2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ya çabuk kilo vermişsiniz maşallah, ama yaşın da etkisi var bence. siz erken anne olmuşsunuz maşallah. 25 yaşındaki ve 30 yaşındaki birinin metabolizması aynı değil malesef

şimdi ben 27 de anne olacam inşallah acaba metabolizmam nasıldır

canım ben 10 yıldır düzenli olarak kardiyo yapıyorum, son yıllarda haftada 3 gün pilates yapıyordum, bir de çok protein ağırlıklı beslenen biriydim (hamilelikten önce tabi) hamurişi falan yemem pek, bunların da etkisiyle kilom fazla ama yağ oranım epey düşük, hatta hatalı spordan dolayı bacaklarımda futbolcu kasları var şimdi üstü yağ bağlayacak ve devasa bişeye dönüşücem, ama hiç korkmuyorum yağı geri verememekten, yediklerime dikkat eder, sporumu da aksatmazsam veririm diye umuyorum
Benim eşim tam bir anadolu erkeği, ona göre kadın dediğin etli butlu olacak diyet girişimlerimin başarısızlığında kendisinin büyük payı var

Aynen canım ben de kremlenip giyinmeden diş fırçalama, saç kurutma, makyaj gibi işlerimi hallediyorum, en son giyiniyorum, o zmana kadar emiyor zaten

allah bağışlasın canım. kızın normal doğumla mı doğdu canım?

şimdi ben 27 de anne olacam inşallah acaba metabolizmam nasıldır

benden hızlı olacağı kesin :))
ben yürüyüşe rağmen ve yemek miktarım artmamasına rağmen aldım 1 kiloyu, yürümesem ve hamile gibi canım onu bunu çekse ve yesem hacıyatmaz gibi olurum.

canım benim halen hiçbirimiz geç kalmış değiliz hayatımızdan hamu işlerini biracık çıkarsak yada azaltsak.tatlı canımız çakince az az yesek.ama süt yumurta,yoğurt vede sebze meyve ağırlıklı beslensek geri kaln ayları 1 rer kilo alarak kapatırız amin olun.madem diyet yapamıyorsun ozaman dikkat edeceksin...ben doktoruma nasıl besleneyim dedim.sana birşey demey gerek yok kızında geyet güzel besleniyordun aynen devam dedi..inşallah bu defada başarırım.tam meyve mevsimi bol bol meyve yiyin.ben kızımın son aylarında çok dikkatliydim.kızım 3,250 doğdu düşünün onuda besleyebilmiştim.yeterki bebişede bizede faydalı olan şeyleri yiyelim.aklımızdan her geçen yemeği hamen istemeyelim.herşey aşerme değil çünkü.bir süreden sonra akıldan çıkıyor çünkü akıldan çıkmayanları aşeriyoruzdur.o yüzden dikkat etmeliyiz herşeyi yersek tombiş bir anne oluruz veremeyiz.

bende daha bişey kullanmaya başlamadım ama göğüslerim deli gibi kaşınıyo ablamla kaşıma çatlar diyo...
ama acayip bi kaşıntı anlatamam tabi anlarsınız aynı durumdasınız

canım benim benim eşimde anadolu erkeği ama kiloyu fazla sevmiyor.bende pilates vede yürüyüş yapardım sürekli ama şimdi bıraktım aşırı bel ağrılarımdan dolayı.eşim değilsede ben takıntılıyım..senin adınada sevindim fazla yağ depolamazsın çünkü yağın büyük kısmını hamur işleri vede tatlılar depoluyor.sen hamue işleri fazla yüketmezsen emin ol yağda olmaz...
allah bağışlasın canım. kızın normal doğumla mı doğdu canım?

canım benim benim don haftamdı doğum normaldi ama eşime kızmıştım 2 gün ağlamıştım üzüntüden kanamam başlamıştı acil sezeryan oldum anlyacağın..o yüzden ne olursa olsun üzmeyin kendinizi olurmu...

maşallah herkesler burdalar sabah benimde göğüslerimde kaşıntı vardı şimdi yok göbişimde azcık azcık çıkıyor 12+1 oldu bügün göğüslerimde fazla bi değişim yok henüz mavi damarlar belli oluyor biraz okadar

canım ben henüz krem alamadım, veet sir ağda makinası almıştım onunla beraber komili bebe yağı almıştım 1 yıl önce,onu sürüyorum şimdilik. kaşıntı varsa çatlama başlayacaktır diye biliyorum, sende başla o zaman kreme. benimde göğsüme geliyo arada kaşıntı.

canım ne mutlu sana 18 nisanda negatif sonuç alıyorsun ve sonra 1 ay içinde tedavisiz kendiliğinden gebe kaldın, doğrumu anladım. ne güzel yaaa.maşallah sana da bebeğine de... hormon dediğin progestanmıydı canım? bu progestan su tutturuyor ona karar verdim, içiyom içiyom suyu çayı çişim gelmiyor ki ben normalde sidiklinin biriyimdir, yarım saatte giderdim tuvalete.
boyle bekleyerek gebe kalan hanımlar daha şanslı galiba, eşleriniz sizi nasıl şımartıyordur şimdi. bizimkinin hiç umuru değil, tınnnn. antiromantik zaten kendisi. burcundanmı acaba diyorum. aranızda boğa erkeği ile evli olup benim eşim romantiktir diyen var mı arkadaşlar?

sen ,aylinkaan,giordani ve ayyildizim bizi tecrübelerinizle aydınlatın arkadaşlar. karpuz falan çok yemeyin şeker var diyorlar, sen yiyormusun karpuz?

bende daha bişey kullanmaya başlamadım ama göğüslerim deli gibi kaşınıyo ablamla kaşıma çatlar diyo...
ama acayip bi kaşıntı anlatamam tabi anlarsınız aynı durumdasınız

evet çatlar sakın kaşıma.ben ufalıyorum,bakıyorum olmuyor hemen badem yağı alıp yumuşamasını sağlıyorum,sen de öyle yap.
benim göğüs,bel,karın çok kaşınıyor..
krem zaralı falan diye duymuştum doğru değilmi?badem yağı amaca uygun mu ? kullananlar bi yazsalar yaa..

oyy annecikler boşverin bu kilo muhabbetini yaa. bebişlerimiz sağsalim doğsun da kilo da neymiş hıh, yemeniza bakın siz :125:

ben yeşilköy sosyete pazarına gidicem birazdan. azıcık terapi yapıp geleyim..
canım benim tamam bebişlerimiz sağlıklı doğsun inşallah.ama sağlıklı beslenmek hem bizim için hemde bebk için önemli bunuda bilmekte fayda var...sadece bebeğe odaklanmayıın bence.kızımda çok dikkatliydim gayet sağlıklı bir bebk olara dünyaya geldi.yani yemeyin demiyoruz ama biraz ölçülü yemenin ne anneye nede bebğe zararı var değil mi.hem herşeyi yemektense sağlıklı şeyleri daha seçici yemek daha önemli bence işte ozaman sağlıklı bebişler dünyaya getirebiliriz...

ben tam bir beden büyüdüm.karnımda,göğüste ve bacaklarımda o damarlar çok belirgin.şimdiden bukadar fark oldu ben de sonrasında benim halimi düşünün:96:

canım benim ağzıma hamur işi değmeyeli belki 6 ay oldu yaaa. pilav -makarna desen eşimde bende sevmeyiz evde hiç pişirmem,(pilavı misafir gelirse yaparım) sadece iş yerinde öğle yemeğinde çıkarsa 1 çorba kaşığı, unlu mamul olarak tek yediğim kahvaltıda iki dilim kepekli ekmek. ama yine de şişiyorumm. dün sabah 66,5 geldim bu sabah 67,5. su tuttum. ilaç bugun bitiyor ya düşerim ptesiye yine 66ya.
sezaryana rağmen hastane çıkışı eski kilonda olman bana ümit oldu. sezaryan göbeğindne çok korkuyorum ben çünkü. mekik falan çekebildinmi sonra?

canım benim aslında badem yağıda tüüylenme yapıyor.ben de kullanmıştım ordan biliyorum birde çok fazla etkisi olmuyor gene çatılıyor.kakao yağı kremi var attar da 10 tl onlardan alın hem hamilelikte hemde sonrasında oluşmayı önlüyor oluşanlarıda yok ediyor.

bepantene almayı düşündüm bugün ama krem zararlımı ki?:26:

canım ne güzel işte hamur işleri tüketmemen senin açından bir avantaj.vücut 3. ay itibariyle su tutmaya başlarmış zaten.şişkinlikte olabilir.ben bu gün yeşil çaya başladım birde rezene vede zencefil alacağım hem sindirime hemde şişkinliklere iyi geliyormuş.hamilalik döneminde içilmesinde sakınca yokmuş bunların...bendede şuan felaket bir şişkinlik var çünkü çözüm yolları arıyorum...ben mekik canım benim doğumdan sonra 3 ay çekmedim çünkü dikişlerden korktum ama sonradan başladım.bu bebeğimde daha bilinçli anne olacağımdan aminim...

ben tam bir beden büyüdüm.karnımda,göğüste ve bacaklarımda o damarlar çok belirgin.şimdiden bukadar fark oldu ben de sonrasında benim halimi düşünün:96:

bende büyümedi diye yakınıyorum birazcık azıcık göbek azda göğüs bukadar yada bana öle geliyo bilemiyorum sadece belime bazı kıyafetlerim dar geliyo

zaten ben öyle önüme ne gelirse yemem.makarnaya çok düşkünüm..yani ben sadece ev yemeklerine çok düşkünüm..yemekten sonra sigara içmiyeceğimi bildiğim için kendimi oyalamak adına yemek faslını uzatıyorum,kasıtlı yani..yoksa bunalıma girerim..meyve,sebze çok tüketirim.yoğurt,süt.özellikle ayran çok tüketirim işte bunlar kilo yapacak şeyler değil..ama ben 52 oluverdim
kakao yağı he tamam ozaman ben ondan alayım..badem yağı giç tüğlenme yapmamıştı bende söyleyeyim.2 ay kullandım sonuçta hemde öyle böyle değil yağlı güreş yapacak gibi,yollarıma falanda sürüyorum
bepantene almayı düşündüm bugün ama krem zararlımı ki?:26:

o dediğin krem zaten tıbbi bir krem oluyor.çatlak önleyici kremlerin zararı var diye duymuştum ama yine siz bi araştırın.ben kakao yağına karar verdim..

BİR BEBEĞİN İLK 20 GÜNÜ MUTLAKA OKUYUN KIZLAR MUHTEŞEM

1,gün :böylesi kötü bir baslangıç beklemiyordum.

oha hortumumu bile kesmisler! meme diye, süt diye birşey varmş. nerden nasıl bulunur bu ya?

hayattan daha 1. günden so๐utacaklar beni.

2. gün

meme buldum ama bundan süt gelmiyor, emiyorum allah emiyorum, tık yok, süt başka yerde mi? neyse biraz daha emdim geldi, fazla abanınca meme sahibi kişilik bağrdı, ne bagırıyosun a็çım ben! çok yalnızım be sözlük. hayır içerdeyken de yalnızdım ama yediğim önümde yemediğim arkamdaydı en azından, bak yine aklıma geldi, hortumu bile kestiler yaa!

uykum geldi yine. zzzzz!

3. gün

memeyi sevdim, bu dünyadaki tek dostlarım bu iki meme. iyi ki varsınız.

4. gün

bugün bir sürü olaylar oldu, gürültü yaptılar, başka biryerlere gittik galiba. memeden ayrılınca bağırıyorum geri geliyor, sonra uyuyorum, uyanıyorum bir bakıyorum meme yok, neyse ama tekrar bağırınca geri geliyor nasılsa. sıç็mak da zevkliymiş be, eskiden yapamıyordum.

5. gün

bugün 15 kez kaka yaptım, rekorumu geliştirmeliyim. dikkat ettim de her yaptıgımda temizliyorlar, bunu sevdim. dikkatimi ็eken bir noktada şu ki, amma koca kafalıyım be arkadaş, ağır mı ağır tutamıyorum ........im, pat o yana, pat bu yana, dikkat etseler bari de ็atlatmasak daha ilk günden.

6. gün

avucuma ne verseler hemen tutuyorum, tik gibi birşey, maalesef farkettiler, herkes parmağını veriyor avucuma, mecburen tutuyorum, alemin maymunu oldum iyi mi?

bu arada ne ็ çok uyuyorum ya arkadaş, atamadım şu yorgunluğu, daha ç็ok süt i็eyim en iyisi. hayır iç็tikç็e de yoruluyorum o da ayrı, nerde o eski günler, hortumdan geliyordu ne güzel, şimdi em allah em, bak yine aklıma geldi, ........ler kesti hortumu yaa.

7. gün

bugün solaryuma girdim, sarılık mı ne ondanmış. yine uykum geldi.

8. gün

biraz daha iyi hissetim kendimi, daha ็çok süt iç็iyorum artık. kaka yapma işini de tam alt a็çma anına denk getiriyorum ki etraf pislensin, eziyet olsun. naapayım ama alt a็çıkken daha rahat roketleyebiliyorum. kaka yaparken başka birşey daha yapıyorum galiba, anlamaya ็çalışacagım bakalım.

9. gün

็ok fena hıç็kırık tutuyor, ge็çsin diye nefesimi tutayım dedim onu da beceremedim, neyse ki süt iç็ince geç็iyor. bu süt her derde devaymış, bugün bunu gördüm.

10. gün

sütten başka birşeyler verdiler, var ya, yeter artık be, tam alışıyordum yine dayadılar başka birşey, hayret bişi ya, vitaminmiyiş neymiş.

bu arada memelerin arasından dün gördüğüm lavuk gündüzleri piyasada yok akşamları geliyor sadece, hadi bakalım hayırlısı.

11. gün

al işte, başladı yine bir arıza. sütten sonra ç็ok feci karnım ağrıyor, böyle gaz gibi bişi, eğilip bükülüyorum, binbir şekile giriyorum ็çıkaracağım diye. sırtıma falan sıvazlayın bari be kardeşim.

12. gün

bütün gün gazdan kıvrandım arkadaş ya, bela oldu başıma, yaygarayı bastım ben de. uyutmadım, diktim bunları da hazır asker. sonra bir saldım ki evlere şenlik, akabinde uyudum hemen gerisini hatırlamıyorum

13. gün

annemin suratına sıç็tım. tamam utandım biraz da insan bebe๐i g.tünden öper mi yaa. ayıp oldu di mi? naapıyım abi, neyse fazla kızmadı herhalde.

14. gün

anneme kırmızı renkli birşeyler iç็iriyorlar, o zaman süt daha bi randımanlı oluyor sanki, b๖yle tadı da hoş0uma gidiyor, şu memelere bir rating aleti taksalar da hangisini sevip hangisini sevmedi๐imi s๖yleyebilsem.

15. gün

topuktan kan alıp duruyorlar, metin olayım ç็ok ağlamayayım diyorum ama canım yandı be arkadaş, hayır ondan sonra da hemen süt verince sakinliyorum, kızgınlığım ge็çiyor, ağız tadıyla asabiyet yaptırmıyorlar, şu memelere karşı biraz daha dikbaşlı durabilsem.

16. gün

şu memeleri ç็ok sevdiğimi bir kez daha anladım, ç็ok seviyorum onları, onlardan ayrılınca iç็imi bir huzursuzluk kaplıyor, en iyisi onlardan uzaklaştığım anda yaygarayı basayım ben. bugün benden biraz büyük biri geldi yanıma, sevme ama็çlı olsa gerek bir geç็irdi başım d๖nüyo hala. sonradan ๖ğrendim kuzenmiş, neyse yazdım kenara intikam alınacak.

17. gün

etrafı daha net seç็er oldum, ama el ve ayak koordinasyonu hala zayıf, memeyi kavrayabiliyorum ancak. bir de bu eller ve ayaklar bana mı ait tam olarak emin değilim, sallıyorum ๖yle, zevkli birşey. yüze ve g๖zlere dikkat etmem lazım ama, tırnaklar tehlikeli. diğer yandan annem bugün onları kesmeye ็çalıştı ama huysuzluk ettim, etmeseydim daha iyi olacaktı galiba, bak ç็izdik tam g๖zün altını yine.

18. gün

elime torbalar taktılar, kafaya ç็arpınca artık acıtmıyor, yara bere de yapmıyor. sanırım onlar da beni seviyor, iyiliğimi düşünüyorlar. aslında hala ็çıktığım yeri özlüyorum, geri girme imkanım olmaz mı acaba?

19. gün

nihayet o adamin neden eve sadece akşamlari geldigini anladim megerse bana ve anneme bakmak icin gunduz calişiyomuş..

aferin gozume girdi şimdi bak!..

20. gün

tabii ya, annemin karnındayken de duyuyordum o adamın sesini sık sık.

ona da ilgi alaka g๖sterdim, bağırdığımda bazen o alıyor beni kucağına, meme vardır diye saldırdım ama vermedi. bir ara meme a็çıkken kıstırdım ama emme olayından bir randıman alabilmiş de๐ilim, meme yüzeyi bayağı bir farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…