltuklara kalkıyor tay tay çok da az olsa durabiliyor herşeyin bir zamanı olduğu gibi yürümenin de zamanı yaklaşıyor sanırım :)
dğn kızımı akşam acile götürmek zorunda kaldık.Sürekli durmaksızın bir ağlaması vardı doğdugundan beri böyle ağlamamıştı sanırım.Sol kulagına dokundurmuyordu.Neyse acil doktoru muayenesini yaptı ama hiç birşeyi çıkmadı gayet saglıklı çıktı.Geçen hafta antibiyotik bitirdik kızım bronşiloit oldu.Neyse ama durmaksızın ağlıyordu fitil verdiler hastanede ve idrar tahlili yaptılar hiçbirşey çıkmadı fakat fitilden sonra tamamen eski haline döndü gülüşmeler oynamalar hastanede 2 saate yakın kaldık.Akşam eve geldik gece ateşlendi ve baya bi kustu sanırım midesini üşüttü ufff çok üzülüyorum ama anne olmak gerçekten sabır gerektiriyormuş.Fitile devam ediyoruz dün de sanırım midesi ağrıyordu havalar bir öyle bir böyle arkadaşlar aman dikkat..Bu arada hiç dişimiz yok ama doktor diş de göremedi ama yerleri oluşmaya başlıyor olabilir 1 ay öncesinden bu sıkıntılar olabilir dedi.
Kızım çok sorunsuz gayet uykuları normal bir bebeklik geçirdi ama 7 aydan sonra sık hastalanır oldu :( Bu yüzden 2.çocuğun çok çok sonra olmasına karar verdim.Allah olmayanlara nasip etsin Rabbimmmm.

Rabbim yavrularımıza saglık versin başka birşey istemiyorum...

Sağlıkla kalın..

geçmiş olsun. fitil ağrı kesici ateş düşürücü mü yoksa antibiyotik filan mı? asıl sıkıntısını çözmeden ağrı kesici fitile devam ederseniz daha fena olabilir diye korkuyorum o yüzden sordum...

Slm arkadaşlar ben temmuz annesıyım ikız kızlarım var sızlare sorum 2 bebek olunca masraflarda 2 kat cıkıyo mazuratım bebeklerınıze kucük gelen kıyafetlerınızı vermek isterseniz alıırım yürütec olsada alırım slmdlden tskler.

Merhaba Ben Gözde grubu yeni keşfettim ve çok sevindim açıkçası oğluşumla aynı ayda doğan annelerle paylağım şu sıralar tam da istediğim şeydi. Benim oğlumfda 2 aylıkken İnek sütü alerjisi bulunda beslenmemiz halen ona göre 4 buçuk ay emzirebildim sonra hem sütümün yetersizliği hem de oğlumun mamayı tercih etmesiyle Alp emmeyi bıraktı. Gelişi son derece iyi alt iki dişimiz çıktı üsttekiler de geliyor yakın zamanda inşallah. Oğlum emeklemiyor ama ayakta destekle durmaya bayılıyor. Katı gıdalarda et tavuk balık hepsini veriyorum iştahlı sayılabilecek bir bebek... İnek sütü alerijisi olan var mı bu grupta?

Merhaba Ben Gözde grubu yeni keşfettim ve çok sevindim açıkçası oğluşumla aynı ayda doğan annelerle paylağım şu sıralar tam da istediğim şeydi. Benim oğlumfda 2 aylıkken İnek sütü alerjisi bulunda beslenmemiz halen ona göre 4 buçuk ay emzirebildim sonra hem sütümün yetersizliği hem de oğlumun mamayı tercih etmesiyle Alp emmeyi bıraktı. Gelişi son derece iyi alt iki dişimiz çıktı üsttekiler de geliyor yakın zamanda inşallah. Oğlum emeklemiyor ama ayakta destekle durmaya bayılıyor. Katı gıdalarda et tavuk balık hepsini veriyorum iştahlı sayılabilecek bir bebek... İnek sütü alerijisi olan var mı bu grupta?

hoşgeldiniz. bizimki alerji değildi galiba ama bir ara aşırı gaz sancısı çekince doktor milupayı geçici olarak bıraktırıp keçi sütü bazlı mamaya geçirtmişti. şikayetler bittikten sonra milupaya geri döndük ama tekrar sorun çıkmadı.

benim bebeğim 11 ocak doğumlu ben hergece uyanıyorum süt veriyorum sabahları erkenden kalkıyo oyyy oyyy bende 8,5 saat uyumak istiyorum o 8,5 saat uyuyan kızı kıskandım şimdi

hoşgeldiniz. bizimki alerji değildi galiba ama bir ara aşırı gaz sancısı çekince doktor milupayı geçici olarak bıraktırıp keçi sütü bazlı mamaya geçirtmişti. şikayetler bittikten sonra milupaya geri döndük ama tekrar sorun çıkmadı.

Geçmiş olsun, Pregomin AS de keçi sütü bile yok hipo alerjik bebekler için özel, inşallah benim oğlum da yakında normal mamaya geçecek doktorumuz bir deneme yapma vaktimizin geldiğinin müjdesini verdi :)

Sevgili Ocak annekleri, artık oğlum ana kucağına rahat sığamağından oto koltuğuna geçmeyi düşünüyorum önerileriniz var mı? siz ne kullanıyorsunuz?

Geçen cuma günü oğlum biraz huysuzdu. Düş etleri kızarmıştı bir şey yemek istemedi . O gece ateş 38,7'ye kadar çıktı. Fitil, ılık kompres derken ateşi düşürdük. Çınar yaklaşık 10 aylık, patır patır düş çıkarıyor. Bende diş olduğunu düşündüm. Ama yine de cumartesi günü doktorumuza gittik. Diş dedi, boğazda biraz beyazlık var ama önemli değil deyip Peditus verdi, evimize geldik. Ancak Çınarın huysuzluğu, yemek yerken ağlaması giderek arttı, ne emzik, ne biberon, ne kaşık, nede benim gögüsümü almadı. Diş etleri hala kırmızıydı. Salı gecesi aynı hastanenin acil çocuk doktoruna görtürdük. Bu diş değil ağız içi iltihaplanması dedi. Bir solisyon ve jel verdi. Bunun viritük birşey olduğunu o yüzden başka ilaç vermeyeceğini bir kaç gün içinde geçeceğini söyledi.
Daha önce böyle bir şey yaşayan biri var mı? Ne olur yardım edin. Tavsiyenize çok ihtiyacım var. Meleğim bütün gece ağlıyor. Ve ben sadece sakinleştirmeye çalışıyorum. Ne olur deneyimi olan varsa iki satır yazsın.

Sevgili Ocak annekleri, artık oğlum ana kucağına rahat sığamağından oto koltuğuna geçmeyi düşünüyorum önerileriniz var mı? siz ne kullanıyorsunuz?

Mrb bende oto koltuğu almak için bayadır araştırma yapıyorum önemli baktığım konu markasından yada fiyatından çok ECE R44/04 belgeli olması bunlar testlerden geçmiş oto koltukları.. bir baktığım önemli konuysa yatabilme pozisyonunun olması.. kraft encore 9-36 şuan baktıklarımın arasında... Ama tabiki britax römer ve maxi cosi en iyi markalar fiyat konusundan biraz kabarıklar tabi...

Geçen cuma günü oğlum biraz huysuzdu. Düş etleri kızarmıştı bir şey yemek istemedi . O gece ateş 38,7'ye kadar çıktı. Fitil, ılık kompres derken ateşi düşürdük. Çınar yaklaşık 10 aylık, patır patır düş çıkarıyor. Bende diş olduğunu düşündüm. Ama yine de cumartesi günü doktorumuza gittik. Diş dedi, boğazda biraz beyazlık var ama önemli değil deyip Peditus verdi, evimize geldik. Ancak Çınarın huysuzluğu, yemek yerken ağlaması giderek arttı, ne emzik, ne biberon, ne kaşık, nede benim gögüsümü almadı. Diş etleri hala kırmızıydı. Salı gecesi aynı hastanenin acil çocuk doktoruna görtürdük. Bu diş değil ağız içi iltihaplanması dedi. Bir solisyon ve jel verdi. Bunun viritük birşey olduğunu o yüzden başka ilaç vermeyeceğini bir kaç gün içinde geçeceğini söyledi.
Daha önce böyle bir şey yaşayan biri var mı? Ne olur yardım edin. Tavsiyenize çok ihtiyacım var. Meleğim bütün gece ağlıyor. Ve ben sadece sakinleştirmeye çalışıyorum. Ne olur deneyimi olan varsa iki satır yazsın.

Çok geçmiş olsun canım doktorununda dediği gibi tez zamanda geçer inşallah...

Son düzenleme:
ii geceler kızlar kızım 11 aylık oldu yürüyor hareketli ve bi okadarda uslu bi bebek eşimin ve benim tempolu bi yaşama alışmamız doğrultusunda eşiminde büyük ısralarıyla 2. bebek isteklerine başlamıştık ve korunmayı bıraktığım ilk ay ve hamileyim günüm geçti eşim nöbette test yaptım hamileyim kızım uyuyor kendimi çok güçlü hissediyorum yaparım çok güzel yetiştiririm yetebilirim diyorum ama çok sevinsemde bi yanım buruk kızımı ihmal etmekten korkuyorum mantıklı düşününce çalışan bi bayan olarak iki çocuğun aynı anda büyümesi mantıklı geldi kafamdaki sorunu çözmem lazım doktora gitmeden eşime söylemek istemiyorum ilk gebeliğim çok rahat geçti hızlı yoğun ve hareketli bi işim var sorun yaşamadım umarım 2. gebeliğimde aynı olur her gece kızıma baktığımda anneside babasıda tek rabbim kızımı kardeşsiz bırakma diyordum ama bu kadar erken olacağını beklememiştim çünkü kızım aşılamayla olmuştu doktorum normal yolla olur demişti inanmamıştım oldu umarım sağlıklıdır..

ii geceler kızlar kızım 11 aylık oldu yürüyor hareketli ve bi okadarda uslu bi bebek eşimin ve benim tempolu bi yaşama alışmamız doğrultusunda eşiminde büyük ısralarıyla 2. bebek isteklerine başlamıştık ve korunmayı bıraktığım ilk ay ve hamileyim günüm geçti eşim nöbette test yaptım hamileyim kızım uyuyor kendimi çok güçlü hissediyorum yaparım çok güzel yetiştiririm yetebilirim diyorum ama çok sevinsemde bi yanım buruk kızımı ihmal etmekten korkuyorum mantıklı düşününce çalışan bi bayan olarak iki çocuğun aynı anda büyümesi mantıklı geldi kafamdaki sorunu çözmem lazım doktora gitmeden eşime söylemek istemiyorum ilk gebeliğim çok rahat geçti hızlı yoğun ve hareketli bi işim var sorun yaşamadım umarım 2. gebeliğimde aynı olur her gece kızıma baktığımda anneside babasıda tek rabbim kızımı kardeşsiz bırakma diyordum ama bu kadar erken olacağını beklememiştim çünkü kızım aşılamayla olmuştu doktorum normal yolla olur demişti inanmamıştım oldu umarım sağlıklıdır..

umutlu gozun aydın canım cok sevındım ne guzel aşılamasız kendiliginden olmuş,üstesinden gelebilirsin bende senin gibi hemen düşünüyorum ama benim tedavisiz olmayacak ve çok şanslisin kıymetini bil canım,inş bu hamileliginde kolay gecer üzmez seni melegin:16:

ARKADAŞLAR BRİ ÖĞRETMEN ARKADAŞIMIN KIZI begüm için yapabileceğiniz tek yardım....!!!
tanıdıklarınızla paylaşıp 2 şer tüp toplu kan bağışı yapabilirsiniz...

adres:
ankara üniversitesitıp fakültesi ibni sina hastanesi hematoloji lab.(asma kat) sıhhiye/ankara 06100 )

bu adrese kargo toplu kan bağışı yapabilirsiniz YADA adrese gidip kan verebilirsiniz kişi başı 2 tüp kan
yardımlarınız için şimdiden tşk. ederim..

Kök Hücre ve Kemik İliği Bağışı İçin Onam ve Başvuru Formu yazan butona tıklayınız..

başvuru formu alttaki linkte

AÜ Akraba Dışı Doku Bankası > Gönüllü Verici Kaydı

bu linkteki formu pc de doldurup yazıcıdan çıkartıp size verilen numara ile toplanan kanlarla birlikte yukarıdaki adrese kargo yapabilirsiniz...
daha detaylı bilgi için : SİNEM ŞEN İLE İRTİBATA GEÇEBİLİRSİNİZ
CEP NO : 0505 256 24 72

canım bende hamileyim galiba istedim benim bebeğim geceleri çok kalkıyo gündüzleride çok uslu sayılmaz sürekli bişiler peşinde bende dedim bu kadar sıkıntyı çekmişken bir tane daha olsun akadaş olurlar canları sıkılmaz oyun oynarken arkadaş istiyor çünkü . ne bilieyim ya tek olmadığıma sevindim gerçi daha tahlil yaptrmadım ama hissediyorum . insanın ikinci hamileleliğinde sanki destege ihtiyacı oluyo :18:

öncelikle hamile olan arkadaşları özgüven ve cesaretlerinden dolayı ayakta alkışlıyorum. Rabbim şimdiden hayırlı evlat nasip etsin. Bizde bir kardeş istiyoruz ama ben biraz daha erken oldugunu düşünüyorum oğlum geceleri çok kalkıyor dişlerden çok huzursuzus.. Yeni heyecan sizleri bekliyor inşallah kolay hamilelikler geçirirsiniz. Belki başlardan biraz zorluk çekilir ama ilerde en yakın arkadaşı kardeşi olunca iyiki yapmışım dersiniz.. Evinize bir mutluluk daha geliyor hayırlı olsun:)

öncelikle hamile olan arkadaşları özgüven ve cesaretlerinden dolayı ayakta alkışlıyorum. Rabbim şimdiden hayırlı evlat nasip etsin. Bizde bir kardeş istiyoruz ama ben biraz daha erken oldugunu düşünüyorum oğlum geceleri çok kalkıyor dişlerden çok huzursuzus.. Yeni heyecan sizleri bekliyor inşallah kolay hamilelikler geçirirsiniz. Belki başlardan biraz zorluk çekilir ama ilerde en yakın arkadaşı kardeşi olunca iyiki yapmışım dersiniz.. Evinize bir mutluluk daha geliyor hayırlı olsun:)

çok teş. ederiz canım buğün test yaptım ama bişi çıkmadı geçen ay ekim 23 de hastalanmıştım daha zamanım var test için buğün gittim test aldım heyecandan baktım bişi çıkmadı ama daha günüm var . belki çıkar nasip

canım bende hamileyim galiba istedim benim bebeğim geceleri çok kalkıyo gündüzleride çok uslu sayılmaz sürekli bişiler peşinde bende dedim bu kadar sıkıntyı çekmişken bir tane daha olsun akadaş olurlar canları sıkılmaz oyun oynarken arkadaş istiyor çünkü . ne bilieyim ya tek olmadığıma sevindim gerçi daha tahlil yaptrmadım ama hissediyorum . insanın ikinci hamileleliğinde sanki destege ihtiyacı oluyo :18:

umarım istediğin olur sende hamile kalırsın doktora gittim daha çok minik 6 haftalık kızım kış bebeğiydi 2. minik yaz bebeği olacak kısmetse benim ilk gebeliğim sorunsuz geçti şükür kızım uslu ki üzülme 9 ay sonra dahada büyümüş olacaklar uslu derkende oyun ve karıştırma meraklısı öyle her şeye mızmızlanan bi bebek olmadı hiç. yeme uyku sorunu bizdede oldu 9 dişimiz oldu yürüdük konuşmaya istekleri belirtmeye başladık herşey yolunda hem ben çalışıyorum özel sektörde değil memurum işimi hadi bitti deyip bırakamamda bunları göz önüne alıp bi kardeş düşündüysem sen hiç korkma kendini hazır hissettiğinde rabbim ol dediğinde olur. bugün doktorda minicik halini görünce ben hazırım yapabilirim dedim eşim ve ailemde çok sevindiler 24 yaşımda kızımı kucağıma aldım şükürler olsun dedim rabbim bana ve isteyen herkeze tekrar tatdırsın..:16:

Son düzenleme:

çok tşk ederim benim çektiğimi bi Allah bide eşim bilir oda çok çekti sabahlara kadar ağladığımı bilirim minicikken emmeyi bıraktı biberon almadı kaşıkla besledim sallamaktan ellerim koptu neler neler ama 7 aylık oldu herşey düzene girdi diş sıkıntısından benim kızımda arada bi çekti aç kaldı yemedi uykusunda besledim geceleri uyumadım sırf doysun diye ama şükür Allah yokluğunu göstermesin şimdi iyiyiz 11 aylığız ama uyku düzenimiz yok bazen akşam 9da yatar bazen 11de ilk 1 saatte 1 2 kez ağlar kucağıma alıp sararım uyu annecim burdayım derim uyur yatış o yatış sabah 9 10 a kadar hiç uyanmadan uyur minik hallerindeki sıkıntıları artık yaşatmıyor sallama işimiz bitti yatağa koyuyorum mutlaka tişörtümle sarılıp uyur uykudada biberon alır gündüzde anneannesi mama sandalyeside koyup yemeklerini yediriyor sorunumuz kalmadı başta huysuz olan sonra uslu olur derlerdi bizde tuttu ama çok gezmeciyiz biri gelsin gitsin evi yıkıyor gidelim diye boş vakitte anneanneyle sürekli gezmedeyiz aslında huysuzuda yakıştırmıyorum çok akıllı bu minikler:nazar::nazar:

Back