- Konu Sahibi antidepresif
-
- #30.261
umarım biran önce geçer canım acısı fena oluyor. ama sakın emzirmemezlik yapma mastit olmasın daha çok çekme. ateş falan yok ama dimi dikkat et çok geçmiş olsun tekrar
merhaba canım:) zorlamak değil de yüzüstü yatarken(bayılıyor böyle durmaya) bön bön bakıyorum acaba döner mi diyeonun dışında yaptığım birşey yok yani
Ateş yok cnm.Acaba cerraha görünsemiydim başka bişi olurmu acaba?Makına alıp sağıyım.
selam, bence yüzüstü yatarken dönmesi daha zor, benim ufaklık 3-4 gündür sırtüstü yatarken kendini sıka sıka ellerini birleştirip ıh,ıh,ıh sesleriyle:) yüzüstü kapanıyor ama kolunu altından çekemiyor vee ağlamaya başlıyor. ve bunu sadece sağ tarafına doğru yapabiliyor.
evet uyku öncesi düzen çok önemli bebek arkasından uykunun geldiğini anlayabiliyormuş ve acaba ne olacak diye endişelenmeyip kendini güvende hissediyormuş bana da mantıklı bir açıklama olarak gelmişti:)) ben kolik cdsini indirdim internetten birde yabancı bir siteden beyaz gürültü yağmur elektirk süpürgesi saç kurutma makinası sesi kalp atış sesi gibi sesler bulup indirdim. birde kuzenimde çok işe yaradığına şahit olduğum transitions diye bir cd var onu aldık arada klasik müzik dinletiyorumbir gün yeter kesin şu gürültüleri diyecek diye korkuyorum
kızlar uyku arkadaşı konusu olmuş doktorumuz kolay kavrayabileceği renkli ısırabileceği birşey olsun dedi hışırdarsa daha iyi olur dedi ve diş kaşıyıcılı battaniyelerden tavsiye etti hem fiyatı uygun hem de bu iş için ideal dedi bana da özellikle ısırabileceği için mantıklı geldi nuby diş kaşıyıcılı battaniye aldık biz daha denemedim oyüzden sevecek mi bilmiyorum
kızlar bebek şekerlerimiz geldi bayıldım internette gördüğümden çok daha güzeller amaaa eşim tutturdu bunlar kırılır diye. biblolu bir bebek şekeri magnetli buzdolabına falan da asılsın sevenlerimizin bizim gözümüzün önünde olsun hep istedim ama eşim bu buzdolabından düşer ya da çocuklar kırar diyor bana göre de biz bunu hatıra olsun diye veriyoruz saklamak yerine çocuğuna oyuncak olarak verecek olan varsa zaten kırarsa kırsın diyorum. çok beğenmiş ama takılmış işte aklına sizce böyle seçmem yanlış fikir mi bilemedim:44:
evet haklısın sanırım oğlum yüzüstü durmaya bayılıyor ama nasıl zorlanıyor ıh ıh diye diye bir hal oluyor kalkmaya çalışıyor sonra başlıyor gülmeye yapamadım anne bakma bön bön boşuna diyor sanırımbenim oğlan keyfine düşkün hamileyken de çıkmaya pek niyeti yoktu zaten şimdi de keyfine bakıyor peşimden emeklemeye bir başlasa nasıl mutlu olurum anlatamam. emekleme için yaklaşık kaç ay daha beklemek lazım acaba:44:
canım battaniyeyi kullanmaya ne zaman başlayacaksın işe yarayacakmı acaba ben de almak istiyorum ama bilemedim..Tuğranın emzik tutucusu var ayı figürlü onu tutarak uyuyor bazen ama kordonu uzun korkuyorum boynuna dolanır diye o yüzden bahsettiğin battaniye mantıklı geldi
şekerlerin fotosunu koysana canım bizde görelim merak ettiim =) bende kendi hazırladığım hediyelikleri çekip koyayım el emeği göz nuru =) bu arada mevlüt için takım aldın mı ?
Yok yok korkma sen:)teşekkür ederim canım ek gıdaya geçince bizimki ben de yaparım. öyle 7 çeşit tahılı alıp kaynatıp filan uğraşıp yapılan bişe sandım da korktum, kızıma diyorum ama tembelim de ben azcık
Bizim babamız da hem hevesli hem detatcı. Deli etti dün beni. Yok önce yemek için bilmem neyini hazırlayalım, sonra şunu yapalım bunu yapalım, öyle yenmez derken ayyyyhhhh dedim:))oğlum uyansın bir sorarım bakalım ne dicek sevelim mi sevmeyelim mi düşüncezşaka tabi seviyoruz sizleri ne güzel tecrübe oluyor bize fikir ediniyorum şimdiden. ama gerçekten zor her seferinde tek öğün hazırlamak gerekiyor ben de takıntılıyım bu konuda ama küçücük porsiyonlar hazırlamak en büyük zevkim olacak biliyorum:)) küçük küçük tencereler almış dün eşim bunlar ne dedim oğlumuza ayrı tencere dedi aa daha erken alırdık sonra dedim heves ettim aldım neden hevesimi kırıyorsun ki biraz heyecanlı karşılasana dedi kötü hissettim kendimi bizimki de seviyor galiba yoğurdu yalanıyor çünkü ama ilk başta süt dışında birşey olunca tuhaf geliyor galiba ayda yılda bir ağzına sadece değdirmekle yetinince anlamıyor tabi ne olduğunu
Ben semt pazarından alıyorum.bizim bi arkadaşın gittiği doktor organik meyve sebzeyle hazırlattırıyormuş her şeyi, öyle birşey düşünen var mı kızlar? ben kararsız kaldım. şimdi uğraşıp didineceğiz organik olsun diye ama büyüdükçe yine herşeyi inorganik olacak, özellikle de okulda filan
Bu biraz annelik içgüdüsüyle ilgili sanırım. Benim içimden gelen de erken başlamaktı. Doktor da onayladı. Çünkü biz doğum kilomuzun 3 katına 4. ayın başında ulaşmıştık. Bu da anne sütünün daha erken yetersiz hale gelmesi demek oluyor. Benim oğlum erken doğduğu için çok hızlı kilo aldı, boy attı.bana biraz erken geldi de o yüzden sordum, benim niyetim ve tecrübeli annelerden duyduğum ne kadar anne sütü ile doyarsa o kadar geç ek gıdaya geçmek, ilk 6 ay sadece anne sütü vericem o garanti, 3,5 aylık şuanda benim kızım anne sütü dışında birşeyin tadını bilmiyor.
Ne güzel paylaşımlarımız var gerçekten:) Ben de oğluma saymayı öğrettimek gıdaya henüz başlamadık, ama verdiğin her bilgiyi bilgisayarıma kaydediyorum, çok iyi oluyo benim için, teşekkürler...
arkadaşlar, bu topicden çok faydalandım. çocuklarımız için yaptığımız güzel şeyleri burada paylaşmaya devam edelim lütfen
bebekelrimize 3. aydan itibaren tek tek organlarını göstererek isimlerini söyleyince öğrenmesş gerekenden daha erken öğrenip sorulduğunda gösterebiliyolarmış, yeni okudum paylaşıyim dedim...
Benim oğlum da dün öpücük atmayı öğrendi :) Annesi deli gibi 4 ay boyunca öpücük atıp durunca "dur şuna bi öpücük yollayım da rahatlasın manyak" dedi sanırım:)çok sağol canım demek ki doğru birşey yapıyorum manyak anne olarak hergün uzuv gösterme oyunu oynuyoruz oğlumla aa bu göz evet bu burun bu annenin burnu bunlar eller şeklinde sürüp gidiyor:) çok eğleniyor ama oğlum artık ne düşünüyorsa:) birde parmaklarını saymaya bayılıyor yakında başlar bir iki üç diye saymaya
benim bildiğim kadarıyla 7. ve 8. aylarda emekliyorlar ama tabi benim gibi emeklemeden yürüyenler de olabiliyor,inş. kızım bana benzemez, arkamda pıt pıt pıt emekler de bütün evi gezeriz kuzumla.hem belki biraz kilo da veririm sayesinde,kocişin tişörtlerini giymekten kurtulurum böylelikle.
canım 4.ayda yanına koymaya başla dedi doktorum ilk başta oralı olmaz ama yavaş yavaş bağlanır dedi umarım sever ben şu mevlüt telaşı bitsin koycam yanına. ama sadece uyurken yanında olmalı başka zaman görmemeli uykuyla bağdaştırması için bu önemli. denicem eğer sevmezse de ben sevdim
tamam canım birazdan koymayı denicem aydedeli bir model. şekerleri kendim hazırlamayı çok istedim ama birden karar verince malzeme falan almaya vakit kalmadı. doğumda yapmıştım çubuk şeklinde şekerler onlar daha güzeldi diyor eşim seviyor galiba benitakım daha hamileyken almıştı canım eşim hatta dalga geçmiştik doğmamış çocuğa mevlütlük mü aldın diye bak nasıl işe yaradı diyor şimdi
Benim oğlum da dün öpücük atmayı öğrendi :) Annesi deli gibi 4 ay boyunca öpücük atıp durunca "dur şuna bi öpücük yollayım da rahatlasın manyak" dedi sanırım:)
ben de 9aylıkken yürümüşüm annem ne zaman emekleyecek bu kız diye düşünürken birden yürümeye başladın derdi heperkekler daha geç yürür derler genelde oyüzden ben umutluyum peşimden emekler benim oğlan kuyruk gibi dolansın peşimde yazın çook eğlenceli olacak ozaman denize de giricez ohh kilo da veririz dediğin gibi ne iyi olur
düşünceli baba =) ben mevlüt kıyafeti için tırım tırım gezmiştim =))
ya bu arada sıcaktanmıdır nedir krem sürmeme rağmen oğluşumun poposu kabarık doldu( her açtığımda yıkıyorum ıslak mendilide bıraktım ama düzelmdi ne etsem ki acaba ?? kış bebeğiyiz ya kışa karşı hazırlıklıyızda yaz beni telef etti =)
Bu biraz annelik içgüdüsüyle ilgili sanırım. Benim içimden gelen de erken başlamaktı. Doktor da onayladı. Çünkü biz doğum kilomuzun 3 katına 4. ayın başında ulaşmıştık. Bu da anne sütünün daha erken yetersiz hale gelmesi demek oluyor. Benim oğlum erken doğduğu için çok hızlı kilo aldı, boy attı.
Bence en şekeri oğlaN:))))Eki Görüntüle 404616 Eki Görüntüle 404617 işte bunlar eşimin okadar beğenmediği ama benim çok sevdiğim şekerlerimiz:)) birde şeker bir oğlan ekledim bakın bakalım hangisi daha şeker
Canım Allah şifa versin, kötü düşünceleri getirme aklına hiç.şu kilo konusuna hiç girmeyeyim dedim ama dayanamıyom artık tatlışlarım,güzel anneler,canımıniçi dostlarım ben kilolu hamile kaldım insülin direnci sebebiyle çok kısa sürede dünya kadar kilo aldım... ilaç düzenlemesini yeni yapmıştık ki hamile olduğumu öğrendim 112 kilo ile başladım hamileliğe...38 hafta boyunca 14 kilo aldım...şuan yine 112 kiloyum hamilelikte aldığım bütün kilolar gitti ama hastalık sebebiyle kalan bir sürü baş belası kilo var...göbek mevzusuna hiç girmeyeyim sen hala doğum yapmadın mı diyen oldu o derece...oğlum için çok çabalıyorum yetecek kadar besleniyorum,hergün yürüyoruz gerçi o arabasında uyuyor ama olsun temiz hava alıyor..ilacımı içemiyorum emzirdiğim için..bazen gücüm tükeniyor oğlumun büyüdüğünü göremicem diyorum..hergün onun o gül yüzüne bakıp ağlıyorum,şükrediyorum ,yalvarıyorum Allaha bana güç versin diye..Allah bu hissi yaşatmasın hiçbirinize...bunları neden yazdım yanlış anlamayın beni lütfen kilolarınızı,göbeklerinizi dert etmeyin üzmeyin yüreciğinizi...sağlıklı olunda doğum kiloları elbet gider..
34. haftada suyum geldiği için doğdumum başlatıldı.ne kadar erken doğdu, kaçıncı haftandaydın hamileliğinin ?
Bence en şekeri oğlaN:))))
Canım Allah şifa versin, kötü düşünceleri getirme aklına hiç.
34. haftada suyum geldiği için doğdumum başlatıldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?