2012 Kpss ders çalışma günlüğüm:) bana katılabilirsiniz...

merhaba bayanlar konu dışında ama k. bakmayın acil bilgiye ihtiyacım var benim aranızda öğretmen olan yada ne bilim bilgisi olan vardır elbet SORUM ŞU KIZ KARDEŞİM 10.SINIFA GEÇTİ BÖLÜM SEÇMESİ LAZIM SINIFINDA 1. VE SAYISALI SÖZELDEN ÇOK İYİ. BÜTÜN HOCALARI SAYISALA GİT DEMİŞ ? ODA KARARSIZ EŞİT AĞIRLIKMI SAYISAL SECSEM DIYE YENI SISTEM FARKLI SANIRIM BILMIYORUM BEN YARDIMCI OLAMADIM KIZA SAYISALDA ÇOK YIPRANIRMI DİYE DÜŞÜNÜYORUM BİDE DERS AĞIRLIGINDAN FALAN ?
AVUKAT OLMAK ISTIYO BİDE SAYISALDAN MEZUN OLUP TERCİH EDEBİLİRMİ ?
 
Hangi bölümü istiyorsa o alanı okusun. Daha başarılı olacaktır şüphesiz.
Tabi üniversite tercihi de çok önemli hukuk fakültesi hangi alandan alırsa onu da okuması iyi olur.
 
kızlar merhaba diyeceğim ama merhaba diyecek kimse kalmamış malesef ... çalışmayı bıraktınız mı ?

Bende Muharebeler dönemini bitirdim şimdi inkılapları tekrar edeceğim arkasından karadeniz bölgesini tekrar edip doğu ve güneydoğu anadolu bölgesini çalışıp kaynak taraması yapacağım . Ben daha denemelere başlamadım Ağustosun 15 de başlayacağım ......
 
hayır ben bırakmadım şimdide noktalama çözüyorum bitince mat çalışıcam
denemelere tam olarak bende başlamadım arada çözüyorum o kadar
 
Aynen bende de başladı uyuyamıyorum inş. emeklerimiz boşa çıkmaz bugün dershanenin denemesine gideceğim . tarih ve matematik çalışacağım sen neler yapacaksınız bir ikimiz kaldık .. diğer kızlar neredeler acaba
 
yediiklimi ösym formatına uygun bulmuyorum ben . . . kasmışta kasmışlar yani . . . kpss yle alakası kalmamış yani başka bir şey olmuş yediiklim denemeleri . . .
 
Ben dün noktalama ve mat çalıştım birer konu.
bugünde sonraki konularından birer tane çalışacağım

Yediiklimin denemesini daha çözmedim :26:
 
Kızlar 1,5 ay kaldı sanırım sizin sınava, ben son 1-1,5 ayda günde 7-8 saatin altına düşmeden ve çok verimli şekilde çalıştım. Son ay çalışılanların daha çok faydası oluyor. Bir de her şeyi çalışmış olmanıza rağmen sınav yaklaştıkça aslında hiç bir şey bilmiyormuşsunuz gibi hissetmeye başlıyorsunuz :)) Sürekli bir sürü ayrıntı çıkıyor sorularda karşınıza o kadar çalıştım ama bunu ilk defa görüyorum bu ne diye panikleyebilirsiniz :)) Sonra stres korku daha bir artıyor özellikle son 2-3 hafta ama olsun şimdiden stres yapın ki gerçek sınava rahat giresiniz bende öyle oldu. Önceleri stres yaptım sonra sınava rahat girdim çünkü ben sürekli sınav gününü nasıl olacağını hayal etim kafamda önceden bi kaç kez girmiş oldum sınava sınav günü de rahat geçti denemelere giriyormuşum gibi hissettim gerçek sınavda. Özellikle bu zamandan sonra yüklenin derslere sanki yarın sınav varmış finallere hazırlanıyormuşsunuz gibi gece gündüz çalışın. Her gün yarın sınav varmış gibi çalışın şimdi tam atağa geçme zamanı önceden yaptığınız her şeyi unutun. Sanki daha çalışmaya yeni başlıyormuşsunuz gibi çalışın. Netleriniz de git gide artışa geçecek.Sıcak oruç bir yandan ama pes etmeyin sakın.Herkes için aynısı geçerli. İnşallah herkesin hayırlı bir işi olur bu sınavdan istediğiniz puanlara ulaşırsınız. Herkese iyi çalışmalar )
 
selam kızlar
denemem sağol canım yazdığın için senin yazdıkların çok önemli benim için hala lisansların sonuçları açıklanmamış geçen yılda mı bir ayı geçmişti acaba ondan sonra açıklanmıştı? ilk defa gireceğim için bilmiyorum.
ben ne yaptığımı ne yapacağımı bilmiyorum sanki. bugün tarih tekrarı yapayım dedim. bu arada geçen hafta tarih ve vatandaşlık bitti. baştan başladım 24 saatte tarih kitabım vardı baştan sonra okuyorum okumaklada olmuyor ezberlemek öğrenmek lazım. birazdan bitecek işte. sonrada test çözerim artık. Allah yardımcımız olsun. herkese kolay gelsin.
 
iyi akşamlar kızlar tarih çalıştım üç günden beri sanki inkilapları öğreniyorum biraz biraz tarihler var epey aşar vergisinin kaldırılması 1925 , türk tarih kurumunun kurulması 1931 biraz öğrendim. yorum sorularını pek yapamıyorum. dersanede son dersi kaçırdım inkilaplar dış politika. ilk konuları yaya yaya geçtiler son konuları sıkıştırıp bitirdiler çünkü yaz kursları açıldı. tarihten on netim çıkıyor. yükseltmem lazım. sizin nasıl gidiyor?
 
sevgi meleği, sen deneme çözüyorsun takip ettiğime göre. Kpss sınavı içeriğini ben pek bilmiyorum. Önlisans kpss için, sorular bilgi ağırlıklı mı?

Ayrıca bir şey daha söyleyeceğim. Son 1 ay da olsa biraz bir şeylere bakıp çalışayım diyorum. DGS'ye çalıştığım için tarih-coğrafya-anayasa üçlüsüne bu zamana kadar hiç bakmadım.

Bu topiği ilk sayfalardan başlayıp okuyayım diyorum, neler paylaşmışsınız nasıl çalışmışsınız. Ama ondan önce bir senin fikrini alayım dedim.

Umarım sıkmam seni.
 
Ben dün noktalama ve mat çalıştım birer konu.
bugünde sonraki konularından birer tane çalışacağım

Yediiklimin denemesini daha çözmedim :26:

yediiklimi tavsiye etmem denemelerde . . . boğmuşta boğmuş . . .


cnm uzun uzun ne güzel yazmışsın allah senin de gönlünün muradını versin inşallah . . .
 
aslında benim sorunum odaklanma sorunu ve her yeni yayının denemesi sanki hiç görmediğim soruları çözer gibi geriyor sınavdada bu olursa çok kötü olur benim için netlerim 90 altına düşmüyor ama daha sadece 1 kez 100 yapabildim yani ne çıkıyorum ne iniyorum o kadar çalışıyorum hala istediğim yerde değilim biri bana yol göstersin lütfen yaa zaman daraldıkça daha bir geriliyorum ve sanki hiç çalışmamış gibiyim yorum soruları beni çok yoruyor matı en sona bırakıyorum rahat rahat çözeyim diye bu kez de tüm enerjimi sözele verdiğim için yorgun oluyorum ve yavaşlıyorum ve bazı soruları boşu boşuna kaybediyorum sırf dikkatsizliğimden tecrübeli tüm arkadaşlardan yardım istiyorum sevgiler
 
O zaman ilk önce mat çözmelisin madem başlarda daha hızlısın...
Sınav stresinden oluyor. Çok iyi bildiğim bir şeyi kendi kendime stres yapabiliyorum şahsen.

Benim en son aldığım kitaplarımdan yaprak testlerim bitti. 8 taneydi. Şimdi UzmanKariyer modüler setine başladım.2 gündür Tarih ve coğrafyanın ilk bölümleri bitti. Hepsi 4er bölüm. Günde bir bölüm bitirmeyi hedefledim bir dersten öyle öyle 2 haftaya biter gibi geliyor. Sonra elimde pegemin 5bin soruluk kitabı kalıyor. Ona başlayacağım Allah nasip ederse.
Matematikte dün denklemlere çalıştım. Sorusunu çözecektim ama tüm gün temizlik yaptım çözemedim. Yarın bir tekrar yapar çözerim.
Problemleri önümüzdeki 2 hafta içinde bitirmeyi hedefliyorum sonra zaten kombinasyon vs konuları kalıyor halledeceğim bir şekilde.
Türkçe de dil bilgisi ve ses bilgisi kaldı onları çalışıp sorusunu çözeceğim inşallah
Denemelere de mat bitince başlayacağım yani ortalama bu ayın son haftasında başlayacağım o zamana elimdeki kaynaklarda bitiyor günde 2 deneme + konu tekrarları yapacağım. Eğer çok boş kalırsam soru kitabı alabilirim
Bende durumlar bu kızlar.
Ya olmazsa, yapamazsam diye düşünceler sardı. Sınavda heyecan yapmamak için araştırmalar yapıyorum ki batırmıyım herşeyi.
 
Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar
bir sorum var ama yanlış şık olduğunu düşünüyorum ama emin olamadım
yanlış mı biliyorum

bir de siz bakın

1 beyler beyi sarayı
2 çırağan sarayı
3 dolmabahçi sarayı
4 yıldız sarayı
yukarıda verilen yöntem merkezlerinin osmanlı devletince yapılış sırası aşağıdakilerden hangisidir
1,2,3,4
4,3,2,1
2,4,3,1
3,2,1,4
1,2,4,3
 

Yıldız, dolma,beylerbeyi,çırağan diye biliyorum
4,3,1,2
 
Hatta netten de baktım;
Yıldız : 1759-1807
Dolma; 1843-1856
Çırağan; 1863-1871
Beylerbeyi; 1861-1865
 
Son düzenleme:

Tatlım mesajını görmemişim kusura bakma.
Kpss genelde yorum ağırlıklı oluyordu ama bu son lisansta genelde bilgiye yönelmişler.
Türkçe de dil bilgisine ağırlık vermişler.
Dgs hazırlanıyormuşsun Türkçe Matematikten bilgilisindir.
Son zamanda da genel kültüre bakarsan bir şeyler yapabilirsin bence.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…