2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar, bebeklerinizin beyin, karakter ve fiziksel gelişimi için neler yapıyorsunuz? Yani doyurmak, uyutmak ve altını değiştirmek dışında.

Ben ninni , şarkı söylüyorum. Konuşuyorum. Bazen jimnastik yaptırıyorum. Dışarı çıkamasak da evin içinde gezdiriyorum. Oyuncak olarak dönencesi ve çıngırağı var şimdilik oynayabileceği. Oyun halısı ve uyku arkadaşı konusunda kararsızım. Burada yazılanlardan çok şey öğrendim. Yine yaptıklarınızı paylaşırsanız çok sevinirim...

canım ben sürekli konuşmaya çalışıyorum, bizimkinin dönencesi yok, basit bi oyun halısı var hediye gelmişti üstünde iki top bi inek asılı ona koyuyorum onları inceliyor, bi de unnado.com'dan bi oyuncak almıştım, titrek kulak diye, kulakları hışırdayan malzemeden, kuyruğunu çekince de titriyor ve havhav ses çıkarıyor, onu inceliyor bazen uzun uzun, renkleri yüzünden. bazen de kendi elini seğrediyor, başka hiç bir aktivitesi yok. burdan arkadaşları tavsiyesiyle cloud b kuzu aldım ama pek oynamadı onunla henüz, bi de misafir bebek gelmişti onu ağzına alınca yıkadım oyuncağı kurumasını bekliyorum, arka panelinin seslerini açıyorum bazen, doğa sesi filan.

tşkr canım benim senin de oğluş sünnet olmuş çok tatlı olmuştu.Gözünüz aydın olsun sağlıklı huzurlu mutlu bir bebek olur inşlh.

Ben de senin gibi fakat ekstra dha neler yapabileeğimi düşünüyorum oyun halısını da bu ay alıcam inşlh o da haya ufkunu geliştirir diye düşünüyorum.Hem çevreye de daha neşeli ve olumlu adapte olur diye düşündüm bakalım.

kızlar BİR ŞEY SORCAM verem aşısı yeri biz de yara filan olmadı olması gerekiyor muydu yani aşı tutmamış olabilir filan diyorlar.Sizinki ne alemde?yaptıralı bir hafta oldu :44::44::44:

bizimki de olmadı, yara olması çok sonra oluyormuş hemşire öyle demişti, ama zamanı unuttum

Saol canim bende bebegimde cook iyiyiz.. Uyuyur simdi kucuk adamim:)) Evet canim ya daha cook katolmaya calisacagim artik muhabbetlere..
Burda havalar cook guzeldi bu aralar bende hergun bebegimle disari cikiyordum... icerde duramiyorum birturlu :10:
Bide benim kucuk bi bahcem ve seram var.. Oraya gidiyorum tohum falan ektim orda valit gecirmeyi cook seviyoruz ikimizde:))

Bebegim cook tatli canim :nazar: buyumus artik

canım oğlumla bizde çok seviyoruz gezmeyi bugün eve tıkılıp kaldık hava kötü burda:( yarım saatliğine bile olsa her gün dışarı çıkarmaya çalışıyorum oğlumu rahatlıyor hemen farkediliyor mutluluğu. ne güzel bende bayılırım bahçe işlerine ama en çok da eşim seviyor bakalım onun da hayali oğluyla bişeyler ekip yetiştirmek bir büyüsün de:16:

Selam canim
Senin bebegimde 3 aydan buyuk oldugu icim bi sorum olacakti..
Gulmek icin bahane arayan bebegim bu yaklasik bi haftadir pek gulmuyor sizdede oldumu boyle bisey.. Saklabanliktan yoruluyorum ama yok banamisin demiyor:(

Canım benim oğlum zaten öyle sürekli sıratan bebeklerden değil, dudağıyla çenesinin altını oynuyorum, tenine dokunuyorum, o zaman çok zevk alıyor, gülüyor. Korkma sen de, bebeklerin günü gününe uymuyor. Hem biraz da ağır abi olmalarında bir sorun yok, boşveR:P

merhaba. yazılanları okuyunca bziimm uygulamalrımzıda çok yanlışlar olduğunu gördüm canım sıkıldı.mesal ben bebğmi yatağına bıraksam uyuması için ağlıyor durmuyor.bende ayağımda sallıyoum yada dizimde ..yatakta kendi kendine uyumuyor .yada beşiğini sallıyorum.beşikte nasıl duryor bebişleriniz ağlamadan ya beşikte:(

herkes ne güzel 10 da yatırıyormuş.bizimki gece 1 ekadar uyumuyor.2 gündür de elini yumruk yapıp ağzına almaya çalışıyo ..alamayınca sinirleniyor.benide emmek istemiyor uyku halinde emiyor ancak .parmak emerken bu sıkıntıyı yaşayan oldumu..

birdeee sezaryanla doğum yapan arkdslar ebn 26 ocakta doğum yaptım göbeğim 6 aylık gibi inmedi.sizlerinde öylemi .psikoljimi bozuyor ya..kilomu takmıyorum artık göbeğim inmiyor aksine şişiyor sanki uff..
yalnız değilsin canım benim oğlumda kendi uyumuyo onlar sakin uslu bebekler :)

Gece yandın desene:))

evett ya yandım galiba:19: hala uyuyor küçük bey hayır taş mı taşıdın da yoruldun be oğlum bu kadar:53:ama ben biliyorum onun niyetini akşam misafir var ya enerji topluyor hep erken yat yat nereye kadar herşeyi kaçırıyorsun oğlum akşama uyanık ol diye geçiriyor içinden anladım ben onu:1: tuhaf bir uyku halinde bir açıyor gözünü oğlum napıyorsun ya uyan hadi diyorum gülüyor yaım ağız kapatıyor gözünü hadi be oradan der gibi:19::1: gece ne yapacak bakalım uyumazsa baksın başının çaresine:1:

cevabin icin cok tesekkur ederim pre mama 0 nolu mama mi oluyo bu arada?eger oyleyse ben google de baktim bu seri premature bebekler icin yaziyo.bu arada gecen hafta bebegin bogazinda kizariklik var demis doktor ilac yazmis 5 gun icir gecer demis ama hala gecmemis bu yuzden bebek sut de icemiyor boyle bi sorunla karsilasaniniz var mi?
sizin de sorulariniz olursa bana sora bilirsiniz kidemli anne sayilirim:1:

canım bizimki de normal doğumdu, eğer süt konusunda sıkıntı olur, ememezse ya da kilo alımı yetersiz olursa pre-aptamil verin demişlerdi, o da milupanınki, bildiğim kadarıyla pre yazanlar yenidoğana verilmeye uygun süt oluyor, anne sütüne en yakın. belki prematürelere de sadece bunlar uygun olduğu için internette öyle yazıyordur

canım oğlumla bizde çok seviyoruz gezmeyi bugün eve tıkılıp kaldık hava kötü burda:( yarım saatliğine bile olsa her gün dışarı çıkarmaya çalışıyorum oğlumu rahatlıyor hemen farkediliyor mutluluğu. ne güzel bende bayılırım bahçe işlerine ama en çok da eşim seviyor bakalım onun da hayali oğluyla bişeyler ekip yetiştirmek bir büyüsün de:16:

Ben tam bi toprak insaniyim canim ilk iktasindigimda buraya esim evde yokken arka bahcenin cimlerini kazmistim esim gelince :27: iyi bi firca cekti ve ben butun bahceyi kazmadan burda kiralik bi kucuk bahce tuttu... Burda oyle guzel bi sans var :)) Hava guzelken kahvalti icin gidiyoruz kucuk bide kulubemiz var:)) Tam benlik yani
imkanin varsa kesinlikle tavsiye ederim cook rahatlatici... :34:

Arkadaşlar bebeğimin boyun altı ve diz altı kıvrım yerleri kızarıyor pudra sürünce iyice çoğalıyor ne sürebilirim.

bizimki de kızarıyor canım pişik kremi çok iyi geliyor. ama iki çeşit pişik kremi var bariyer ve iyileştirici, benim sürdüğüm iyileştirici olan (gerçi bunda da önleyici yazıyor ama iki krem farklı)
özetle boynuna şundan sürdüm:
Bübchen Bübchen Bebek Pişik Kremi Tüp100 ml | Özelcan Bebe | Bebek ve Çocuk Malzemeleri, Chicco, Avent, Kraft ve diğer markalara ait ürünler

bundan sürmedim:
Bübchen Bübchen Bebek Pişik Önleyici Krem Kase 150ml | Özelcan Bebe | Bebek ve Çocuk Malzemeleri, Chicco, Avent, Kraft ve diğer markalara ait ürünler

Ben tam bi toprak insaniyim canim ilk iktasindigimda buraya esim evde yokken arka bahcenin cimlerini kazmistim esim gelince :27: iyi bi firca cekti ve ben butun bahceyi kazmadan burda kiralik bi kucuk bahce tuttu... Burda oyle guzel bi sans var :)) Hava guzelken kahvalti icin gidiyoruz kucuk bide kulubemiz var:)) Tam benlik yani
imkanin varsa kesinlikle tavsiye ederim cook rahatlatici... :34:

kesinlikle katılıyorum canım eşim ekiyor birşeyler ve yetiştirdiklerini öyle büyük bir gururla getiriyor ki sofraya anlatamam:)) ona göre dünyadaki hiçbir biber onun biberinden güzel değil mesela:1: oğlum biraz büyüsün baba oğul anneye yetiştirdiklerini getirirler:))

kızlar bende kraftın kangurusu var ama henüz sadece 1 kere çıktım gezmeye kızım çok sakindi ve hemen uykuya geçti ama ne bilim 3 aylıktan önce kullanmayın falan diyorlar kafam karıştı ne yapacagımı bilmiyorum sizin bu konu hakkındaki bilgilerinize ihtiyacım var anlayacagınız,şimdiden teşekkür ederimmm.

bizim doktorumuz da 3 ay dedi canım bekliyoruz

:)) aslında haklısın tazelikle pek alakası yok galiba başına gelip gelmemekle alakalı.. ben de hiç yaşamadım umarım da yaşamayız canım. sana sorayım bari bebiş büyüyünce nasıl oluyor zorlukları güzellikleri falan.. ben daha güzel daha zevkli olur beraber sohbet ederiz oyunlar oynarız daha çok paylaşımda bulunuruz diyorum ama arkadaşım aaa yok çok zor her yeri karıştırıyor felaket oluyor hep peşindesin tadını çıkar bu günlerin diyor:53: tamam zorlukları olacak mutlaka ama böyle güzel bir varlığa sahip olmanın neresi felaket olabilir ki ben sadece bu anın değil onunla geçireceğim her anın zor ama çok güzel olacağını düşünüyorum ve her geçen gün daha da aşık olcam bu minik adama biliyorummmm:16::1::1: biraz da senden duyayım nasıl geçiyor bu miniklerle gün:))

maalesef bizimki büyürken ben çalışıyor olacağım:( bu günler benim için çok değerli o yüzden, küçücük kızım büyürken yeni şeyler öğrenirken yanında olamayacağım çoğu zaman. çalışmayan anneler vaktinizin kıymetini bilin bebeğinizle bol bol zaman geçirin bizim yerimize de.

Canım benim oğlum zaten öyle sürekli sıratan bebeklerden değil, dudağıyla çenesinin altını oynuyorum, tenine dokunuyorum, o zaman çok zevk alıyor, gülüyor. Korkma sen de, bebeklerin günü gününe uymuyor. Hem biraz da ağır abi olmalarında bir sorun yok, boşveR:P

Ben makymunluk yapip ilgisini cekmeye calisirken, onun yuzume bob bos baktiktan sonra ic cekmesi zoruma gidiyor:))

kesinlikle katılıyorum canım eşim ekiyor birşeyler ve yetiştirdiklerini öyle büyük bir gururla getiriyor ki sofraya anlatamam:)) ona göre dünyadaki hiçbir biber onun biberinden güzel değil mesela:1: oğlum biraz büyüsün baba oğul anneye yetiştirdiklerini getirirler:))

:)))) esine kesinlikle hak veriyorum cook hakli esin o biberden daha guzeli kesinlikle yook:)) :9:

oğlum normal şartlarda yarım saat sonra gece uykusuna yatıyor olmalıydı amaaa hala uyanmadı bu uyku hali nerden geldi bugün anlamadım. bakalım nasıl bir gece bizi bekliyor merak ediyorum çünkü gece nasıl uyuyacak diye:31:

kızlar göbeklerinizi sordum kimse cevap vermeyecek mi:18: göbekleriniz indimi yoksa hala şiş mi.benim 6 aylık gibi duruyo ya ..bende bi sorun varsa eğer bi doktora gitcem.bide korse taktınız mı ben takmadım çok pişmanım belkide o yüzden inmedi.

benim normal doğumdu ona rağmen şiş, başta iniyor gibiydi, ama ben yeme içme olayını abarttım sütüm azalıyor diye geri şişti tekrar hamile gibi oldum

yaz gelmeden zayıflamam lazım diyordum ama burda konuşulanlardan sonra sütün çok daha önemli olduğuna karar verdim be 6-7 ay daha bu kiloda kalırım ama oğlum sütsüz kalmamalı. sadece ıvır zıvırı azalttım ben de kilo almayım yeter az az da verirsem daha ne isterim:)

ben de kesinlikle diyet filan düşünmüyorum canım, geçen bizlerden 3-4 ay önce doğum yapan misafirim vardı o da biraz diyet yaptım sütüm azaldı dedi, tırstım

ya kızlar biz bu kiloları 2 3 ayda almadık:19: 9 ayda aldıgımız kıloyu bır iki ayda verme cabası niye yanı zamanla gidicek emın olun:20: zaten diyetisyenler bıle 6 aydan önce tam anlamıyla diyet programalrına baslatmıolarmıs:50:

maalesef ben 1 ayda aldım canım, hem de doğumdan sonra:) ama şimdilik kafama takmamaya çalışıyorum, o da azaltır sütü çünkü

Back