• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba hanımlar şahanesiniz ya sizleri okuyunca kötü annemiyim acaba demeye başladım:((bana da yardımcı olur musunuz?benim oğlum yemiyor pek tükürüyor.ısrarcı olsam mı:??

Bence üstüne gitme bırakır ,ara ara çocuklar yapıyor benim oglumda bi ara püskürtüyordu hiç oralı olmadım kendiliginden bıraktı,yemesi için degişik şeyler deniyebilirsin ben devamlı degiştiriyorum menüsünü bi sabah peynir şeftali hurma,ceviz zeytin hepsinden bırer tane eziyorum yedirıyorum dıger sabah peynir yerine yumurta sarısı verıyorum degişiklik hoşuna gidiyor yeme sorunu yaşamadık henüz umarım senınkıde iştahla yer bir an önce:)

Herkese merhaba ;

bende 30 ocak 2012 de doğum yaptım 31 haftalık doğdu,3 ay anne sütü ve mama yedi sonra memeyi bıraktı,sizler ne yediriyorsunuz

Mrb sabah kahvaltı pekmez peynir yumurta fındık ceviz meyve püresi... Öglen ve yatmadan önce kendi yaptığım bol tahıllı mama... Ikındi sebze püresi havuç patates ve pirınç ana malzeme olarak hep var her yapısımda farklı bir sebzede ekliyorum haftada 3 günde et yada tavuk suyundan yapıp parçalarına koyuyorum... Akşam meyve püresi... Aralarda anne sütü

Mrb sabah kahvaltı pekmez peynir yumurta fındık ceviz meyve püresi... Öglen ve yatmadan önce kendi yaptığım bol tahıllı mama... Ikındi sebze püresi havuç patates ve pirınç ana malzeme olarak hep var her yapısımda farklı bir sebzede ekliyorum haftada 3 günde et yada tavuk suyundan yapıp parçalarına koyuyorum... Akşam meyve püresi... Aralarda anne sütü

bol tahıllı mama tarifini verebilir misin?
kızım 7 ocak doğumlu..kahvaltıya başlayalı 1 hafta oldu. karışımı pek sevmedi..bugün denediğim tarifle yumurtayı ilk kez severek yedi: ..2 çeri domatesi rendeledim..tavaya az z. yağı koydum üzerine domates rendesi..ve yumurta sarısı..yumuşak bir menemen oldu..kızım sevdi.birazını tam buğday ekmeğini kaşık gibi kullanıp yedirdim.yanı normal kaşıktan istemeyince emkeğin üzerine menemen koydum, o şekilde emerek yedi..labneyi de öyle yapınca yine yedi.tavsiye ederim

bol tahıllı mama tarifini verebilir misin?
kızım 7 ocak doğumlu..kahvaltıya başlayalı 1 hafta oldu. karışımı pek sevmedi..bugün denediğim tarifle yumurtayı ilk kez severek yedi: ..2 çeri domatesi rendeledim..tavaya az z. yağı koydum üzerine domates rendesi..ve yumurta sarısı..yumuşak bir menemen oldu..kızım sevdi.birazını tam buğday ekmeğini kaşık gibi kullanıp yedirdim.yanı normal kaşıktan istemeyince emkeğin üzerine menemen koydum, o şekilde emerek yedi..labneyi de öyle yapınca yine yedi.tavsiye ederim

Daha öncede vermiştim canım veriyim bu tarifi eltimin doktoru vermişti...

Buğday unu
Yulaf unu
Çavdar unu
İrmik
Pirinç unu
Mısır nişastası
Hepsinden 100 gr alarak deniyebilirsin severse çoğaltırsın...
Bu unların hepsini karıştırıp çok az kavuruyosun gazı çıkması için 1 2 defa karıştırıp azcık rengi değişsin yeterli sonra cam bir kavanoza koyup serin bir yerde saklıyabilirsin...

ben kendi verdiğim öğün gibi tarif edicem sana tam küçük bir kase oluyor...

Bir tencerede yarım çay kaşığı tereyağını erit ocaktan al çay kaşığının .... 1,5 çay bardağının yarısını günlük süt yarısını su koyup tencereye ekle.. çay kaşığının ucuyla şeker, Yarım yumurta sarısı, 1 çay kaşığı zeytinyağ hepsini karıştırdıktan sonra 1,5 talı kaşığı karıştırdığın undan koyuyorsun muhallebi gibi kaynıyana kadar karıştırıyosun bu bir öğünlük ben 2 öğünlük yapıyorum kalanı buzdolabına koyup yatarken veriyorum... umarım anlatabilmişimdir anlamadığın veya takıldığın bir yer olursa sorabilirisn canım...
Arkadaşımın bebeğide kaşığı sevmiyordu bunu denedi çok sevdi kilosuda toparladı şimdi...

evet yaaa bende cıksın istiyorum ama bakalım bekliyoruz yapcak bişey yok....ve bugün oğlum dede ye benzer kelimeler söyledi hemde bi çok kez...iki gündür ismimi söylüyorum öğrensin diye ama eda mı dedemi anlayamadık ne dedi:)))

benim cadı da anee anee diyip duruyor bide dünden beri tıss tısss yapıyor :9::9:

benim kızım hala kelime söyleyemiyor.geciktimi bilmiyorum.dişi de çıkmadı .geç çıkacak sanırım.emekleyemiyoruzda.geri geri gidiyo ama.acaba acele mi ediyorum?ama yemesi iyi en azından çok şükür.konuşması için neler yapmak lazım?

benim kızım hala kelime söyleyemiyor.geciktimi bilmiyorum.dişi de çıkmadı .geç çıkacak sanırım.emekleyemiyoruzda.geri geri gidiyo ama.acaba acele mi ediyorum?ama yemesi iyi en azından çok şükür.konuşması için neler yapmak lazım?

şu çorba olayı benı deli edck hangi çesidi yapsam yemıo zilliiiii:52::52:daha emekleme olayımız yok diş de yok yanı hiçbisey yok su an:9::9:
kızlar ya daha çok erken ne yaptınız yok yürümüyor yok konuşmuyor.. süperman mi bunlar? 9 aya girdik bizde de patı patı emekleme yok. sürünüyor hala.. konuşma yok sadece sesinin tonunu ayarlıyor artık

kızlar ya daha çok erken ne yaptınız yok yürümüyor yok konuşmuyor.. süperman mi bunlar? 9 aya girdik bizde de patı patı emekleme yok. sürünüyor hala.. konuşma yok sadece sesinin tonunu ayarlıyor artık

canım her çocuk birbirine bnzemezki bnmki walla sen bn gibi yürüyo 2 ocak doğumlu ama kafa morluk içinde çarpmkdan :)

yoo canım superman olmaz zaten:10:neyse arkadasımn oğlu 7.ayına girdiğinden beri emeklıyor su anda acayıp hızlı:10:kıyaslama sacma ama ınsan acaba benımkı niye yapmıo diye üzülüyor işte yoksa su an küçük oldugunun bende farkındaym:51:

şu çorba olayı benı deli edck hangi çesidi yapsam yemıo zilliiiii:52::52:daha emekleme olayımız yok diş de yok yanı hiçbisey yok su an:9::9:

canım nasılsın:3: bizim ek gıda denemelerimiz fena gitmiyor şimdilik zamanla düzene girecektir diye umuyorum:16: hmm 2 de dişimiş var gülünce okadar tatlı oluyor ki anlatamam tam yemelik yani:) merve nasıl canım keyfi yerinde mi:54:

Selam güzel anneler,

Ben de kısmetse 2013 ocak annesi olacağım ve bu ek gıdaların 1 tanesini bile bilmiyorum. şimdiden paniğe kapıldım :(

Mrb canım Allah bebişini sağlığıyla kucağına almayı nasip etsin... Ek gıdayı düşünmen icin daha çok erken canım benimde ilk anneliğim bende paniğe kapıldım neler vericem diye ama su yolunu buluyor merak etme bebeğinle öğreniyosun herşeyi... Rabbim sana bol süt versinde daha geç düşün ek gıdayı:) Hayırlı sağlıklı doğumlar sana cnm.,

Selam güzel anneler,

Ben de kısmetse 2013 ocak annesi olacağım ve bu ek gıdaların 1 tanesini bile bilmiyorum. şimdiden paniğe kapıldım :(

çok acele etmene gerek yok ki daha biiiir sürü zamanın var, diğer şeylerin tadını çıkar şimdi, tekmelemelerini, ultrasonlarını filan:) doğduktan sonra ilk gülüşünü, ilk dönüşünü, kilosunu, uykusunu, sütünü mamasını düşünürsün, daha ek gıdaya çook var:)

kızım dede diyor.anne babadan önce dede dedi.gerçekten acele etmeye gerek yokmuş.şimdi daha iyi anladım .hepsi zamanı gelince yavaş yavaş olacaktır inşallah.

slm arkadaşlar ben de ocak annesiyim. oğlum 9 ocakta dünyaya geldi. uzun zamandır takip ediyorum. çok yararlı bilgiler edindim.
öncelikle çalışan bir anneyim. eylülde göreve başlayacağım. nasıl bakıcıya bırakacağım stresi sardı. bakacak arkadaş komşum, 1 yıldır tanıyorum. güveniyorum. ama tek korkum 2 yaşında kızı var. bakarım, gözün arkada kalmasın dedi ama bi de bana sorun. sakin bir çocuk, kıskanacağa benzemiyor ama çocuk işte. napacağı belli olmaz.ya da yeterince ilgilenebilir mi? yemek, uyku vs. ya da çocukla oyun oynar. olumlu olur belki..çok düşünüyorum. kaygılıyım. bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. lütfen içimi rahatlatacak bişeyler duymak istyorum. benimle aynı durumda olan var mı? tecrübeli arkadaşlar... yarım gün çalışıyorum. öğretmenim.:18::18:

Back