- Konu Sahibi antidepresif
-
- #29.921
benim de en çok gözüme batan yer göbeğim göbek gitse başka birşey istemiyorum:)) gerçi kilomuzu verince göbek falan da gidecek ama ne bileyim hiç alışık değilim bu kilolarda olmaya aynaya bakınca yabancı geliyorum kendime. oğluma diyorum biraz büyü çıkarcam acısını bak nasıl şiştim sayende diyeazcık büyüsün ısırcam her yerinden ceza olarak
İlahi feryal senin fazlan 5kilo mu..bunu mu derrt ediosunben napim..56 yla basladim86 yla son buldum.10.gunde 76ydum..ve hala ayniyim kiyafetlerden biliorum
Canim marmelettam gecmis olshn tekrar.cok zorr..
Ve benim minik adamima dun discideyken yengem kek yedirmis.sapirdata sapirdata yemis yaninda hurma esliginde
İlahi feryal senin fazlan 5kilo mu..bunu mu derrt ediosunben napim..56 yla basladim86 yla son buldum.10.gunde 76ydum..ve hala ayniyim kiyafetlerden biliorum
Canim marmelettam gecmis olshn tekrar.cok zorr..
Ve benim minik adamima dun discideyken yengem kek yedirmis.sapirdata sapirdata yemis yaninda hurma esliginde
Yengen benden betermiş ya:) Ben yoğurt ve armut/elmadan ötesine cesaret edemem daha 2 ay:)
canım merhaba. 3aylık bebeğe kek mi yedirdiniz? ben midelerinin vücutlarının henüz buna hazır olduğunu düşünmüyorum 4.ayda bazı ek gıdalara başlanıyor tamam ama ozaman bile herşeyi veremiyoruz. bence zararlı olacak şeyleri yedirmemeye dikkat edelim
ben de alıştırıyordum 2 haftadır.. memleketimden bir doktorla görüştüm.. onlar orda sebzelerden başlıyormuşlar.. çünkü anne sütü olsun hazır mama süt olsun bunların tadı tatlı .. vereceğimiz meyveler de tatlı olduğu için çocuk ilk onlara alışmaması lazım.. daha sonra sebzeyi reddedebilir dedi..Yengen benden betermiş ya:) Ben yoğurt ve armut/elmadan ötesine cesaret edemem daha 2 ay:)
Dediklerinin yanında ben oğlanı mümkün mertebe 2 yaşına kadar tatlıyla tanıştırmayı düşünmüyorum. Sonra benim gibi tatlı karşısında iradesi zayıf birisi olmasın diye:) Hamur işi de olmayacak hayatında. Hatta çocuk iyice doysun diye muhallebiden yapılan nişastalara bile izin vermeyeceğim, çünkü o da hamur işi sayılırmış. 5.5 aya kadar haftada 3 kez elma/armut (çeyrek ya da yarım), 3 kez de 1 tatlı kaşığı yoğurt. Her emzirme sonrası da isterse su. 5.5 aydan sonra da makarna haşladığım suyun içinde patates, havuç, kabak, taze fasulye haşlayıp onu yedireceğim. 7. ay başında da etle tanışacağız.olması gereken bu değil mi canım:) böbreklerine yüklenmenin bir anlamı yok henüz dışardan verilen besinleri işleyip dışarı atacak kadar gelişmedi organları yüklenmemek lazım bence nasılsa tadacaklar bunları azcık sabır:)
Canım bazı şeylerin sağlıklı olup olmadığı yıllar sonra anlaşılır. Hamileyken sosis bana yasaksa ben de oğluma uzuuun süre yasaklarım. Çünkü içinde ne olduğu belli değil, katkı maddesi dolu. Keza hazır mamalara da karşıyım, raf ömrünü uzatan şeyler var içinde. Yolculuk ve mecburiyet dışında mamaları kendim yapacağım. Pirinç unu lapasının sağlıklı olduğunu düşünmüyorum, kendi adıma tabi, boş kilo gibi geliyor. Ayda 300 gr alsın ama sağlıklı besinlerden alsın diyorum.kız bişi olmaz... ben sana desem arkadaşım kızına neler veriyor ohooo :)
kırkı çıkınca elma suyuna başladı.. 3 aylıkken tattırmaya başladı.. 4.ay dolunca artık 1 püre öğün haline gelmiş.. 3 gün sonra 5 aylık olacak.. akşam konuştuk..
"biz köfte yiyoruz o da yalanıyor verdim tadına baksın diye eme eme birazcık yedi, ablası da eme eme sosis yerdi " demez mi.. tabi bende büyük tepki gösterdim ama kızları da çok şükür sağlıklılar..
işte aklımıza ne yatıyorsa onu yapıyoruz :)))
ben de alıştırıyordum 2 haftadır.. memleketimden bir doktorla görüştüm.. onlar orda sebzelerden başlıyormuşlar.. çünkü anne sütü olsun hazır mama süt olsun bunların tadı tatlı .. vereceğimiz meyveler de tatlı olduğu için çocuk ilk onlara alışmaması lazım.. daha sonra sebzeyi reddedebilir dedi..
bende milupanın pürelerinden aldım hem meyve hem sebze..
akşam da yeşilfasulye domates püresi yedi oğlum tabi karnını doyuracak kadar değil :)
nasıl da heyecanlanıyor çok hoşuma gitti.. ilk ben baktım tadına eyvah dedim bu çocuk bunu yemez.. örn 1 yemek kaşığı kadar yedirmişimdir, içine de çay kaşığının ucuyla lor peynir kattım.. 1 çay kaşığı da zeytinyağı.. nasıl da hüpletti :) iyi dedim anası gibi sebzeci olacak..
sonra gittim kabak ve havuç aldım.. yavaş yavaş püreleri kendim yapmaya başlıcam.. meyve püresi de veriyorum.. onlara hayır demiyor zaten..
bir de sütlü pirinçli muhallebiden aldım hero babynin ama çok tatlı geldi bana.. pek vereceğimi sanmıyorum pirinç unu alıp kendim yaparım..
uh amma da yazdım :) epeydir giremedim içimi döktüm resmen
Sağol canım, utandım bak şimdi:)seni ayakta alkışlıyorum ve saygıyla eğiliyorumcanım boşuna yazmaya uğraşmışım tam düşündüklerimi aktarmışsın altına imzamı atarım 300 gr alsın ama boş kalorilerden almasın sonuna kadar katılıyorum
tabi kızlar haklısınız .. bende size katılıyorum..
bende hazır şeylere karşıyım da.. işte ilk zamanlar alışana kadar hazırlardan vericem biraz cam rende de aldım ama yaptığım elma püresi hoşuma gitmedi.. boğazına parça kaçar diye korktum.. havuç püresi yaptım kendim onu de beğendik.. yavaş yavaş olacak tabi herşey..
bir de benim bebeğim artk anne sütü almıyor ne yazık ki.. emmemesini geçtim sağacak kadar da çıkmıyor ne yazık ki.. pompa çekmiyor.. kendim sıkıyorum 2 çay kaşığı çıkarsa seviniyorum ilaç gibi oğluma veriyorum
o yüzden başlıyorum ek gıdaya..
slm kızlar nasılsınız
biz 3. ay kontrolümüzü gittik doktorumuz devit3 başladı ben multi tabs kullanıyorum
siz ikisini bir mi kullanıyorsunuz yoksa multi tabs ı bıraktınız mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?