- Konu Sahibi antidepresif
- #32.141
bende listede yer alabılrmıyım.İstanbulda yasıyorum 27 ocak 2012 de doğum yaptım sezeryan yöntemi ile kızımın adı defne 3450 gr doğdu Sat 12nisan 9ay 15günlük doğdu kızım. Özel msj attım ama site kabul etmedi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
mırmır peyniri nasıl kendin yapıyosun
2 günde bir yapıyorum taze peynir olduğu için çabuk bozulur.. 2 bardak günlük sütü üstü kabuk tutana kadar ısıtıyorum, 2-3 yemek kaşığı sirke ile kestiriyorum.. yarım bir saat sonra da tülbentten süzüyorum.. günde 1 yemek kaşığı verilebiliyor.. afiyet olsun kuzunamırmır peyniri nasıl kendin yapıyosun
günaydııın
kahvaltıyı oturttuk gibi..
her sabah uyanınca emiyor, o yatakta oynayana kadar ben hazırlıyorum.
1 yumurta sarısı, yarım salatalık püresi, yarım domates püresi, anne yapımı peynir, pekmez ve anne yapımı meyve suyu...
hepsini bitiriyor. karınını ekmekle doyurmuyorum ki daha çok emsin. zaten kahvaltı faslı yine emerek bitiyor. tahıl ihtiyacını gece muhallebisinde veriyorum. öğlen de o gün pişen yemeğin suyundan patatesinden falan çorbasına katıyorum.sade olursa içmiyor dana..
bende bebeğime yumurta sarısı,peynir,pekmez,bisküvi,cevizşeklinde kahvaltı veriyordum.ama 5 gündür falan kesinlikle yemiyor.ne denesem ne yedirsem bilemedim. tek kahvaltısını değil muhallebi falanda yemiyor.şeftali püresi ve yogurdu seviyor onları yiyor sadece.hazır kahvaltı karışımlarından mı kullansam acaba. bide bol su içiyor fakat az idrar çıkıyor.bende çok terlediği için diye düşünüyorum.sizin bebişleriniz
nasıl?
kızlar bebeklerimiz artık büyüdü sayılır. ne olur hazır şeyler vermeyelim... bebek ekmeği öneren doktora da helal olsun.. içlerini okusanıza, bir sürü katkı maddesi var. cici bebe de dahil.
evde yaptıklarımız o kadar dayanıyor mu, dayanmıyor. demek ki raf ömrünü uzatmak için bir şeyler katıyorlar içlerine. bebeğinize tam buğday unundan küçük ekmekler yapabilirsiniz. poğaça kadar... atın buzluğa her gün taze taze çıkarın. hatta peynir tarifi de vereyim, o peynirin alt suyuyla yapın ekmekleri vitaminli olsun.
sütü olmayıp ilk 6 ay mama takviyesi yapanlara sözüm yok. ama 6 aydan sonra mama vermek niye? tahıllı gece mamalarından bahstemişsiniz. ben de aldım. hem hero baby hem milupa... soğuk suyla bile o toz nasıl kabarıveriyor.. kıvam arttırıcılar var çünkü. o içindeki bilmem ne toz dedikleri inek sütünden süt tozu. şimdi yazsam pirinç ununa dolu laf söylerler. arı ya da şu ülkerinki falan değil de, muhallebi yapmak için sade pirinç unu var. kentonunkini buldum ben. içindekilerde de sadece pirinç unu yazıyor zaten. onu pişiriyorum geceleri. ya suyla yapıp içine taze meyve püresi katıyorum ya da dünkü gibi hoşafın, kompostonun suyuyla pişiriyorum. bayılıyor oğlum. şeker falan da katmıyorum.
bakın mama firmaları özellikle kavanozdaki meyve püreleriyle övünür. " tıpkı anneannelerimizin pişirip kavanoza koyduğu gibi" diye. kavanozu açılan meyve püresi günlerce kokmuyor dolapta??? ama elmayı armutu rendeleyin bakalım 2. saat rengi aynı kalacak mı?
danone vb. markaların meyveli yoğurtlarına gelelim... o renklerinin boya kartelasından, kokusunun da aromalardan geldiğini biliyor muydunuz?
mümkün olduğunca doğal beslemeye çalışalım lütfen...
çalışanlarımız var ve vaktimiz yok biliyorum. ama inanın zor değil. denemesem atıp tutmazdım. o kaşık mamalarını da kavanoz pürelerini de denedim. hiç gerek yok. dışarı gezmeye çıktığımızda ne verelim evde yaptığımız püre hemen kötü oluyor diyebilirsiniz. o küçük kavanozlara evde yaptığınız yoğurdu koyun. içine de bir çay kaşığı pekmez... akmaz kokmaz:))
kızıma bugün peynir domates ve salatalıktan oluşan kahvaltı hazırladım ve yedi.galiba değişik birşeyler istedi.tatlıya bıkmış olabilir. her gün değişik kahvaltı hazırlamak gerekiyor demekki.bide bebişleriniz pütürlü yiyormu kızım hala yiyemiyor.
Ekmeği bende yapmak istiyorum canım bir kaç tane tarif buldum ama tereddütte kaldım sende yazarsan tarifini sevinirim...
Saol canım agzına saglık peynirini yapıyordum zaten suyunuda atmaya kıyamıyordum cok iyi oldu unu alıyım deniyim hemen oglusumacanım önce peynirim tarifini vereyim ki alt suyuyla ekmek yap:
1 su bardağı sütü cezvede kaynat, kaynayınca 1 yemek kaşığı sirke katıp karıştır. ocağın altını kapat. 20 dakika kadar dinlensin, tülbentten süz. altta kalan suyla ekmek yapabilirsin. üstteki peynir de nefis oluyor. dişsiz bebeklerimiz için ideal, yumuşacık. sürülebilir de.
o suyu, mayayı, azıcık sütü ve tam buğday ununu göz kararı katıyorum. süt ekmeğin ve diğer hamur işlerinin yumuşamasını sağlar. bir de püf nokta, mayayı azcık beyaz unla hazırlarsan daha güzel olur. fırına sürmeden de biraz un serp çay süzgeciyle ekmeklerin üstüne.
afiyet olsun bebeğine
kızlar merhaba sizlere sıkıntımı anlatacagım nolur bana yardım edin
çarşamba günü 6 ay aşılarımızı olduk ve ek gıdaya başladık kızım 70 cm 8600 kg.
ama ek gıdalarda fena zorlanıyorum kızım dilini mıh gibi kitliyo kuvvetli dilinden dolayı agzına hiç birşey yediremiyorum.ne çorba ne meyve ne muhallebi
birşey sorucam emzirdikten ne kadar sonra ek gıda veriyorsunuz bebeklerinize?
benim sütüm oldugu için biraz gec başladık ek gıdalara bu hafta başladık.kızım sürekli emdiği için mi böyle yapıyor dersiniz??
sabah 11 gibi emzirdim mesela 2,30 da çorba verdim almadı ağladı hep ikindiden sonra emzirdim 2 saat sonra meyve verdim almadı almadı
acaba önce ek gıda sonra mı emzirmeliyim bilemedim nolur yardım edin
bu arada iki gündür çok fena hastayım ishal salgını var buralarda onunla da ilgilenemedim kaynanam ilgilendi ama ek gıdayı tam saatlerinde almıyo çocuk napıcam bilmiyorum yaaa