• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ben de aldım canım dr brown ama uyuşukluğumdan evi bekliyor kullanayım bari artık eşim de başımın etini yiyor ne zaman kullanıcaz hani ben de besleyecektim diye çok tembelim galiba ama durmuyor ki huysuz oğlum

Bizim babamız eve geldiğinde oğlan uyuyorsa başında bekliyor, uyansın da besleyim diye:) Bbaların böyle düşkün olması ne güzel:)

çok sağol canım sağmaya başlayım madem ben de okadar heves edip pompa biberon falan aldım eşimi de heveslendirdim tembellik yapmayım. aslında denedim bir kere canım yandı bıraktım ben de ilk sağmada normal mi acaba bir daha deneyim yarın başlayım bakalım:) canım artık sütleri aynı kapta birleştiriyorsun dimi? birde akşam sağdığında kaç cc çıkıyor buzluğa atmak için yeterli oluyor mu ama sağdıkça daha fazla gelmeye başlar zaten sanırım.

çok sağol canım sağmaya başlayım madem ben de okadar heves edip pompa biberon falan aldım eşimi de heveslendirdim tembellik yapmayım. aslında denedim bir kere canım yandı bıraktım ben de ilk sağmada normal mi acaba bir daha deneyim yarın başlayım bakalım:) canım artık sütleri aynı kapta birleştiriyorsun dimi? birde akşam sağdığında kaç cc çıkıyor buzluğa atmak için yeterli oluyor mu ama sağdıkça daha fazla gelmeye başlar zaten sanırım.

Sağ tabi yaa, sana müthiş bir özgürlük sağlar:) 12 saat içinde sağdıklarımı birleştiriyorum ama aynı soğuklukta olması gerek. İki cam biberonum var, ikinci sağdığımı da dolapta biraz bekletip ilkinin üzerine döküyorum.
Buzluğa yeri geliyor 20 cc bile atıyorum. Sakla samanı hesabı:)

3 numara huggies kullanıyorum. Bu arada bebeğinin tulumunun aynısı bizde de var:)

Bizde 3 no pampers( Prima) kullaniyoruz yeni sparisi 4 numara vermistik geldi simdi.. Huggies kullandik his memnun kalmadik:((

Annecikler biz bezlerimizi internetten aliyoruz cook daha ucuza geliyor sizde mutlaka bakin derim mesela 180 li 3 numara kutuyu 17 poun ta aldik markette 25 gibi biseydi.. Sizde bakin derim

canım durumun varsa al mutlaka.. benim manuel vardı çok canımı yaktı ilk başlarda çok sütüm vardı keşke elektrikliyi o zaman alsaymışım sağardım ..

Merhaba, kolay doğumlar diliyorum öncelikle. Sağ salim kucağında olur işallah.
Ben evdeyim bu aralar, pompa almamıştım, eltimden bana miras kalmıştı ama iyi ki kalmış diyorum:) Ben her gün göğsümü sağıp iyice boşaltıyorum, bu hem süt üretimini artırıyor hem de bana özgürlük tanıyor. H.sonları babasına süt bırakıp dışarı çıkabiliyorum. Şimdiden buzluğumda 8 öğün sütüm var. Allah korusun ama ilaç kullanmak durumunda kalsam 2 gün emzirmesem bile oğlum anne sütü almaya devam edecek. Çoğu gece de eşim bebekle ilgileniyor, benim uykum bölünmüyor, böylece sütüm daha verimli oluyor. Mesela tv karşısında uyuyakalıyorum ben 9-10 gibi, o arada oğlum uyanırsa babası dolaptaki sütü ısıtıveriyor, benim hiç uykum bölünmüyor.

Cevaplar için çok teşekkür ederim kızlar...Mutlaka alınacaklar listesine ekliyorum o zaman pompayı.

anakucağımız geldi ilk defa o uyanıkken bişeylerle ilgilenebiliorum.. çok geç kalmışım almakla ilk defa kucak istemedi onda oyalandı ve uyuya kaldı..

ahh canım ben de alıcam bu haftasonu bursaya gidicez bakayım oyalanacağı bişeyler. umarım bizimki de sever ya halı mı alsam senin aldığın gibi bişey mi alsam acaba anakucağının içi nasıl canım oto koltukları gibi derin mi çok

Sağ tabi yaa, sana müthiş bir özgürlük sağlar:) 12 saat içinde sağdıklarımı birleştiriyorum ama aynı soğuklukta olması gerek. İki cam biberonum var, ikinci sağdığımı da dolapta biraz bekletip ilkinin üzerine döküyorum.
Buzluğa yeri geliyor 20 cc bile atıyorum. Sakla samanı hesabı:)

evet canım haklısın yarın başlıyorum ozaman ama daha çok da eşimin çenesinden kurtulmak hoşuma gidecek ne meraklıymış bu adamlar biberonla bebek beslemeye:1::1:
daha çok da hastalanırsam dedin ya ozaman dank etti kafama bu tembellik nereye kadar dedim hemen başlamam şart

ahh canım ben de alıcam bu haftasonu bursaya gidicez bakayım oyalanacağı bişeyler. umarım bizimki de sever ya halı mı alsam senin aldığın gibi bişey mi alsam acaba anakucağının içi nasıl canım oto koltukları gibi derin mi çok

limonaca canim biz ikisinide aldik ama bebegim ana kucaginda rahat gorunmuyor gomuluyor sanki.... Haliyi daha cok sevdi hele 3. aydan sonra daha cok zaman gecirecegini dusunuyorum.. Dokunma hissi gcleniyor cunku..

limonaca canim biz ikisinide aldik ama bebegim ana kucaginda rahat gorunmuyor gomuluyor sanki.... Haliyi daha cok sevdi hele 3. aydan sonra daha cok zaman gecirecegini dusunuyorum.. Dokunma hissi gcleniyor cunku..

halıyı ben de almak istiyorum canım hatta alıcam:) internetten sipariş verecektim ama eşim bursaya gidip bakalım başka neler varmış görmeden içine sinmeyecek dedi.. haftasonu bir bakayım neler var karar verip almam lazım oyalanacak bişeyler lazım canım bebeğime. eğer oynamazsa çok içime oturur ama:)))

evet canım haklısın yarın başlıyorum ozaman ama daha çok da eşimin çenesinden kurtulmak hoşuma gidecek ne meraklıymış bu adamlar biberonla bebek beslemeye:1::1:
daha çok da hastalanırsam dedin ya ozaman dank etti kafama bu tembellik nereye kadar dedim hemen başlamam şart

Evet, kıskanıyorlar anneyi:) Bir de bizim babamız misafir varken bayılıyor oğlunu beslemeye, tabi övgüler ona gidiyor ya, ilgili baba diye:)

Bak hastalık işi önemli. Diyelim ki doktora gideceksin, bütün gün sürecek Allah korusun ama oğlun niye mama alsın ki senin yedek sütün dururken??
Bak ben geçenlerde grip oldum, bebeğimi hiç kucağıma alamadım bulaşmasın diye, ben sağdım babası besledi hep, ben de sürekli uyudum dinlendim, 2 günde atlattım.

canım bende senin gibi kararsız kalmıştım halıda almak istedim ama oğlum sırtüstü uzanmaktan nefret ettiği için çekindim..
marmelatte arkadaşımızda ankucaklarının belli bi kiloya kadar olduğunu söyledi bende çoook düşündükten sonra ikisindende makul fiyatlısını almaya karar verdim..
şimdi yaza kadar anakucağında olur iki pozisyonu var zaten sıkılınca değiştiriyorum böyle 1 saate yakın oyalandı kriz anındada titreşim ve müziğini açtım böylelikle elimde bi iş varken yarım kalmadı ( ağlama krizi korkusundan hep çorba yapmaya korkmuştum ) oyun halısınıda yaza doğru ana kucağından sıkılınca alıcam hem sıcakta güvenle yere sererim hemde emeklemesine yardımcı olur.. rahatlığına gelince hiç oto koltuğu gibi değil oto koltuğunda oğlumun omuzları bile öne doğru bükülüyor..

Kızlar, "alsam alsam ne alsam" diyip duruyoruz ya, "o parayı verirsem de beğenmezse" diye, nurturia sitesinde ikinci el grubu var, oraya bakın, belki beğendiğiniz şeyler orda vardır, ucuza:)

bizimki iki saatten fazla uyumaz oldu yaa önceden mama verdikten sonra 4 saat uyuduğu olurdu artık 2 saatten bir dk fazla uyumuyor saatte bir kalktı gece hatta yarım saatte bir. benimde uyuyalı birbuçuksaat oldu bakalım nekadar sürecek ..
biz de ikiye geçtik birden 5-10 tane bez kaldı gündüzleri sık değiştirdiğimizde kullanıyorum onları..

bizde de var böyle pul pul az bizimki , kepek sanırım .. bildiğim kadarıyla konak daha yapışkan bişey oluyo..

canım durumun varsa al mutlaka.. benim manuel vardı çok canımı yaktı ilk başlarda çok sütüm vardı keşke elektrikliyi o zaman alsaymışım sağardım ..

lymonata kullanıcısından alıntı
oğlumun saçında kepek gibi beyazlıklar var çok çok küçükler acaba konak mı diyordum ama dün görümcem ve arkadaşım bizdeydi hayır bu konak değil şampuandan falan oluyordur dediler ama emin olamıyorum ben konak nasıl bişey onu da bilmiyorum tam olarak sadece onunda beyaz pulcuklar olduğunu biliyorum. oğlumdaki kepek gibi fazla yok aslında saçına az bişey un dökmüşüm gibi evet bu tam tarif oldu:)) üflüyorum geçiyor sonra banyo yapınca geri geliyor ne ki bu böyle

merhaba bahsettiğiz şey konak benim kızımdada var bebeğinizin başına banyo yaptırmadan önce zeytinyağı veya bebe yağı sürüp tarakla çok hafif bastırmadan saçlarını tarayın sonra banyo yaptırın gittiğini göreceksiniz

off bıktım şu kolikten ama çok da şikayet etmek istemiyorum bizim krizler azalmaya başlıyor çünkü. canım kolik albümünü indirdim ben çok işe yaramadı sonra yabancı bir cd var transitions diye kuzenimde çok işe yaramış yengem söylemişti burda satışını bulamadım dayım yolladı ve gerçekten çok faydalı oldu ağlama krizi geçirirken oğlum açıyorum birden kesiliveriyor sesi kendi bile şaşırıyor o kadar ani susmasına:12:

onu nerden bulabilirm acaba yaa bazen tuttu mu tutuyor buzuki muzuki hak getire =))

Merhaba kızlar...
Bebişleriniz hayırlı olsun,güle güle büyütün.
Allah izin verirse mayıs annesi olacağım ben de..
alışverişe başlamadan sormak istediğim ev hanımı için iyi kötü bi göğüs pompası gereklimidir ?
Birde göğüs ucu yaralarını önlemek için göğüs kalkanı almalımıyız ?

göğüs pompası kesinlikle şart...göğüs kalkanınıda bgebekler beğenip almıyor bazen ,mesela benimki kalkan takılıyken almadı...ama denemekte fayda var

oğlumun saçında kepek gibi beyazlıklar var çok çok küçükler acaba konak mı diyordum ama dün görümcem ve arkadaşım bizdeydi hayır bu konak değil şampuandan falan oluyordur dediler ama emin olamıyorum ben konak nasıl bişey onu da bilmiyorum tam olarak sadece onunda beyaz pulcuklar olduğunu biliyorum. oğlumdaki kepek gibi fazla yok aslında saçına az bişey un dökmüşüm gibi evet bu tam tarif oldu:)) üflüyorum geçiyor sonra banyo yapınca geri geliyor:20: ne ki bu böyle

konak canım onlar...Tuğrada olmasın diye annem banyosundan önce zeytinyağıyla silip 5 dk bekledik...hiç oluşmadı..şimdi ara ara yine siliyoruz...hem saçlarıda parlak olurmuş...

Ben doğduğu günden bu yana günde en az 1 öğününü biberonla veriyorum. Dr brown kullanıyorum. İlk günler sarılık sebebiyle sonra da uykusunu iyi alsın diye derken böyle alıştık. Hem memeyi alıyor hem biberonu. Geceleri babası besliyor, h.sonları da babası halası amcası kimi bulursam ona satıyorum oğlumu:)

aynen canım bizimda dr browns..bende günde 2 öğün biberonla veriyorum böylece göğüs uçlarımda dinlenmiş oluyor..

sadece babalar olsa gene iyi dede,teyze,anane v.s bi sürü kişi =)) bazı çok uykusuz kaldığım geceler biberonu hazırlayıp ısıtıcıya sarıyorum..eşime de hadi canım ellerinden öper deyip yatıyorum =))) gecikmeden başla sağmaya çooook rahat edersin

prima aktif mi yoksapremium mu? biz premium care kullanıyoruz sadece bir kez kaka sızdı , oda bezin tamamı dolmuşta taşmış kuzucumda birikmiş baya yapamamıştı. beziniz büyük yada küçük geliyor olmasın..

premium care 4500 gr oğlum şuan 2 numara kullanıyorum küçük değildir bez di mi ?

kızlar benim sıpam akşamları aglama nöbeti geçiriyor:(( baya baya gözleri kızarana kadar bagırıyo sürekli kucakda durmak istiyor...öyle her pozisyondada tutamazsın onun bi şekli var öyle durmak istiyo...kol dayanmıyo...içim sızlıyo agladıkça...ama bi agrısı yok ona eminim çünkü oturunca bagırıyo ayakta tık yok:) böyle bbelirli sürelerde aglama krizi yaşayan varmı nasıl atlatılır bilen varmı?
nasıl oldu canım oğluşun iyileşti mi sünneti

Merhaba kızlar...
Bebişleriniz hayırlı olsun,güle güle büyütün.
Allah izin verirse mayıs annesi olacağım ben de..
alışverişe başlamadan sormak istediğim ev hanımı için iyi kötü bi göğüs pompası gereklimidir ?
Birde göğüs ucu yaralarını önlemek için göğüs kalkanı almalımıyız ?
kesinlikle lzm

el pompasıyla denemiştim elektrikliden önce çok acımıştı benimde :19:

Back