• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS'ye Hazırlanmaya Başlayanlar

arkadaşlar merhaba ablam 2011 a gurubu kpss sınavına girdi 4 yıllık sonucunu öğrendik ama ortalama yok onu nasıl öğrencez 66 tane puan var 68.329 70.768 gibi punalar yazıyor ne olur bi yardım edin ortalamayı nasıl öğrenebiliriz.
sorun yerleşmek falan değil ortalama ne onu bulamadık.

arkadaşlar merhaba ablam 2011 a gurubu kpss sınavına girdi 4 yıllık sonucunu öğrendik ama ortalama yok onu nasıl öğrencez 66 tane puan var 68.329 70.768 gibi punalar yazıyor ne olur bi yardım edin ortalamayı nasıl öğrenebiliriz.
sorun yerleşmek falan değil ortalama ne onu bulamadık.

merhaba canım.bende alandan sınava girdim.ortlama derken neden bahsediyosun anlayamadım.:44:
toplamda 120 puan türü vardır.girdiği derslerden dolayı o kadrı hesaplanmıştır.her puan tüür farklı yerlerden alır.
örneğin p3 düz memurluk alırken(devlet ataması).sözleşmeli memur olarak bazı kamu kuruluşları p1 dikkate alır.
alan puanlarına gelince örenğin p36 dış işleri bakanlığı aday meslek memuru olarak alır.bunlarda genelde baraj 80 dir.tercihleri bunlara göre yapılıyor.

kızlar tarih benimde korkulu rüyam, siz nasıl çalışıyorsunuz tarihe? çalışma tarzınız nedir?

ben sözeli özet çıkartarak çalışıyorum.coğ bölgeler kaldı sadece.sonra tarihe başlıcam ve yine özet çıkarmayı düşnüyorum.benim için bu verimli oluyo :34:
ama videolarda var konu anlatımlı istersen ordanda çalışabilrisin.

canım çok teşekkür ederim şimdi anladım ablam belediyeye girmek istiyor ne olursa olur amacı belediye 70 puan ile girebilirmi birde belediyenin puanı kaç 3mü 4mü kaç
4 yıllığı alırmı belediye
offff cahillik ne zor:17:

canım çok teşekkür ederim şimdi anladım ablam belediyeye girmek istiyor ne olursa olur amacı belediye 70 puan ile girebilirmi birde belediyenin puanı kaç 3mü 4mü kaç
4 yıllığı alırmı belediye
offff cahillik ne zor:17:

canım öle deme bende bu sene öğrendim hepsini :52:
alan puanlarıyla bakanlıklarda yada başbakanlıklarda çalışılıyor.
ablanın girceği p1-2-3 olacak.büyük ihtimal p3ten tercih yapılır.kpss çok karışık bi iş.
nitelik kodları var.2011/1 tercih sonuçlarına göre 4001 nitelik kodu ile(herhangi bir lisan bölümünden mezun olmak)
tercih yapanlar ist merkez ptt için 98 puanla giriş yapmış.benim nitelik kodum 4421 mesela (iktisat mezunu) bunun içinde istanbulda 79-85 arası puanlar değişiyo.belediyede çalışmak istiyorsa tercih listeleri açıklanınca bi bakması lazım :26: kesin bişey söyleyemem o yüzden :34:

Arkadaşlar merhaba,
KPSS ye 2008 de girmiştim 73 puan almıştım.tekrar hazırlanıp girmek istiyorum ama pek bilgim yok.A grubu B grubu hangisine girmem lazım.ben gıda mühendisiyim ama sadece gıda müh kadroları düşünmüyorum.Yardımcı olur musunuz?

kpssde 2 grup var.A grubu 4 yıllık mezun olup genelde İİBF bölümünden mezun(isteyenler girebiliyor diye biliyorum)
hukuk işletme muh uluslararasıı ilişkiler ekonometri istaitstik vb sınav sonuçlarında toplam 120 puan türünün hesaplanması.bu grup müfettiş yrd,iç kontrol denetçisi vb olabiliyor.
kpss B grubu ise herkesin girdiği (4 yıllık mezn olanların sınavı temmuzda,2 yıllık ve ortaöğretim b grubu sınavı eylülde yapılır) sınavdır.burdada mezun olunan her bölümün ayrı kodu vardır.sadece gk ve gy sınavına girilir.tercihler yapılacağı zaman mezun olunan kodlara göre düz memur olunabilir.örneğin çok tartışılan 4001 kodu (herhangi 4 yıllık üniversite bölümünden mezun olma).bu kodla ptt,sgk,işkur,adliye gibi bölümlere atanılır.4001 kodunda müzik öğretmenide vardır,mat öğretmenide,tekstil mühendiside,iibf cide.yani sınavı iyi geçen bir müzik öğremeni sgkda çalışabilir.tabi ne kadar verimli olur o tartışılır.
Bgrubu ataması çift yıllarda yapılır(ösymnin yaptığı atama ) bu sene sadece A grubu ve öğretmenlik ataması olacak 2011 sınav sonuçlarına göre.Ancak bazı kamu kuruluşları sözleşmeli personel olarak 2011 puanlarınıda dikkate alıyorlar.bu ilanlarıda ya kamu kuruluşu sitesinden yada memurlar la ilgili olan siteden bulabilrisiniz :34:

Arkadaşlar merhaba,
KPSS ye 2008 de girmiştim 73 puan almıştım.tekrar hazırlanıp girmek istiyorum ama pek bilgim yok.A grubu B grubu hangisine girmem lazım.ben gıda mühendisiyim ama sadece gıda müh kadroları düşünmüyorum.Yardımcı olur musunuz?

eğer gıda müh olarak atanmak istiyosanız ösym sitesinden nitelik kodunuza bir bakın.kendi bölümünden atama yapılınca puanlar daha düşük oluyo :34:

İşten çıkar çıkmaz deli gibi çalışmaya başlıcam en sonunda :61:

Arkadaşlar merhaba,

merhaba bende gıda mühüm biz b grubuna giriyorzu diye biliyorum bende çalışağacım inş sana kolay gelins

arkadaşlar dün avcılardaki yargıyla görüşmeye gittim ama

söyledikleri hocaları falan bana pek inandırıcı gelmedi :50::50:

siz gittiniz mi bana yardımcı olabilir misiniz deneyimleriniz nedir ne olur yardım edin :95::95:

bende başladım ciddi ciddi hazırlığa

ben internetten 30 liraya set aldım
yargı yayınevinin seti
türkçe ,matematik, geometri, coğrafya, tarih, vatandaşlık
olmak üzere 6 ayrı kitap konu anlatımları ve konu sonrası deneme soruları
bunlara başladım dün akşam bunlara çalışacam sadece ve internetten de sürekli bulduğum her soruyu çözecem
çok fazla araştırıp kafamı karıştırmak istemiyorum ben
zaten eski bilgilerim var ,bir konu tekrarı yapıp soruya geçiyom
hadi hepimizin allah yardımcısı olsun

ben sözeli özet çıkartarak çalışıyorum.coğ bölgeler kaldı sadece.sonra tarihe başlıcam ve yine özet çıkarmayı düşnüyorum.benim için bu verimli oluyo :34:
ama videolarda var konu anlatımlı istersen ordanda çalışabilrisin.

benim bölümüm sayısal, sayısalı bile özet çıkartarak yazarak çalışıyorum ama konu sözel olunca birtürlü başarılı olamıyorum :( aslında aklımda tutamıyorum. bu yüzdende hep kaçıyorum sanırım :( 2012 lisans kpss ye girmek istiyorum, tam 1 yıl var ve sadece şubata kadar çalışabiliri. şubatta yurt dışına gidiyorum okulla. 6 ay orda kalıcam. ve kpss ye kılı kılına yetişicem. pek başarı sağlayabilirmiyim bilmiyorum ama şimdiden başlasam o zamana kadar yol katetmiş olurmuyum sizce :50: sanırım benim gaza getirilmeye ihtiyacım var :66:

benim bölümüm sayısal, sayısalı bile özet çıkartarak yazarak çalışıyorum ama konu sözel olunca birtürlü başarılı olamıyorum :( aslında aklımda tutamıyorum. bu yüzdende hep kaçıyorum sanırım :( 2012 lisans kpss ye girmek istiyorum, tam 1 yıl var ve sadece şubata kadar çalışabiliri. şubatta yurt dışına gidiyorum okulla. 6 ay orda kalıcam. ve kpss ye kılı kılına yetişicem. pek başarı sağlayabilirmiyim bilmiyorum ama şimdiden başlasam o zamana kadar yol katetmiş olurmuyum sizce :50: sanırım benim gaza getirilmeye ihtiyacım var :66:

ben türkçeyi matı ve coğ bitirdim hiçte erken değil :34::34::34:
sayısalcı olduğun için zaten mat rahat türkçede zaten genelde paragraf bütün cevaplar içinde ayrı bi yorum istemiyo yani.coğ 290 sayfalığı 8 günde bitidim :21: eşit ağırlıkçıyım ama kendimi sayısalcı gibi hissediyorum :90::90:
rahatlıkla yapbilirsin canım yeterki inan :34:

Back