2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

maaşallah uykucu tosuncuklarınıza.kızlar aklıma bişey gelmişken yazayım dedim tamamen ek gıdalara başladığınız zaman yemekleri aman diyim blendırdan geçirmeyin nasılsa o şekilde verin ben hala büyük kızım 9 yaşında olmasına rağmen zorluğunu yaşıyorum napıyo diceksiniz yemekleri yanağında tutuyo:56:bir keresinde 2 veya 3 yaşındaydı saat 2 de makarna yedirdim(ben yedirdiğimi sanıyormuşum) saat 5 gibi ağzında bişeyler geveliyo inanmayacaksınız ama bir baktımki şoook makarna artık ağzında değişik bir hal almış.:26:yani kızlar benim yaptığımı sakın yapmayın.:20:

Evet, haklısın. Zaten ilk olarak hafif pütürlü şeylerle alıştırmak gerekiyormuş, o yüzden benim bir arkadşaım anne sütünün için hipp in nişasta gibi bişeyi var, ondan katıp ağzını pütürlü şeylere alıştırdı, sonra tam katı gıdaya geçti.

Evet, haklısın. Zaten ilk olarak hafif pütürlü şeylerle alıştırmak gerekiyormuş, o yüzden benim bir arkadşaım anne sütünün için hipp in nişasta gibi bişeyi var, ondan katıp ağzını pütürlü şeylere alıştırdı, sonra tam katı gıdaya geçti.

peki kızlar ilk defa birşeyler vermeye başladığımız zaman tamamen püre olması gerekmiyor mu? ilk defa veriyor bile olsam pütürlü mü olsun azzcık?

benim kuzumda dünden beri 1 2 saat arayla sürekli uyumadu. her uyandığında eyvah diyorum dahha uyumaz ama emmerken uyuya kaldı tüm gün gece uyumaz diyordum ama 1 kez uyandı yalnızcaa acaba yenii bir büyüme atağımı ne dersiniz kızlarr.
birde bebeklerinizin olduğu odada bilgisayar kullanıyormusunuz ? ben kullanıyorum ama içim pek rahat değil bu konuda fikri bilgisi olan varm mı:? :50:

günaydın kızlar..

lymonata hani resim koyucaktın kız merak ettim :27::27:

kızlar benim gibi maydonoz ayıklamaktan nefret eden varsa markafonide maydonoz makası var..
ay 4 tl 5 tl derken 80 lira tutmuş aldıklarım:9:

Canım mesela kimi doktor ilk olarak yumurta sarısının 1/8iyle başlatıyor, zaten azıcık bişey, onu da iyice ezip verince bişey olmuoyr:)

evet doğru diyorsun okadardan birşey olmaz pütürlü deyince ne düşündüysem ben gözüm korktu:) ek gıdaya geçeceğimiz zamanı düşününce heyecanlanıyorum ya:))

günaydın kızlar..

lymonata hani resim koyucaktın kız merak ettim :27::27:

kızlar benim gibi maydonoz ayıklamaktan nefret eden varsa markafonide maydonoz makası var..
ay 4 tl 5 tl derken 80 lira tutmuş aldıklarım:9:

günaydın canım.. bende birkaç tane oğlanın fotosu var diğerleri eşimde hep yani ya akşama olur ya da yarın. ama bir tek ben koymam:))

Ben artık masal kitabından okuyorum, eşim kafamdan uydurduğum masallarla oğlumun beynini zehirlediğimi söylüyor da:) Önce masalı okuyorum, sonra masaldaki kavramları ve değerleri açıklıyorum oğluma. Şaşkın şaşkın bakıyor yüzüme, tam "ay anladı galiba" diyorum, çeviriveriyor kafayı:)

neyse saçma sapan masal anlatan bir ben değilmişim:) baktım o kadar çok saçmalıyorum ki en sonunda üstün dökmenin miyasenin kuzuları diye bir kitabı var onu okuyorum. kızım da hayretle dinliyor. bazen ben bile ne dediğini anlamazken o ne anlıyorsa. adam psikolojiyle ilgileniyor mutlaka vardır bir faydası deyip okumaya devam ediyorum:)bir de hANGİ hayvanın adı geçiyorsa onun sesini çıkarıyorum bizim ki baya bana eşlik ediyor:)

peki kızlar ilk defa birşeyler vermeye başladığımız zaman tamamen püre olması gerekmiyor mu? ilk defa veriyor bile olsam pütürlü mü olsun azzcık?

canım pütürlüleri 6.-7. aydAn sonra başlanması tavsiye ediliyor..
milupanın sayfasında örnek beslenme menüsü bile var :) çok güzel faydalı bilgiler var..

Canimmm bugunden itibaren sut sakllamaya baslicam insallah.bana sut saklamayi anlat.demek istedigim emziridm az bi sut sagdim posete koydum ama dolmadii..o sutu napcamm..ertesi emzirme sonrasindaki sutu ona ekleyebilirmiyim...beni aydinlat kuzum:28:
Aa

Canimmm bugunden itibaren sut sakllamaya baslicam insallah.bana sut saklamayi anlat.demek istedigim emziridm az bi sut sagdim posete koydum ama dolmadii..o sutu napcamm..ertesi emzirme sonrasindaki sutu ona ekleyebilirmiyim...beni aydinlat kuzum:28:
Aa

canım, şimdi sütünü sağdın, amacın dondurmaksa hiç miktarına falan bakmadan üzerine "tarih ve miktar" yazıp buzluğa at hemen. Ama amacın dondurmak değil, akşam babası/teyzesi/halası gelince ben biraz dinleneyim, o biberonla beslesin demekse, gün boyu sağdığın sütleri birleştirip dolapta tutabilirsin, ama kapak kısmında değil de iç kısımda. Ama birleştirmeden önce aynı sıcaklıkta olmalılar. Yani ilk sağdığın ve dolapta bekleyenin üzerine boşaltmadan önce biberonla bi 15-20 dakika dolapta bekletip sonra birleştir. Ve bu birleştirdiğin sütleri en geç ilk sağımdan sonraki 16-18 saat içinde bebeğe içir. Kimisi 48 saate kadar dolapta durur diyor ama bence vakit geçtikçe besin değeri de azalabilir. Hiç riske atma, sabah 9da ilk sütü sağdın diyelim ki, gece 11-12 gibi ver o birleştirdiğin sütleri.

anneler bana yardım edin kırkım çıktıktan 12-13 gün sonra adet oldum yani 8 martta ama bu aydaha olmadım o iğrenç gebelk testlerinden de yapmak istemiyorum ne zaman yapsam pozitif çıkıyor:(
kırkı çktıktan sonra adet olanarkadaşlar bir sonrakini tam günündemi oldunuz

günaydınn canım:) uykucu oğlum 7buçukta uyandı canım toplam 7 saatlik 1 uykudan sonra ee yeter uyanayım artık diye düşündü galiba:) bir neşe bir oyun sürdü 9a kadar sonra ağla ağla susturamadım yatağına koyayım bakayım dedim uyudu deli:53: uykusu gelmiş ondan ağlıyormuş aklımın ucundan geçmedi uykusu gelmiştir diye ben sakinleştirmek için uğraştıkça daha çok kızdırıyormuşum meğer yatağa koyar koymaz yumdu gözünü:53: sabah da yine her zamanki saati 7de uyandı amaa 3 kere kalktı gece aman olsun okadar da ben gecenin 3ünde falan neşeyle uyanıp hadi kalkın sabah oldu diyecek diye çok korktum ya. 3 kere kalkması bile batmadı yani gözüme:))) şimdi yine güzellik uykusunda birazdan uyanır:))

Bu ara uykuları tekrar mı arttı nedir:) Benim oğlan da öyle. 7 buçukta kalktık, 9da geri yattık, halen uyuyor oğlum:) Dün zaten akşam üzeri 7de yatmıştı. Yani 12 saat kesintisiz uyuyup 1 saat oyunla bu kadar uyku gelir mi yaa:)

maşallah oğlanlanları benimğlanla tanıştırsak bizimkinede uyku bulaşır mı acaba :))

Back