• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

bu tip sorularda döktükten sonra kalan kısmın oranı ile eklenen karışımın oranını ayrı hesaplayacaksın canım:23:
ben tekrar anlatayım sana ilk soruyu :

şimdi elimizde 100x lik bi un ve şeker karımı var bunun %36 sı şeker.
bu karışımın 1/4 ü yani; 100x.1/4=25x i dökülüyor, yerine aynı ağırlıkta (25x) un ekleniyor.
yeni karışımın 75x şeker ve un, 25x i ise sadece un oluyor.
bu durumda; 75x.%36(ilk karışımın %36 sı şekerdi)+25x.%0(eklenen unun içinde şeker yok o yüzden sıfır)=%27

anlatabildim umarım :26:

diğer soru %52

anladım cnm bunun çözümünüde eklermisin

bu da 2. soru canım :34:
$SAM_3655.webp

ne olur biri bana 1 2 meşturiyeti anlatsın pff çok sıkılıp bunaldım. çok uykum var:S

sselam bu arada:S

$1.webp

kızlar çözümlü yazarsanız sevirim. beynim durdu sanırımS:

kızlar bide bu sorum varr

seker oranı %25 olan 40 gr şeker su karışımına 10gr seker ve 20 gr su ekleniyor. oluşan karışımın şeker oranını tekrar %25 yapmak için karışıma kç gr daha su eklenmelidir?

ne olur biri bana 1 2 meşturiyeti anlatsın pff çok sıkılıp bunaldım. çok uykum var:S

sselam bu arada:S

oooof ooof bence biri şu kpss den tarihi kaldırsın :30: :1:

neyini anlatalım güzelim kelin ilacı olsa kendi başına sürer :53:

bu arada ben lisansım ve sınava çok az kaldıııııııııııııııııııııııııııııııııı :18:

oooof ooof bence biri şu kpss den tarihi kaldırsın :30: :1:

neyini anlatalım güzelim kelin ilacı olsa kendi başına sürer :53:

bu arada ben lisansım ve sınava çok az kaldıııııııııııııııııııııııııııııııııı :18:

calışınca oluyor. bnmde 0dı tarıhım şuan daha iyi. inş daha iyi olur. evet sınava az kaldı sizin:S

Eki Görüntüle 329909

kızlar çözümlü yazarsanız sevirim. beynim durdu sanırımS:

ilk soruda A'yı 15! parantezine alırsan 15!.17 olur.b'yi 15! paranteine alırsan 15!.-15 olur
a/b= 17/-15 çıkar

ikinci soruda
12[SUP]6[/SUP]=2[SUP]12[/SUP].3[SUP]6[/SUP]
18[SUP]4[/SUP]=2[SUP]4[/SUP].3[SUP]8[/SUP] dir

her ikisinde ortak 2[SUP]4[/SUP] ve 3[SUP]6[/SUP] dır
bunların tam sayı böleni = (4+1).(6+1)=35 negatif tams ayılarıda olduğu için 35.2=79 olur :34:

son sorunu denklemi yok :35:

Back
X