• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

350 gr almıştı canım ben sütümün az olduğunuda düşünmüyorum aslında ama az kilo aldı diye doktor başlattı hemen birde günde 4 defa 90 ml ver dedi ya ben daha günde 1 kere veremedim psikolojimi alt üst etti bu doktor... gündüzleri hiç uykumuz yoktu ondan az kilo aldığını düşünüyorum aslında 4. aydan sonra biraz biraz başladı gündüz uykusuna... sonra aç olan çocuk ağlamazmı bizde yok öyle birşey doyuyorki huysuzluk yapmıyor diye düşünüyorum yanlışmıyım...

4 defa 90 da zaten emen çocuk için fazla sanki canım. ben senin doktorunu beğenmedim:)

4 defa 90 da zaten emen çocuk için fazla sanki canım. ben senin doktorunu beğenmedim:)

yok canım normal.. ben 3.ay bitince 150ml veriyordum 5 öğün.. + anne sütü ..anne sütünü 24 saat içinde toplasan 100ml anca etmiştir

Son düzenleme:

bana da çok geldi ama benim hiç bilgim yok bu konuda atladığıma bakmayın yani:)) sadece geçen gün doktorum eğer sütteyse problem günde 1kere 90ccmama veririz sonra da ek gıdaya geçeriz demişti. bakalım dua edin de yarın iyi haberlerle geleyim tosunum kilo vermesin ya yazık

arkadaşlar benim kızım biberon almıyo mamaya geçtiğim zaman napıcam bilmiyorum

Bizim yeğenimiz 4. ayında 200 gr dan az almıştı, doktoru bebek neşeliyse, emiyorsa, huzurluysa tahlile bile gerek yok dedi, mama da başlatmadı. Sadece sütün yağlı kısmını almasına dikkat et dedi. Yani emdi doydu demeyip o yağlı kısım için de çenesini falan oynatarak biraz daha emsin diye.

Bizim doktor hiç sormadı neşelimi emiyomu az kilo almış diye başlıyalım dedi canım ben emzik bile vermediğim için şimdi çok zorlanıyorum...

cnm kesinlikle haklısın. aççocuk ortalığı yıkar bizde 600 gr aldık ben başlamadım.. bu ayda anne sütüyle idare edip, 4. ayda kaşık mama takviyesi vericem
5.aydada ek gıdaya başlıycam.. sütünün yettiğini düşünüyosan verme derim bak yavrucakyta istemiyor..onun yerine daha sık emzir..

Hiç sevmedi hemde mamanın tadını yemediği zamanda kendimi suçlu hissediyorum... bilinç altıma sütüm yokmuş hissini uyandırıyor artık biberonu almıyo orayı geçtim kaşıklada istemiyor o mamayı su verdim bir kaşık ağzını şapırdatıyo bardağa bakıyo daha veriyim diye..

Banada çok geldi canım o mamayı yedikten sonra ne kadar daha emer memeyi onuda bilmiyorum bende beğenemdim doktorumu bu ay değişiyoruz zaten :)

Bizim doktor hiç sormadı neşelimi emiyomu az kilo almış diye başlıyalım dedi canım ben emzik bile vermediğim için şimdi çok zorlanıyorum...

Hiç sevmedi hemde mamanın tadını yemediği zamanda kendimi suçlu hissediyorum... bilinç altıma sütüm yokmuş hissini uyandırıyor artık biberonu almıyo orayı geçtim kaşıklada istemiyor o mamayı su verdim bir kaşık ağzını şapırdatıyo bardağa bakıyo daha veriyim diye..

Banada çok geldi canım o mamayı yedikten sonra ne kadar daha emer memeyi onuda bilmiyorum bende beğenemdim doktorumu bu ay değişiyoruz zaten :)

canım bence başka bir doktora daha gitmelisin senin bebeğin kilo almış ve neşesi yerinde diyorsun. benim oğlum 400gr kaybetmiş gibi duruyor hemde 15günde inanılmaz moralim bozulmuştu ama beni sakinleştiren doktorum oldu (kızların desteğini saymıyorum onlar benim meleklerim her drde devalar:16:) önce sakin ol konuşalım dedi doruk'un keyfi yerinde mi hastalık geçirdimi mutsuzmu huzursuzmu gece hep memede kalmakmı istiyor ve daha bir sürü soru sordu sonra iyice muayene etti ve 5gün sonra yine çağırdı bakacak kilomuza kilo verip bukadar sakin olması imkansız dedi bakıcaz artık bana bile hemen mama demedi eğer kilo vermesi devam ederse günde 1kere takviye yaparız kısa bir süre sonra da ek gıdaya geçeriz dedi

canım bence başka bir doktora daha gitmelisin senin bebeğin kilo almış ve neşesi yerinde diyorsun. benim oğlum 400gr kaybetmiş gibi duruyor hemde 15günde inanılmaz moralim bozulmuştu ama beni sakinleştiren doktorum oldu (kızların desteğini saymıyorum onlar benim meleklerim her drde devalar:16:) önce sakin ol konuşalım dedi doruk'un keyfi yerinde mi hastalık geçirdimi mutsuzmu huzursuzmu gece hep memede kalmakmı istiyor ve daha bir sürü soru sordu sonra iyice muayene etti ve 5gün sonra yine çağırdı bakacak kilomuza kilo verip bukadar sakin olması imkansız dedi bakıcaz artık bana bile hemen mama demedi eğer kilo vermesi devam ederse günde 1kere takviye yaparız kısa bir süre sonra da ek gıdaya geçeriz dedi

sarp beye mi devam ediyorsun cnm??

sarp beye mi devam ediyorsun cnm??

erdekte bir dr var canım son zamanlar hep ona devam ediyorum ve öyle de olacak galiba bayılıyorum kadına oğluma bir bakışı var görmen lazım sanki ev gezmesinde gibiyim orda hiçç elletmiyor bile bebeğimi kendi soyuyor kendi giydiriyor bezini bile o açıp kapatıyor bir kere ben yapayım dedim neden ben yapamıyormuyum bak anne beğenmedi benim işimi diye espri yapıyor:) sarpı da seviyordum ama sarılığımızda çok yardımı oldu

Sana çok özendim şimdi canım bizim doktorda hiç öyle birşey yok ya buzamana kadar ona gidiyoruz hiç ağzından öyle şeyler duymadım... sağlık ocağı bile çok iyi gidiyor kilo tablosuna göre %50 lerdesiniz gayet normal diyor bizim doktor iyide gitse kötüde gitse yorum yapmıyor, kesinlikle değişicem bu doktoru bu ay... iyisini bulana kadar da çok hassas davranıcam.. kendim için olsa hiç umursamam ama insanın çocuğu gözünün bebeği olunca herşey çok farklı oluyor... Her doktora gittiğimde ter içinde çıkıyorum acaba neler dicek diye... İnşallah bu ay doktordan yana şansımız olur

bende Ankaradayım :)
Peki ben neden seni yurtdışında yaşatıyordum kendi kafamda:)
Sana çok özendim şimdi canım bizim doktorda hiç öyle birşey yok ya buzamana kadar ona gidiyoruz hiç ağzından öyle şeyler duymadım... sağlık ocağı bile çok iyi gidiyor kilo tablosuna göre %50 lerdesiniz gayet normal diyor bizim doktor iyide gitse kötüde gitse yorum yapmıyor, kesinlikle değişicem bu doktoru bu ay... iyisini bulana kadar da çok hassas davranıcam.. kendim için olsa hiç umursamam ama insanın çocuğu gözünün bebeği olunca herşey çok farklı oluyor... Her doktora gittiğimde ter içinde çıkıyorum acaba neler dicek diye... İnşallah bu ay doktordan yana şansımız olur

Canım Ankara'da isen Bahçelievler Tıp Merkezi'ndeki doktoru önerebilirim.

Ankaralılar tavsiye edeceğiniz çocuk doktoru var mıdır?
Tobb'daki Levent beydi ilk doktorumuz, gayet iyiydi ama düzenli gitmedik...ek gıda öncesi ona ya da tavsiye edeceğiniz bir doktora gideceğiz

arkadaşlar benim kızım biberon almıyo mamaya geçtiğim zaman napıcam bilmiyorum

Canim uykudayken verirsin..sonra yavas yagas alisir.bizde de o sorun var.annemdeyjen annem oyle yapiyor.baska turlu almiyor minigim.ya da step 1-2dieanne memesine benzeyen biberon emzikleri var ondan alcaksin

Back