2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım çok geçmiş olsun erken saatlerde de girdim ama şimdi gördüm canım yazdıklarını ya çok geçmiş olsun. ateşi az çıkmamış ki canım ilaç kullanmayıp bekleyesin hiçbirimiz hemen ilaç yanlısı değiliz ama az çıkmamış canım üstünü çıkarıp bezle silmişsin baktın düşmedi calpol verseydin keşke yine düşmüyorsa eğer ben acile götürürdüm. beklenen bir ateş değil çünkü anladığım kadarıyla yani aşı ateşi olsa biraz daha rahat davranır calpol silme yöntemiyle düşürmeye çalışırdım ama eğer düşmüyorsa bir göster canım benim ya.

canım nerelerdesin sen ne zamandır yoktun. nasılsın güzel bebeğin nasıl? 3numara sanki bacaklarını sıkıyor gibi oğlumun ya açık paket bitsin bir 4 numarayı deneyim diyorum bakalım o nasıl olacak:44:

canım bilgisayarda forum açık öylece duruyordu pek fırsatım olmadı girip yazmalara, ama elimden geldiğince okudum. bu aralar da benim bağışıklık sistemi zayıfladı herhalde grip olmayayım diye kasıyorum zencefilli ballı çaylar filan zor durumdayım maalesef. bizim kıza bulaşacak diye çok korkuyorum. onun keyfi yerinde şimdilik çok şükür. halı yıkama makinesi aldık kızı ilerde koltuklarda tutamayız halılar temiz olsun diye, babası onu deniyordu kız da sesinden uyuyakaldı çok gürültülü birşeymiş:)

bizimki son tartıldığında 6,5 kiloydu, 3 numara da 9 kiloya kadar olduğu için daha uzun zaman kullanırız diye düşünmüştüm ama vücut yapısı da önemli tabi. sanırım bizimki çok iri değil, bir de kız olduğu için bezler daha rahat oluyor. sizin 4 e geçmeniz uygun olur artık sanırım. kız annesi olmanın böyle avantajları olduğunu hiç düşünmemiştim. sünnet derdi, üstü başı ıslatmalar filan yok:)

canım bizimki de öyle hafif kızarıyor. dikkatimi çekti banyo yaptığı günler mutlaka azalıyor. herhalde havalar da ısındı terliyor filan sıkıntısı pişik yapıyor. ara sıra poposunu suyla yıkayınca, kurulayınca iyi oluyor. bi de bezi açıp ıslak mendille silip kuruladıktan sonra hemen kapatmıyorum açık duruyor biraz havalanıyor. genelde bi çiş filan yapıyor alt açmaya mutlaka ama olsun o kadar diyorum. sizinki daha zor tabi erkek bebek işedi mi her yeri sular:)
bu kadar özene hiç kızarmaması lazım bence ama hassas işte cilt ne yapalım sarı kızımıza:)

canım meraba ben benimkinin poposunu ilk günden beri pamukla temizliyorum Allah a şükür daha pişik sorunu yaşamadık..ıslak mendili dışarıya çıktığımızda kullanıyoruz mecburen onuda niveanınkini aldım gayet memnunum:) pişik kremide önemli niveanınki iyi,chicco da...şimdide destini aldım onu kullanıyorum ama kokusu hoş değil..

kızlar daha önce de söylemiştim oğlumun poposu hafif kırmızı hametan sürdüm dün yine aynı delircem okadar dikkat ediyorum sık sık değiştiriyorum altını neden böyle oluyor anlamıyorum:44: gece uykusuna yattığı zaman uzun duruyor bezi acaba o mu yapıyor ya ama gece sık emmediği için zaten pek ıslak olmuyor bezi bilemiyorum ya sinir oldum:44:

bi de canım 2 çeşit pişik kremi oluyor, önleyici bariyerler bi de iyileştiriciler, sanırım hametan sadece önleyici. biz bübchenin tüpte olanını kullanıyoruz(bübchen yuvarlak kaptaki de önleyici çok işe yaramıyor), ilk doğduğu zaman yara olmuştu onu bile iyileştirdi, bepanthene gibi ama bebek pişik kremi olduğu için daha içim rahat sürdüm, diğeri ilaç sayılır malum.

kızlar oğlum ilk 2 ay sorunsuz yapıyordu kakasını son 1 aydır yapamıyor noldu anlamadım..doktor fitil ve sokol verdi..fitili 4 günün sonunda veriyorumda anca çıkıyor.sokol hiç işe yaramadı..ne yabıcamı şaşırdım..siz ne yabıyosunuz böle olan var mı?

canım bilgisayarda forum açık öylece duruyordu pek fırsatım olmadı girip yazmalara, ama elimden geldiğince okudum. bu aralar da benim bağışıklık sistemi zayıfladı herhalde grip olmayayım diye kasıyorum zencefilli ballı çaylar filan zor durumdayım maalesef. bizim kıza bulaşacak diye çok korkuyorum. onun keyfi yerinde şimdilik çok şükür. halı yıkama makinesi aldık kızı ilerde koltuklarda tutamayız halılar temiz olsun diye, babası onu deniyordu kız da sesinden uyuyakaldı çok gürültülü birşeymiş:)

bizimki son tartıldığında 6,5 kiloydu, 3 numara da 9 kiloya kadar olduğu için daha uzun zaman kullanırız diye düşünmüştüm ama vücut yapısı da önemli tabi. sanırım bizimki çok iri değil, bir de kız olduğu için bezler daha rahat oluyor. sizin 4 e geçmeniz uygun olur artık sanırım. kız annesi olmanın böyle avantajları olduğunu hiç düşünmemiştim. sünnet derdi, üstü başı ıslatmalar filan yok:)

canımm çok dikkat et meleğinin annesine çook ihtiyacı var iyi koru kendini:16: ah ah mutlaka bir kız doğurmam lazım valla içimde kalır yoksa:1: hala bile doruk'a alışverişe çıktığımız zaman ilk baktığım yer kız reyonu oluyor eşim hatırlatmak zorunda kalıyor bir oğlumuz olduğunu:)))
süpürge sesine falan bayılıyorlar ya iyi bir uyku müziği olmuş sizin prenses için:))

kızlar fırsat bulmuşken aklımdaki herşeyi sorayım dedim:)
oğluma oyuncak almak istiyorum ama karar veremiyorum..uyku arkadaşı mı alsam gerçekten kullanışlı alınması gereken bişey mi? kullanan arkadaşlar tavsiye eder mi? birde titreşimli çıngırak var onuda mı alsam? kullandığınız işe yarayan bir oyuncak varsa yazar mısınız onu alalım:)

canım bazen hergün yıkıyoruz en geç gün aşırı yıkanıyor rahatlıyor da çünkü. her altını açtığımda dediğin gibi mutlaka çıplak bırakıyorum hem havalansın diye hem de bayılıyor hava pek iyi değilken de mutlaka kurulardım. şimdi bazen yayıyorum alt açmasını cıbıl cıbıl oynuyor z.yağı sürüyorum. şimdi arada pişik önleyici sürüyorum bez ıslak mendil iyisini seçmeye çalışıyorum yine kızarık yine kızarık çıldırcam:30: doktor da sinir ediyor ben pişik diyorum o değil sen pişik görmemişsin hiç herhalde diyor:19: tamam görmedim ama kızarık işte:19: doktoru bebeklerin cildi ipek kumaş gibi kaka idrar bunlar asidik bebeğin cildi alışık değil buna o yüzden kızarıyor zamanla alışacak erkek bebekler de daha çok olur daha asidik çünkü idrarı birde hassas ciltliyse biraz kırmızı olur merak etme zamanla geçer diyor.. ama içim hiç rahat değil taktım iyice her açtığımda uzun uzun inceliyorum:1::1: elleyince falan acı yok ama kırmızı işte:1: oğlanın poposuyla kafayı bozdum ya:30:

doktorumuz aynı olmasa da bizimki de siz pişik görmemişsiniz diyenlerden:)

bi de canım 2 çeşit pişik kremi oluyor, önleyici bariyerler bi de iyileştiriciler, sanırım hametan sadece önleyici. biz bübchenin tüpte olanını kullanıyoruz(bübchen yuvarlak kaptaki de önleyici çok işe yaramıyor), ilk doğduğu zaman yara olmuştu onu bile iyileştirdi, bepanthene gibi ama bebek pişik kremi olduğu için daha içim rahat sürdüm, diğeri ilaç sayılır malum.

canım hametan pişik kremi diye tavsiye etmişti doktor önleyici değil yani bepanthene ile aynı sayılır ama hametan daha iyi demişti. dur bir bakayım yine aklıma takıldı şimdi:44: önleyici olarak sebamed var bende. bebişlerin poposunun hiç pembe kırmızı falan olmaması mı gerekiyor eğer biraz pembelik normalse herkes de oluyorsa yormayım boşuna kuzuyu da taktım poposuna çünkü:1:

canım benim çok teşekkür ederim çok güzel bir doğumgünüydü:))
canım kuruluyorum mutlaka ama hava ısındı diye kurulamıyorum artık altını her açtığımda cıbıl cıbıl vakit geçiriyor hem popoyu havalandırıyoruz hem kurutuyoruz:))) prima ıslak mendile başlamadım canım daha unibaby kullanıyorum bayağ var uni elimde onlar dursun primayı deneyim dedim ama böyle kızarıklık görünce cesaret edemedim suçu primaya atmayım dedim:1: belki de ben abartıyorum her gelen birşey yok bu çocuğun poposunda diyor doruk'un da şikayeti yok ama bana takıntı oldu neden kızarık peki diye:26:

doğum günün kutlu olsun canım:) güzel geçtiğine sevindim. benim ilk doğum günüm hastanede geçmişti maalesef, inşallah bundan sonra hep güzel olur:)

doktorumuz aynı olmasa da bizimki de siz pişik görmemişsiniz diyenlerden:)

doğum günün kutlu olsun canım:) güzel geçtiğine sevindim. benim ilk doğum günüm hastanede geçmişti maalesef, inşallah bundan sonra hep güzel olur:)

ee 10 tane bebek büyütmedim ki emin olamıyorum yani bazı şeylerden napayım:1:
canım umarım bundan sonra ki doğumgünlerinin hepsi birbirinden güzel geçer meleğinle.. daha sana hediyeler alacak annesi :))

burnu hala hırıltılı ateşide 37,5 oldu.. sanırım grip oldu..
doktora götürsemmi bilemedim..

canım çok geçmiş olsun. keyfi beslenmesi nasıl? ince birşeyler giydir ıslak bezle sil calpol ver istersen eğer düşmezse git bence ya da içine sinmiyorsa hiçbirşey yapma git bir göster için rahat etsin. grip falan olduysa eğer belki daha çıkabilir ateşi oyüzden içine sinmiyorsa götür canım

burnu hala hırıltılı ateşide 37,5 oldu.. sanırım grip oldu..
doktora götürsemmi bilemedim..

canım ihmal etme calpol vermediysen ver artık bence, yüksek ateş bebekler için ilaçlardan daha zararlı. bi de öksürüyor mu canım, eğer öksürüyorsa mutlaka doktora götür ciğerlerine filan inmesin kuzunun

ben aynı nedenlerle oglumu doktora götürdüm doktor resmen benimle dalga geçti 37.5da ateşmi dedi çok ateşi çıkmadan bişey veremem normal bu dedi serom fizyolojik sık bol bol dedi

Aynısını benim doktorumda söylemişti..38.5 üstü olursa getirmelisin diye..

HayduT
Serum fizyolojik gerçekten çok iyi geliyor, bir de aspiratörle çekmeyi dene, rahatlasın bebiş..Bir de eğer emiyorsa bebek, bol bol emzir..En iyi ilaç o çünkü:nazar: Gerçi yine de huzursuzsan götür doktora tabi..

evet bebeklerin ateşe çok daha dayanıklı olduğu söylenir ama ihmal edersek tehlikeli de olabilir bence. sadece ateş varsa beklenebilir belki ben de hemen gitmezdim sadece atş de ama bebeğim keyifsizse beslenmesinde sorun varsa ya da ateşin yanında başka şikayetler varsa çok beklemem. gezgingunun dediği gibi allah korusun ciğerlere de zarar verebilir

Aynısını benim doktorumda söylemişti..38.5 üstü olursa getirmelisin diye..

HayduT
Serum fizyolojik gerçekten çok iyi geliyor, bir de aspiratörle çekmeyi dene, rahatlasın bebiş..Bir de eğer emiyorsa bebek, bol bol emzir..En iyi ilaç o çünkü:nazar: Gerçi yine de huzursuzsan götür doktora tabi..

içini rahatlatmak için götür ama bişey verrmiyo doktor. bide bol bol emzir dedi..

grip salgını var dikkat edin... benden geçti ogluma ama 3 veya 4 gün sonra öksürük burun akıntısı huysuzluk emmede azalma 37.5 ateş vardı doktora gittim çok yükselmeden bişey veremeyiz dedi ben calpol vermiştim verme ateşi çok çıkarsa getir dedi... şunu anlamıyorum çocuklarımızı doktora götürmek için iyice hasta olmasımı lazım neden başta önlem almıyorlar ki.. ben iyice hasta olmasın diye götürdüm adam bide benle dalga geçti:14:

Back