2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım çok sağol paylaştığın için.
gerçekten de bebekler kendi düzenlerini zamanla kuruyorlar ama bunun için onlara yardımcı olmamız gerekiyor uykuya nasıl dalacaklarını bilmeden dünyaya geliyorlar çünkü azcık yardımla bu işi çözüyor kuzular maşallah çok akıllılar:16:

hepsi çözemiyo malesef neler neler yapıyorum ama yok ters teiyo

geçmiş olsun canım

hadi hayırlı olsuunn darısı sünnet mevlüdüne =))
sünnet doğum bir yaptık ama illa gerekliyse düğününde sonra yaparız yine

kızlar bugün aile hekimliğine uğradık oğlumla hemşire bana seni de bir tartalım bakalım doğumdan sonra neler olmuş dedi doğumdan sonra 4 kilo almışım:37: herkes emzirirken kilo verir sen kilo almışsın dedi. böyle olmaz her gün ne yediğini yaz 4.ay kontrolünde bakalım yediklerin mi kilo yapıyor yoksa metabolizman mı yavaşladı ona göre çözüm buluruz dedi:31: ebelere bile dert oldu yani benim kilolar:12: ne yesem yarıyor şekerim yoksa benim yediğim bişey yok:9::9:
maşallah ne güzel ilgililer bizimkiler anca bebekle ilgilensin anne sütü desin o kadar :19:

günaydın güzel anneler:)
yakışıklı oğlum uyurken bir yandan temizlik yapıyorum bir yandan size bakıyorum pazar günü mevlüdümüzü yapıyoruz yavaş yavaş yapıyorum temizliği düzenlemeyi. ama temizlik nankördür:)) oyüzden cuma ya da c.tesi bir daha tam bir temizlik yapmayı düşünüyorum:)

melniz canım daha çok küçük bebeklerimiz merak etme öğrenecek o da güzel güzel uyumayı. bize düşen onlara azcık yardım etmek ve yanlış uyku alışkanlıkları edinmelerine neden olmamak. merak etme bir gün bir bakmışsın melekler gibi uyuyor. canım bu arada evet ilgililer hemşirelerimiz biraz öncede aradılar bugün ne yediklerini yazmaya başlıyorsunuz unutmadın dimi dikkat et yediklerine sporunu da ihmal etme dediler:37: kendimi zayıflama kampında hissettim:1:

günaydın güzel anneler:)
yakışıklı oğlum uyurken bir yandan temizlik yapıyorum bir yandan size bakıyorum pazar günü mevlüdümüzü yapıyoruz yavaş yavaş yapıyorum temizliği düzenlemeyi. ama temizlik nankördür:)) oyüzden cuma ya da c.tesi bir daha tam bir temizlik yapmayı düşünüyorum:)

melniz canım daha çok küçük bebeklerimiz merak etme öğrenecek o da güzel güzel uyumayı. bize düşen onlara azcık yardım etmek ve yanlış uyku alışkanlıkları edinmelerine neden olmamak. merak etme bir gün bir bakmışsın melekler gibi uyuyor. canım bu arada evet ilgililer hemşirelerimiz biraz öncede aradılar bugün ne yediklerini yazmaya başlıyorsunuz unutmadın dimi dikkat et yediklerine sporunu da ihmal etme dediler:37: kendimi zayıflama kampında hissettim:1:

pek midim kalmadı artık hiç uyanmayan çoçuk geceleri 3 kez kalkar oldu bide tam emmiyo uykulu diye açlıktan bidaha kalkıyo :(
süper bence hazır ilgilenende varken verirsin güzel güzel kiloları :34:

melniz merhaba canım.maalesef bizimde uykularımızda biraz problemli.gündüz çok sık uyanıyo ve gözleri kızarıyo,ovuşturyo ama yinede kendi kendine uyumuyo.:2:benim kızımda en fazla 5 dk.emiyo doktorumuz artık emme süresi kısalacak dedi zaten. bu ay sadece 400 gr.almış yani toplam 5.400 gr.olmuşuz aslında boy ve kilo çizelgesine göre normal ama ay ay bakılırsa evet az almış.ama kızım çoooook hareketli doktorumuzda söyledi.ablasıda zayıf çıtı pıtı olduğu için ablaya benzeyecek bunun modeli böyle dedi.:1::1::1:

günaydın güzel anneler ..
biz ankarayı tavaf etmeye devam ediyoruz, dün kızılaydaydık gündüzleri hiiiiç uyumayan oğlumun uyuyacağı tuttu kucağımda,
bende bel,baş,boyun,omurga sistemi denen bişey kalmadı:27:
geldiğimden beri ayakkabı arıyorum doğumdan sonra ayaklarım bituhaf oldu 37 giyerdim şimdi 37 sıkıyo 38 büyük geliyo, çıldırcam:37:

günaydın güzel anneler ..
biz ankarayı tavaf etmeye devam ediyoruz, dün kızılaydaydık gündüzleri hiiiiç uyumayan oğlumun uyuyacağı tuttu kucağımda,
bende bel,baş,boyun,omurga sistemi denen bişey kalmadı:27:
geldiğimden beri ayakkabı arıyorum doğumdan sonra ayaklarım bituhaf oldu 37 giyerdim şimdi 37 sıkıyo 38 büyük geliyo, çıldırcam:37:

günaydın canım yakışıklı oğlunla bizim yerimize de tavaf edin ankarayı:( canım 37buçuk numara al sen de:1: buçuk numara satan ayakkabıcılar var belki olur:1:

şansıma ayakkabılardan yana sorunum yok da onun dışındaki herşey nedense küçük geliyor:9: yüzüklerim bile olmuyor en çok ona üzülüyorum:5:

ay yüzüklerden hiç bahsetmeyelim zaten:52:

yüz bakım ürünlerini kullanmaya başladınızmı? ben hamileyken bırakmıştım hepsini tekrar başlamak istiyorum acaba emzirirken problem olurmu? kurudu cildim iyice..

canım oğlum da 5 dk emiyor en başından beri byle nerdeyse artık tuhafıma gitmiyor takılmıyorum da kilo alımına iyi diyor çünkü doktoru da varsın böyle emsin napalım demek ki hizlı içiyorlar:1: canım çok hareketliler artık ondan da azalıyor kilo alımları hem ne güzel işte kızın hiçç kilo derdiyle uğraşmayacak hep çok fit olacak:12:

canım oğlum da 5 dk emiyor en başından beri byle nerdeyse artık tuhafıma gitmiyor takılmıyorum da kilo alımına iyi diyor çünkü doktoru da varsın böyle emsin napalım demek ki hizlı içiyorlar:1: canım çok hareketliler artık ondan da azalıyor kilo alımları hem ne güzel işte kızın hiçç kilo derdiyle uğraşmayacak hep çok fit olacak:12:

canım ben kiloya hiç takmıyorum da bizim uykular nolucak böyle bilmiyorum.gece uykusuna diyecek lafım yok ama gündüz çok az uyuyor ve kendi kendine uyumuyor.uyku arkadaşıda aldım(sleep shep)ama nafile ilk zamanlar dikkati çekmişti şimdi yeni birşeyler bulmam lazım uykuya dalması için.canım önerebileceğin birşey varmı?

selam guzel anneler ne zamandır evimizde yoktuk yazamaddık, hepiniz bebekleri saglıklı sıhhatlidir inş, bugun evimize gelddik artık diye bebegimi kendi keendine uyutmayı denemek isteddim ve 20 dakikaalık bi pış pışlamaa sonucu uyudu aacaba denkmi geldi yoksaa oglum böyle uyurmu hep inanamıyorum, benki benim oglum kesinlikle uyumaz kenddi derdim bagırtı kıyamet koparan bi tip:) bana fikir verin bundan sonra neler yaapmalıyım lymonata senin ve marmelataanın bebeklerının kendı uyudugunu bılıyordum ve hep ne guzel masallah derdım ıns benımkıde uyur derdım ama sımdı acaaba bugun denk geldı uykusu coktu ondanmı uyuyor? bide gunde kac kez uyutuyorssunuz ve kacar saat ve gunduz son uykusu kaacta olmalı geece uykussunaa yaatırmadan önce şimdiden tesekkurlerr hepinize

Eeee oğlumun sabah kahvaltısının bulaşığını batığını temizleyim derken öğle öğünümüz gelmiş ya??? Zormuş bu ek gıda işi:))

ek gıdayamı basladınnız ne guzel kolay gelsın bizde eger bu ay kılo alımımız yıne az olursa ek gıdaa yada mama takvıyesıne baslayacagızz doktorum bu ay sutun var nasılsa mamaya baslatmıyalım dedı ama cocuk kılo almazsa ek bıseyler düşünecegiz mecburen..bu arada bizim üfürüm kapanmıs darısı size inş çok azz bişey belki kalmış olabılırmıs sadece 6 ay sonra kontrol var..

Eeee oğlumun sabah kahvaltısının bulaşığını batığını temizleyim derken öğle öğünümüz gelmiş ya??? Zormuş bu ek gıda işi:))

ooh afiyet olsun paşaya :) menünüzde ne vardı bakalım
kolay değil.. bir pufkurmaya başladığı zaman ne yapacaksın bakalım :D hele bir de şebeklik yapan bir babanız varsa.. 10 dakikalık iş 20 dakika olur :)
akşam bir püreyi yediremedim ya.. kaşığı uzatıyorum beyfendi biryere odaklanmış.. meğer babası el sallıyor arkamdan.. tabi ben babasına bakınca süt dökmüş kedi gibi bakıyor bana..
sonra sessizce "oğlum püüf yap" demez mi. .. o da yapmaz mı.. allaaaaah.. anadizi.. ben.. oğlumun üstü .. kafası.. hertaraf püre oldu.. o yetmezmiş gibi bir de tepik yedim kaşık yere düştü halı da battı... buna bir çözüm bulmak lazım.. sanırım halının üstüne örtü sericem özellikle birşeyler yedirirken..
bu arada koldan geçirmeli önlükleri herkeze tavsiye ederim.. çok kullanışlıymış gerçekten..

kızlar bugün aile hekimliğine uğradık oğlumla hemşire bana seni de bir tartalım bakalım doğumdan sonra neler olmuş dedi doğumdan sonra 4 kilo almışım:37: herkes emzirirken kilo verir sen kilo almışsın dedi. böyle olmaz her gün ne yediğini yaz 4.ay kontrolünde bakalım yediklerin mi kilo yapıyor yoksa metabolizman mı yavaşladı ona göre çözüm buluruz dedi:31: ebelere bile dert oldu yani benim kilolar:12: ne yesem yarıyor şekerim yoksa benim yediğim bişey yok:9::9:

:1: bende her sağlık ocağına gittiğimde hemşiremiz mezureyle peşimde geziyor.. basenimi ölçüyor.. yeni uygulama varmış galiba.. herkezin kilosunu kontrol altına alacaklar :)
gelen her hasta bayanın kilo ve baseni ölçülüyor.. gerekli olduğu zaman da diyetisyene yönlendiriyorlarmış..
bbir de soru yağmuru... kaç kilosun, beslenmen nasıl, spor yapıyormusun.. 84kiloyum ağzımdan çıkan 82... beslenmem allahtan düzenli ve normal artık emziremediğim için.. spor.. ne demezsin.. yatıyorum kalkıyorum aklımda hep spor.. bir ara mekik çektim ama dikişlerimde sızı hissettim fazla abartmadım.. bir de bel ağrısı vardı onu iyice tetikledi bıraktım.. yürüyüşe başladım ama bebek arabasıyla istediğim tempoda olmuyor malesef.. kanguruluk ta değiliz artık .. buna şükür.. çıktık mı 2 saat dolanıyoruz ..

canım ben kiloya hiç takmıyorum da bizim uykular nolucak böyle bilmiyorum.gece uykusuna diyecek lafım yok ama gündüz çok az uyuyor ve kendi kendine uyumuyor.uyku arkadaşıda aldım(sleep shep)ama nafile ilk zamanlar dikkati çekmişti şimdi yeni birşeyler bulmam lazım uykuya dalması için.canım önerebileceğin birşey varmı?

canım hep diyorum benim en büyük yardımcım müzik dinlettiğim belli başlı müzikler var onları hep uyuyacağı zaman açıyorum işe yarıyor. yatağına yatırdıktan sonra en fazla 10dk bekliyorum ben baktım uyumaya niyeti yok bakınıyor cin gibi:) alıyorum salona getiriyorum bir iki kucaklaşıyoruz 5-10dk sonra tekrar yatağına götürüp yine aynı şeyleri yapıyorum öpüyorum iyi uykular deyip müziğini açıp çıkıyorum odadan genelde bu da işe yarıyor. ama biraz da mizacı bu oğlumun benim sadece bir uyku öncesi ritüeli yapmam yetti ona uyuma uyanma saatlerini hep kendi belirledi. belki zor bir bebek olsaydı benim yaptıklarım da işe yaramaycaktı:31:

ooh afiyet olsun paşaya :) menünüzde ne vardı bakalım
kolay değil.. bir pufkurmaya başladığı zaman ne yapacaksın bakalım :D hele bir de şebeklik yapan bir babanız varsa.. 10 dakikalık iş 20 dakika olur :)
akşam bir püreyi yediremedim ya.. kaşığı uzatıyorum beyfendi biryere odaklanmış.. meğer babası el sallıyor arkamdan.. tabi ben babasına bakınca süt dökmüş kedi gibi bakıyor bana..
sonra sessizce "oğlum püüf yap" demez mi. .. o da yapmaz mı.. allaaaaah.. anadizi.. ben.. oğlumun üstü .. kafası.. hertaraf püre oldu.. o yetmezmiş gibi bir de tepik yedim kaşık yere düştü halı da battı... buna bir çözüm bulmak lazım.. sanırım halının üstüne örtü sericem özellikle birşeyler yedirirken..
bu arada koldan geçirmeli önlükleri herkeze tavsiye ederim.. çok kullanışlıymış gerçekten..

:1: bende her sağlık ocağına gittiğimde hemşiremiz mezureyle peşimde geziyor.. basenimi ölçüyor.. yeni uygulama varmış galiba.. herkezin kilosunu kontrol altına alacaklar :)
gelen her hasta bayanın kilo ve baseni ölçülüyor.. gerekli olduğu zaman da diyetisyene yönlendiriyorlarmış..
bbir de soru yağmuru... kaç kilosun, beslenmen nasıl, spor yapıyormusun.. 84kiloyum ağzımdan çıkan 82... beslenmem allahtan düzenli ve normal artık emziremediğim için.. spor.. ne demezsin.. yatıyorum kalkıyorum aklımda hep spor.. bir ara mekik çektim ama dikişlerimde sızı hissettim fazla abartmadım.. bir de bel ağrısı vardı onu iyice tetikledi bıraktım.. yürüyüşe başladım ama bebek arabasıyla istediğim tempoda olmuyor malesef.. kanguruluk ta değiliz artık .. buna şükür.. çıktık mı 2 saat dolanıyoruz ..

Maşallah diyelim nazar değmesin şimdilik tek bir lokmayı bile zebil etmek istemiyor oğlum ama bizim de üstümüz başımız hep mama oldu:)
Sabah menümüzde armut-peynir vardı, öğleyin de kabak peynir yiyeceğiz. Akşamada elmalı yoğurt. Diğer öğünlerde anne sütüne devam.

Back