2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

maşallah cimcimesude şimdiden dikkat ediyorsun. ben hala hamile gibi davranmıyorum. hamur işi yiyemiyorum. pasta börekten midem bulanıyor ama makarna, pilav yiyorum çünkü işten eve gidince mecburen hızlı yemek yapmam gerekiyor. birde 3 aydan beri erik elma yiyorum. meyve canavarı oldum resmen.
sizinki kaç aylık olduki şişkinlik erken değilmi. ikinci hamileğim ilkinde 50 kilo ile başlamıştım 60 ile doğum oldu. ama 5 yıldan beri 60 tan aşağı hiç inemedim. şu anda 60 ile başladım 70 le bitirip yine hep 70 te kalacağım diye korkuyorum. mekik çekmeyi becerebilmem lazım

gunaydin kizlar nasilsinizz ? ben daha yeni uyandimm we ruyamda da bi kup altin buldum ama icinden sadece bir awuc cikti ne bicim ruya bu boyle yaa ruyada altin guzel degil diye biliyordum allahim sen hayirlara wesile et

canım benim karpuz yenmez mi ya şeker var dediklerine bakmayın bu dönemde en masum şeker bence..bu kadar meyve şekerlerini düşünmeyin.yiyin.hamur işi yemekten iyidir.ben kızımda son üç ayında sabah kahvaltım karpuz peynirdi.sütümü içerdim..hiçte kilo almadım yani...

.

sen ,aylinkaan,giordani ve ayyildizim bizi tecrübelerinizle aydınlatın arkadaşlar. karpuz falan çok yemeyin şeker var diyorlar, sen yiyormusun karpuz?

tatlım kilo konusunda ancak kötü deneyimlerimi anlatabilirim, yaşamımda en başarısız olduğum konu kilo, oldum olası kilo almaya müsait bi yapım var, ilk hamileliğimde aşırı aşermelerim sayesinde doğuma sadece 5-6 kilo ile gittim ve doğum sonrasında başlangıçtan daha az bi kilodaydım kayınvalidemin ve annemin ye süt olsun lafları arasında bebeğim 5 aylık olana dek yaklaşık 10 kilo aldım,ardından durdurdum allahtan, depreme kadar 65 kg yi geçmiyordum, fakat sürekli dikkat ederek, depremin ardından çok boş bi şekilde yaşadığım 5-6 ayda yaklaşık 10 kg aldım. ve 2. çoçuğuma 80li kilolalarda hamile kaldım, doğum zamanı 90 civarıydım,ardından diyetle 70li kilolara kadar düştüm, iri bi yapım var 70 li kilolar bende çok kötü durmuyor, son bir senedede tekrar kilo almaya geçtim, en doğru davranış her yediğinizi ölçülü yemek, bişeye canınız kaldığında yememezlik etmeyin de mesele ölçüyü kaçırmamakta bence, bide beyaz ekmektense kepek ekmeği

canım demek ki bünyaeden bünyeye değişiyor.benim şuan mesela daha ne bir yerim kaşınıyor nede exra çatladı olanlarla idare ediyorum...
canım benim 70 kiloda doğum yapsan doğumdan çıkınca 62-63 kilo olursun dikkatli beslenirsek almayız.ama şimdi duba gibi yersek doğumdan sonra gnişlemiş bir miğdeyle aynen devam ederiz kaçınılmaz kilo almamk yani.şimdi dikkat edersek sonuçlar gayet güzel olacak.sonuçta bebklerimizin sağlığı diyiyoruz.doktorumuz sağlıklı dedikten sonran dikkatli beslenmemnin kimseye zararı yok değil mi...ben bu hafta gidince yürüş istiyorum diyeceğim yürü derse haftada 2-3 gün 1 saat yürüyeceğim...yoksa hamlaşırım...pilatesede yakında başlayacağım..ohhhhh mi gibi olacak..

Evet simrancim dooru anlamisinn..alahim sagliklisini hayirlisini versinn..bize acilarini gstermesinn de kiloo hicc onemlii deilll..ben gecen yaz reglim kirk gun gecikti hamisim sandimm ,cok sismistimm..hamis saniodum ama cok korkuodum gobegim cikcak kilo alcamm bozulcak vucudum diee;allah dedi duu aratiyim sana bebikiniiamma binlerce ke sukur sonuda basi gibi guzel olsun ve kucagimiza sagsalim almayi nasip etsin allahim...kimseyi mucizesinden maurum birakmasin insalah

canım benim seninle aynı durumdaymışız kayınvalide desdeğiyle almışız kiloları.çok haklısın aklımız kalmadan ama azar azar ölçülü yemeliyiz.ben dün gece sabah namazına kalktığımda abdetst almadan kapalı gözlerle dolaptan kiraz yediğimi hatırlıyorum.eşim tatlıda var ama sen kirazı tercih etmişsin maşşallah diyiyor...

gerçekten en çok dikkat edilecek şeylerden biri doğum sonrası süt olsun saldırıları, bide ben kilodan korktukça emziriyorsun kilo almazsın diyolardı, eğer aldığınız kalori kullandığınızdan fazlaysa bal gibide alıyosun, emzirme yorgunluk hiç farketmiyo, kayınvalidem süt olsun diye kutu kutu helva yediriyorduu.. süt olsun diye tatlıya yüklendinizmi bittiniz demektirr

sseha nikli arkadaşın bilgisinde bir yanlışlık var sanırım.10+5 yazıyor.oysaki sat: 17 nisan olduğuna göre sseha şuanda 11+3 olması gerek !

canım benim amin.zaten kiloyu takanlar için söylüyoruz.sizler için problem yaratmıyorsa bir problem yok.ama şimdi eşim aradı arkadışım dün erken doğum yapmış yaşı 40 a yakındı birde aşırı yediği için kilo çok almış doktoru dikkat et dediği halde etmemiş.kiloları yüzünden tabi yaşında etkisi var erken doğmuş bebek 8 aylık şimdi küezdeymiş bebek.akşam ziyeretlerine gideceğim.aşırı kilo almanında sağlıklı olduğu söylenemez.yinede sizler bilirsiniz.beden sizin bebk sizin söz söylemek haddimiz değil.

ya ben çok kolay alamıyorum kilo ve kolay da veremiyorum. 4 yıldır sabah 8 akşam 5 e kadar mecburen oturuyorum. ve işe de yürüyerek gelsemde 10 dk anca yürüyorum. dikkatli beslenmeye çalışıyoruz ama tabi nereye kadar. pilatesle ilgili fikir alabilirim aslında topum var ama ben ne zaman bişey yapmaya kalksam 5 yaşındaki kızımda benimle birlikte topun üstüne çıkmaya çalışıyor :) zor bir durum yani topla 5- 10 dk oynayıp geri bırakıyoruz :)

Son düzenleme:

evet canım ben bu defa biliyorum neler süt yapıyor kimse beni kandıramaz.mesela bitki çaylarında ısırgan,ıhlamur süper süt yapıyor.denenmiştir bilgierinize bol su içmek meyvelerden armut mesela.birde doğumdan öncede sonrada rezene çayı hem bebk için hemde bizim için çok faydalı şişkinlik kabızlık ve gaz sorunu çözüyor..

sseha nikli arkadaşın bilgisinde bir yanlışlık var sanırım.10+5 yazıyor.oysaki sat: 17 nisan olduğuna göre sseha şuanda 11+3 olması gerek !

canım kiminin önden kiminin geriden gidiyor. benim de 15 ocak olması lazım ama 3 ölçümde de 18 ocak çıktı doktorun söylediği doğru olanı..

canım benim kızın çok ta küçük değil sen ona sırasıyla yapalım kim daha güzel yapacak dersen belki sırayla yapmayı kabul eder...zaten saatlerce top üstünde yapılmıyor.bir dene bakalım..benim ufaklıkta spor yaparken bacağıma koluma sarılır hareket edemem ilgi ister arada ara veririm onunla spor yaparım sonra tekrar devam ederim...

yok işte öyle olmuyor :) ben topa dokunduğum an o oynamak istiyor ben bırakınca o da bırakıyor her şeyi paylaşan çocuk topu paylaşmıyor. aslında çok kolay ikna olan bir çocuk ama topa gelince sanırım babası bana aldı topu bunun farkında o yüzden paylaşamıyor :) nede olsa kız çocuğu babası bir tek onun :) olaya öyle bakıyor

oda güzelmiş.senide kıskanıyor olabilir.dedğingibi kız çocuğu.benim kızımda babsı onu sevmek istese yanına gitmez beni sev dedğim gibi babasının koynuna atlar...

maşallah ilk bebekten her şey aklında ben hatırlamıyorum bile :) tek hatırladığım ilk 6 ay devamlı ağladığı kolik ten dolayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…