bu tip sorularda döktükten sonra kalan kısmın oranı ile eklenen karışımın oranını ayrı hesaplayacaksın canım
ben tekrar anlatayım sana ilk soruyu :
şimdi elimizde 100x lik bi un ve şeker karımı var bunun %36 sı şeker.
bu karışımın 1/4 ü yani; 100x.1/4=25x i dökülüyor, yerine aynı ağırlıkta (25x) un ekleniyor.
yeni karışımın 75x şeker ve un, 25x i ise sadece un oluyor.
bu durumda; 75x.%36(ilk karışımın %36 sı şekerdi)+25x.%0(eklenen unun içinde şeker yok o yüzden sıfır)=%27
anlatabildim umarım :26:
diğer soru %52
anladım cnm bunun çözümünüde eklermisin
canım onu guitern sormalısın...bişey diyemicem..ama illada sıkışırsan ben sana yardımcı olurum özelden msj atarsın...
ne olur biri bana 1 2 meşturiyeti anlatsın pff çok sıkılıp bunaldım. çok uykum var:S
sselam bu arada:S
bugün git 1 ay sonra gel
memurluğa hazırlık çalışması
valla çok kişi geçmedi gk e
lisansmısın önlisansmısınız sizler.. bn şuan mat ve atrh çalışıyorum. işten çıkınca evde hazırlanıyorum:S
önlisans
ne olur biri bana 1 2 meşturiyeti anlatsın pff çok sıkılıp bunaldım. çok uykum var:S
ben lisansım canım
daha tarihe geçmedik malesefff
oooof ooof bence biri şu kpss den tarihi kaldırsın
neyini anlatalım güzelim kelin ilacı olsa kendi başına sürer
bu arada ben lisansım ve sınava çok az kaldıııııııııııııııııııııııııııııııııı :18:
calışınca oluyor. bnmde 0dı tarıhım şuan daha iyi. inş daha iyi olur. evet sınava az kaldı sizin:S
kızlar bide bu sorum varr
seker oranı %25 olan 40 gr şeker su karışımına 10gr seker ve 20 gr su ekleniyor. oluşan karışımın şeker oranını tekrar %25 yapmak için karışıma kç gr daha su eklenmelidir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?