2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

meraba kızlar bir sorum olacak 2012 nisan annesiyim 3 aylık kızım var bu son bi haftadır meme emmek istemiyo benden daha tecrübelilisiniz bu sorunu yaşayan varmı bi uykuda oda canı isterse resmen benimle kavge ediyo ısırıyo memeyi ne yapmalıyım

canım valla bu bebişler bizi iğne ipliğe cevırck gibi görünüyoraman onlar iyi olsn da bizım nasıl oldugumuzn pek de önemi yok aslındagercı zayıfladgm için sevinmıyrm desem yalan olurrr

canım belki sıcaklardan öyle yapıodur ıstersen emzirmeden önce gögsünü yıka serinlet biraz öyle ver belki işe yarar ama bebekler dönem dönem yapar böyle inşallah gecici bir durumdur..

canım 3 ay civarı bizde de olmuştu. 3 -4 aylar bebeklerin dönüm noktası. sosyalleşmeye başlıyorlar. büyük olasılıkla gündüz dikkatini memeye vermede zorlanıyordur. o yüzdeb gece uykuluyken emiyor:)) kendini memeden geri atıp çevreye mi bakıyor?

ilk memeye tutugumda bana gülüyo konuşuyo iki üç kere agzına verince resmen ısırıyo

kızlar uzun zaman oldu girmeyeli geçmişi hızlıca okudum artık kimse sık yazmaz olmuş bebişler izin vermiyo galiba kızlar size sorum olacak biz bu ay ek gıdaya başladık ama ben bu çocuğun ağzına kaşık sokamıyorum kusuyo gibi yapıyo napıcam bilmiyorum geri çıkartıyor ver sütü içsin napıcam bu ek gıdalar beni çok zorlayacak bde kızlar okudum bazı arkadaşlar neredeyse hamile kaldıkları kiloya düşmüşler bende hiç birşey olmuyor ben napıcam bana yardım edin ne yapayım daha vermem 10 kilo var nasıl vericem simit gibi göbeğim kaldı nolur fikir verin nolursunuz oturunca resmen simit takmışım yaaa ( zaten oruçta tutmuyorum ben yemezsem süt gelmiyor nasıl bişe uygulamalıyım ne yiyiym ne yapıyım yapanlar fikir versin bana lütfen kızlar :18::18::18::18:

Bende kızım doğduktan sonra takip edemeyenlerdenim ama girer girmez senin yazdıkların dikkatimi c ekti maalesef benim kızında aynı senin bebeğin gibi ağzını acmiyo kilitliyor resmen olaki acık yakalayıp verirsem de anında çıkarıyor çıldırmak uzereyim ramazandan dolayı zaten süt çok bol olmuyo ek gıda destegi istiyo ama onu da almıyor çok gerildim anlayacagin Kilo konusunda benim çok şükür sıkıntım olmadı 2 ay sonrasına eski kiloma dondüm çok az kilo aldığım için darısı sana inşallah emzirme bitmeden çok zorlama bence kendini herkesin bünyesi farklı bu konuda

Kızlar bı sorum olacak sizin bebeklerdede sıcaktan dolayı az idrar yapma durumu var mı hep kuruya yakın bez alıyorum bizde başka bı sıkıntı mı var yoksa kafam karıştı biraz idrar yolu iltihabı olma ihtimali var mı acaba

Canim iNek sutu birebir zararli ;ama yogurt olurken icerigi degisiyor ve mukeemmmel besleyici bi ozellige sahip oluyor.zarada. Eser kalmiyor.sikinti yok yani

bende aynı durumdayım.emzirmek bende kilo vermeye yaramadı.hamilelikten öncede kiloluydum.şimdi 10 kilo daha var ve veremiyorum sütüm az diye yemememide azaltamıyorum.her an kesilebilir diye korkuyorum. moralim çok bozuk .bayramdan sonra işe başlıcam giyecek doğru düzgün kıyafetim yok kilolardan dolayı.nasıl vercem bu kiloları bilmiyorum.ama benim için en önemlisi kızımın daha fazla anne sütü alması açıkçası.kesilmesinde napalım kilolar kalsın

merhaba arkdaşlar bnm kızım 27 ocak dogumlu bugün aşı oldu ama saglık ocagı tadilattaymıs ek besin listesi vermediler şimdiye kadar anne sütü aldı 2haftadır sadece mama veriyorum günde1 kez ek besin listesi olan lütfen paylaşsın... bu arada kilolarla benmde basım dertte ve bende hala regl olmadım offffffff

su veriyor musun? çok sıcak olduğu için artık su verebilirsiniz diyor doktorlar. idrar miktarını bilemem ama rengi çok sarıysa susuz kalmış demekmiş

kızlar yaa sizin bebeklerde de 7. aya girince bı hutsuzluk oldu muuu
meme aşığıydı bnmkı asla hayır demezdi şimdi verıyorum kafasını sallıyo atıyo kendını gerıyee ,o istemedikçe emmiyo , iştahı da azaldı , çorbaları yapıp yapıp dokuyorum yaa noolcak böyle :2:
iki alt dişi birden cıktı ondan olur mu kı acaba ne uyku kaldı ne yeme düzeni
bir de bnmkı sabahları peynırı yumurtayı tek tek verınce yıyordu ama öyle olunca da ekmek fln vermıyorum tahıl almamış oluyo , su mamalardan da vermek ıstemıyorum , ayrı ayrı kahvaltı verenler siz ne yedirıyosunuzz

canım 3-4 ay arası bebeklerde bir büyüme atağı olayı var, oğlum 4 aylıkken memeyi bıraktı.. sonradan araştırdıkça bazı şeyleri öğrendim ama iş işten geçmişti
öncelikle sakin olman gerekiyor ve zorlamaman lazım.. ayakta emzirmeyi dene.. kim aynı sorunla karşılaşırsa bu dönemde hep ayakta emzir derim ve olumlu şeyler duyarım
yada yarı uyuyur vaziyette emzir ozaman da alır.

iştahsız bebek zor olur canım.. keşke 6ayı beklemeseydin.. gözlemlediğim kadarıyla 6.ay bitince ek gıdaya başlayanların çoğu zorlanıyor..
meyve püreleri ve yoğurta alıştır, kaşıkla yemiyorsa parmakla ver.. bu da başka bir yolu..
kiloya gelince.. ben Dukan diyetine başladım 2 haftada 4 kg verdim.. atak-seyir-güçlendirme evreleri var..belki duymuşsundur bu sadece protein diyeti..
emziren anneler de güçlendirme evresini yapabiliyor, araştır istersen.

bol bol su ver canım.. artık çok hareketliler ve terliyorlar.. yaz vakti vücudun daha çok suya ihtiyacı var ve sadece süt yetmiyor..
birkaç gün oğlum da öyleydi suyunu arttırdım.. 1 saatte 40ml su veriyorum.. gece uyandığında da su veriyorum
Hangj kafayla yazdiysam yanlis olmus.sebze degil MERCİMEK CORBASİ VERMEYİN
neden yasak ki? çoğu doktor 7-8.aydan itibaren kırmızı ve yeşil mercimeği listelere ekliyor.. hoş her doktorun kafasından da farklı şeyler çıkıyor :)

diştendir huysuzluğu annesi, havalar da sıcak iyice bunalıyordur kuzu..
ben kahvaltıda 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı kendi yaptığım lor peynir 125-130g meyve püresi veriyorum.. haftada 1-2 gün yumurtaya mola veriyorum..
yumurta vermediğim gün de tahıllı mamaya 1-2 yemek kaşığı meyve püresi koyuyorum.. biraz daha büyüsün yumurtayı farklı şekillere koyucam :)

günaydııın

kahvaltıyı oturttuk gibi..

her sabah uyanınca emiyor, o yatakta oynayana kadar ben hazırlıyorum.

1 yumurta sarısı, yarım salatalık püresi, yarım domates püresi, anne yapımı peynir, pekmez ve anne yapımı meyve suyu...

hepsini bitiriyor. karınını ekmekle doyurmuyorum ki daha çok emsin. zaten kahvaltı faslı yine emerek bitiyor. tahıl ihtiyacını gece muhallebisinde veriyorum. öğlen de o gün pişen yemeğin suyundan patatesinden falan çorbasına katıyorum.sade olursa içmiyor dana..

kızlar benim bebeğim 2,5 aylıkken bıraktı memeyi ve ben 5 aya kadar uyutarak emzirdim daha sonra sağdım.ne denediysem tekrar emziremedim bazen televizyona daldıgında emerdi.su an 7 ayı dolduracak sütüm azaldı sağarak verdiğim için biraz mama takviyesi veriyorum.tahminim 10 güne kadar tamamen geçeriz. olsun bu da yeter simdi kızlar kiloları verme zamanı ancak berbat bir göbeğim var hale 5 aylık hamile gibiyim.
sütü önemsemiyorum artık , ben yapacağımı yaptım yeter bukadar diyorum, kızlar bu göbekleri eritenleriniz var mı, mekik cekmek işe yarıyor mun nasıl göbek erittiniz bu göbek çatlakları göbeği erittikten sonra nasıl görünüyor:))) sanırım hiç düzelmeyecek :)))

ayrıca kahvaltıyı ben veremedim 1 dilim peynir bir yumurta sarısı 4 bebe bisküvisi , bazen bir küp yogurt mama ile blendırdan geçirip veriyorum ayrı ayrı biraz veriyorum daha yemiyor o yüzden bu sekilde vermek zorunda hissediyorum ara ara corbalara da aynı sekilde öğerek yanıt veriyor,yani sabırla bekliyorum daha iyi davranır umarım gelecek günlerde ek gıdalara...

bugün farkettim alttan iki dişi cıkmış:)))))

sizlerin nasıl gidiyor kızlar......

salatalık domates iyiymiş ya bende veriyim kuru kuru gitmiyodu meyve suyunu nasıl yapıosun cnm ya seker koymuosun dımı bi tarif ediversen sana zahmet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…