• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

afiyet olsun bosver, dusunsene baska cocuk dogurmazsan bi daha ne zaman boyle oburluk yapip da saglam bi bahanen olur :52:
gecenlerde bi hesap yaptim, 3 hafta icinde 2 kilodan fazla tahin helvasi yemisim, fistiklisi kakaolusu demeden... simdi ara verdim tabi ama tatli istegim hep oluyo, bikac kasik nutellayla idare ediyorum :1:

yaa benim de canım dün meyveli kup gibi bişeler çekti, muzun çileğin üstüne nutellayı benmari eritip döktüm, üstüne de krem şanti. süper oldu ama büyük boy nutellanın yarısı vardı neredeyse içinde, enerji patlaması resmen, çok pişmanım:17: bi daha çeyrek nutellayla yapıcam:37:

amanında amanın :) afiyet olsun paşaya..
benim oğlanda sorun var galiba.. ne versem yiyor çok şükür.. sadece bir kez elmalı kayısılı hazır püreden verirken ilk tattığında yüzü buruştu.. sonra kaşığı yiyordu nerdeyse.. patates havucu da sevdik ama haftada 2 defa anca yapıcam.. patates kabız yapıyormuş ya.. iki gün peşpeşe yaptım o püreden kakası sertleşti iyice biraz zorlandı yaparken.. şimdi normale döndü şükür.. az önce uyudu şaşkınım dönenceye baka baka uyumuş ben farketmedim :) uyumadan önce elma püresi yapmıştım onu da kahkahalarla yedik :) keyfi yerindeydi bugün çok şükür

bu arada formul mmamamızdan yoğurt çaldım.. 18.00da açıp dolaba atıcam inşallah tutar..
peyniri de yaptım birazdan süzerim :) inş oğlum sever :)

Neyse öğleden sonraki öğünümüzde 2 tatlı kaşığı yoğurt ve elma yedi, o da bişey tabi:)

kızlar söylemeyi unuttum dün semizotu yapıcam demiştim akşam oğlum 7de uyudu 2de uyandı 2göğsümde taş gibi olmuştu allah allah dedim neyse emzirdim sabah 8de uyandı oğlum baktım yine taş gibi göğüslerim hem de ikisi birden çok şaşırdım ne zamandır bukadar dolmuyordu çünkü ne yedim acaba diye düşündüm ve semizotu geldi aklıma tesadüfmüdür bilmem ama paylaşayım dedim:56:
şimdi oğluşla gezmeye gidiyoruz biz sahilde bir tur atalım bakalım belki 2-3 gr veririm:9:

canım oglun ccok seker masaallah ogluna bebek sekerlerınızzde cok seker ama oglun daha seker, semizotu için dün demiştim sana sütede faydası var dıye sende faarkettin degilmi bende gecen haafta ablama gittigimde ablam taze pişirmeden salaatasını yaapmış bol bol yemiştim o aksam bende taş gibi olduklarını farkettim...

sevgili ocak anneleri bugun oglumu kendi kendine uyutmaya başlayalı 2. günüm ve çok sevinçliyim gerçekten oglum biraz yardımlaa kendi uyuyabiliyor dün sabahtan beri hiç kucagıma almadan kendi yatagında uyuyabildi, cesareti olmayan annelere başlamaları için cesaret vermek istedim uyumasa benim oglum uyumazdı bas bagıran bı cocuk düşünün yani:))

canım oglun ccok seker masaallah ogluna bebek sekerlerınızzde cok seker ama oglun daha seker, semizotu için dün demiştim sana sütede faydası var dıye sende faarkettin degilmi bende gecen haafta ablama gittigimde ablam taze pişirmeden salaatasını yaapmış bol bol yemiştim o aksam bende taş gibi olduklarını farkettim...
canım benim çok teşekkür ederim oğlum çok mutlu oldu:)) şekerleri ben sevdim aslında ama uyuz eşim dırdır konuştu sonra da ben kötü demedim diyor:4:
kesinlikle acayip artırdı sütümü eğer semizotuysa bunu yapan hergün bile yerim yani ne zamandır bukadar dolmamıştır göğüslerim:56:
bende bugun siz yazınca bi heves yogurt vereyim tepkisi nee olacak dedim yüzünü nasıl buruşturuyor:) az bişey verdim zaten ama hem yedi hem buruşturdu anlamadım sevdimi sevmedimi?:)

ayy işte senin yaramaz da aynısını yapmış benim oğlum da aynen suratını buruşturuyor yoğurda sonra da yalanıyor deli mi ne:53:

oğluma deniz havası iyi geldi melekler gibi uyuyor:16: gece uykumuza daha geç yatıcaz demektir bu da. belki babamız da yetişir görür sıpasını:9:

ayyyy bugün ne kadar çok şey konuşmuşsunuz.şimdi fırsat bulabildim bi bakayım ne kaynatmışsınız dedim ama maşallah oku oku bitmedi. ek gıdalara bende çok hevesliyim.mama setimizi aldık biblo gibi dizdim gelip gidip bakıyorum kaşığına çatalına ama daha çok var :( mevlüt yapacaklara kolay gelsin şimdiden curcuna oluyor epeyce.Allah kabul etsin. bebek şekerleriniz çok tatlı.bebeklerin tatlılığına söylenecek laf çokkkkk anlatmaya yetecek kelime yok.. stres topu gibiler maşallah. bayram çocuğu gibiyim 40 ımız çıktığından beri acayip bir enerji veriyor bebeğim.hayat ne kadar boşmuş onlarsız.
bende bebek şekerimin resmini koyayım belki yapacaklara bir fikir olur.
$CIMG1480.jpg

ayyyy bugün ne kadar çok şey konuşmuşsunuz.şimdi fırsat bulabildim bi bakayım ne kaynatmışsınız dedim ama maşallah oku oku bitmedi. ek gıdalara bende çok hevesliyim.mama setimizi aldık biblo gibi dizdim gelip gidip bakıyorum kaşığına çatalına ama daha çok var :( mevlüt yapacaklara kolay gelsin şimdiden curcuna oluyor epeyce.Allah kabul etsin. bebek şekerleriniz çok tatlı.bebeklerin tatlılığına söylenecek laf çokkkkk anlatmaya yetecek kelime yok.. stres topu gibiler maşallah. bayram çocuğu gibiyim 40 ımız çıktığından beri acayip bir enerji veriyor bebeğim.hayat ne kadar boşmuş onlarsız.
bende bebek şekerimin resmini koyayım belki yapacaklara bir fikir olur.
Eki Görüntüle 405143

canım çok güzelmiş bebek şekeriniz çok sevdim. ben şimdiden azcık stres yapıyorum mevlüt işini curcuna olcak dediğin gibi ama aynı zamanda çok da heyecanlanıyorum umarım güzel geçer okadar özendik hazırlıklarımızı yaptık. aslında şimdi farkettimde beni asıl geren temizlik bayağ bitirdim ama tam anlamıyla cuma günü yapıcam eşim bir bayan çağıralım dedi neden inadım tuttuysa istemiyorum temizlikten çok düzenleme yapıcam kadına yaptıramam onu dedim iyi haltettim:1:

canım benim insan çok duygulanıyor mevlütte.ben herşeye ağladım çok gururlandım. ben abartan taraftayım gerçi azıcık.23 nisanda alışveriş merkezine gittik.palyaçolar balon dağıtıyordu geçerken bebeğime de verdiler nasıl duygulandım anlatamam bende çocuk aktivitesine katıldım bebeğimle diye. anasınıfına ilkokula başlayıpta bir görev üstlendiğinde törenlerde nasıl ağlarım artık bilemiyorum....
lymonatacığım bende senin gibi eve temizlikçi almaya niyetlenip ön temizlik yapayım diye girdim işe birde baktım kadına gerek kalmamış bile.ayyy bu arada bizim seninle çok fazla ortak yönümüz var dün okudum maalesef kilolarımızda aynı :) biz kardeşmiyiz ne!

canım benim insan çok duygulanıyor mevlütte.ben herşeye ağladım çok gururlandım. ben abartan taraftayım gerçi azıcık.23 nisanda alışveriş merkezine gittik.palyaçolar balon dağıtıyordu geçerken bebeğime de verdiler nasıl duygulandım anlatamam bende çocuk aktivitesine katıldım bebeğimle diye. anasınıfına ilkokula başlayıpta bir görev üstlendiğinde törenlerde nasıl ağlarım artık bilemiyorum....
lymonatacığım bende senin gibi eve temizlikçi almaya niyetlenip ön temizlik yapayım diye girdim işe birde baktım kadına gerek kalmamış bile.ayyy bu arada bizim seninle çok fazla ortak yönümüz var dün okudum maalesef kilolarımızda aynı :) biz kardeşmiyiz ne!

ben de ağlarım o kesin şimdi bile gelen misafirlere bebeğimden bahsederken gözlerim doluyor bu ne duygusallıksa:) yaa ben de çok gururlanıyorum oğlumla ama hep bahsetmekten çekiniyorum görmemişin çocuğu olmuş durumu olmasın diye:17: dışarıda falan seviyorlar ya bağırasım geliyor bu yakışıklı benim oğlum diye delimiyim ne:9: ben eve hiç yardımcı çağıramam sanırım bütün işi ben yaparım çünkü yine:37: kardeş konusunda da benim için iyi olur kardeş olsak tek çocuğum da:9:

Son düzenleme:
sevgili ocak anneleri bugun oglumu kendi kendine uyutmaya başlayalı 2. günüm ve çok sevinçliyim gerçekten oglum biraz yardımlaa kendi uyuyabiliyor dün sabahtan beri hiç kucagıma almadan kendi yatagında uyuyabildi, cesareti olmayan annelere başlamaları için cesaret vermek istedim uyumasa benim oglum uyumazdı bas bagıran bı cocuk düşünün yani:))

gulnihall merhaba cnm.banada şu kendi kendine uyuma formülünü yazarsan çoook sevinirim.benim kızımda kendi başına uyuyamıyor maalesef.denemediğim yöntem kalmadı belki bu işe yarar.

kızzz bizde kabak faciası yaşadık :1:
kabak havuç püresi yaptım.. ağzına alıyor sonra ekşitiyor kendisini.. içine peynirden birazcık koymuştum.. başta sandım ki peyniri sevmedi..
ikiye bölmüştüm püreyi peynirlisini kenara bıraktım geri kalanını verim dedim.. yok sevmedi.. 2 kaşık verdisem 1 kaşık yutmuştur anca..
gören de limon verdim sanacak.. hoş limon yaladığında bile bukadar ekşimemişti..
halbuki kabağın tadı da hoş.. neyse.. bu olaydan sonra gittim açtım hazır mamadan domatesli yeşilfasulye.. eeee tadı daha berbat ama onu hapur hupur yedi .. anlamadım gitti..
3-4 gün sonra tekrar deniycem kabağı.. ilginç :) brokoli yapasım var ama gaz yapacak diye korkuyorum da...

bu arada..
oğlum 19,30da uyudu.. ama görümcem sağolsun uyandırdı.. aradı gelecekmiş diye, emre uyuyor dedim ama yine de buyurun dedim
davet ettim ayıp olmasın diye.. aşağıdan zile 2 kez bastılar.. sinirlerim çatladı kapıya gidene kadar..
bu yetmezmiş gibi bir de katta karşıdaki komşumla yandaki komşum kapı muhabbetine dalmışlar.. bina boşluğu sesten yıkılıyor.. yatak odasıyla giriş kapımızın arasında 2 metre ara var ve çok ses gidiyor.. bu gürültü ve zilin üstüne 20dakikalık uykudan sonra oğlum uyandı ve huysuzlandı..
saat 21,30-22,00 sütünü vermem gerekiyordu.. 21de vericem dedim görümceme.. kafa dayanmadı kızları daldı hemen blgisayara.. kavga patırdı ben oynıcam sen oynamıcan davası..
nyse yaptım mamasını oğluşun.. gittim yatak odasına onları da bıraktım salonda (bu arada eşim şehirdışında cuma gününe kdr)
yarım saat sürdü işim içirip uyutana kadar.. kucağımda uyudu.. beşiğe bırakıyorum hiç gözleri kapanmamış gibi açıveriyor hemen..
pışpışladım uyur diye ama yok kastı kendini ağlamaya başladı aldım kucağımda uyuttum dalmadan bıraktım ki beşikte dalsın diye şükür uyudu.. sonra da görümcem gitti..
aman büyük konuşmayım da.. acaip şımarık kızları var.. biri 12 diğeri 8 yaşında.. mutfağa daldılar.. yok ıvır zıvır yok mu.. meyve yok mu falan filan.. yok diyorum.. buzdolabında 1 tane elma buldular yediler.. yarın püre yapacaktım onu.. sinirlerim alt üst oldu yaw.. görümcemi seviyorum ama çocuklarına tahammülüm yok.. diğer görümcelerin çocukları da aynı.. ben nasıl yetiştiricem oğlumu bunların arasında yawwww..

Son düzenleme:
altını değiştirdim karnını doyurdum yatağına koydum öptüm iyi geceler dedim çıktım odadan 10 sonra ağlamaklı mızıldanmaya başladı kucağıma aldım meme arandı tekrar emzirdim(azında tuttu sadece)yatağına koydum tekrar öptüm iyi geceler diledim hala aranıyodu emziğini verdim çıktım 10 dk sonra baktım kendi kendine uyumuş kuzucum,sadece bugüne özel mi bilmem ama çok mutlu oldum,yarın aynı şeyleri tekrar yapıp uyku mesajı vericem bakalım ne olcak...

bu arada..
oğlum 19,30da uyudu.. ama görümcem sağolsun uyandırdı.. aradı gelecekmiş diye, emre uyuyor dedim ama yine de buyurun dedim
davet ettim ayıp olmasın diye.. aşağıdan zile 2 kez bastılar.. sinirlerim çatladı kapıya gidene kadar..
bu yetmezmiş gibi bir de katta karşıdaki komşumla yandaki komşum kapı muhabbetine dalmışlar.. bina boşluğu sesten yıkılıyor.. yatak odasıyla giriş kapımızın arasında 2 metre ara var ve çok ses gidiyor.. bu gürültü ve zilin üstüne 20dakikalık uykudan sonra oğlum uyandı ve huysuzlandı..
saat 21,30-22,00 sütünü vermem gerekiyordu.. 21de vericem dedim görümceme.. kafa dayanmadı kızları daldı hemen blgisayara.. kavga patırdı ben oynıcam sen oynamıcan davası..
nyse yaptım mamasını oğluşun.. gittim yatak odasına onları da bıraktım salonda (bu arada eşim şehirdışında cuma gününe kdr)
yarım saat sürdü işim içirip uyutana kadar.. kucağımda uyudu.. beşiğe bırakıyorum hiç gözleri kapanmamış gibi açıveriyor hemen..
pışpışladım uyur diye ama yok kastı kendini ağlamaya başladı aldım kucağımda uyuttum dalmadan bıraktım ki beşikte dalsın diye şükür uyudu.. sonra da görümcem gitti..
aman büyük konuşmayım da.. acaip şımarık kızları var.. biri 12 diğeri 8 yaşında.. mutfağa daldılar.. yok ıvır zıvır yok mu.. meyve yok mu falan filan.. yok diyorum.. buzdolabında 1 tane elma buldular yediler.. yarın püre yapacaktım onu.. sinirlerim alt üst oldu yaw.. görümcemi seviyorum ama çocuklarına tahammülüm yok.. diğer görümcelerin çocukları da aynı.. ben nasıl yetiştiricem oğlumu bunların arasında yawwww..
allah yardımcın olsun canım bende iş bulursamda başlarsam nasıl bırakıcam kayınvalideme diyorum ilk torun kesin şımartırlar ...

allah yardımcın olsun canım bende iş bulursamda başlarsam nasıl bırakıcam kayınvalideme diyorum ilk torun kesin şımartırlar ...

çok zor oluyor büyükler de işin içine girince.. hoş benim kaynana büyümüş torunlarına tahammül edemiyor ki kalmış minik bebeğe baksın..
olur da işe başlarsam oğlum 3 yaşına gelince anca kreşe verebilirim.. orda daha disiplinli yetişeceğine eminim.. bir düzen tertip oluşur..
kayınvalide ve anneleri kıyaslamak istemem ama şahsen ben emanet etmem.. öyle çocuklar çok şımarık oluyor.. anne hayır deyince.. büyüğü "bırak annesi istediğini yapsın" yada " gel oğlum anne kızdı mı sana" gibi şeyler yaşamak istemiyorum.. o yüzden daha şimdiden kayınvalideme karşı bu konuda tavrımı koyuyorum..
6 tane kız torunu var hiç biri anne baba lafı dinlemiyor..
yeğenlerden biri 6-7 yaşındayken babasına diyor ki bana barbi bebek almazsan eve gelme.. yada baba öper kızını.. ne öpüyosun be gerizekalı gibi cevaplar verebilen çocuklar bunlar.. o yüzden korkuyorum .. çocuğum ister istemez aynı ortamlara gelecek onlarla.. allahtan ki erkek.. inşallah onları örnek almaz

çok zor oluyor büyükler de işin içine girince.. hoş benim kaynana büyümüş torunlarına tahammül edemiyor ki kalmış minik bebeğe baksın..
olur da işe başlarsam oğlum 3 yaşına gelince anca kreşe verebilirim.. orda daha disiplinli yetişeceğine eminim.. bir düzen tertip oluşur..
kayınvalide ve anneleri kıyaslamak istemem ama şahsen ben emanet etmem.. öyle çocuklar çok şımarık oluyor.. anne hayır deyince.. büyüğü "bırak annesi istediğini yapsın" yada " gel oğlum anne kızdı mı sana" gibi şeyler yaşamak istemiyorum.. o yüzden daha şimdiden kayınvalideme karşı bu konuda tavrımı koyuyorum..
6 tane kız torunu var hiç biri anne baba lafı dinlemiyor..
yeğenlerden biri 6-7 yaşındayken babasına diyor ki bana barbi bebek almazsan eve gelme.. yada baba öper kızını.. ne öpüyosun be gerizekalı gibi cevaplar verebilen çocuklar bunlar.. o yüzden korkuyorum .. çocuğum ister istemez aynı ortamlara gelecek onlarla.. allahtan ki erkek.. inşallah onları örnek almaz
ay cidden zor çocuklarmış:((

benim yiğen var 2,5 yaşında ablam hadi aras gidiyoruz öp teyzenin,vs elini diyo çocuk hemen yapışıyo elimize kıyamam:16:

Back