meraba kızlar bir sorum olacak 2012 nisan annesiyim 3 aylık kızım var bu son bi haftadır meme emmek istemiyo benden daha tecrübelilisiniz bu sorunu yaşayan varmı bi uykuda oda canı isterse resmen benimle kavge ediyo ısırıyo memeyi ne yapmalıyım
canım 3-4 ay arası bebeklerde bir büyüme atağı olayı var, oğlum 4 aylıkken memeyi bıraktı.. sonradan araştırdıkça bazı şeyleri öğrendim ama iş işten geçmişti
öncelikle sakin olman gerekiyor ve zorlamaman lazım.. ayakta emzirmeyi dene.. kim aynı sorunla karşılaşırsa bu dönemde hep ayakta emzir derim ve olumlu şeyler duyarım
yada yarı uyuyur vaziyette emzir ozaman da alır.
kızlar uzun zaman oldu girmeyeli geçmişi hızlıca okudum artık kimse sık yazmaz olmuş bebişler izin vermiyo galiba kızlar size sorum olacak biz bu ay ek gıdaya başladık ama ben bu çocuğun ağzına kaşık sokamıyorum kusuyo gibi yapıyo napıcam bilmiyorum geri çıkartıyor ver sütü içsin napıcam bu ek gıdalar beni çok zorlayacak bde kızlar okudum bazı arkadaşlar neredeyse hamile kaldıkları kiloya düşmüşler bende hiç birşey olmuyor ben napıcam bana yardım edin ne yapayım daha vermem 10 kilo var nasıl vericem simit gibi göbeğim kaldı nolur fikir verin nolursunuz oturunca resmen simit takmışım yaaa
( zaten oruçta tutmuyorum ben yemezsem süt gelmiyor nasıl bişe uygulamalıyım ne yiyiym ne yapıyım yapanlar fikir versin bana lütfen kızlar :18::18::18::18:
iştahsız bebek zor olur canım.. keşke 6ayı beklemeseydin.. gözlemlediğim kadarıyla 6.ay bitince ek gıdaya başlayanların çoğu zorlanıyor..
meyve püreleri ve yoğurta alıştır, kaşıkla yemiyorsa parmakla ver.. bu da başka bir yolu..
kiloya gelince.. ben Dukan diyetine başladım 2 haftada 4 kg verdim.. atak-seyir-güçlendirme evreleri var..belki duymuşsundur bu sadece protein diyeti..
emziren anneler de güçlendirme evresini yapabiliyor, araştır istersen.
Kızlar bı sorum olacak sizin bebeklerdede sıcaktan dolayı az idrar yapma durumu var mı hep kuruya yakın bez alıyorum bizde başka bı sıkıntı mı var yoksa kafam karıştı biraz idrar yolu iltihabı olma ihtimali var mı acaba
bol bol su ver canım.. artık çok hareketliler ve terliyorlar.. yaz vakti vücudun daha çok suya ihtiyacı var ve sadece süt yetmiyor..
birkaç gün oğlum da öyleydi suyunu arttırdım.. 1 saatte 40ml su veriyorum.. gece uyandığında da su veriyorum
Hangj kafayla yazdiysam yanlis olmus.sebze degil MERCİMEK CORBASİ VERMEYİN
neden yasak ki? çoğu doktor 7-8.aydan itibaren kırmızı ve yeşil mercimeği listelere ekliyor.. hoş her doktorun kafasından da farklı şeyler çıkıyor :)
kızlar yaa sizin bebeklerde de 7. aya girince bı hutsuzluk oldu muuu
meme aşığıydı bnmkı asla hayır demezdi şimdi verıyorum kafasını sallıyo atıyo kendını gerıyee ,o istemedikçe emmiyo , iştahı da azaldı , çorbaları yapıp yapıp dokuyorum yaa noolcak böyle :2:
iki alt dişi birden cıktı ondan olur mu kı acaba ne uyku kaldı ne yeme düzeni
bir de bnmkı sabahları peynırı yumurtayı tek tek verınce yıyordu ama öyle olunca da ekmek fln vermıyorum tahıl almamış oluyo , su mamalardan da vermek ıstemıyorum , ayrı ayrı kahvaltı verenler siz ne yedirıyosunuzz
diştendir huysuzluğu annesi, havalar da sıcak iyice bunalıyordur kuzu..
ben kahvaltıda 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı kendi yaptığım lor peynir 125-130g meyve püresi veriyorum.. haftada 1-2 gün yumurtaya mola veriyorum..
yumurta vermediğim gün de tahıllı mamaya 1-2 yemek kaşığı meyve püresi koyuyorum.. biraz daha büyüsün yumurtayı farklı şekillere koyucam :)