2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

doğumdan beri 7 kilo aldım ben canım. dün de çatlakları farkettim, hamilelik boyunca lierac kullanmıştım göbeğimde, bünyemden mi kremden mi çatlamadı bilmiyordum, artık biliyorum krem işe yaramış, ama keşke başka yerlerime de sürseymişim, hamileyken doğru dürüst kilo almayınca göbeğe sürmem yeter diye düşünmüştüm:(

aynen canım bende doğumdan sonra 7 kilo aldım, şimdi 83 kiloyum (ilk hamileliğimi 70 kilo ile bitirmiştim 10 yıl önce, ikinciye 70 kilo ile hamile kaldım 83 ile bitirdim doğumdan sonra 7 kilo gitti, şimdi geri geldi aynı kilolar)
emzirirken kilo vermenin bir yolu yokmu acep
az yesem sütüm azalıyor zaten aman aman bir sütüm yok,
aynaya bakmak istemiyorum,
temmuzda kuzenimin düğünü var ağustosta işi başlıycam off ne yapcam bilmiyorum

kızlar bebekleriniz yüzüstü yatarken yana ya da sırtüstü dönebiliyor mu:44:

şimdilik sırtüstüyken yanlara dönüyoruz zaten yüzüstü yatmaktan hiç hoşlanmıyor fazla bırakımıyorum yüzüstü bide bi 10 gündür ellerınden tutunca hopp dıye ayaklarına kuvvet vererek basıyor ve cok hosuna gıdıyor oyle durmak ama fazla durdumuyorum sadece hareket olsun dıye kaldırıp tekrar bıraakıyorum:emir_bebek:

selam guzel anneler ne zamandır evimizde yoktuk yazamaddık, hepiniz bebekleri saglıklı sıhhatlidir inş, bugun evimize gelddik artık diye bebegimi kendi keendine uyutmayı denemek isteddim ve 20 dakikaalık bi pış pışlamaa sonucu uyudu aacaba denkmi geldi yoksaa oglum böyle uyurmu hep inanamıyorum, benki benim oglum kesinlikle uyumaz kenddi derdim bagırtı kıyamet koparan bi tip:) bana fikir verin bundan sonra neler yaapmalıyım lymonata senin ve marmelataanın bebeklerının kendı uyudugunu bılıyordum ve hep ne guzel masallah derdım ıns benımkıde uyur derdım ama sımdı acaaba bugun denk geldı uykusu coktu ondanmı uyuyor? bide gunde kac kez uyutuyorssunuz ve kacar saat ve gunduz son uykusu kaacta olmalı geece uykussunaa yaatırmadan önce şimdiden tesekkurlerr hepinize

bizimki kafasına estiğinde uyuyor ben uyutamıyorum, o da 2-3 defa oluyor, yarım saatle 2 saat arası değişiyor canım

blogun cok guzel okudum baktım, cam biberonu neden bıraktın dr brown marka olanı, ben kullanmaya yenı basladım guzel bi biberon.

blogumu beğendiğine sevindim, daha da zengin içerikli hale getirmeye çalışıyorum bebiş izin verdikçe.

dr. browns'u bıraktım çünkü daha iyisini buldum, medela dan inanılmaz memnunum, gaz yok,boğaza kaçma yok, biberonun altını destekliyorum kızım kendisi içiyor ben tutmadan :)

hatırlayanlar olur belki beni, mart annesi olacakken 2 ay önce sürpriz yaptı kızım ve 33 haftalıkken dünyaya geldi.

18 ocak doğumlu...

sizleride takip edicem artık bebeklerimizin davranışsal gelişimini takip etmek için mart topicinden daha anlamlı burası :)

benim bir blogum var LeGa-Be-Be

ayrıca yakın zamanda alternatif anne.com dada yazar olarak yazmaya başlayacağım Alternatif Anne

birde uzman tv den biliyor olabilirsiniz Esra Ertuğrul'u, kendisi bebeğim geliyor başlığı altında doğum öncesi eğitimler ve doğumdan sonra anne sütü-emzirme konuları önceliğinde bebekle yaşam eğitimleri veriyor. 20 mayıs'ta ki eğitiminde bende bir nevi yardımcı modunda katılacağım, uykusuz anneler kulübünde bu konu ile ilgili çekiliş vardı hala devam ediyor mu bilmiyorum, bakın derim, 1 kişiye bu kurs hediye edilecekti.

Selamlar herkese kaç gündür giremiyordum.Geçmişi şöyle hemen okuyup geldim.

Oğlumun atağı şükür geçti.Hani bir yazı paylaşmıştım atak hakkında.Her atak sonrası yeni bir gelişim ve değişim yaşar bebekler deniliyordu.Hakikaten oğlumda değişiklikler bariz derecede oldu.önceden oğlumla ben konuşursam guğuldanıyord.şimdi tek başınayken uzun uzun guğuldanıyor bir şeyler anlatmaya alışıyor bu biiir, ikincisi artık oğlum konuşurken ben sadece gülüsemiyor artık ses çıkararak kahkaha atıyor.Başını 90 derece değil kucakta iken dik bir şekilde 180 derece çevirebiliyor.Arkasına yastık destekli yatarken başını kaldırıp oturur vaziyete geçmeye çalışıyor.Hakikaten inanamayacaksınız bir haftada bunlar oldu.Çok şaşırdım :52::52: :16::16:

bebeğimin uykuları da şükür daha düzenli 10 buçuk gibi yatan oğlum 10, 9.30 derken artık tam 9 da yatıyor.Hatta 8 buçuk gibi yatacak da ben sabah çok erken kalkar diye oyalıyorum :9::9:

sırtüstü yatarken dönmelerden bahsetmişsiniz.benim oğluş bir kaç haftadır sırtüstü yatarken yana dönebiliyor.Ama iki elini birden emerken yapıyor bu hareketi sanırım ancak öyle gücünü toplayabiliyor :44::44:

kilo demişsinz ben bir haftadır tam buğdaylı ekmeklerden yiyorum.Daha doğrusu eşimin dayatmasıyla yiyorum.Ben sevmiyorum diye türlü çeşitli tahıl ekmekleri denetiyor bana :9::9: sonunda birini beğendirdi.ondan yiyorum 1 haftadır.Yanında da form çaylarından almış.Bir haftada 700 gr. vermişim çok bi şey değil ama kilo almaktan iyidir.Hem buğday ekmeği sanki sütüme de yarıyor.Ayrıca bağırsaklarıma da iyi geldi lifli gıda olduğu için.Bence kilo vermek isteyenler ilk önce ekmek keserk başlayabilirler.Ayrıca artık kocişim 5 kilo fazlamı sürekli vurguluyor ve beni kilo vermemde destekliyor eveartık abur cubur yasak haftada bir iki gün dondurma ve kazandibi alıyor.Sütlü tatlılarmış da ondan :9::9: gıcık mıcık ama sağolsun işime de geliyor hani.Kaldı 4.300 kilo :9::9:

kaç gündür giremiyorum ya acısını çıkarmışım.baya yazmışım.

Şimdi de netten bir bakayım ek gıdalarla ilgili tavsyelere bir de oğluma elyaf yorgan ( oğluş terliyor sanırım yün yorganla sabah uyandığında bakıyorumki tekmeyle açmış yorganı :16::16: ayaklar dışarda bayılıyorum o haline) ve beslenme setleri bakayım.

Son düzenleme:
Kızlar bebeklerin dönmesi için henüz çooook erken :) Bizim 7 aylık yeğen bile yeni yeni dönüyor. Çok da dönmeye zorlarsak iyice korkarlar. Benim oğlum 2 hafta önce kendiliğinden bir döndü ama nasıl korktu nasıl ağladı anlatamam.. O zamandan beri denemiyor bile:)

Kızlar bebeklerin dönmesi için henüz çooook erken :) Bizim 7 aylık yeğen bile yeni yeni dönüyor. Çok da dönmeye zorlarsak iyice korkarlar. Benim oğlum 2 hafta önce kendiliğinden bir döndü ama nasıl korktu nasıl ağladı anlatamam.. O zamandan beri denemiyor bile:)

merhaba canım:) zorlamak değil de yüzüstü yatarken(bayılıyor böyle durmaya) bön bön bakıyorum acaba döner mi diye:1: onun dışında yaptığım birşey yok yani:1:

her bebeğin gelişim basamaklarını yaşaması farklıdır marmelattee canım.yani gelişimde farklılıklar vardır.Dediğin gibi çok erken olabilir ama hiç zorlamadım denemedim bile ama ilk oyun halısındaydı döndüğünde.benim bebeğim sırtüstü yatıyorken yana dönebiliyor.Her yatırdığımda değil tabiki arasıra.Fiziksel gelişim de bunu tetikliyor olabilir.

Son düzenleme:
her bebeğin gelişim basamaklarını yaşaması farklıdır marmelattee canım.yani gelişimde farklılıklar vardır.Dediğin gibi çok erken olabilir ama hiç zorlamadım denemedim bile ama ilk oyun halısındaydı döndüğünde.benim bebeğim sırtüstü yatıyorken yana dönebiliyor.Her yatırdığımda değil tabiki arasıra.Fiziksel gelişim de bunu tetikliyor olabilir oğlum fizik olarak da ayındaki bebeklere göre sanırım biraz önde kilo 7.600 boy 62 cm.belki buda etkili olabilir.
Farklı tabi ama forumun bize bir zararı şu oldu, herkes bebeğini diğer bebeklerle kıyaslıyor, kilosunu boyunu, halini tavrını. Bu işin okulunu okumuş doktorlar gelişimi normal diyor ancak anne diğer bebeklerle bebeğini kıyasladığı için bir türlü memnun olmuyor :)
merhaba canım:) zorlamak değil de yüzüstü yatarken(bayılıyor böyle durmaya) bön bön bakıyorum acaba döner mi diye:1: onun dışında yaptığım birşey yok yani:1:

Canım zorlamak derken kimisi eliyle ittirir falan bebek korktuğu halde onu diyorum:) Yoksa ben mesela oyuncağını yanına doğru koyuyorum, ona ulaşmaya çalışırken dönmek ister belki diye. Ama ağlamadan kesiyorum bu deneyimi:)

tembel demeyelim canım keyiflerine düşkünler:1: ne zorlucaz kendimizi diyorlar:9:

Lymonata senin oğlan iyice serpilmiş yaaa :)))

Bu arada dün gece oğluma emzirme öncesi gece muhallebisi verdim, tam tahıllı, 2 - 3 çay kaşığı kadar, 10dan 4 buçuğa kadar uyuduk analı oğullu.
Ek gıdanın dozunu kaçırmak istemiyorum, kendimi hep frenliyorum. Dün kabak püresinden nefret etti oğlum. Bugün farklı bir tarif deneyeceğim, bakalım.

Farklı tabi ama forumun bize bir zararı şu oldu, herkes bebeğini diğer bebeklerle kıyaslıyor, kilosunu boyunu, halini tavrını. Bu işin okulunu okumuş doktorlar gelişimi normal diyor ancak anne diğer bebeklerle bebeğini kıyasladığı için bir türlü memnun olmuyor :)

Canım zorlamak derken kimisi eliyle ittirir falan bebek korktuğu halde onu diyorum:) Yoksa ben mesela oyuncağını yanına doğru koyuyorum, ona ulaşmaya çalışırken dönmek ister belki diye. Ama ağlamadan kesiyorum bu deneyimi:)

evet haklısın ama biz bu foruma zaten bebeklerimizin gelişimlerini merak ettiğimiz için girmedik mi?Nasıl ki yetişkinler arasında bireysel farklılıklar var bebekler arasında da olucak.O yüzden kendimizi üzmeyelim boş yere hem de bebeklerimizi.Kimisi geç konuşur kimizi yemek yemez kimisi süt içmez kimisi geç yürür ama hepsi ayrıca özeldir ve hepsi farklı yönleri ile öne çıkarlar.

Benim oğlum da mesela kendi başına uyumuyor ne yaparsam yapayım başaramadım hep göğüsde uyumak istiyor.gündüzleri hiç uykusu yok nerdeyse ama bu yüzden oğlumu sıkmadım fazla.ne yapayım varsın uyumasın.ben onu her haliyle seviyorum.ben onu sorunlu halleriyle çok seviyorum :16::16:

Bu arada dün gece oğluma emzirme öncesi gece muhallebisi verdim, tam tahıllı, 2 - 3 çay kaşığı kadar, 10dan 4 buçuğa kadar uyuduk analı oğullu.
Ek gıdanın dozunu kaçırmak istemiyorum, kendimi hep frenliyorum. Dün kabak püresinden nefret etti oğlum. Bugün farklı bir tarif deneyeceğim, bakalım.

ben de 2 hafta sonra başlıcam canım ek gıdaya.patates ve havuçla başlanması öneriliyor ve cam rende püresi deniliyor?neden cam rende acaba rondo olsa olmaz mı acaba.cam rende mi alsam birde yoksa?

evet haklısın ama biz bu foruma zaten bebeklerimizin gelişimlerini merak ettiğimiz için girmedik mi?Nasıl ki yetişkinler arasında bireysel farklılıklar var bebekler arasında da olucak.O yüzden kendimizi üzmeyelim boş yere hem de bebeklerimizi.Kimisi geç konuşur kimizi yemek yemez kimisi süt içmez kimisi geç yürür ama hepsi ayrıca özeldir ve hepsi farklı yönleri ile öne çıkarlar.

Benim oğlum da mesela kendi başına uyumuyor ne yaparsam yapayım başaramadım hep göğüsde uyumak istiyor.gündüzleri hiç uykusu yok nerdeyse ama bu yüzden oğlumu sıkmadım fazla.ne yapayım varsın uyumasın.ben onu her haliyle seviyorum.ben onu sorunlu halleriyle çok seviyorum :16::16:

ben de 2 hafta sonra başlıcam canım ek gıdaya.patates ve havuçla başlanması öneriliyor ve cam rende püresi deniliyor?neden cam rende acaba rondo olsa olmaz mı acaba.cam rende mi alsam birde yoksa?

Ben de kıyaslamıyorum zaten, bi de çevremizde çok bebek olduğu için her birinin kendine has bir huyu olduğunu biliyorum ve bu benim çok hoşuma gidiyor:) Mesela yeğenimiz yolda giderken herkese güler, el sallar, kahkaha atar ama benim oğlum sadece tandıklarına ve genç kızlara glüyor:) Şimdi ikisinin de davranışına bayılıyorum, ikisini de ısıra ısıra sevesim geliyor:)

Cam rendenin özelliği vitaminleri öldürmemesi. Zaten en pahalısı 5 lira falan, al mutlaka bence. Ronduyu da çocuk hep cıvık yemeye alışır diye önermiyorlar.

yazı getirdi benim oğlan çıtçıtlı badiyle cıbıl cıbıl dolanıyor evde:9:
canım siz böyle anlattıkça heyecanlanıyorum ben de nasıl sabırsızlıkla bekliyorum ek gıdaya geçeceğimiz günleri:16:
bu arada eklemeden geçmeyim:) hepinizin dediği gibi her çocuk farklı tıpkı bizlerin farklı olduğu gibi gelişim aşamaları da farklı bunu bildiğimizi düşünüyorum ve bence kimse aa bak bu bebek bunu yapmış benim bebeğim neden yapmıyor diye düşünüp bebeğini zorlamaz ya da hayalkırıklığı yaşamaz ya da ben öyle umuyorum:)) sizin bebeğiniz nasıl türü sorular bence sadece fikir amaçlı olmalı kimse bebeğini kıyaslamamalı:42:

canım gece muhallebisi nedir hazır birşey mi sen mi yapıyorsun? sen yapıyorsan tarifini versene:)

bebekleri bizden büyük olup da ek gıdaya başlayan anneler (örnek vermek gerekirse marmelatte ve koprina mesela:1:) sevmiyoruz oğlumla sizleri:9: anlatıyorsunuz analı oğullu imreniyoruz:1:
oğluma arada yoğurt tattırıyorum her seferinde önce bir buruşturuyor suratını sonra yalanmaya başlıyor geç algılıyor galiba:))

Back