- Konu Sahibi antidepresif
-
- #32.301
CANIM ELLERİNE VE ayaklarna bakarmısın war mı
kızlar sizden bilgi almak istiyorum oğluma her akşam 9,30 akşam yemeği olarak muhallebi veriyorum su ve pirinç unuyla yapıyorum içine biberon maması koyup veriyorum ama düşündümkü her akşam aynı yemek olmaz :)) merak ediyorum siz ne yapıyorsunuz bana bilgi verirmisniz muhallebi dışında akşam başka ne yemeği verebilirim
ben kızıma yatmadan önce 1 hafta dönüşümlü olarak milupa 7 tahıllı gece maması veriyorum 1 haftada 1 çay bardağı su içine 1 tatlı kaşığı pirinç unu 2 tatlı kaşığı irmik koyup pişiriyorum tek prinç unu bence vitaminli değil kaba alınca muhallebiyi katı olursa su ekliyorum 5 6 kaşık devam sütü ekleyip pekmezle tatlandırıyorum kızım bayılıyor bzende kızım çok sevdiği için gece mamasını yedi ama yatmadı 2 saat geçtiyse 1 2 yemek kaşığı pirinci suda pişirip veriyorum bence kötü ama kızım seviyor tokta tutuyor gecede 4 saat arayla 150cc süt
şunu merak ettim okadar pirinç (ve ürünleriden) sonrası hem madem tok tutuyor gece 4 saat arayla o 150ml süt artık fazla değilmi ? ki hem yanlış hatırlamıyorsam gündüz bile yeterince besleniyor bebeğiniz.. bu gece beslenmeleri 8ayından itibaren kaldırılmalı.. doktorunuz gece sütü için ne diyor?
oğlum en geç 10da yatar onda da 200ml süt içer.. gece olur da çok çok çok mızmızlanır ve uykuya geri dalmakta çok zorlanırsa anca ozaman 100-120ml süt yaparım onu da bitirmez herseferinde.. ki gündüz beslenmesi de iyidir.
tabi her annenin kendi doğruları vardır mutlaka da.. bilemedim.
şunu merak ettim okadar pirinç (ve ürünleriden) sonrası hem madem tok tutuyor gece 4 saat arayla o 150ml süt artık fazla değilmi ? ki hem yanlış hatırlamıyorsam gündüz bile yeterince besleniyor bebeğiniz.. bu gece beslenmeleri 8ayından itibaren kaldırılmalı.. doktorunuz gece sütü için ne diyor?
oğlum en geç 10da yatar onda da 200ml süt içer.. gece olur da çok çok çok mızmızlanır ve uykuya geri dalmakta çok zorlanırsa anca ozaman 100-120ml süt yaparım onu da bitirmez herseferinde.. ki gündüz beslenmesi de iyidir.
benim oğlumda her gece 2 kez beslenmek için uyanıyor. akşam 7 en geç 8 gibi gece maması, çorba v.s. yediriyorum ve uyumadan önce mutlaka beni emiyor (az yada çok).en geç 9 da ki o da nadir uyuyor. gece beslenmelerini nasıl kaldırabilirim. bir fikri, tavsiyesi olan var mı? çalışan anneyim ve her gece 2 kez uyanıyorum. iyice zombiye döndüm. 9,5 aydır uyanmadığım tek gece yokbazen yaptığım sütün hepsini içiyor bazen sadece alışkanlıktan uyanıyor. ne yapabilirim?
örn 9da yatırıyorsan il uyanması saat kaçta ? bazen hep aynı saatlerde uyanıyorlar alışkanlıktan. ben su veriyorum .. nasıl ki biz gece beslenmiyorsak midemiz dinleniyorsa onların da minicik mideleri dinlenmeli. ben bulgaristanlıyım. orda bebek 2ayını bitirince gece beslenmesi kalkıyor.. yani saat gece 12-6 arası kesinlikle beslenmiyor bebekler midesi rahatlasın diye. bana da çok mantıklı geliyor.
bizde anne sütü olmadığından devam sütü mecbur veriyoruz. 9-9,30da 200ml süt veriyorum onunla uyuyor..olur da gece uyandığında geri dalmaktan sorun yaşarsa . ozaman son çare olarak 100-120ml süt veriyorum.. ama onsuz geçiyor genelde.
sabah 7-8 gibi uyandığı zaman 200ml veriyorum..
su ya da emzikle deneyebilirsin.
normalde gece beslenmemiz yoktu fakat kızımın 7 dişi ve bi kaç güne tamamen çıkmak üzere olan 2 dişi daha var emmeyen biberon almayan diş ağrılarındanda kaşıktan nefret eden bi çocuk sadece uykuda biberon alıyor bende sunuyorum tokken almaz zaten benimde doğrum çocuğumu aç bırakmamak gün içinde kızım içinde süt olan hiç birşeyi kabul etmiyor biz artık diş sıkıntılarımız olmadığı zaman bol vitaminli bi kahvaltı meyve çorba yoğurt muhallebi ve kaşık dışında aralarda elle yediğimiz makarna pilav balık kıyma çiğneyebileceği herşeyi yiyoruz lakin ben kızıma muhallebi verip yatırdığımda 2 saat gecmeden ağladığında süt verdiğimde uykuda hepsini içiyor gün içinde iyi beslendiğimizde kesintisiz 10 11 saat uyuyoruz ve bizim gece uykumuz gece 1 kez kalkmakla birlikte 13 saat gündüz doyuyordu uzun uyuduğu içinde doktorum max 5 saat aç kalabilir kızın zaten uykuyu seven derin uyuyan bi bebek besle dedi ve biz süt ihtiyacımızı sadece gece alıyoruz ama bu sıralar diş sıkıntısı var ve uyku dışında beslenme sorunlu
kızlar merhaba 9 ocak doğumlu kızım 6.5 aylıkken emmeyi reddetti zaten benim ısrarımla emiyordu yaklaşık 10 gündür de biberonu reddediyor hatta sütü reddediyor çünkü kaşıkla bile zoraki süt içiriyorum. zaten pek iştahlı bir bebek olmadı hiçbizaman sütü başka türlü tüketsin diye de çabalarım var muhallebi,yoğurt,peynir ,sütlü çorbalar tahıllı mamalar falan hepsini veriyorum çoğu çöpe gidiyor. eline ekmek bisküvi verirsen iştahla yiiyor, smart küplerinden vermiş babannesi iştahla yemiş ama hazır gıda da vermek istemiyorum ben. nasıl sizlerin bebekleri gibi kahvaltı çorba muhallebi aralarda da süt rutinini edineceğiz bilmiyorum. birkaç gece uyksuunda süt verdim içmişti şimdi uykusunda verdiğimde bile reddediyor uyanıyor, içmiyor sütü. süt ve süt ürünü tüketmediği için çok üzülüyorum nasıl büyücek bu çocuk9.5 aylığız hep savaştık yemek konusunda.lütfen ne yapabilirim tavsiyesi olan var mı?
benim kızımda gün içinde süt ürünü tüketmiyor biberon almıyor, kaşıkla zorla yediriyorum oyuncaklarla oyalayarak, ama gece uyksunda da emmiyor benim kızım dişi kabarmış gibi geldi bugün ön üst diş sizin yazınızı okuyunca farkettim şimdi acba ondan mı içmek istemiyor yemek istemiyor. Allahım umarım diş çıkınca biter bu sıkıntımız,umarım geçici bir durumdur 2 hafta sonra işe başlıyorum babanne başedemez, zaten şimdi bile sütünü mamasını yediremeyince ekmek, çubuk kraker, makarna koyuyor yavrumun önüne.kalsiyum alması gerektiğini anlatamıyorum ne yerse onu veririz aç kalmaz diyor hal böyle olunca çok çok çok daha fazla endişeleniyorum. gündüz süt yoğurt yok gece zaten almıyor artık.off işe başlamadan umarım herşey yoluna girer
kızlar sizden bilgi almak istiyorum oğluma her akşam 9,30 akşam yemeği olarak muhallebi veriyorum su ve pirinç unuyla yapıyorum içine biberon maması koyup veriyorum ama düşündümkü her akşam aynı yemek olmaz :)) merak ediyorum siz ne yapıyorsunuz bana bilgi verirmisniz muhallebi dışında akşam başka ne yemeği verebilirim
benim kızım 3.5 aylıkken emmeyi bıraktı tabi biberonda almadı senin minik yinede büyümüş artık kaşıkla beslemek çok zordu bizim kilo alımımız normal olduğu için 5. ayda ek gıdalara başladık çünkü kaşıkla süt içmiyordu yada dökülüyordu doktorum bıraksın dedi bi liste verdi kahvaltı meyve çorba yogurt ve muhallebi yavaş yavaş başladık alıştı ama emzirmek konuşunda pes etmedim şuan çok akıllı her uykuda almıyor ama 8 aya kadar gece 2 saatte bi gündüzde kaç kez yatarsa emzirdim karakolda çok süt sağdım içmesede uğraştım emmeyi bırakan çocuk içinde anne içinde zor ama yaşamayan bilemez :nazar ilk bıraktığında 2 saatte bi salladım emzirdim gündüz kaşıkla yeterince beslersen gece tok uyur ben süt ihtiyacını alsın diye kahvaltısına meyvesine muhallebisine devam sütü ekledim emmiyor diye çorbalarınada 8 aya kadar labne ekliyordum ve kızım büyüdü artık yürüyor diş çıkarıyor ve ilk kez bugün öğünlerini yemiş annem bakıyor kızıma ve benim listem var günlük mutlaka yemesi gerekenler besin değerlerini ayarlayıp yediriyorum ceviz fındık ve fıstık mutlaka yiyor balık yağını içiyor 1 2 haftadır hiç iştahı yoktu gündüz yemediği için gecede asla uyandırmadan derin uykusunda saat tutup biberonla süt verdim ve uykuda benim kızımda almadı biberon sadece geceleri derin uykuda alıyor ve bende 150 cc kadar ayarlayıp günlük 500cc süt içiriyorum bunun 200cc si keçi sütü aç çünkü doktorum ısrarla besle desede yemiyor bende uykuda süt vererek doyuruyorum kızım mışıl mışıl uyuyor ve ben belkide anne olmanın gücü geceleri kızım beni kaldırmasada kalkıp içiriyorum ve sabahta iş vakti oluyor şükür bugün düzeldi ve kızım 10da muhallebisini yedi ve biraz önce 180 cc süt içti uyuyor ağlamazsa süt yok gündüz öğünlerinde alıcak vitaminini zorlayıp tiskinmesini sağlama ama 2.5 3 saatte bi teklif et bi arkadaşımın oğluda emmedi ve doktor 7 aylık çocuk için içmiyorsa zorlama yemek yedir artık gerek yok demiş her doktor farklı ben içiriyorum ama almıyorsa çorbalardan vitamin almasını sağla her bebek farklı bende çok üzüldüm ama bizim cadılarda böyle illa zorlama geceleri derin uykusunda az mama yap dene zamanla alışır en azından biz başardık..
biz de şuan tam 9 aylık 1 haftalığız. 4 tane dişimiz var.Yemek konusunda hiç sıkıntımız olmadı ve hala gece 2 kere filan kalkıyor sadece geçen hafta üzt üste iki gün hiç kalkmadan 8.5 saat uyudu.) aydır ilk defa gece kesintisiz uyudum.Ne kadar sevinmiştim üst üste iki gün öyle olunca dedim artık böyle uyuyacak ama tabi 3. gün hüsran yine kalkıp emmek istedi.Neyse buna da şükür önceden 2 saatte bir kalkıyordu.
Bu arada biz iyice atağa kakltık.Oturma odamda bir pufum var onun üzerine ayağını kaldırıp çıkmaya başladı.Day day duruyor,elini bırakıp yan yana duran kanepelerin birinden diğerine geçiyor.Sanırım erken yürüyecek oğlum.Yürümeye başlamadan ayağını kaldırıp pufa çıkması normal mi sizce?? bize garip geldi de :44::44: sizin bebeklerde yürüme emekleme durumları ne alemde.Yürümeye başlayan olmamıştır sanırım değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?