• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bende aynını kullanıyorum canım,240 lık yada uzun biberonlar sığarsa alıcam bende çünkü mama vermek zorunda kalıyorum dışarda değilde evde hazırlarım die düşündüm

240lık biberonum yokki deneyip bilgi veriim sana tüh mağazaya gidip bakmak lazım..avent in termo çantası vardı fiyatı 60 küsür liraydı ama o bayağı büyük...bu kadar büyüğe gerek yok demişti eşim almadık...

kızlar ya komik gelecek belki ama turkcellin yeni bir reklamı var kadın evlenmiş ailesi görüşmek istemiyor sonra arıyor ailesini ve anne baba bizim bebeğimiz oldu barışalım artık falan diyor. ya ben tutamıyorum kendimi bu reklamda bayağ bayağ ağlıyorum yani:53: hayır artık hamile değilim ee lohusalık da kalmadı nerden çıktı bu duygusallık anlamadım:53:

ona ben de ağlıyorum şekerim hormonlar normale dönmedi henüz galiba :44:

bende sabah eşime bırakıp mutfağı topluyodum baktım çıktı odadan ne oldu uydumu dedim hayır ben uyuttum sen beni dandik baba mı sandın demez mi :9: ne güldüm ya ses etmedim ama içimden günde 5-10 kez yapıyorum ben onu dedim

dandik babamı hahahahah benim eşimde dün Tuğrayı yıkamaya yeltendi...oğlanın suratı sabunlu suya girdi kulakları falan...gülmekten öldüm ben,bir yandan bişey olmaz diyor bir yandanda yıkamaya çalışıyor telaş yaptı çaktırmıyor keşke videoya alsaydım dedim sonradan :1: Allahtan su ile aramız iyide sesi çıkmadı yavrumun :nazar:

bu arada oğluşun ağız çevresinde,çenesinde sivilceler çıktı yani kabartılarda var ama bazıları bayağı bildiğiniz sivilce ortaları iltihaplı ...sık sık silip kurulayıp zeytinyağ özlü krem sürüyorum ama geçiremedim..böyle bir sorun yaşayan var mı ? ne yapsam geçer ?

dandik babamı hahahahah benim eşimde dün Tuğrayı yıkamaya yeltendi...oğlanın suratı sabunlu suya girdi kulakları falan...gülmekten öldüm ben,bir yandan bişey olmaz diyor bir yandanda yıkamaya çalışıyor telaş yaptı çaktırmıyor keşke videoya alsaydım dedim sonradan :1: Allahtan su ile aramız iyide sesi çıkmadı yavrumun :nazar:
Ya bende mi sorun var acaba, bizim babamız benden daha becerikli, banyosunu doğduğu günden beri o yaptırıyor. Ben havlu tutma ve süngeri köpürtmeyle görevliyim:) Hatta dün banyo günümüzdü ama eşim şehir dışında diye yaptıramadım.
bu arada oğluşun ağız çevresinde,çenesinde sivilceler çıktı yani kabartılarda var ama bazıları bayağı bildiğiniz sivilce ortaları iltihaplı ...sık sık silip kurulayıp zeytinyağ özlü krem sürüyorum ama geçiremedim..böyle bir sorun yaşayan var mı ? ne yapsam geçer ?

Benim oğlumun doğduğu günden beri var. Doktor sütün yağlı ve besleyici demek ki dedi. Ama gelecek ay da hatırlat, yavaştan azalması gerek, azalmazsa başka şeylere bakarız dedi. Ama hakkaten günden güne azaldı.

merhabalar herkese bizim ayın 28 inde 2 ayımız dolacak acilen saçımı boyatmam lazım(kendimi iyi hissetmem açısından)(bu arada bebeğimin sağlığıda önemli) 1 senedir boyayamadım saçlarım bembeyaz oldu az önce çocuk doktorumuzla konuştum emzirdiğin sürece kesinlikle hayır dedi organik olursa boyatabilirsin dedi benim durumumda olan varmı arkadaşlar aslında boyayan arkadaşlarım var hiçte bişey olmadı diyen benmi çok pimpirikliyim herşeyi doktora soruyorum

canım ben de sordum doktora boyatabilirsin dedi ama organik olsa daha iyi olur tabi.. ama ben eşime boyattım valla normal boyayla bişey olmaz demişti doktor ama süte geçiyor diye de ekledi ben de bebişimin en uzun uyuduğu zaman yaptım 8 saat emzirmemiş oldum yani boyadan sonra.

canım sorma eşim de benden becerikli bebek bakma konusunda ilk başta çok takıyordum kafama ama şimdi rahatım amannn ne takıyorsun bırak madem okadar meraklı baksın diyorum şimdi. amaa doktora ilk götüreceğimiz gün çok sinirim bozulmuştu 3günlüktü daha kıyafetini giydirmek bezini değiştirmek 2saatimi aldı şaka yapmıyorum:17: çocuğa da eziyet ettim yok o olmadı yok bu olmadı yok buna sarsam olmaz falan derken 2 saat geçmiş allahtan eşim geldi de hazırladı çocuğu o gün çok kötü hissetmiştim kendimi bezini bile bağlayamamışım düzgün eşim bişey demedi ama açıp tekrar bağladı ve alışıcaz canım dedi ama çok üzülmüştüm napayım hiç bebek bakmadım ki daha önce:17:

canım sorma eşim de benden becerikli bebek bakma konusunda ilk başta çok takıyordum kafama ama şimdi rahatım amannn ne takıyorsun bırak madem okadar meraklı baksın diyorum şimdi. amaa doktora ilk götüreceğimiz gün çok sinirim bozulmuştu 3günlüktü daha kıyafetini giydirmek bezini değiştirmek 2saatimi aldı şaka yapmıyorum:17: çocuğa da eziyet ettim yok o olmadı yok bu olmadı yok buna sarsam olmaz falan derken 2 saat geçmiş allahtan eşim geldi de hazırladı çocuğu o gün çok kötü hissetmiştim kendimi bezini bile bağlayamamışım düzgün eşim bişey demedi ama açıp tekrar bağladı ve alışıcaz canım dedi ama çok üzülmüştüm napayım hiç bebek bakmadım ki daha önce:17:

Ben ilk 25 gün ne alt değiştirdim ne üst desem??? Annem sağolsun, gündüz annem gece babamız baktı oğluma:) Bana da "süt danamız" diyorlardı hatta:)) Sadece süt sağıp veriyorum diye :)Sonra işte annemin gittiği gün eşim de işine gitti, kimseye söyleyemedim bugüne dek ama oğlumun uyuduğu odaya girmeye çekindim bir süre:)) Şimdi ama ayakta tek elle oğlumu emziriyorum, hem telefonla konuşup hem alt değiştirebiliyorum:) Ama yine de babamız daha becerikli yaa:))

Ay şimdi eşim aradı, işyerlerinde yemeklerini yapan kadın oğlan gece mi güzel uyuyor gündüz mü demiş, o da gece daha kesintisiz uyuyor diyince, "gece uyuyan çocuk babasını sever" demiş. Bunun için telefon açıyor, "beni daha çok seviyormuş" diyor :)
Bir değil iki çocuk büyütüyorum ben:)

Ya bende mi sorun var acaba, bizim babamız benden daha becerikli, banyosunu doğduğu günden beri o yaptırıyor. Ben havlu tutma ve süngeri köpürtmeyle görevliyim:) Hatta dün banyo günümüzdü ama eşim şehir dışında diye yaptıramadım.

Benim oğlumun doğduğu günden beri var. Doktor sütün yağlı ve besleyici demek ki dedi. Ama gelecek ay da hatırlat, yavaştan azalması gerek, azalmazsa başka şeylere bakarız dedi. Ama hakkaten günden güne azaldı.

yok anam sorun sende değil ben de öyle konuştuğuma bakma şimdiye kadar yıkamadım dediğin gibi su dökme,sünger köpürtme işlerini yapıyorum annem yıkıyor hala =))) iş başa düşünce ne edicem bilmiyorum =) sivilceleride doktora sorayım ben de ...23 martta kontrolümüz var 2. ay aşılarını olcaz..

erkek kardeşimin bakımını ben yapardım aramızda 10 yaş var..alt değiştirme,üst baş değiştirme,karnını doyurma v.s ama kendi çocuğumu uzun süre soyup giydiremedim alt değiştirme desen çok uzun sürüyordu...alışıyoruz işte yavaş yavaş :16:

Ben ilk 25 gün ne alt değiştirdim ne üst desem??? Annem sağolsun, gündüz annem gece babamız baktı oğluma:) Bana da "süt danamız" diyorlardı hatta:)) Sadece süt sağıp veriyorum diye :)Sonra işte annemin gittiği gün eşim de işine gitti, kimseye söyleyemedim bugüne dek ama oğlumun uyuduğu odaya girmeye çekindim bir süre:)) Şimdi ama ayakta tek elle oğlumu emziriyorum, hem telefonla konuşup hem alt değiştirebiliyorum:) Ama yine de babamız daha becerikli yaa:))

bana da entegre süt tesisi diyorlardı =))

bugünleri görebileceğimi hiç düşünmüyordum valla canım hiç alışamayacakmışım gibi geliyordu birde sezeryan oldum ben onun acısı var bir yandan kendi işimi zor görüyordum zaten birde oğlana bakmak zorluyordu.. ben tek bakmak zorunda kaldım canım ilk gün dışında. görümcem yanımda olacaktı ama o da ameliyat oldu allahtan eşim kaldı yanımda 15 gün. şimdi bile diyorum tek bakmak zor diye birde sezeryanlıyken ilk günler gerçekten çok zordu..
ahh canım sana da dana mı diyorlar bana eşim hala evimizin ineği diyor çok gıcık oluyorum:41: oğlum acıkıp ağladığı zaman tamam oğlum geliyor şimdi ineğimiz diyor ve çook eğleniyor bunu yaparken:53:

bugünleri görebileceğimi hiç düşünmüyordum valla canım hiç alışamayacakmışım gibi geliyordu birde sezeryan oldum ben onun acısı var bir yandan kendi işimi zor görüyordum zaten birde oğlana bakmak zorluyordu.. ben tek bakmak zorunda kaldım canım ilk gün dışında. görümcem yanımda olacaktı ama o da ameliyat oldu allahtan eşim kaldı yanımda 15 gün. şimdi bile diyorum tek bakmak zor diye birde sezeryanlıyken ilk günler gerçekten çok zordu..
ahh canım sana da dana mı diyorlar bana eşim hala evimizin ineği diyor çok gıcık oluyorum:41: oğlum acıkıp ağladığı zaman tamam oğlum geliyor şimdi ineğimiz diyor ve çook eğleniyor bunu yaparken:53:

Ay anı eşim yaa:)))
Hamileyken de çok su içiyorum diye "ben evde su aygırı besliyorum" diyordu:) Sonra "tamam içmiyorum su, susuz kalsın oğlun içerde" diyince de elinde bardakla peşimde dolanıyordu:)

Ay anı eşim yaa:)))
Hamileyken de çok su içiyorum diye "ben evde su aygırı besliyorum" diyordu:) Sonra "tamam içmiyorum su, susuz kalsın oğlun içerde" diyince de elinde bardakla peşimde dolanıyordu:)

ahh ahh bu babalar hep aynı galiba:31: eşin demiş ya oğlum beni daha çok seviyor diye bizim ki onu her gelene söylüyor. diyor ki; biliyormusunuz gündüz uyuyan çocuk annesini,gece uyuyan çocuk babasını daha çok severmiş bizim ki gece daha rahat uyuyor sanki. ve değil mi canım diyerek benden de onay bekliyor:19: ben de evet kurulu saat gibi her 2 saatte 1 uyanan bir oğlun var bu rahatlıksa öyle olsun diyorum susuyor:32:

oğlumun saçında kepek gibi beyazlıklar var çok çok küçükler acaba konak mı diyordum ama dün görümcem ve arkadaşım bizdeydi hayır bu konak değil şampuandan falan oluyordur dediler ama emin olamıyorum ben konak nasıl bişey onu da bilmiyorum tam olarak sadece onunda beyaz pulcuklar olduğunu biliyorum. oğlumdaki kepek gibi fazla yok aslında saçına az bişey un dökmüşüm gibi evet bu tam tarif oldu:)) üflüyorum geçiyor sonra banyo yapınca geri geliyor:20: ne ki bu böyle

bizim kızda da var ben kepek olduğunu düşünüyorum, o değilse iyi durulayamadığım şampuandır, ne kullanıyorsun bizimkisi sebamed.
konak farklı oluyor, hafif turuncumsu kabarcık kabarcık olur

Merhaba kızlar...
Bebişleriniz hayırlı olsun,güle güle büyütün.
Allah izin verirse mayıs annesi olacağım ben de..
alışverişe başlamadan sormak istediğim ev hanımı için iyi kötü bi göğüs pompası gereklimidir ?
Birde göğüs ucu yaralarını önlemek için göğüs kalkanı almalımıyız ?

bence iyi kötü bi pompa gerekli, kalkanı da başlarda çok kullandım bence işe yarar birşey

Arkadaslar gece emzirmelerinden bahsetmissiniz.. Benim bebegim 3 defa kalkiyor ben cok mu dedim saglikcimiza kesinlikle cook degil
en onemli besleme gece beslemesidir en cok gece buyuyorler dedi.... Tabi ben kaldirmiyorum bebegimi kendileri uyaniyor...

bizimki 3-4 kez uyanıyor, hepsinde emiyor, uyanmasa ben de kaldırmam zaten, emzirmezsem de o kadar rahat geri uyumaz bence

iyi akşamlar

kızlar benim oğlum çok kusuyor fazlalığı kusuyormuş dedi dr ama idrar yolu enfeksiyonundan da şüphelendim neyse sorum şu 2 saatte 1 emziriyorum diyorum ki sonra göğüslerimi sağsam ki denedimçok az çıkıyor sütüm neyse diyelim öğlen 2 de 20 cc çıktı bu sütü buzdolabına koydum alt kısma yani sonra saat 5 de yine sağdm yani gün içinde sağdıklarımı buzdolabında bekletsem 100 cc falan olunca süt saklama kabına koyup buluğa atim diyorum anlaabildim mi blmiyorum

teşekkürler

iyi akşamlar

kızlar benim oğlum çok kusuyor fazlalığı kusuyormuş dedi dr ama idrar yolu enfeksiyonundan da şüphelendim neyse sorum şu 2 saatte 1 emziriyorum diyorum ki sonra göğüslerimi sağsam ki denedimçok az çıkıyor sütüm neyse diyelim öğlen 2 de 20 cc çıktı bu sütü buzdolabına koydum alt kısma yani sonra saat 5 de yine sağdm yani gün içinde sağdıklarımı buzdolabında bekletsem 100 cc falan olunca süt saklama kabına koyup buluğa atim diyorum anlaabildim mi blmiyorum

teşekkürler

Merhaba, benim oğlum da çok kusuyordu, hem fışkırır tarzda hem peynir gibi. Doktor reflü dedi ve gaviscon kullandık 5 gün ve geçti. Şimdi yine kusuyor ama çok beslenince. Doktoruna bu ihtimali de söyle bence.
Süt konusunda ben şunu yapıyorum. Senin gibi gün içinde 5-10 cc ne birikirse biriktirip gece öğününde veriyorum, akşam 12de yatmadan önce sağıp sağdığımı donduruyorum. Çünkü gün içinde sağdıklarının saati farklı farklı olacağı için dondurduktan sonra çözdürsen kaç saat duracak vs karışabiir.

bende 14 gün ellemedim 14.gün annem ben yarın gideyim deyince başladım alt açmaya ki iğenlerimede o kadar baktım insan kendi doğum yapınca afallıyo heral biraz :)

ben tek bakıyorum ne zor tek bakmak bebeğe şuanda ağlıyorum bugün kızım hiç mi hiç uyumadı sabah6 dan beri hep vızvız ağladı zorla kka yaptrdım yok sürekli kafayı bi oyana bi buyana çevirdi durdu kulağımı ağrıyoki babamıza dünden kızgındım hiç ilgilenmiyo geçiyo yemekten sonra bilgisayar başına valla başka odaya gitmeyi özlermi özledim sürekli kızımı tutmaktan çok yoruldum yalvardım gel nolur 5 dk bak adam işim var dizim bitmedi vss oturdum ağladım dalga geçiyo bi çocuğa bakamadın işin ne oda yetmezmiş gibi bizim ufaklıköğüre öğüre ağız dolusu kustu yatağı batrdı off kocamı tehtit ettim gider dava açarım velayeti de alır giderim diyorum yol orda çocuğu alamasın tek git dio sinie etti beni ne gezdirdir 2 bucuk aydr evdeyim sıkıldım iyce bunalımdayım :(((((((((( annesi babasıda yokki şikayet edim hepsi depremde ölmüş tek kalmış evlenene kadar kandırdı

bizim kızda da var ben kepek olduğunu düşünüyorum, o değilse iyi durulayamadığım şampuandır, ne kullanıyorsun bizimkisi sebamed.
konak farklı oluyor, hafif turuncumsu kabarcık kabarcık olur

ben ilk başta acaba konak mı dedim ama internette de baktım konak daha farklı bişey. görümcemler arkadaşım da hayır bu konak değil büyük ihtimal şampuan yapıyor deyince dank etti kafama belki de iyi durulayamıyorum dediğin gibi ama haklısın kepekten bir farkı yok bugün banyoda iyice durulayım bakayım bir fark olacak mı

Back