evet sınav psikolojisi çok önemli sınava girmeyen birinin soruyu çözmesiyle sınava girenin o anda o soruyu çözmesi kesinlikle bir değil. Sınavda süre kısıtlı kafa yorgun oluyor bir sürü soruya bakmaktan. Bazen basit bir soru bile görülemeyebiliyor sınav anında. Bir soruda iki grafik varsa eğer o soruyu ben anladım sanırım ihtiyacın bi denemesinde çıkmıştı bir soruda iki grafik var ve baya karışık üstelik 3 tane soru şıkkı vardı tam 10-15 dkmı almıştı onu çözmek ve herkes küfretmişti o soruya :)) Sanırım o tarz bir şey sordular ve herkes böyle soru sorulmaz kpss de abartmışlar iyice diye kızıyorlardı o denemedeki soruya bizim lisansta öyle çıkmadı demek ki size denk geldi o soru.
Daha yüksek de gelebilir netler sevgi meleği ben mesela 90-95 net arası bekliyordum 98,75 net gelmişti. Ama hiç emin değildim Türkçe sorularında iki şık arasında kaldıklarımdan hangisini işaretlediğimi falan pek hatırlamıyordum kaba taslak çıkarmıştım o netleri. Sizin de öyle gelebilir. Herkes zorlanmış sınavda bu iyi bir şey sıralamalar iyi gelir yani
Şimdiden moral bozmayın bende çok üzülmüştüm sınav sonrası puanım kesin kötü gelir ya daha fazla yanlışım çıkarsa ya atanamazsam diye boşu boşuna kendimi yedim aylarca. Sınav sonucunu görene kadar moralinizi bozmayın benim gibi boş yere.