• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Ankaralılar tavsiye edeceğiniz çocuk doktoru var mıdır?
Tobb'daki Levent beydi ilk doktorumuz, gayet iyiydi ama düzenli gitmedik...ek gıda öncesi ona ya da tavsiye edeceğiniz bir doktora gideceğiz

Ben Bahçelievler Tıp Merkezine götürüyorum, komşu teyze gibi bi doktor. Ücret de 20 lira eğer sigortalı isen.

Sana çok özendim şimdi canım bizim doktorda hiç öyle birşey yok ya buzamana kadar ona gidiyoruz hiç ağzından öyle şeyler duymadım... sağlık ocağı bile çok iyi gidiyor kilo tablosuna göre %50 lerdesiniz gayet normal diyor bizim doktor iyide gitse kötüde gitse yorum yapmıyor, kesinlikle değişicem bu doktoru bu ay... iyisini bulana kadar da çok hassas davranıcam.. kendim için olsa hiç umursamam ama insanın çocuğu gözünün bebeği olunca herşey çok farklı oluyor... Her doktora gittiğimde ter içinde çıkıyorum acaba neler dicek diye... İnşallah bu ay doktordan yana şansımız olur

doktorla elektriğin tutması çok önemli ilk gittiğimiz drdan hep mutsuz ayrılıyordum o da sevmiyordu zaten beni:) bu 3. doktorumuz ama oğlum da ben de onu çok seviyoruz çok ilgili. en önem verdiği şey de oğlumun keyfi.. doğum kilosuna baktı ve bu aya kadar olması gereken kiloyu söyledi bu kilonun da üstünde doruk dedi. hatta sağlık ocağında mama verelim dediler olmaz dedim bebeğim çok mutlu veremem şimdi ndedim çok üzüldüm doktorum araştırmadan konuşmadan hemen mama olmaz ne kadar kolaylarına geliyor hemen mama dedi yarın bakıcaz işte oğlumun kilosuna ona göre karar verilcek

ooo herkes burdaymış 2 gündür pek giremedim güzel muhabbet dönmüş galiba.herkesin keyfi yerindedir inş.yarın kızımı 4.ay aşısına götüreceğiz iyi geçer inş dua edin bizim için.
kızlar neler konuşuldu bilmiyorum ama konuyla alakasız bişey sorayım size.dün kaynanam bizdeydi torunu özlemiş gelmiş aynı şehirde oturmuyoruz neyse bana anneler günü diye torunum almış olsun dedi altın bilezik aldı.biz ona hediye vericekken erken davrandı.şimdi ben ona ne hediye alayım ya daha önce mutfak robotu kıyafet ütü falan aldık.bu yıl öyle açılmayalım fotoğraf çerçevesi alıp bebeğin fotosunu çıkaralım demiştim nasıl olur ayıp etmiş mi olurum ne alayım ne yapayım sizce bana fikir verin nolur

Peki ben neden seni yurtdışında yaşatıyordum kendi kafamda:)

bilmem ki neden acaba :)))
belki bahsetmiş olabilirim de.. ben ankarada gurbetteyim aslında :) eşim samsunlu ama buraya yerleşmişler yıllar önce..
bende Bulgaristandan kaçtım geldim :1: kocacığımın maviş gözlerine dayanamadım :1:
şaka bir yana.. BG'da doğma büyüme, osmanlı türkü diyim bari :))) .. bir firmada çalışmaya başladım bizim orda şubeleri vardı.. ankarada fabrika ve dükkanları vardı eşim de dükkanlardan birinde müdürdü.. öyle tanıştık :) sonra noldu bende anlamadım.. birden kendimi burda buldum :1: çok uzun hikaye :)))

ooo herkes burdaymış 2 gündür pek giremedim güzel muhabbet dönmüş galiba.herkesin keyfi yerindedir inş.yarın kızımı 4.ay aşısına götüreceğiz iyi geçer inş dua edin bizim için.
kızlar neler konuşuldu bilmiyorum ama konuyla alakasız bişey sorayım size.dün kaynanam bizdeydi torunu özlemiş gelmiş aynı şehirde oturmuyoruz neyse bana anneler günü diye torunum almış olsun dedi altın bilezik aldı.biz ona hediye vericekken erken davrandı.şimdi ben ona ne hediye alayım ya daha önce mutfak robotu kıyafet ütü falan aldık.bu yıl öyle açılmayalım fotoğraf çerçevesi alıp bebeğin fotosunu çıkaralım demiştim nasıl olur ayıp etmiş mi olurum ne alayım ne yapayım sizce bana fikir verin nolur

Canım düşük ayarlı, uygun fiyatlı kolyeler var, onlardan al, torununun ilk hatırası olsun dersin hem adı altın olur hem fiyatı uygun olur:)

bilmem ki neden acaba :)))
belki bahsetmiş olabilirim de.. ben ankarada gurbetteyim aslında :) eşim samsunlu ama buraya yerleşmişler yıllar önce..
bende Bulgaristandan kaçtım geldim :1: kocacığımın maviş gözlerine dayanamadım :1:
şaka bir yana.. BG'da doğma büyüme, osmanlı türkü diyim bari :))) .. bir firmada çalışmaya başladım bizim orda şubeleri vardı.. ankarada fabrika ve dükkanları vardı eşim de dükkanlardan birinde müdürdü.. öyle tanıştık :) sonra noldu bende anlamadım.. birden kendimi burda buldum :1: çok uzun hikaye :)))

Çok sevdiğim bulgar türkü bir arkadaşım vardı, onu hatırlattın bak şimdi bana:)
Sonuçta orda ya da burda sevgiyi bulduysan en güzeli o:)

Bugün forumun kalabalık olmasının sebeplerinden biri de sanırım bütün bebişlerin yağmurlu havada daha güzel uyumaları. Benimki bir de lodoslu havalarda asla gözünü açamıyor.

Kızlar oğlumun elleri sürekli ağzında birde kulağını kaşıyor sürekli kaşıyomu çekiomu anlamıom emerkenn sizinde öylemi?Birde ben elvanketteyim ankarada..Ankarada bebeklerinizi hangi doktora götürüyorsunuz.Ben doğum yaptıgım yere gidiyorum hrs'ye ama 100 tl ücreti var.Aşıyo beni artık..

Sana çok özendim şimdi canım bizim doktorda hiç öyle birşey yok ya buzamana kadar ona gidiyoruz hiç ağzından öyle şeyler duymadım... sağlık ocağı bile çok iyi gidiyor kilo tablosuna göre %50 lerdesiniz gayet normal diyor bizim doktor iyide gitse kötüde gitse yorum yapmıyor, kesinlikle değişicem bu doktoru bu ay... iyisini bulana kadar da çok hassas davranıcam.. kendim için olsa hiç umursamam ama insanın çocuğu gözünün bebeği olunca herşey çok farklı oluyor... Her doktora gittiğimde ter içinde çıkıyorum acaba neler dicek diye... İnşallah bu ay doktordan yana şansımız olur

Gerçekten çok tuhaf bir doktorun varmış. Öncelikle bebeğini biraz tanımalı.Ne kadar hareketli bir bebek en azından onu sorgulamalı. Her bebek kitap bebek değil ki.Kimisi obur, kimisi hareketli, kimisi doğuştan uykucu, kimisi dışardaki dünyayı kaçırmamak için uyumayı reddedici.Sonuçta büyüme eğrileri istatistiki bilgiler. Alt sınır ve üst sınır var ki bir ortalama bulunuyor.

Kızlar oğlumun elleri sürekli ağzında birde kulağını kaşıyor sürekli kaşıyomu çekiomu anlamıom emerkenn sizinde öylemi?Birde ben elvanketteyim ankarada..Ankarada bebeklerinizi hangi doktora götürüyorsunuz.Ben doğum yaptıgım yere gidiyorum hrs'ye ama 100 tl ücreti var.Aşıyo beni artık..
cnm doktora götür bence. kulağını çekiştirmesi ağrıdann da olabilir.. göstermekte fayda var... sağlık ocağı yakınsa önce oraya git .. içine sinmezse gidersin başka yere

Dişleri kaşınıyor olabilir mi acaba? Diş etleri beyazlaşmış mı ki?

ama nRY zaten şu an bebeği doyurana kadar emzirebiliyor galiba

sanırım öyleymiş.. ben sadece kıyas yaptım vermesi gereken sütle.. yani doktorun önerisine göre o süt fazla değil.. ama zaten doyduğuna emin oluyorsa bebek te huzurluysa bana göre hiç vermesin bile mamayı.. varsın 200-300 gram alsın :)) sağlığı yerinde olduktan snra..

kızlar ya diş durumlarınız nasıl benim bildiğim ilk önce alt veya üst ön dişler çıkaar ama bizim azılarımız şişti beyazladı

Evet kesinlikle değişiyorum doktorumu çok saolun arkadaşlar cevaplarınız için

Son düzenleme:
kızlar ya diş durumlarınız nasıl benim bildiğim ilk önce alt veya üst ön dişler çıkaar ama bizim azılarımız şişti beyazladı

bizim azılar da öyle bembeyaz duruyor sert.. normaldir diye düşündüydüm..

Gerçekten çok tuhaf bir doktorun varmış. Öncelikle bebeğini biraz tanımalı.Ne kadar hareketli bir bebek en azından onu sorgulamalı. Her bebek kitap bebek değil ki.Kimisi obur, kimisi hareketli, kimisi doğuştan uykucu, kimisi dışardaki dünyayı kaçırmamak için uyumayı reddedici.Sonuçta büyüme eğrileri istatistiki bilgiler. Alt sınır ve üst sınır var ki bir ortalama bulunuyor.

Biraz önce bende onu diyorum kendi kendime yere koydum oğlumu okadar hareketli ki yine söylenmeye başladım doktora bu çocuğu görse yine mamaya başla dermi diye... Aklıma geldikçe söyleniyorum zaten.... dediklerine katılıyorum uyku düzenini bile sormadı görende bizimle beraber yaşıyor sanır..

ama nRY zaten şu an bebeği doyurana kadar emzirebiliyor galiba

Aynen canım bende ondan dedim okadar mamayı yese benden alıcağı süt yarıya iner diye düşündüm...

cnm doktora götür bence. kulağını çekiştirmesi ağrıdann da olabilir.. göstermekte fayda var... sağlık ocağı yakınsa önce oraya git .. içine sinmezse gidersin başka yere

Dişleri kaşınıyor olabilir mi acaba? Diş etleri beyazlaşmış mı ki?

Sanmam ağrıdığını huysuzluğu yok çünkü genede göstereyimm.Dişlerinde beyazlamada yok cnm

Back