• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

$IMG_0139.JPG ilk kaşık

ne güzel.Yarasın oğluşuma :46::46: ne yiyor annesi.Ben de ilk yoğurt vereyim diyorum da...
daha ufak diye aptamilin gece tahıl maması var 4. aydan itibaren anca ona cesaret edebildim artık günde 2 kere falan veriyorum özellikle yatarken ,yoğurt ta verdim 2 kaşık ama hiç sevmedi :( alışır heralde ama daha erken geliyo bana 4 bitsin en azından diyorum

daha ufak diye aptamilin gece tahıl maması var 4. aydan itibaren anca ona cesaret edebildim artık günde 2 kere falan veriyorum özellikle yatarken ,yoğurt ta verdim 2 kaşık ama hiç sevmedi :( alışır heralde ama daha erken geliyo bana 4 bitsin en azından diyorum

alışır canım alışır.şu aylar zaten tanışma yani tattırma ayları 6. aydan sonra doyumluk olucak ben çok merak ediyorum daha hiçbir şey tattırmadım :50:

alışır canım alışır.şu aylar zaten tanışma yani tattırma ayları 6. aydan sonra doyumluk olucak ben çok merak ediyorum daha hiçbir şey tattırmadım :50:
asıl iş ek gıdada başlıcak sanırım taze taze yapıp vermek her öğün farklı hazırlamak tatlı yorgunluk yapacak annelerinde :16:

asıl iş ek gıdada başlıcak sanırım taze taze yapıp vermek her öğün farklı hazırlamak tatlı yorgunluk yapacak annelerinde :16:

haklısın canım ya.Vallahi ek gıdalar zamanı ben okulda olucam ne yapıcam bilemiyorum.bir öğünü ben yapaarım da diğre öğünü de annem yapar sanırım.taze olsun diye.Neyse canım yarın grşz yine benim gözler kapanıyor.oğluş da uyanır 1-2 saate biraz uyku çekeyim ben de.öp şeker :16:

haklısın canım ya.Vallahi ek gıdalar zamanı ben okulda olucam ne yapıcam bilemiyorum.bir öğünü ben yapaarım da diğre öğünü de annem yapar sanırım.taze olsun diye.Neyse canım yarın grşz yine benim gözler kapanıyor.oğluş da uyanır 1-2 saate biraz uyku çekeyim ben de.öp şeker :16:
iyi geceler anım ;)

sagol cevabin icin, bir daha olursa deneyeyim...

iste bu da benim sevgilim!

Eki Görüntüle 409840 Eki Görüntüle 409842 Eki Görüntüle 409841

Eki Görüntüle 409951 Eki Görüntüle 409953 Eki Görüntüle 409954 kızlar oğlum çok kıskanmış yakışıklılarınızı kısmetim kapanacak ocak prensesleri beni unutmasın anne dedi ve yatmadan önce size bir kaç poz verdi:9::9:

bu diyalogla bende eşimi ikna edeyim bari.adam kendi yaz kış üşüyor diye bebeğime de işkence yapıyor. bende bugün kısa kollu gezdirdim bebeğimi çokta mutlu.fışır fışır bir kız olacak hanımım inşallah.

çizgi film kahramanlarına benziyor oğlun özelliklede ağzı çok tatlı maşallah.

gün geçtikçe salon beyefendisi moduna giriyor oğluşun maşallah yakışıklı prense :)

benim kızımın başı kel olsa da bizim başımız kel mi diyerek resim koyuyoruz :)

İki gün önce oğluşumun altını değiştirmek için yere bırakıp beş dakika yanından ayrılmıştım geldim ki bakın ne hale gelmiş.Battaniyeden dönüp çıkmış.İlk defa bu kadar döndü nasıl mutlu oldum teyzeleri.Hemen fotosunu çekmiştim bakın :46::46::46::46:

Eki Görüntüle 410324 Eki Görüntüle 410327

maşallah sizlere ya hepsi birbirinden güzeller.. Her fotoda ayrı güzellik :) Bu arada artık tam ısırmalık oldular yazın yandık.. :))

bu insanlarda ne ilginç oluyo bazen uyumuş çocuk zaten ne rahatsız edicen kızıyom böyle insanlara bende.benim kızda dışarda uyuyor bazen aaa ne tatlı diyorlar bakıyorlar uyumuş üşür annesi hasta edicen diyolar bide maşallah de ya dışarı çıkamıcak insan bu yüzden

sorma ben de çok kızıyorum delirtiyorlar bazen beni birde söyledikleri de laf olsa hiç utanmıyorlar da suratıma laf saymaya ne rahatlık:19:

bu diyalogla bende eşimi ikna edeyim bari.adam kendi yaz kış üşüyor diye bebeğime de işkence yapıyor. bende bugün kısa kollu gezdirdim bebeğimi çokta mutlu.fışır fışır bir kız olacak hanımım inşallah.

çizgi film kahramanlarına benziyor oğlun özelliklede ağzı çok tatlı maşallah.

gün geçtikçe salon beyefendisi moduna giriyor oğluşun maşallah yakışıklı prense :)

benim kızımın başı kel olsa da bizim başımız kel mi diyerek resim koyuyoruz :)
canım doktora dedim üşütürsem getiririm size diye yok yok birşey olmaz dedi eşim de dr sana laf sokmuş sen hala kendini savunma çırpınışları yapıyorsun diyor:1: dün gezdirdim oğlumu yarım kolluyla bayıldı oğlum evde de şortla duruyor bacaklar cıbıl cıbıl nasıl mutlu:)
bu arada oğlum yaptığın yorum karşısında tam anlamıyla kendinden geçmiş bulunuyor ve annecim bu prenses ne kadar tatlıymış böyle diyor:9: kızın çok tatlı canım ya hele yazlıklarla tam yemelik olmuş:56:
amanın çok tatlı bu, yenir ki

canım bayanların ilgisinden inanılmaz mutlu oluyor oğlum yani yemek istersen emin ol hiççç itiraz etmez:9:

birini emerken diğerinden akma bende de var, bazen 20 ml filan oluyor, kalkan kullanıyorum boşa gitmesin diye. akan kısım besleyici kısım değil derler ama bence orda da antikor, vitamin, mineral vs. vardır onu da alsın istiyorum. ilaç veriyorum hala colinox, gaz için, o kalkanda biriken sütlere kalan sütleri de sağıp öyle veriyorum ilacı.

boşa akıyor diye çok üzülüyorum canım ya bayağ da akıyor yani dediğin gibi bugün bir ara dışarı çıkıcam kalkan alayım ben de hamileyken alacaktım gerekmez diye almadım almalıymışım sanırım.

Gunaydin kizlar bu arada, bebegim yanimda yatiyor, bi yandanda totosundan seseler cikiyor, Uyumadin bi size bakayim dedim.
Cunku bebegim gunduz nerdeyse hiiicc yatmiyor
- anne hicbise yapma sirf benimle oyna diyor bu kopek ya:)
Hava guzel olunca cikip bide bahcemize gidiyoruz...
Sohbetlerinize bakip kiskaniyorum sizi ya, ben bi turlu zaman bulamiyorum..

ek gıdaya başlayan güzel anneler oğlum ve ben sizleri hem kıskanıyor hem de çoook özeniyoruz sizlere:56: biz de biran önce birşeyler tatmak istiyoruz amaaaa merak ettiğimiz bazı şeyler var mesela ben gaz ilacını verirken bile hafif tedirgin olan bir insanım yani acaba tıkanır mı diye bu kaşık kaşık mamaları nasıl vericem ya:53: nasıl hazırlamak lazım nasıl vermek lazım hafif pütürlü olmalı alışmaları için dedik ya oğlum bunu yutabilir mi boğazına kaçıp tıkanmasın falan gibi bir sürü soru işareti var kafamda... biraz bilgi verirmisiniz canlarım ya

ek gıdaya başlayan güzel anneler oğlum ve ben sizleri hem kıskanıyor hem de çoook özeniyoruz sizlere:56: biz de biran önce birşeyler tatmak istiyoruz amaaaa merak ettiğimiz bazı şeyler var mesela ben gaz ilacını verirken bile hafif tedirgin olan bir insanım yani acaba tıkanır mı diye bu kaşık kaşık mamaları nasıl vericem ya:53: nasıl hazırlamak lazım nasıl vermek lazım hafif pütürlü olmalı alışmaları için dedik ya oğlum bunu yutabilir mi boğazına kaçıp tıkanmasın falan gibi bir sürü soru işareti var kafamda... biraz bilgi verirmisiniz canlarım ya

günaydın kızlaaar
ben de çok kıskanıyorum valla b ek gıdaya geçenleri biz henüz su bile vermedik bazen hık tutunca veriyorum 2 damla o kadar bu bogazına kaçma olayı beni de korkutuyor çünkü benim kızım hergün 3-4 kere tükürüğünü kaçırıyor gülmeye çabalarken heyecandan :) yemek yerken nasıl olcak diye meraklanıyorum:16:

Sen cook heyecanlisin ek gida hakkinda.... Ben cook korkuyorum hergun ne hazirlarim diye bebegime:))
Canim biz 4 ayi gectik ama ben hala yalnizca anne sutuyle devam ediyorum..
5. ayi bitirince tadimliklara 5.5 aylik gibide tam ogune gecmeyi dusunuyorum tabi sutumde bi surun cikmazsa... :ssz:

Cook sirin bunlar yaa... Nazar alah bagislasin kizlar bebeklerinize,, seker tam bunlar ya:)))

Gunaydin kizlar bu arada, bebegim yanimda yatiyor, bi yandanda totosundan seseler cikiyor, Uyumadin bi size bakayim dedim.
Cunku bebegim gunduz nerdeyse hiiicc yatmiyor
- anne hicbise yapma sirf benimle oyna diyor bu kopek ya:)
Hava guzel olunca cikip bide bahcemize gidiyoruz...
Sohbetlerinize bakip kiskaniyorum sizi ya, ben bi turlu zaman bulamiyorum..

canım çok teşekkür ederiz.. benim şansıma oğlum uykuyu ve özgür zaman geçirmeyi seviyor. ee bol bol da geziyoruz yorgun düşüyor sanırım..birde durmadan konuşan bir kadın var evde sanrıım sıkılıyor ve yeter artık rahat bırak beni diyor:37:

günaydın kızlaaar
ben de çok kıskanıyorum valla b ek gıdaya geçenleri biz henüz su bile vermedik bazen hık tutunca veriyorum 2 damla o kadar bu bogazına kaçma olayı beni de korkutuyor çünkü benim kızım hergün 3-4 kere tükürüğünü kaçırıyor gülmeye çabalarken heyecandan :) yemek yerken nasıl olcak diye meraklanıyorum:16:

günaydın canım:) ben bir yoğurt verdim onu da pek sevmedi sanki aman korkuyorum zaten ya boğazına kaçacak da tıkanacak diye kaşık kaşık birşey vermeme imkan yok ruh sağlığımı kaybederim panikten oyüzden acil aydınlatsın arkadaşlar bizi:1: doruk da bazen öyle gaza geliyor ki konuşurken tükürüğüyle boğulacak diye korkuyorum bu ek gıda işi nasıl olacak bilemiyorum tamamen püre olmamalı çünkü anladığım kadarıyla alışması için biraz pütürlü olmalı ayy ya kaçarsa boğazına diye şimdiden kara kara düşünüyorum ben

Son düzenleme:
Sen cook heyecanlisin ek gida hakkinda.... Ben cook korkuyorum hergun ne hazirlarim diye bebegime:))
Canim biz 4 ayi gectik ama ben hala yalnizca anne sutuyle devam ediyorum..
5. ayi bitirince tadimliklara 5.5 aylik gibide tam ogune gecmeyi dusunuyorum tabi sutumde bi surun cikmazsa... :ssz:

çoook heyecanlıyım gerçekten ama daha çok paniğim:)) ben de 5aydan önce başlamayı düşünmüyorum canım doktorum da öyle söyledi 5.ayda tattırmaya başlamayı düşünüyorum 5buçuk aylık gibi de öğünlelere başlarım diyorum ama tabi bu sütüm yeterse böyle olacak... şimdi bu kadar acele etmemin nedeni düşünmek istemiyorum ama sütümde bir sorun varsa cuma günü doktorumuzla bir plan yapıp takviyeye başlıcaz. bu ihtimal de panik yaptı beni nasıl yutucak boğazına kaçarmı falan diye çok fazla endişem var:1: şuan biz de anne sütüyle devam ediyoruz umarım bir sorun çıkmaz da biraz daha devam ederiz anne sütüyle:31:

canım çok teşekkür ederiz.. benim şansıma oğlum uykuyu ve özgür zaman geçirmeyi seviyor. ee bol bol da geziyoruz yorgun düşüyor sanırım..birde durmadan konuşan bir kadın var evde sanrıım sıkılıyor ve yeter artık rahat bırak beni diyor:37:

Cook konusan anne faktoru ise yariyor senda sanirsam :))
Canim sana bise soracagim bu coklu alintilarin altina tek tek nasil cavap yaziliyor acaba, bide foto nasil yukluyoruz :17: Hala tam nasil kullanilir bilmiyorum bu sayfayi..

Cook konusan anne faktoru ise yariyor senda sanirsam :))
Canim sana bise soracagim bu coklu alintilarin altina tek tek nasil cavap yaziliyor acaba, bide foto nasil yukluyoruz :17: Hala tam nasil kullanilir bilmiyorum bu sayfayi..

evet sıkılıyor bazen benden çok da net ifade ediyor bunu ben de bırakıyorum kendi başına al ne halin varsa gör çok ararsın sonra beni diyorum:9: bazen de bozuluyorum insan annesinden sıkılır mı:1:
canım alıntı ile cevap ver yazan yer var ya onun yanında bir yer daha var + var sanırım kutucuk da hatırlayamadım şimdi birden:)) ona tıklıyorsun sayfayı okumaya devam ediyorsun alıntı yapacağın yazılar olduğu zaman yine + ya tıklıyorsun bir kaç tane seçip konuya cevap ver dediğin zaman hepsi çıkıyor çok saçma anlattım farkındayım umarım becerebildim anlatmayı:37: resim eklemek için de bunu benim algılamamm çok zor oldu kızlar zor öğretti:)) konuya cevap ver diyorsun biraz aşağıda da eklenti ekle diye bir bölüm oluyor ben en kolay ordan ekleyebildim

Afiyet olsun:)
Valla hiç tatlı değil acı acı yoruluyorsun, ben diyim:)

Canım ben izah edeyim hemen:)

İlk kural, yatarak yedirmeyeceksin.
İkinci olarak zaten vereceğin ilk kaşıkta genellikle bir öğürme oluyor. Çünkü bu zamana dek yutak kapakçığı hep sıvı süt aldığı için "aha bizim velet düğme yuttu galiba" diyip geri itme refleksini harekete geçiriyor. Bu bebekler için bir koruma mekanizması aslında. Ancak 2. kaşıkta bu refleks kayboluyor. Ancak yine de çok büyük bir pütürle karşılaşınca refleks yine harekete geçiyor. Şimdi düşün, sana bir yumurtayı bütünüyle yutturmaya çalışsam naparsın? Öğürürsün değil mi? Ama her gün azar azar büyütsem yutturduğum miktarı, 1 yumurta o kadar da büyük gelmez değil mi? Sistem aynı işliyor işte. Azar azar yutak kağakçığını "yok tamam bu bebe düğmeyle yemeyi ayırt edebilir" diyecek noktaya getiriyoruz.
Size bir tüyo. Yemek yedirirken karşısında siz de sanki yiyormuş gibi çiğneme ve yutma hareketleri yapın:)

Back