Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
arkadaşlar merhaba ablam 2011 a gurubu kpss sınavına girdi 4 yıllık sonucunu öğrendik ama ortalama yok onu nasıl öğrencez 66 tane puan var 68.329 70.768 gibi punalar yazıyor ne olur bi yardım edin ortalamayı nasıl öğrenebiliriz.
sorun yerleşmek falan değil ortalama ne onu bulamadık.
kızlar tarih benimde korkulu rüyam, siz nasıl çalışıyorsunuz tarihe? çalışma tarzınız nedir?
canım çok teşekkür ederim şimdi anladım ablam belediyeye girmek istiyor ne olursa olur amacı belediye 70 puan ile girebilirmi birde belediyenin puanı kaç 3mü 4mü kaç
4 yıllığı alırmı belediye
offff cahillik ne zor
kpssde 2 grup var.A grubu 4 yıllık mezun olup genelde İİBF bölümünden mezun(isteyenler girebiliyor diye biliyorum)
hukuk işletme muh uluslararasıı ilişkiler ekonometri istaitstik vb sınav sonuçlarında toplam 120 puan türünün hesaplanması.bu grup müfettiş yrd,iç kontrol denetçisi vb olabiliyor.
kpss B grubu ise herkesin girdiği (4 yıllık mezn olanların sınavı temmuzda,2 yıllık ve ortaöğretim b grubu sınavı eylülde yapılır) sınavdır.burdada mezun olunan her bölümün ayrı kodu vardır.sadece gk ve gy sınavına girilir.tercihler yapılacağı zaman mezun olunan kodlara göre düz memur olunabilir.örneğin çok tartışılan 4001 kodu (herhangi 4 yıllık üniversite bölümünden mezun olma).bu kodla ptt,sgk,işkur,adliye gibi bölümlere atanılır.4001 kodunda müzik öğretmenide vardır,mat öğretmenide,tekstil mühendiside,iibf cide.yani sınavı iyi geçen bir müzik öğremeni sgkda çalışabilir.tabi ne kadar verimli olur o tartışılır.
Bgrubu ataması çift yıllarda yapılır(ösymnin yaptığı atama ) bu sene sadece A grubu ve öğretmenlik ataması olacak 2011 sınav sonuçlarına göre.Ancak bazı kamu kuruluşları sözleşmeli personel olarak 2011 puanlarınıda dikkate alıyorlar.bu ilanlarıda ya kamu kuruluşu sitesinden yada memurlar la ilgili olan siteden bulabilrisiniz
Arkadaşlar merhaba,
KPSS ye 2008 de girmiştim 73 puan almıştım.tekrar hazırlanıp girmek istiyorum ama pek bilgim yok.A grubu B grubu hangisine girmem lazım.ben gıda mühendisiyim ama sadece gıda müh kadroları düşünmüyorum.Yardımcı olur musunuz?
Arkadaşlar merhaba,
KPSS ye 2008 de girmiştim 73 puan almıştım.tekrar hazırlanıp girmek istiyorum ama pek bilgim yok.A grubu B grubu hangisine girmem lazım.ben gıda mühendisiyim ama sadece gıda müh kadroları düşünmüyorum.Yardımcı olur musunuz?
ben sözeli özet çıkartarak çalışıyorum.coğ bölgeler kaldı sadece.sonra tarihe başlıcam ve yine özet çıkarmayı düşnüyorum.benim için bu verimli oluyo
ama videolarda var konu anlatımlı istersen ordanda çalışabilrisin.
benim bölümüm sayısal, sayısalı bile özet çıkartarak yazarak çalışıyorum ama konu sözel olunca birtürlü başarılı olamıyorum aslında aklımda tutamıyorum. bu yüzdende hep kaçıyorum sanırım 2012 lisans kpss ye girmek istiyorum, tam 1 yıl var ve sadece şubata kadar çalışabiliri. şubatta yurt dışına gidiyorum okulla. 6 ay orda kalıcam. ve kpss ye kılı kılına yetişicem. pek başarı sağlayabilirmiyim bilmiyorum ama şimdiden başlasam o zamana kadar yol katetmiş olurmuyum sizce sanırım benim gaza getirilmeye ihtiyacım var