• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

herkese merhabalaar :3::3: maşaallah bebişlerinize kızlar dönüyorlar teker teker talı şekerler ne güzel :16::16:

Dün süt sağma makinelerini sormuştum hangisi iyi diye kullananlara sanırım arada kaynadı.Tekrar sorayım kullanan arkadaşlar hangi makineyi önerirsiniz?

ben avent kullanıyorum hatta suan faalıyett:) memnunum

slm kızlar nasılsıınız
bebklerinizle ilgili önerebileceğiniz kitap var mı bana
okuyup beğendiğiniz isimler varsa yazarsanız iyi olur

tarcy hogg bebek sorunlarına mucızevı cozumler keslıkle okuması gereken faydalı bır kıtap dr harvey karp mahallenın mutlu bebegı ve mutlu yumurcağı da tavsye edıyorum:)

ayyyy canlarım nasılsınız doğumdan sonra hiç girmedim buraya..bebişler nasıl..benim kızım 3 kilo boyda 48 cm doğmuştu 12 ocakta doğum yapmıştım.85 günlük bebeğim.3 aylıkken 7 kilo 50o grmdı.3 gün önce kaka yapmadığı için doktora götürdüm.7 kilo 200gr boy 62 olmuş...özlemişimm yaa:16:

merhaba güzel anneler:) mevlüdümüzü hayırlısıyla tamamlamış bulunuyoruz:) çoook güzel geçti çok duygusaldı oğlum melek gibiydi sağolsun okadar karışıklıkta hiççç üzmedi beni:16: herkes aşık oldu oğluma hocadan gitmeden önce son kez nazar duası okumasını istedim paşama:) tam istediğim gibi geçti amaaa çokkk karışıklık oluyor ya çocuklar da vardı ömrümden ömür gitti:37: eşim ablasını yolcu etmek için gitti akrabalar da onunla kalkalım bari dediler iyi dediler ben de bir nefes alayım çook yoruldum oğlum da uyuyor şimdi yoruldu o da

hayırlı olsun canım Allah kabul etsin.önce askerliğini sonra damatlığını gör inşallah.neyseki atlattın yarın şöööyle bir yatar dinlenirsin.maaşallah oğlunda üzmüyor zaten seni.

sanırım bizimki de atak :( ya bir de başka birşey soracagım bebekleriniz dilini yiyor mu benim kız tok da olsa dudaklarını veya dilini emiyor hatta dilini yiyor anlamadım gittiiii
berkinde bugün alt dudağını emmeye başladı galiba ağzının içinde mi tutuyo emiyomu tam anlamadım hergün yeni bişi çıkartıyolar

merhaba güzel anneler:) mevlüdümüzü hayırlısıyla tamamlamış bulunuyoruz:) çoook güzel geçti çok duygusaldı oğlum melek gibiydi sağolsun okadar karışıklıkta hiççç üzmedi beni:16: herkes aşık oldu oğluma hocadan gitmeden önce son kez nazar duası okumasını istedim paşama:) tam istediğim gibi geçti amaaa çokkk karışıklık oluyor ya çocuklar da vardı ömrümden ömür gitti:37: eşim ablasını yolcu etmek için gitti akrabalar da onunla kalkalım bari dediler iyi dediler ben de bir nefes alayım çook yoruldum oğlum da uyuyor şimdi yoruldu o da
allah kabul etsin canım önce sünnetlik sonra damatlığını göstersin inşlh

Merhaba kızlar sanırım arada kaynadım. Aranıza yeni katıldım. Bu anlattığım gece sonunda uyku konusunda kendime güvenim azaldı, bebeğim de hissediyor olabilir şu anda kucağımda pışpışlayarak zor uyuttum bebeğimi :(
denemeye devam et derim canım ben 5-6 gündür deniyorum gece uykularında gayet başarılı karanlık sayılabilcek bi odada karnını doyurup emziriyorum gazını çıkartır çıkartmaz yatağına bırakıyorum öpüp çıkıyorum 10 dk sonra mızlanmaya başlıyo gidip emzik veriyorum dalıyo kendi kendine ama dalmazsa tekrar emziriyorum sakinleşsin diye yarı uyanıkken tekrar koyuyorum iyice dalmasını beklemiyorum kucağımda,bence deemeye devam et çünkü tam alışma dönemleri kolaylık olur sana zaten çalışcağın için bi gece yatırmak kalıcak sana:34:

Merhaba kızlar sanırım arada kaynadım. Aranıza yeni katıldım. Bu anlattığım gece sonunda uyku konusunda kendime güvenim azaldı, bebeğim de hissediyor olabilir şu anda kucağımda pışpışlayarak zor uyuttum bebeğimi :(
Uyku konusunda bebeği zorladıkça tedirgin olur yavrucak, zorlama, akışına bırak bence.
Ben de süt konusunda ne yaptıysam arttıramadım. Şu anda hem emziriyorum hem de 3 kere 60 ml aptamil 1 veriyorum. Ama alttan gaz çıkarırken ağlama problemimiz var, doktor keçi sütü maması denememi, eğer o da olmazsa aptamil conformil vermemi söyledi.
bu mama işi gerçekten çok zor. Bu ay işe de başlıycam 3 aylık bebeğime ne kadar mama vermeliyim büyük dert, süt sağmaya çalışıyorum çıktığı kadar depolamak istiyorum..
Bana doktor mama verme durumunda kalırsam conformil vermemi söylemişti. Kabızlık çeken bebekler için çok yararlıymış.

Bu arada oğlum dün gece ilk kez odasında yattı, hiç alıştırma falan yapmadan hem de, koyduk uyudu deli. Sabah da 8de kalktı. Meğer bizim yatak odası çok ışık alıyor diye 6 da uyanıyormuş garibim. Onun odası loş sayılır da.

hayırlı olsun damatlığınıda gör tatlım

hayırlı olsun canım Allah kabul etsin.önce askerliğini sonra damatlığını gör inşallah.neyseki atlattın yarın şöööyle bir yatar dinlenirsin.maaşallah oğlunda üzmüyor zaten seni.

allah kabul etsin canım önce sünnetlik sonra damatlığını göstersin inşlallah

çok teşekkür ederim kızlar. yorulduk falan ama istediğim gibi geçtiği için çok mutluyum şuan inanılmaz rahatım ohh atlattık diyorum:1:

Uyku konusunda bebeği zorladıkça tedirgin olur yavrucak, zorlama, akışına bırak bence.

Bana doktor mama verme durumunda kalırsam conformil vermemi söylemişti. Kabızlık çeken bebekler için çok yararlıymış.

Bu arada oğlum dün gece ilk kez odasında yattı, hiç alıştırma falan yapmadan hem de, koyduk uyudu deli. Sabah da 8de kalktı. Meğer bizim yatak odası çok ışık alıyor diye 6 da uyanıyormuş garibim. Onun odası loş sayılır da.

canım hayırlı olsun oğluşun yeni düzeni:)) demek senin oğlan da bizim ki gibi pek sıkı fıkı olmayı sevmiyor odasında deliksiz uyuyor ama aynı odada yattığımız dönemler daha sık uyanıyor.. artık büyüdük azcık rahat bırakın diyorlar galiba:1: oğlum dün 4buçuk gibi yattı canım daha misafirler gitmeden bir türlü uyanmadı en fazla 1 saat yatar diyordum gece uykusuna yatmış okadar yorulmuş oğlum kıyamam ya... canım sen oğlum 4 aylık olunca saat başı uyanır oldu demiştin aklıma hep o takılıyor bunun neden olduğunu düşünüyorsun ve nasıl eski düzene döndü yakışıklı 3buçuk aylığız biz de gözüm korktu:1:

Son düzenleme:
canım hayırlı olsun oğluşun yeni düzeni:)) demek senin oğlan da bizim ki gibi pek sıkı fıkı olmayı sevmiyor odasında deliksiz uyuyor ama aynı odada yattığımız dönemler daha sık uyanıyor.. artık büyüdük azcık rahat bırakın diyorlar galiba:1: oğlum dün 4buçuk gibi yattı canım daha misafirler gitmeden bir türlü uyanmadı en fazla 1 saat yatar diyordum gece uykusuna yatmış okadar yorulmuş oğlum kıyamam ya... canım sen oğlum 4 aylık olunca saat başı uyanır oldu demiştin aklıma hep o takılıyor bunun neden olduğunu düşünüyorsun ve nasıl eski düzene döndü yakışıklı 3buçuk aylığız biz de gözüm korktu:1:

Evet 4 aylığın ilk haftasında her gece saat başı kalkmıştı ama o dönem benim sütüm çok çok çoook azalmıştı, ben açlığına bağlıyordum yani sütün yağlı kısmını çekemeden geri uyumak zorunda kalıp hemen acıkıyordu. Şimdi ek gıdaya başlayınca geceleri de kaşık maması veriyorum, sütüm de geri geldi. O yüzden 7 gibi yatıyor, 11-12 gibi bir iki kaşık mama veriyorum, sonra 3te bir kalkıyor bir de sabah uyanıyor.

Evet 4 aylığın ilk haftasında her gece saat başı kalkmıştı ama o dönem benim sütüm çok çok çoook azalmıştı, ben açlığına bağlıyordum yani sütün yağlı kısmını çekemeden geri uyumak zorunda kalıp hemen acıkıyordu. Şimdi ek gıdaya başlayınca geceleri de kaşık maması veriyorum, sütüm de geri geldi. O yüzden 7 gibi yatıyor, 11-12 gibi bir iki kaşık mama veriyorum, sonra 3te bir kalkıyor bir de sabah uyanıyor.

anladım canım benim de sanki azalıyor gibi ya da daha çok emdiği için normal mi bilmiyorum ama eskisi gibi sert olmuyor göğüslerim genelde 2 göğsümden de veriyorum artık huzursuzluğu ya da uyku düzeninde bir bozulma yok demek ki doyuyor diyorum biraz daha dayansa sütüm çok iyi olacak 4.aya az kaldı. çok güzel uyuyor bu da bana doyduğunu düşündürüyor ama yumuşacık göğüslerim artık:26:

günaydın kızlarr

oğlumun kakası var yapsada rahatlasak yahuu:9:

günaydın canım biz de hala seremoniyle yapıyoruz kakayı biraz kızarıyor biraz ıkınıyor gözler pörtlüyor sonra patır patır çıkartıyor:1: aaa kakası var bunun diyorum herkes nerden çıkardın diyor görürsünüz birazdan diyorum cidden 5-10dk içinde kakasını yapıyor oğlum tanıyoruz artık kuzuları:16:

günaydın kızlarr

oğlumun kakası var yapsada rahatlasak yahuu:9:
Karnına z.yağı ile masaj yap canım, hem mayışıyorlar hem kaka yapıyorlar, kaka sonrası da uzuuun bir uyku geliyor nedense:)
anladım canım benim de sanki azalıyor gibi ya da daha çok emdiği için normal mi bilmiyorum ama eskisi gibi sert olmuyor göğüslerim genelde 2 göğsümden de veriyorum artık huzursuzluğu ya da uyku düzeninde bir bozulma yok demek ki doyuyor diyorum biraz daha dayansa sütüm çok iyi olacak 4.aya az kaldı. çok güzel uyuyor bu da bana doyduğunu düşündürüyor ama yumuşacık göğüslerim artık:26:

Ah o göğüsler ahhh.. Doğum öncesi kalemi geç, kuş tüyü koysam bile durmazdı, o derece dik ve şekilliydi göğüslerim, emzireyim derken 4 ayda lastiğe döndüler :( Hiçbişeye değil ama göğüslerime üzülüyorum yaaa :))))

Karnına z.yağı ile masaj yap canım, hem mayışıyorlar hem kaka yapıyorlar, kaka sonrası da uzuuun bir uyku geliyor nedense:)

Ah o göğüsler ahhh.. Doğum öncesi kalemi geç, kuş tüyü koysam bile durmazdı, o derece dik ve şekilliydi göğüslerim, emzireyim derken 4 ayda lastiğe döndüler :( Hiçbişeye değil ama göğüslerime üzülüyorum yaaa :))))
ben de çok üzülüyorum göğüslerime:)) yumuşacık oldular sarktı demek istemiyorum biliyorum ki dahaaa çook sarkacak çünkü yeni yeni ağzında geveleyip çekiştirmeye de başlıyor oğlum sağolsun.. oğlumu memeden kestikten sonra bu göğüslerden bir daha hayır gelir mi bilemiyorum:ssz:

günaydın canım biz de hala seremoniyle yapıyoruz kakayı biraz kızarıyor biraz ıkınıyor gözler pörtlüyor sonra patır patır çıkartıyor:1: aaa kakası var bunun diyorum herkes nerden çıkardın diyor görürsünüz birazdan diyorum cidden 5-10dk içinde kakasını yapıyor oğlum tanıyoruz artık kuzuları:16:
aynenn canım günde 1-2 apmaa başladığından beri böyle önceden ne güzel emerken cart curt yapardı :9:

ben de çok üzülüyorum göğüslerime:)) yumuşacık oldular sarktı demek istemiyorum biliyorum ki dahaaa çook sarkacak çünkü yeni yeni ağzında geveleyip çekiştirmeye de başlıyor oğlum sağolsun.. oğlumu memeden kestikten sonra bu göğüslerden bir daha hayır gelir mi bilemiyorum:ssz:

tam saati canım yapmazsa denicem çok saol

2. bebişten sonra yaşasın silikon !:9::9::9:

Ben uzun kollu ince body ve pantolon giydiriyorum, içine de atlet bodi. Ama h.sonu itibariyle şort tulumlara geçtik, çok yakıştılar oğlumaa:)))

canım asıl sormak istediğim bu aslında:) ben ince giydiriyorum oğlumu ama yine de terliyor ben yarıl kolluyla çıktığımda bile bunalıyorum oğlum da bunalıyor demek ki ama şort ya da yarım kollu için de erken mi ona karar veremiyorum şortlar evi bekliyor:31:

canım asıl sormak istediğim bu aslında:) ben ince giydiriyorum oğlumu ama yine de terliyor ben yarıl kolluyla çıktığımda bile bunalıyorum oğlum da bunalıyor demek ki ama şort ya da yarım kollu için de erken mi ona karar veremiyorum şortlar evi bekliyor:31:

Valla Ankara şimdiden cehennem gibi, yazın oğlanı donsuz gezdirsem anca rahat eder gibi:)

selam kızlar kaç gündür giremedim en son perşembe okudum forumu.. cuma eşim evdeydi.. cumartesi doğumgünü vardı hazırlık yaptım.. pazar yine evde olunca pek bilgisayara fırsatım kalmadı..
oğlum çok şükür artık her gün kaka yapıyor.. (3-4 günde yapıyordu ek gıdaya geçince düzene girdi)
ve artık eminim ki karnı doyuyor.. çünkü geceleri deliksiz uyumaya başladı.. kendinden uyanıyordu daha süt saati gelmeden.. ama ek gıdayı arttırdıkça karnı doyuyor gündüz sanırım...
artık yarım kavanoz püre yiyor 1 öğünde.. bende zaten 2 öğün püre veriyorum 1 sebze 1 de meyve olarak.. buna ek olarak 3-4 gündür yoğurt ta veriyorum ikindi öğününe, tabi meyveli oluyor.. yoğurdu mamamızdan yaptığım için sevdi öyle abartılı ekşi olmuyor..
dün biraz öğünler karıştı babamız evdeydi.. meyve püresi öğlene kaldı.. sebze de akşama.. ama akşam verdiğim sebze püresi sanırım iyi tok tuttu
brokoli + patates+bezelye + pirinç... ondan 2 buçuk saat sonra da sütünü iççti ve sabaha kadar çıtı çıkmadı
2 gecedir de yatak odamızda yalnız uyudu biz salonda uyuduk eşimle.. sanırım beyfendi bizden rahatsız oluyor.. eşim de fırsat bulamadı henüz.. oğluşun odasını düzenleyemedik.. yapılan beşik çok büyüktü söktük.. gelip alacaklar daha.. (akraba ile iş yapılmaz boşuna dememişler)

lymonatam mevlidi atlatmışsınız :) allah kabul etsin dualarınızı.. damatlığını da görürsün inş..

ben çokkk yazacaktım ama anca okumaya fırsatım oldu.. Emre de şimdi uyandı, verim sütünü..

Back