• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bu arada kızlar önerebileceğiniz sıkılaştırıcı krem var mı? karnım harita gibi kaldı :((( hamileliğimde sürdüklerim işe yaramadı.. ve çatlaklar çok derin geliyor gözüme.. eşimden utanıyorum :((
teselli etmeye çalışıyor adamcağız beni.. "ben o göbişi öyle de seviyorum oğlumu taşıdı " diyor.. ama gerçekler ortada

bu arada kızlar önerebileceğiniz sıkılaştırıcı krem var mı? karnım harita gibi kaldı :((( hamileliğimde sürdüklerim işe yaramadı.. ve çatlaklar çok derin geliyor gözüme.. eşimden utanıyorum :((
teselli etmeye çalışıyor adamcağız beni.. "ben o göbişi öyle de seviyorum oğlumu taşıdı " diyor.. ama gerçekler ortada

Çatlaklara kısa sürede geçirebilecek bir krem olduğunu sanmıyorum bende şikayetçiyim onlardan çok doğum yapana sordum kalıyo onlar diyo ben normal doğum yaptım karnım var hala çok sinir bozucu hamilelikten sonra taşıdığım en büyük karnım şuanda eşime yalvarıyorum bana akşamları spor yaptır diye belki ozaman sıkılaşırım:)

canım benim oğluş da 6da uyandı. bu sabah erkenci galiba bu oğlanlar:))
Benimki 10 dakikasonra uyandı, mızmız huysuz ağlamaklıydı. Mememden düşmedi, en son memede süt kalmadı, buzluktakilerden verdim, sonra baktım ki benimkinin derdi sütten ziyade damağının kaşınması. Abovvv, damakta beyaz bir çıkıntı!!! Aile hekimliğindeki hemşireyi aradım, diş de olabilir olmayadabilir dedi. Pazartesi doktora gideceğiz zaten, bakalım doktor amcamız ne diyecek. Şimdi uyuyoruz ama inleye inleye, hiii diye ses çıkarıyor arada.

Canım ben öyle hamileler gördüm ki doğumunun kapısında kuaförü ve makyözü bekleyen:) Şimdi ben doğum fotoğraflarına bakıyorum da ay saçım başım dağılmış, ağzım bir yanda burnum bir yanda, saç desen sarı siyah karışık:)

ben de gördüğümde yahu ben de doğurdum o da ama bir ona bak bi bana diyordum...hala daha toparlanabilmiş değilim yani saçlarımı kestirdim o kadar,boya moya yok =)

sezeryan olan arkadaşlar kot pantalon falan giydiğinizde dikiş yerleriniz rahatsızlık veriyor mu? ben rahat edemiyorum hala ya pantalonun beli orayı kesiyormuş gibi oluyor canım acıyor. normalde bişey yok ağrı sızı falan ama hala rahat rahat pantalonlarımı giyemiyorum sizin de öyle mi yoksa benimki normal değil mi?

ben dışarı çıkacağım zaman hamile pantalonlarımı giyiyorum kotlarım olmuyo :53:

bu arada perşembe doktora gittik...aşılarımızı vurmadı unutmuş oğluşumu pis adam...haftaya perşembeye kaldı aşılar...kilosu 7 boyu 59 cm olmuş...sarılığımız geçmek üzereymiş ve tabiki karın ağrımız varmış..karın ağrısını söylemene gerek yok dedim ona alıştık artık =))

sağolun kızlar cevaplar için.Onları da deniyeyim bakalım :14: hiç yaşamamıştım çok kötü bi şeymiş.

Günaydın canım.:34: ben de artık sıkıldım şu göbekten 5 kilom kaldı ama onlar da kalakaldı sanırım bir türlü yazıflayamıyorum artık.Abur cubur canım çok çekiyor hamileyken yiyemdim diye şimdi acısını öçıkarıyorum ama artık bırakmam lazım.% kiloyu vermeliyim artı 3 kiloda doğum öncesi almıştım yani 8 kilooooo :14::14: offf nasıl etsek de versek limonata acnım yaaa :44::44: göbeğim küçük ama çatlak olmasa çok gıcık görünüyoooor :14:

bebeğin nasıl canım uykuları düzene girdimi benim oğlum berbat uyku düzeni gündüz hiç uyku yok gece 11 e kadar bizimle oturuyor.Göğsümde uyuyor yerine bırakıyorum 10 dk sonra uyanıyor sinir oluyorum.Ne yapsam da alışltırsam gündüz uykusuna bilemiyorum :26::26:
hamileyken son hafta bi kabız olmuştum ki sorma çok zor ya inşallahh geçer ide incir yiyip üztüne süt iç cnmende epey işe yarıyodu

bu arada 1 gündüz uyuyosa ertesi gün uyumuyo genelde şekerleme modun da :(

cnm ben artık çok sıvı içiyorummm ehhh işteee süreklide sağma yapıyorum oda biraz arttırdı.ya cnm bizimki 1,5 saatte istiyo çok da az içiyo işgüç yapamıyoruzzzz çünkü yedi gazını al derken küçük bir iş den sonra yine zaman geliyoo bizim kız yine ıhhh diyooo tekrar anne sütüü şöyle seninki gibi 2 2,5 saat olsaa vallahii ne yapacağımı şaşırdım hiçbirşey yapamıyorummm evdeeee.zaten 20 daikada sağıp süt çıkıyooo tahmin et hayatımıı
emzik alıyosa yarım saat daha oyalamaya çalış cnm daha güzel emer, süt yapmak çok zor yahu bende hep uğraş içindeyim :(

sezeryan olan arkadaşlar kot pantalon falan giydiğinizde dikiş yerleriniz rahatsızlık veriyor mu? ben rahat edemiyorum hala ya pantalonun beli orayı kesiyormuş gibi oluyor canım acıyor. normalde bişey yok ağrı sızı falan ama hala rahat rahat pantalonlarımı giyemiyorum sizin de öyle mi yoksa benimki normal değil mi?
benim kotum orta bel tam göbek deliğinin altında kalıyo rahatça giyiyorum eski kotumu benim sorun bacaklarda bacakları çok sarıyo yaa

canım 3 buçuk ay olacak doğum yapalı.. daha yeni yeni rahat olabiliyorum pantolonlarımda.. yoksa sürekli bir hafif sızlama olurdu, yada o uyuşukluğu daha çok hissederim pantolonun beli dikiş üstüne gelince.. 2 hamile pantolonum vardı biri kot biri kumaş onları giyiyorum hala..

78kilo ile hamile kaldım 91ile doğuma girdim... 1 buçuk aylıkken tartıldım 83e inmiştim.. dün tartıldım 85 olmuşum.. kafayı yiyeceğim.. havalar az daha ısınsa da uzun yürüyüşler yapabilsem bebişimi arabasına koyup.. güneşli olduğu zaman çıkıyoruz yine de 10-15 dakika ile kısıtlanıyoruz.. mahallemiz diğer yerlere göre az daha serin oluyor.. esiyor falan..

bol bol su sebze ve yürüyüşle hedefim önce 70kg.. nasip olursa da evlendiğim kiloya (58kg) ulaşırım inşallah.. kendimden nefret ediyorum ayna önünden geçmek istemiyorum..
çok bırakmışım kendimi... :50::50:
hemen hemen aynı kiloda hamile kalıp aynı kiloda doğuma girmişiz bende şuan 82 yim taktım ama vericem ,allahtan çatlağım yok :19:

çatlağa çare yok galiba canım :50:

ahh 1.5 saatmi nerdee benim kızım sürekli istiyor15 20 dk yetmiyoda değil kilo alımı güzel sık emiyo ama az emiyor bu yüzden iki gögüsümde hem mastit hemde yara çok acıyor:14:
keşke mastit olcak kdr süt olsa bendede :(

Kizlar rotavirus asisi hakkinda ne dusunuyorsunuz..yaotrcakmisniz???
dr yapır derse yaptırıcam :34:

ahh 1.5 saatmi nerdee benim kızım sürekli istiyor15 20 dk yetmiyoda değil kilo alımı güzel sık emiyo ama az emiyor bu yüzden iki gögüsümde hem mastit hemde yara çok acıyor:14:

cnm allah yardımcın olsun nasıl işlerini yapıyosunnn. bizim manığın iştahı çok yok kilo alımı var ama öyle herkesin dediği gibi değilll.minnacıkkk benim kuzummm teyzesii

cnm allah yardımcın olsun nasıl işlerini yapıyosunnn. bizim manığın iştahı çok yok kilo alımı var ama öyle herkesin dediği gibi değilll.minnacıkkk benim kuzummm teyzesii

iştahı yok diye sanırım sık emiyolar düzgün emseler tok dururlar ben kızımın hiç tok olduğunu görmedim memeyi reddetme huyu yok ama çok kısa emiyo bırakıyo helede uykusu varsa oturmama izin vermiyo gezerek emiyor 1 haftadırda gündüzleri az geceleri uzun emiyor benim kızımda çok fazla kilo almıyor ilk ay 1200 gr almıştı geçen ay 1000gr bu ayda 800 gr civarı almış doktor ii diyor ama bu kadar sık emen çocuk çok alır diyorum resmen memeyle oynuyor alıyo bırakıyo etrafı izliyo sonra mırıldanıp tekrar alıyo şöyle tutayıp yarım saat emeyim yok o yüzdenden gögüslerim hep mastit oluyo emzirirken havluyu ısırıyorum sızıdan Allahtan uyku düzeni var akşam 10 11 gibi yatıyor taki sabah 10.30 a kadar kendisi çok kalkmıyor ben ilk uyudugunda 4 saat hiç uyandırmıyorum uykulu ii emdiği için sonrada 2 saatte bi emziriyorum uykusu almış bi şekilde durduğu için pusette işlerimi yapıyorum bi odayı temziliyorum emziriyorum sonra siliyorum bitince azcık oynatıyorum sonra devam zaten işlerimi günlere bölüyorum çamaşır ütü makina boşaltmalarımı gece minik uyurken yapıyorum yatmadanda her yeri toplayıp öyle uyuyorum zaten dağınıklığımız olmuyor düzene girdik

slm kızlar nasılosınız beni hiç özlemedinizmi:) :((
ben özledim :9:

iştahı yok diye sanırım sık emiyolar düzgün emseler tok dururlar ben kızımın hiç tok olduğunu görmedim memeyi reddetme huyu yok ama çok kısa emiyo bırakıyo helede uykusu varsa oturmama izin vermiyo gezerek emiyor 1 haftadırda gündüzleri az geceleri uzun emiyor benim kızımda çok fazla kilo almıyor ilk ay 1200 gr almıştı geçen ay 1000gr bu ayda 800 gr civarı almış doktor ii diyor ama bu kadar sık emen çocuk çok alır diyorum resmen memeyle oynuyor alıyo bırakıyo etrafı izliyo sonra mırıldanıp tekrar alıyo şöyle tutayıp yarım saat emeyim yok o yüzdenden gögüslerim hep mastit oluyo emzirirken havluyu ısırıyorum sızıdan Allahtan uyku düzeni var akşam 10 11 gibi yatıyor taki sabah 10.30 a kadar kendisi çok kalkmıyor ben ilk uyudugunda 4 saat hiç uyandırmıyorum uykulu ii emdiği için sonrada 2 saatte bi emziriyorum uykusu almış bi şekilde durduğu için pusette işlerimi yapıyorum bi odayı temziliyorum emziriyorum sonra siliyorum bitince azcık oynatıyorum sonra devam zaten işlerimi günlere bölüyorum çamaşır ütü makina boşaltmalarımı gece minik uyurken yapıyorum yatmadanda her yeri toplayıp öyle uyuyorum zaten dağınıklığımız olmuyor düzene girdik
gece uzun uyuduğu için aç kalkıyo uzun emiyo işte daha aralıklı emse daha uzun boşaltır bence göğsünü:44:

Bebekler emerken ilk 5 dakikada sütün büyük kısmını emer ancak emdikleri bu kısım sütün %95ini oluşturan sudur. Sütün yağlı ve besleyici kısmını emmesi için 10 dakika daha memede kalması gerekir ki karnı uzun süre tok durabilsin.

Benimki 10 dakikasonra uyandı, mızmız huysuz ağlamaklıydı. Mememden düşmedi, en son memede süt kalmadı, buzluktakilerden verdim, sonra baktım ki benimkinin derdi sütten ziyade damağının kaşınması. Abovvv, damakta beyaz bir çıkıntı!!! Aile hekimliğindeki hemşireyi aradım, diş de olabilir olmayadabilir dedi. Pazartesi doktora gideceğiz zaten, bakalım doktor amcamız ne diyecek. Şimdi uyuyoruz ama inleye inleye, hiii diye ses çıkarıyor arada.

canımmm ne acelesi varmış oğluşunun aa diş mi çıkarıyor yoksa bu minik:))) doktordan gelince haber et mutlaka beklemedeyim:)) biz de yarın doktor amcamıza gidicez çok heyecanlıyım:)
bu arada ben rota aşını yaptırcam kızlar sormuşsunuz ben de cevap vereyim dedim:))

kızlar yarın doktora gideceğimiz için salı günü arkadaşımla birlikte yürüyüşe ve spora başlıyoruz:)) tempolu yürüyüş daha faydalı olacağı için bebek arabasıyla uğraşmak istemiyorum kangurunun içine atıcam oğluşu sahil boyunca yürüyüş yapıcaz vee umarım ben hem sıkılaşıp hem kilo vericem:1:

Back