2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

mrb herkese.lymonata doğum günün kutlu olsun.ohhhh atakta geçmiş olsun inş.benim kızımda dün daha huzurlu uyudu ama daha sık kalkıyo uykudan tam geçmedi huysuzluğu birde bu sabah yine bağırarak uyandı ve uyandırdı bizi ama bebeğimin kakası gelmiş ondanmış ya.ah bu kaka öldürüyor bizi...ama bu gümlerde geçecek her anları bi farklı ve okadarda tatlı.tadını çıkarma gerek.dün yumruğunu şapur şupur emişini kameraya aldım bunu bile özleriz ilerde diye.herkese güzel mutlu günler...

çok sağol canım:) ben de her anını çekiyorum kameraya sonra oğluşla birlikte izler güleriz diyorum:)) birde emzirirken çektim eşim iyice abarttın diyor amaa olsun hatıra kalsın bana ben bakar bakar dururum ki çok tatlı emiyor benim oğlum oğlumun en büyük zevki emerken kakasını yapmak kakasını bile keyifle yapıyor :)))

Emerken ben de fotoğraf çektirdim, oğlum eşşek kadar olup da sözümü dinlemediğinde kanıt olarak kullanacağım:))

valla keyiflerine diyecek yok orası kesin.bazen benim kız da emerken yapabiliyor aniden korkabiliyorum bende.kendisi zaten korkak hemen bakışlar değişiyor.emerken ben hiç çekmedim ama o da bi hatıra olur çekeyim bugün bende az sonra uyanır emer zaten

oğlum normalde pek irkilmezdi bu aralar farkediyorum da ani bir hareket yaptığımda irkiliyor mesela duruyorken birden oğlummm canımmm diyiveriyorum eğer dalmışsa önce bir irkiliyor sonra gülümsüyor çek çek canım çok güzel bir hatıra olur biz ilk banyosunu falan da çekmiştik arada izliyorum ne kadar da büyümüş

teşekkür ederiz teyzesi.senin oğlunda maşallah çok sevimli gözlerinin içi gülüyo resmen tam ısırmalık,yemelik56:). ömrüde güzel ve uzun olur inşallah.

amin canım ne güzel dilekler bunlar hepimizin bebeklerinin ömrü güzel ve uzun olsun inş. hiçç ayrılmayalım onlardan ayy ben tam kaynana olurum korktum birden kendimden

kızlar mevlüt yaptınız mı? biz halamızı bekledik ancak gelebiliyor mayıs başı ya da ortası gibi yapmayı planlıyoruz. sizler nasıl yaptınız neler ikram etiniz falan? azcık bilgi istiyorum yani:))

Boğazıma diken gibi bişeyler batıyor, hasta olacak gibiyim ama olmamalıyım Yarın da aile kahvaltısı var, gitmemiz lazım. Ne yapsam da toparlasam ki??

selam kızlar..
okadar çok mesaja cevap yazasım geldi ki.. sonra vazgeçtim çok uzun olur diye :)))

lymonatam.. doğum günün kutlu olsun canım.. sevdiklerinle nice yıllara..

atak geçiren nekadar da çok bebiş varmış.. :)
ben anca 2-3 gündür oh be diyorum.. geçen gün büyüme atağı ile ilgili yazı paylaşımı vardı topikte.. 15-19 hafta arası yazıyordu dönemlerden birinde..
bende allah allah acaba oğlum hafta olarak hangi haftasında diye düşünürken komik gelecek ama gebelik hesaplama sayfasını açtım, 16 aralık 2011 (oğlumun doğduğu gün) yazdım..
ve bugün tam 19 haftalık.. ve inanın abartısız 4 haftadır ben oğlumla başetmekte çok zorlandım.. ilk hafta gündüz uykuları sıkıntılıydı.. peşine oyuncaklarını incelemeye başladı.. sonraki hafta çivi gibi dikilerek ağlamalar başladı.. sol göğsümü redetti..2-3 gün sonra sağ göğüsümü de.. geceleri çaktırmadan emziriyordum.. sonradan tamamen kesti..
bunun peşine sağ elinin baş parmağını artık rahatça emzik gibi emmeye başladı ve oyuncaklarını daha da güzel kavradı ve incelemeye başladı..
3. hafta huysuz keyifsiz sürekli bağırıyor.. bu da açlıktanmış onu anladım 1 haftadır o bağırınmalar yok..
son 4. haftamızda kıyafetini tutup yumruklarını sıkarak bağırmalar başladı.. dün de yanlara döndüğünü farkettim .. henüz yüzüstü dönemese de bu da onun için bir başarı..
hıı bir de oğlumun çişi gelince uyanıyo.. dudaklarını büzüp yapıyor çişini dalabilirse uykusuna devam yoksa uyanıyor tabi.. ama bazen ağlıyor..
bende şüphelenip dün üroloğa götürdüm belki sünnet der diye.. adam maşallah dedi çoğu erkek bebeğin kanal bukadar açık olmuyor yapışıklı oluyor.. sünnete gerek yok dedi .. bezden çıksın ondan sonra yine görüşelim dedi..
biz bu 1 ayı böyle geçirdik..

çok sağol canım benim
canım okurken ben yoruldum inan ki oğlun seni ne kadar yormuş öyle ben de benim ki 4-5 gündür böyle diye dert yanıyorum. umarım düzene girer canım ama atakla ilgili paylaşılan yazıda da diyordu atak döneminde yeni birşeyler öğreniyorlar bu zamanlarında onlara destek olmaktan ve sabırlı olmaktan başka yapacak birşey yok sanırım. önden giden arkadaşları okudukça bazen endişeleniyorum çünkü nerdeyse aynı zamanlarda aynı şeyleri yaşıyoruz ve yaşayacağımız şeyleri görünce biraz tedirgin oluyorum ama sizlere çook teşekkür ederim hazırlıklı oluyoruz en azından ve tecrübeleriniz bizlere yardımcı oluyor. allah hepimize kolaylık ve sabır versin

hiç sorma canım atlattık şükür ...
tek kalan sıkıntı bu ara gece de uyanmaya başladı zırt pırt.. önceden gece bezlerken bile rahatsız olmazdı şimdi kendi uyanıyor mama saatlerinin arasında da belli bir süre beklemem lazım.. örn saat 21de mamasını verip yatırmışsam 23te bi kıpırdanma oluyor uyanıyor tepiniyor geri uyuyor.. bazen de ağlıyor..
ben artık bunları sadece açlığa bağlıyorum.. belli bir aydan sonra gece hiç uyanmamaları lazım.. bizde tersi mi oluyor ne..
oğluşum uyandı.. annesi ona patatesli havuçlu "çorba" yaptı bakalım beğenecek mi :)

hımm diyorum bişi yazacaktım ama neydi şimdi aklıma geldi..
bez konusunda.. emre 3 aylık olunca 4 numaraya geçtim sırf şu çiş taşma olayından hem 3 numara küçük geliyordu.. premium care kullanıyodum.. aktif bebeğe geçtim.. memnunum ama yan yatırdığım zaman malesef yine taşmalar oluyor.. bir de mama ile beslendiğimiz için daha çok sıvı almış oluyor yani günde 1 litre.. sanırım ondan da çok çiş yapıyor bazen..
4+ numaraya mı geçsem diye düşünmüyor değilim ama açılmamış 4 numaram var.. artık onu da bitirince alırım 4+.. şimdiki iyi geliyor ama biraz sanki bacaklarıtombul olduğundan hep o lastiğin izi çıkıyor..
kaçtım ben yoksa oğlum parmağını yiyecek

ohh afiyet olsun canım yakışıklı oğluna benim yakışıklı da güzellik uykusuna yattı canım sanırım bunlar hep bir süreç yaşamamız gerekiyor bebeklerimizin yaşadığı da kolay değil hak veriyorum yeni dünyalarına alışmaya çalışıyrlar biz bile hep aynı düzende değilken onlardan tam bir istikrar beklemek yanlış olur ama bunu dememe rağmen ben de çıkarıyorum aklımdan bazen sabırlı olmamız gerekiyor oğluma 3numara kullanıyorum şuanda yarım paket 1de açılmamış paket var sonra 4 numara almış eşim bayağ da almış uzun süre kullanıcaz diye açılmamış 3 numarayı değiştiricem sanırım sıkmaya başladı çünkü ama 4 numara bizi rahat 1 ay götürür diye düşünüyorum:44:

bende napıcamı şaşırmış durumdayım bez konusunda.. eltimin oğlu mesela 10 aylık ama hala 3 numara kullanıyorlar.. boyu 85 cm 9,500kg.. yalnız popişi bizimkine bakarak küçük..
hatta bir ara ona takmış durumdaydım çocuğun pipisini rahatsız edersiniz bişi olur 4 numara alın diye diye aldırdım :)) ama bezi takınca bacak kısmında 1-2 parmak aralık kalıyor.. sonra gıkım çıkmadı.. yani lafı toparlayım.. stok yapmamak lazım galiba :))) popolar nekadar büyür bilemeyiz.. bizim bacaklar tombul bakalım alırım bir paket 4+.. baktım büyük geliyor 4e devam.. nasılsa bir gün 4+ da kullanıcaz ziyan olmaz :))

doğru diyorsun canım stok yapmamak lazım ama eşim biraz fazla meraklı alıp getirmeye gerçi 4 numara kalmaz kullanırız diye düşünüyorum oyüzden saldırmayım boşuna eşime:) birde 4numarayı denicem bakalım. bu arada kızlar pişik konusunda ne düşünüyorsunuz neden oluyor sizce? ben çook dikkat ediyorum ama yine de sanki hafiften kırmızı gibi poposu oğlumun bir rahatsızlık falan yok ama beni rahatsız ediyor nedendir ne yapmak gerekir

bu mesaja da cevap verme hakkımı kullanıcam çenem düştü bugün..
o 4 haftalık bahsettiğim süreçte yetmiyormuş gibi pişik te olmuştuk o da benim dikkatsizliğimden.. birkaç kez kremsiz bıraktım.. ve niveanın pişik kremini kullanmıştım ondan ben memnun kalmadım.. bir de beyaz tenliler daha hassas olur derler ondan mı bilmem ama oğlum her çişinde ağlıyordu..
şimdiye kadar pişik olmayan çocuk neden oldu diye düşündüm.. 1) etleniyorlar butlanıyorlar.. daha kolay terliyorlar, ter de teni tahriş edip pişik oluyor... 2) havalar ısınıyor..
hametan.. dermo-rest ikisini kullandım geçmedi.. hametanı da zaten geçirmez dediler sadece idrarın tene deymemesini sağlıyormuş.. pişik önleyici yani..
sonra bepanten biraz rahatlatır gibi oldu.. sonunda bebeten pudra aldım 3-4günde anca toparladı.. şu anda bepanten kullanıyorum her bezi değiştiğimde ve su ve pamukla temizliyorum..
bir de memleketten aldığım kremler var onları kullanıyordum niveadan önce ve memnunum..

Selam kızlar,
Geçen hafta uçak yolculuğuyla ilgili soru sormuştum..gittik geldik tecrübemi paylaşayım..çok rahat ve sorunsuz bir yolculuk oldu..kucağımda bebeğime ayrı kemer bağlandı..kalkışta ve inişte emzirdim basınç farkı kulaklarını rahatsız etmesin diye..emniyet kemeri emzirmeye engel olmadı, ona göre bağladık..tatlı kızım evden çıkarken uyudu tam uçağa binerken uyandı..eyvah dedim ama çıt çıkarmadı şekerparem..su şişesi, ıslak mendil ve oyuncaklarla oyalandı...dönüşte de yarısında oynadı yarısında uyudu..zaten 1 saatlik uçuş..yanii uçak yolculuğu büyük kolaylık..
sizler de pek çok konudan bahsetmişsiniz..aklımda kaldığı kadarıyla: ben de premium care sürekli kaka taşırıyor diye molfix yorumu istemiştim sizlerden,cevap alamamıştım..ben vereyim..Molfixe geçtik, 1 paket bitmek üzere ve taşırma, sızdırma olmadı hiç..kızım 3,5 aylık ve 3 aylıkken 6300 gr.dı...ama bacak kısmı hafif sıkıyor sanırım kızarıyor arada..4 numarayı deneyeceğim...Pişik çok şükür yaşamadık, hafif bir kızarıklık görünce hemen Desitin sürüyorum çok iyi geliyor..oğlumda da hep onu kullandım pişik olmadı..
Oğlumda ek gıdaya 6. ayda başladım..hiç öyle yemek suyu, tattırma filan yapmadım..sütüm çoktu ve yarıyordu, doktorumuz da anne sütü konusunda idealistti şartlar da uyduğundan..ve erken başlayım alışsın, yesin, pütürlü sorun olmasın filan laf bence..dediğim gibi 6. ayı doldurmasına tam 1 hafta kala ilk kez elma püresi verdim ve ilk günden itibaren hep iştahlı, yemeği seven bir bebek oldu..şimdi 5 yaşına geliyor hala öyledir..yemek konusunda mızmız olacağı varsa ne kadar erken başlansa da yine öyle olur..yani varsa ilk 6 ay sadece anne sütü bence..
başkaa..4. ay aşısı gözümü korkuttu, arkadaşımın bebeğinde ateş yapmamış ama çok huysuzluk yapmış..oğlumda yapmamıştı bakalım kızım nasıl karşılayacak bu aşıyı...marmelatteye geçmiş olsun oğluşuna, neyseki geçmiş tabi...
Lymonata doğum gününü kutlarım bu arada

kızlar mevlüt yaptınız mı? biz halamızı bekledik ancak gelebiliyor mayıs başı ya da ortası gibi yapmayı planlıyoruz. sizler nasıl yaptınız neler ikram etiniz falan? azcık bilgi istiyorum yani:))

canım bız kırkımız cıkınca hemen yaptıkk
...nuhtesem olduuu..o anı yasamak cok guzeldıı..hele hele melegımı tullerın ıcınde hocalarımıza emanet ederkenn bambaskaydıı...bız evde yapmadık..mevlana gül sofrası dıye bıyer var orda yaptık.hem yemeklı hem pastalı oldu...gunudz pasta...aksama dogruda eslerı geldı mısafırlerın yemek verılkdı.4 cesıt tuzlu pasta 3 cesıt tatlı pastavardı.bebek sekerlşerımız vardı.bebebk albumlerımız vardı..fotografcımzı vardı.umarım yardımcı olmusumdur..bu arada surprız nee oldu canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…