2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

selam ocak anneleri
bende şubat annesiyim
bişey danışmak istedim yardımcı olursanız sevinirim
bebeğim 3aylık olmak üzere 4 aylık olduğunda işe dönücem
sadece anne sütüyle besliyorum kilo alımıda ayına göre fazla
mama vermek istemiyorum sağıp stokluyorum şimdiden 4.ayında ek gıdaya başlarsam sadıklarımla yeterli gelir diye düşünüyorum
neler veriyosun bebeklerinize başladınız mı daha doğrusu?

biz daha başlamadık anne sütündeyiz sadece

Hasta ve yorgun bir anne olarak yine bir pazartesi sabahından günaydın sizlere:))

Anladım ki h.sonları çok yoruluyorum, gezme tozma alışveriş derken pazartesi olsun da az dinleyim diye bekledim yaa. K.validem geldi şehre, tabi bizimkiler kalabalık aile, bir toplanıyorlar 30 kişi, hır gür çor çocuk derken tükendim:)

Tam bir haftadır boğazım şiş, cumartesi ateşim 39 oldu hatta. Ama ilaç almadım oğlana geçmesin diye. Sadece emzirdim, hep başkaları avuttu. Ama oğlum da öksürüyor. Ama o ateşle bile gölbaşından bilkente gezdim valla. Bugün de doktora gideceğiz artık, pes ettik.

geçmiş olsun canım

bizde dün yaptık mevlüdümüzü güzel geçti tavuk pila yoğurt,tatlı serbet çay kahve ikram ettik
birde bebek şekerimiz vardı tabi :)

hadi hayırlı olsuunn darısı sünnet mevlüdüne =))

bebeklerimize kısa kollu falan giydirmeye ne zaman başlarız kızlar:44:

ben evde kısa kollu giydiriyorum artık cıbıl kollarını yiriiimm :16:

Kızlar anne sütünü artıran doktorumuzun verdiği çorbayı yaptım, süper oldu. İşte tarifi..

Önce tavuk suyu haşlıyoruz, içine bütün sebzelerden bir parça attım ben. Sonra o suyun içine tavuk etini de didikledim, ince bulgur ekledim (sebzelerden sevmediklerimi kaynayınca çıkardım), sonra bir tavada soğan, biber, taze soğan, pul biber, salça, nane, tereyağı kavurdum, çorbaya ekledim. Bu kadar.. Süper oldu amaaa..

kızlar bugün aile hekimliğine uğradık oğlumla hemşire bana seni de bir tartalım bakalım doğumdan sonra neler olmuş dedi doğumdan sonra 4 kilo almışım:37: herkes emzirirken kilo verir sen kilo almışsın dedi. böyle olmaz her gün ne yediğini yaz 4.ay kontrolünde bakalım yediklerin mi kilo yapıyor yoksa metabolizman mı yavaşladı ona göre çözüm buluruz dedi:31: ebelere bile dert oldu yani benim kilolar:12: ne yesem yarıyor şekerim yoksa benim yediğim bişey yok:9::9:

kızlar bugün aile hekimliğine uğradık oğlumla hemşire bana seni de bir tartalım bakalım doğumdan sonra neler olmuş dedi doğumdan sonra 4 kilo almışım:37: herkes emzirirken kilo verir sen kilo almışsın dedi. böyle olmaz her gün ne yediğini yaz 4.ay kontrolünde bakalım yediklerin mi kilo yapıyor yoksa metabolizman mı yavaşladı ona göre çözüm buluruz dedi:31: ebelere bile dert oldu yani benim kilolar:12: ne yesem yarıyor şekerim yoksa benim yediğim bişey yok:9::9:

Ben de doğumdan sonra 3 kilo aldım:( Ama benimki yediklerimden.

Ben de doğumdan sonra 3 kilo aldım:( Ama benimki yediklerimden.

benimki de yediklerimden ama ebelere diyemedim:)) aaa hiç de abur cubur yemiyorum halbuki neden öyle olmuş ki hiç yemem çikolata falan ben dedim:ssz: eşim de allahtan kork çikolata delisisin sen nasıl yemem dedin diyor çok kolay dedim valla hiçççç de yemiyorum allah allah nasıl olmuş ki dedim:9::9:

benimki de yediklerimden ama ebelere diyemedim:)) aaa hiç de abur cubur yemiyorum halbuki neden öyle olmuş ki hiç yemem çikolata falan ben dedim:ssz: eşim de allahtan kork çikolata delisisin sen nasıl yemem dedin diyor çok kolay dedim valla hiçççç de yemiyorum allah allah nasıl olmuş ki dedim:9::9:

Allahtan bizim ebe kendi doğumunda 28 kilo almış da bana takmıyo:))

Allahtan bizim ebe kendi doğumunda 28 kilo almış da bana takmıyo:))

kadın başından beri taktı ya hayır hiç de fazlalığım yok yani sadece 4 ay sonra yeni bir bebek gelecekmiş gibi duruyorum okadar ne var yani bunda:9: ebe olmaz böyle yaz geliyor bir çözüm bulalım diyor kararlı zayıflatacak beni:94: eşim de korkma 6yersin 1 yazarsın diyor:9:

kadın başından beri taktı ya hayır hiç de fazlalığım yok yani sadece 4 ay sonra yeni bir bebek gelecekmiş gibi duruyorum okadar ne var yani bunda:9: ebe olmaz böyle yaz geliyor bir çözüm bulalım diyor kararlı zayıflatacak beni:94: eşim de korkma 6yersin 1 yazarsın diyor:9:

Yaz geliyor dediğine göre ebe seni elinden tutup denize götürecek:))) Bana da annem her gün arıyor, bugün ne yedin diye, eksik söylüyorum :)

selam ocak anneleri
bende şubat annesiyim
bişey danışmak istedim yardımcı olursanız sevinirim
bebeğim 3aylık olmak üzere 4 aylık olduğunda işe dönücem
sadece anne sütüyle besliyorum kilo alımıda ayına göre fazla
mama vermek istemiyorum sağıp stokluyorum şimdiden 4.ayında ek gıdaya başlarsam sadıklarımla yeterli gelir diye düşünüyorum
neler veriyosun bebeklerinize başladınız mı daha doğrusu?

merhaba
benim oglum da 10 gun gec gelip 1 subatta dogdu o yuzden subat annesi de sayilirim :1:
bugun kontroldeydik, oglum anca 4910 olabilmis, 59 cm.. ben yurt disinda yasiyorum, herhalde turkiyede olsam coktan ek mamaya baslatirlardi, burda niyeyse ek bisey vermediler hala, bugun de israrla sordum bisey vermeyecek misiniz diye, "4 ayin sonuna dogru mamaya baslayabilirsin" dediler... ornek olarak patates, kabak ve elma dedi. kuvvetli tadi olmasa iyiymis cunku bebeklere cok fazla gelirmis. bunlari varsa anne sutunle, yoksa da biraz suyla karistirarak 2 tatli kasigi verebilirsin dedi.

Yaz geliyor dediğine göre ebe seni elinden tutup denize götürecek:))) Bana da annem her gün arıyor, bugün ne yedin diye, eksik söylüyorum :)

göbeğimden utanıyor galiba:9: geçen gün test sonuçlarım için doktorum aradı o da mekik çekiyormusun spor yapıyormusun yediklerine dikkat ediyormusun gibi bir sürü şey sordu. evet her gün mutlaka düzenli sporumu yaparım zaten spor yapmazsam güne mutsuz başlarım dedim:ssz: adam verdiğim cevaptan mutlu oldu sanırım bir daha bişey demedi eşim de ne kadar kolay sallıyorsun diyor napayım laf mı anlatayım. herkes beni zayıflatmak için sözleşti de benim mi haberim yok onu anlamadım:51:

merhaba
benim oglum da 10 gun gec gelip 1 subatta dogdu o yuzden subat annesi de sayilirim :1:
bugun kontroldeydik, oglum anca 4910 olabilmis, 59 cm.. ben yurt disinda yasiyorum, herhalde turkiyede olsam coktan ek mamaya baslatirlardi, burda niyeyse ek bisey vermediler hala, bugun de israrla sordum bisey vermeyecek misiniz diye, "4 ayin sonuna dogru mamaya baslayabilirsin" dediler... ornek olarak patates, kabak ve elma dedi. kuvvetli tadi olmasa iyiymis cunku bebeklere cok fazla gelirmis. bunlari varsa anne sutunle, yoksa da biraz suyla karistirarak 2 tatli kasigi verebilirsin dedi.

allah sağlıklı buyutmek nasıp etsın canım bızım kızda geç geldi :) çok sevdıler yerlerını demekkı :) sence nasıl bebegınn gunluk durumu keyıflı mızmızlık yapıyo mu benım kızım 17 ocak dogumlu suan 6.5kılo bızde a.s devam edıyoruz onumuzdekı ay bakıcaz ek gıda konusuna sımdılık devam bazenn az emıyo doyurmuyo karnını mızmızlık yapıyo sağıyorum sut var bıberonla verıyourm bazen guzel emıyo gece bazen bır kere yada 2 kere kalkıyo 5 dk emıyo gerı uyuyo .. senınkı nası?

biz bugün rotavirus aşısı olduk...biraz huysuzlandı...damladan sonra 2 saat emzirme dedi doktorumuz...oğluşta inadına emmek istiyor 2 saati geçirene kadar göbeğim çatladı yahuu =)

Back