- Konu Sahibi antidepresif
-
- #30.121
ne güzel şanslıymışsın gerçekten. bizim de öğrenmeye başladı sanırım, çevremdekilerin ayakta salla diye ısrar etmelerine karşın sallamadım, inş. oğlum beni hiç yormaz ve bi gün sallamak zorunda kalmam. 3 yaşına kadar sallanmak isteyen bebişler var.
yalnız sorun şu, geçen gün halasına gezmye gittik, uyumakta zorlandı. bunun için çözüm uyku arkadaşı mı acaba, yabancılık çekmemesi için?
Bu arada oğlunun maşallahı var gene, çok hoş:))
Hasta ve yorgun bir anne olarak yine bir pazartesi sabahından günaydın sizlere:))
Anladım ki h.sonları çok yoruluyorum, gezme tozma alışveriş derken pazartesi olsun da az dinleyim diye bekledim yaa. K.validem geldi şehre, tabi bizimkiler kalabalık aile, bir toplanıyorlar 30 kişi, hır gür çor çocuk derken tükendim:)
Tam bir haftadır boğazım şiş, cumartesi ateşim 39 oldu hatta. Ama ilaç almadım oğlana geçmesin diye. Sadece emzirdim, hep başkaları avuttu. Ama oğlum da öksürüyor. Ama o ateşle bile gölbaşından bilkente gezdim valla. Bugün de doktora gideceğiz artık, pes ettik.
canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine.. biz de oğluşla bugün bol bol gezicez:))
Hasta ve yorgun bir anne olarak yine bir pazartesi sabahından günaydın sizlere:))
Anladım ki h.sonları çok yoruluyorum, gezme tozma alışveriş derken pazartesi olsun da az dinleyim diye bekledim yaa. K.validem geldi şehre, tabi bizimkiler kalabalık aile, bir toplanıyorlar 30 kişi, hır gür çor çocuk derken tükendim:)
Tam bir haftadır boğazım şiş, cumartesi ateşim 39 oldu hatta. Ama ilaç almadım oğlana geçmesin diye. Sadece emzirdim, hep başkaları avuttu. Ama oğlum da öksürüyor. Ama o ateşle bile gölbaşından bilkente gezdim valla. Bugün de doktora gideceğiz artık, pes ettik.
arkadaşlar bebişim 4 ayını 1 -2 güne dolduruyo. bişeyler tattırıyo musunuz bebeğinize. yani diline değirip çekme şeklinde. ben bişi yedirmedim henüz. doktor ben söylemeden yedirme, bağırsak enfeksiyonu geçirebilir dedi. ama ağzına elma, portakal ve çilek dokundurdum. yaladı biraz. sanki devamını istiyo gibi yapıyo. bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim:)
arkadaşlar bebişim 4 ayını 1 -2 güne dolduruyo. bişeyler tattırıyo musunuz bebeğinize. yani diline değirip çekme şeklinde. ben bişi yedirmedim henüz. doktor ben söylemeden yedirme, bağırsak enfeksiyonu geçirebilir dedi. ama ağzına elma, portakal ve çilek dokundurdum. yaladı biraz. sanki devamını istiyo gibi yapıyo. bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim:)
bebeklerimize kısa kollu falan giydirmeye ne zaman başlarız kızlar:44:
canım çok çok geçmiş olsun.. Rabbim korusun yavrularımızı.. ben mutfağa götürmüyorum oğlumu.. bazen çok aşırı ağlarsa sıkılınca anca ozaman.. eğer ağlamıyorsa odasında yada salonda oyalanacağı birşeyle bırak artık yalnız kalabilmeleri gerekiyor...Kızlar biraz önce mutfakta bulaşık yıkıyordum Kayra'm da yanımda oyun halısında oynuyordu.Birden yıkadığım büyük teflon tavam yere düştü ki Oğlum çok feci korktu içini çekip birden bire uğundu ne yapacağımı şaşırdım.Benim yiğenim de sürekli uğunup morarırdı.O zaman demiştim Allahım ne olur benim bebeğim olursa uğunmasın çünkü ne yapacağımı şaşırıyorum bir şey yapamayıp ağlamaya başlıyordum.Ama oğlumu hemen kucağıma aldım annem demişti uğunursa hızlıca ağzına üfle demişti.Öyle yaptım hızlı hızlı üfledim sonunda nefes aldı bu seferde deli gibi ağlamaya başladı göğsümü verdim alamadı ağlamaktan görecektiniz nasıl hıçkıra hıçkıra ağladı kuzum ben de onula.Sıkıca sarıldım susana kadar felak nas surelerini okudum rahatlasın diye.Bir de korktum Allah korusun korkudan sara hastalığı filan kapar diye.Çünkü Sara hastalığı korkudan oluyor.Allahım ne kötü berbat bir andı.Sonra iç çeke çeke göğsüme yapıştı emerken bile ağlıyordu.Bir emiyor bir ağzından çekip ağlamaya devam ediyordu.Allahım bir daha yaşatmasın.
Siz siz olun mutfakta bir şeyler yaparken dikkat edin.Benim oğlum zaten çok ürkekti.Bana ders oldu
arkadaşlar gece kaç saatte bir besliyorsunuz bebişlerinizi, oğlum 3,5 aylık bezen 3 saatte bir uyanıyor bazen 6-7 saat uyanmıyor, ben saat kurup kalktığımda (2-2,5 saatte bir) da ağzını açmıyor (oğlum acıkınca mızırdanıyor memeyi alınca uyuyor yani emerken uyuyor geceleri hiç uyanık beslenmiyor) eskiden açardı şimdi kendi belirliyor beyfendi ben arada mamada verdiğim için ara uzarsa sütüm kesilir diye korkuyorum zaten sol göğsümün sütü azaldı sağ göğsüm doluyor ama sol dolmuyor, birde benim sıpa son günlerde 3-5 dakiki emiyor sonra meme ile oynuyor bir çekiyor bir bana bakıp sırıtıyor bende karşılık verirsem kahkahalar başlıyor karşılık vermezsem biraz daha emiyor ama ben dayanamıyorum öyle tatlı gülüyorki (emerken ayaklarına masaj yaparsanız daha uzun emiyor babası ile son günlerde bunu keşfettik bayağı işe yarıyor bebekleriniz emmek istemezse deneyebilirsiniz)
arkadaşlar gece kaç saatte bir besliyorsunuz bebişlerinizi, oğlum 3,5 aylık bezen 3 saatte bir uyanıyor bazen 6-7 saat uyanmıyor, ben saat kurup kalktığımda (2-2,5 saatte bir) da ağzını açmıyor (oğlum acıkınca mızırdanıyor memeyi alınca uyuyor yani emerken uyuyor geceleri hiç uyanık beslenmiyor) eskiden açardı şimdi kendi belirliyor beyfendi ben arada mamada verdiğim için ara uzarsa sütüm kesilir diye korkuyorum zaten sol göğsümün sütü azaldı sağ göğsüm doluyor ama sol dolmuyor, birde benim sıpa son günlerde 3-5 dakiki emiyor sonra meme ile oynuyor bir çekiyor bir bana bakıp sırıtıyor bende karşılık verirsem kahkahalar başlıyor karşılık vermezsem biraz daha emiyor ama ben dayanamıyorum öyle tatlı gülüyorki (emerken ayaklarına masaj yaparsanız daha uzun emiyor babası ile son günlerde bunu keşfettik bayağı işe yarıyor bebekleriniz emmek istemezse deneyebilirsiniz)
arkadaşlar merhaba.böyle bir yazı buldum sizlerle paylaşmak istedim dertli bir anne olarak .Bebeklerin uyku düzeni ve yapılan hatalar / Bebek - Çocuk / Milliyet Blog
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?