2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım ben cidden şanslıydım oğlum hep sevdi uykuyu ama 1buçuk ay falan nerdeyse hiç uyumadık geceleri gaz krizlerimiz çook fazlaydı ozaman bile sallamadık biz anı kurtarmak adına ileride daha büyük sorunlarla uğraşmayalım dedik iyiki de böyle düşünmüşüz okadar sıkıntıdan sonra şuan çok rahatız birde en önemlisi bence uyku saati geçmeden uykusu geldiğini anlamak bunu da en iyi sen anlarsın ne kadar geç farkedip yatağına ne kadar geç koyarsan uyuması okadar zor olur. eğer 10dk geçmesine rağmen hala uyumamışsa ben alıyorum yatağından salona getiriyorum biraz sarılıyoruz konuşuyoruz 5-10dk sonra yine yatağına koyuyorum genelde işe yarıyor hemen kapatıyor gözlerini sanırım bizi okadar uykusuz bıraktığı için hediye veriyor canım ben kesinlikle sallama taraftarı değilim görümcem 5 yaşındaki oğlunu hala ayakta sallayarak uyutuyor
canım benim oğlum da yerini yadırgıyor uyumakta zorlanıyor şöyle bir çöüzm buldum ben uyurken herzaman dinlediği müzikleri telefonuma da yükledim birde babamızın atletini alıyoruz yanıma oh mis gibi uyuyoruz dene işe yarayacak

Hasta ve yorgun bir anne olarak yine bir pazartesi sabahından günaydın sizlere:))

Anladım ki h.sonları çok yoruluyorum, gezme tozma alışveriş derken pazartesi olsun da az dinleyim diye bekledim yaa. K.validem geldi şehre, tabi bizimkiler kalabalık aile, bir toplanıyorlar 30 kişi, hır gür çor çocuk derken tükendim:)

Tam bir haftadır boğazım şiş, cumartesi ateşim 39 oldu hatta. Ama ilaç almadım oğlana geçmesin diye. Sadece emzirdim, hep başkaları avuttu. Ama oğlum da öksürüyor. Ama o ateşle bile gölbaşından bilkente gezdim valla. Bugün de doktora gideceğiz artık, pes ettik.

canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine.. biz de oğluşla bugün bol bol gezicez:))

geçmiş olsun bebişe de sana da..

arkadaşlar bebişim 4 ayını 1 -2 güne dolduruyo. bişeyler tattırıyo musunuz bebeğinize. yani diline değirip çekme şeklinde. ben bişi yedirmedim henüz. doktor ben söylemeden yedirme, bağırsak enfeksiyonu geçirebilir dedi. ama ağzına elma, portakal ve çilek dokundurdum. yaladı biraz. sanki devamını istiyo gibi yapıyo. bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim:)

Güzel anne, çilek alerjendir, 1 yaşa kadar yedirilmez. Portakal da asidite bir yiyecek olduğu için 4 ay için midesini yakabilir ancak demir damlasına başladığında demir emilimi artsın diye bir kaç damla (ama daha fazla değil) portakal suyunun içine karıştırabilirsin. Yine bir yaşa kadar bal da yasaktır. Kavun da alerjendir. Sanırım patlıcan da alerjendi.

Biz 4 ayı 5 gün geçtik, ben her gün olmasa da gün aşırı ya yarım armut ya da 2 tatlı kaşığı ev yapımı yoğurt yediriyorum.

çok geçmiş olsun canım inşallah iyileşirsin hemen. ben de hasta oluyorum, boğazım yara, hapşuruyorum filan, daha fazla kötüleşmeyeyim diye misler gibi gezme havasını kaçırdım, daha önce hastalandığımda kızıma da geçmişti ve çok zor günler geçirmiştik bilkent de ne güzeldir şimdi yaa, kyma'yı özledim, biber'deki suffleyi özledim(gerçi satılmış herhalde orası), taksim büfedeki waffle'ı... bi de okulumu özledim şenlikler de iptal olmuş herhalde bu yıl mezun panayırını iple çekiyorum.

bizimkinin 4. ayına daha çok var canım o yüzden bir şey dokundurmuyoruz. bi de bizim doktor 6 ay sadece süt yanlısı, başka bir doktora başlamaya çalışıyoruz bizi kabul ederse:) 6. ayı beklersen kabul etmeyebilirmiş önceden tadını alması lazımmış kimilerine göre

Sevgili ocak anneleri uzun zamandır sizleri takip ediyorum ama yazmayı hiç düşünmemiştim, artık daha çok boş vakit bulmaya başladım aranıza katılmak istedim. 16 ocakta kızım dünyaya geldi, annesinin en kıymetlisi oldu. o günden beri hayatım yeni bir anlam kazandı,artık kendimi bile daha değerli hissediyorum

bebeklerimize kısa kollu falan giydirmeye ne zaman başlarız kızlar:44:

ah ah nerde o günler bıcıl bıcıl dursun kuzular rahat etsinler :)
gerçi bizim ev sıcak oluyor güneş vurduğu zaman... doğu-güney-batı bir cephesi var salonumuzun.. gün boyunca güneş alıyor.. kombiyi kapattık 1 haftadır..
güneş vurmuyor mesela bugün içerisi 23,5 derece gösteriyor .. normal olması gerektiği gibi.. güneş vurunca 25-26 buluyor o zaman da üstünü çıkarıyorum zaten kolsuz bady giydiriyorum epeydir.. sadece altında ince patikli pantolonu kalıyor çorapsız.. yada normal pijama pantolonu + çorap.. öyle de rahat rahat uyuyor kollarını ısırasım geliyor :) çenem ağrıyor diş sıkmaktan ısırmamak için

canım çok çok geçmiş olsun.. Rabbim korusun yavrularımızı.. ben mutfağa götürmüyorum oğlumu.. bazen çok aşırı ağlarsa sıkılınca anca ozaman.. eğer ağlamıyorsa odasında yada salonda oyalanacağı birşeyle bırak artık yalnız kalabilmeleri gerekiyor...
okurken gözlerim yaşardı.. tekrar geçmş olsun canım

arkadaşlar gece kaç saatte bir besliyorsunuz bebişlerinizi, oğlum 3,5 aylık bezen 3 saatte bir uyanıyor bazen 6-7 saat uyanmıyor, ben saat kurup kalktığımda (2-2,5 saatte bir) da ağzını açmıyor (oğlum acıkınca mızırdanıyor memeyi alınca uyuyor yani emerken uyuyor geceleri hiç uyanık beslenmiyor) eskiden açardı şimdi kendi belirliyor beyfendi ben arada mamada verdiğim için ara uzarsa sütüm kesilir diye korkuyorum zaten sol göğsümün sütü azaldı sağ göğsüm doluyor ama sol dolmuyor, birde benim sıpa son günlerde 3-5 dakiki emiyor sonra meme ile oynuyor bir çekiyor bir bana bakıp sırıtıyor bende karşılık verirsem kahkahalar başlıyor karşılık vermezsem biraz daha emiyor ama ben dayanamıyorum öyle tatlı gülüyorki (emerken ayaklarına masaj yaparsanız daha uzun emiyor babası ile son günlerde bunu keşfettik bayağı işe yarıyor bebekleriniz emmek istemezse deneyebilirsiniz)

2 saatte 1 besliyordum ama bu aralar 2 saat geçince oyun yapıyor o yüzden eğer huysuzlanıyorsa 2 saatte, huysuzlanmıyorsa 3 saatte filan besliyorum. gece de en geç 4 saatte filan ya uyanıyor ya da uykusunda inlemeye başlıyor, genelde 2-3 saatte bir uyanıyor.

benim kızım da 3,5 aylık geceleri bazen 6 saat bile uyuduğu oluyor, son ayki kontrolümüzde 600 g almıştık ebemiz beğenmedi geceleri en geç 3 saatte bir kaldır dedi,fakat doktoruna götürdüğümde sakın kaldırma uyku düzenini bozarsın kilosu iyi dedi.emme konusunda da sizinle aynıyız memeyi bırakıp bırakıp gülücükler atıyor ve eskisi kadar emmiyor,sanırım büyüdükleri için oluyor. sol göğsünüz dolmuyorsa pompayla çekmeyi deneyin bazen tıkanıklık olabiliyor, ben öyle düzelttim.

canım ben 2 saatte 1 emziriyordum doktorum önce 2buçuk saate sonra da yavaş yavaş 3 saate çıkarmamı söyledi şuan 2buçuk saat arayla emziriyorum halinden gayet memnun görünüyor:44: gece de ne zaman uyanırsa ozaman emziriyorum doktoru da kesinlikle uyandırma ileride uyku sorunlarına yol açarsın uyku düzenini bozma dedi. aç olsa zaten uyanır oyüzden uyandırmadım ben hiç gece

Doktor teyzemizden geldik, oğluma "dobik" imasında bulundu teyzesi, çok ağrıma gitti:)

Artık neredeyse saat başı emmek istediği için ve bu aralar benim sık sık hastalanmamdan dolayı mama desteği yerine ek tamamlayıcı gıdaya geçelim dedi doktor, kilosu ve boyu ayına göre çok iyiymiş hatta d vitamini günlük doz az geliyormuş, onu artırdık. Bu gece oğluma peynir yapacağım, yarın da ilk sebze yemeğimizi deneyeceğiz bakalım.

Heyecan heyecan:)))

arkadaşlar merhaba.böyle bir yazı buldum sizlerle paylaşmak istedim dertli bir anne olarak .Bebeklerin uyku düzeni ve yapılan hatalar / Bebek - Çocuk / Milliyet Blog

canım çok sağol paylaştığın için.
gerçekten de bebekler kendi düzenlerini zamanla kuruyorlar ama bunun için onlara yardımcı olmamız gerekiyor uykuya nasıl dalacaklarını bilmeden dünyaya geliyorlar çünkü azcık yardımla bu işi çözüyor kuzular maşallah çok akıllılar

selam ocak anneleri
bende şubat annesiyim
bişey danışmak istedim yardımcı olursanız sevinirim
bebeğim 3aylık olmak üzere 4 aylık olduğunda işe dönücem
sadece anne sütüyle besliyorum kilo alımıda ayına göre fazla
mama vermek istemiyorum sağıp stokluyorum şimdiden 4.ayında ek gıdaya başlarsam sadıklarımla yeterli gelir diye düşünüyorum
neler veriyosun bebeklerinize başladınız mı daha doğrusu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…