2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

sedulu matta bi konuda kaç test çözdün canım ya.ben de çok seviyomda benim kitap 618 sayfa yarısındayım 1 ay oldu

canım aldığım kitapta 2 şer test var bi konu için ama daha önceden çalışmış olduğum kitaptan da soru çözüyorum
yani hemen hemen bi konu için 70 - 80 soruyu buluyor

kızlar geldimmm bugün kaç soru çözüyoruz bakalım

allah ne verdiyse valla
ben artık mat cevaplı genel tekrarı bititriyim diyroum ya.bi yandan kardeşimede ders çalıştııryorum mattan
cins sorular var onda çözemeyince bana gelip soruyo banada geliyolar sonra

kızlar star gazetesı dvd setı werıyor RAKRAK YAYINLARIYMIS hiç duymamıstım dogrusu...

parana yazık canım valla hiç girme.bak sınav akademide vardı ben aldım geçn sene aldığıma pişman oldum :26:
gulenkalp ihtiyacın elektronik soru banaksını alcktı o naptı acaba aklıma geldi bak şimdi :44:

%36 sı şeker olan homojen un - şeker karışımının 1/4 ü alınarak yerine aynı ağırlıkta un ekleniyor. Buna göre yeni karışımın seker oranı yüzde kaç olur?

%36 sı şeker olan homojen un - şeker karışımının 1/4 ü alınarak yerine aynı ağırlıkta un ekleniyor. Buna göre yeni karışımın seker oranı yüzde kaç olur?

%27 mi :44::44:
biraz karışık okudum anladığım kadar

Son düzenleme:
karışım 100x olsun canım.
%25 i alınıyor (25x) yerine 25x kadar un konuyor.
kalan 75x in %36 sı şeker, ilave edilen 25x ise saf un yani %0 şeker
burdan; 75x. %36 + 25x. %0=%27 olur

ya cnm analamadım ben bunu bide böyle soru var ya ben böyle döküp yerine yeni sey eklemeli soruları yapamıyorum öğretirmisiniz biriniz bana

seker oranı %40 olan 50 gram seker su karışımının 1/5 i dökülerek yerine dökülen miktar kadar seker konuluyor. Buna göre oluşan karışımın şeker oranı yüzde kaçtır?

buna ben cevap veriyim müsadenizle..ocak sonuna kadar böyle gy şubat ayında başlıyoruzz...gk oldumu canımcımm...

Yaaa kızlar keşke matematikte biraz daha kalsaydnz bende tam yeni başlamştım matematiğe kim cvp verk bennm mat. sorulrıma

Yaaa kızlar keşke matematikte biraz daha kalsaydnz bende tam yeni başlamştım matematiğe kim cvp verk bennm mat. sorulrıma

canım onu guitern sormalısın...bişey diyemicem..ama illada sıkışırsan ben sana yardımcı olurum özelden msj atarsın...

canım bu soru %32 mi :44:

çözüp ekliyorum fotoyu canım

kızalr gy bitti diye mat türkçe çözmiez değil.mat ve türkçe sorulaırnız varsa tabiki sorun.ama şimdi nasıl mata ağırlık verdik arada türkçe ve tarih çözüyoruz.şubat itibariyle mat için bu şekilde az az çözücez

cnm sevdanın çözdüğünün cevabı 27 bu son eklediğimin 52miş cvbı of yapamıyorum bu tarz soruları mantığını anlayamadım

bu tip sorularda döktükten sonra kalan kısmın oranı ile eklenen karışımın oranını ayrı hesaplayacaksın canım
ben tekrar anlatayım sana ilk soruyu :

şimdi elimizde 100x lik bi un ve şeker karımı var bunun %36 sı şeker.
bu karışımın 1/4 ü yani; 100x.1/4=25x i dökülüyor, yerine aynı ağırlıkta (25x) un ekleniyor.
yeni karışımın 75x şeker ve un, 25x i ise sadece un oluyor.
bu durumda; 75x.%36(ilk karışımın %36 sı şekerdi)+25x.%0(eklenen unun içinde şeker yok o yüzden sıfır)=%27

anlatabildim umarım :26:

diğer soru %52

Son düzenleyen: Moderatör:
canım bu şekilde ilk soru
anlatabildimi diğerinide bu şekilde yazıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…